ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

H BAΡΚΑ ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ... ΣΑΚΙΔΙΟ !Μοναδική εφεύρεση δύο φοιτητών: Η βάρκα που χωράει σε... σακίδιο!
Δύο μεταπτυχιακοί φοιτητές από το τμήμα σχεδιασμού παραγωγής του Royal College of Art του Λονδίνου κατασκεύασαν μια πλαστική βάρκα, διαστάσεων 2.5X1.5 μέτρων, η οποία διπλώνεται και χωράει μέσα σε ένα σακίδιο.

Οι δύο φοιτητές, ονόματι Μαξ, 29 ετών, και Άρνο, 26 ετών, δημιούργησαν το Foldboat στο πλαίσιο μιας εργασίας τους, ωστόσο μετά συνειδητοποίησαν ότι η εφεύρεση τους θα μπορούσε να τεθεί σε παραγωγή.


Το «Foldboat» κοστίζει 990 ευρώ και μπορεί να διπλωθεί ξανά και ξανά πάνω από 6.000 φορές, ενώ η διαδικασία συναρμολόγησης του δεν ξεπερνάει τα δύο λεπτά. Η βάρκα είναι εξοπλισμένη με δύο κουπιά και δύο αδιάβροχα μαξιλάρια, τα οποία σε περίπτωση ανατροπής της λειτουργούν ως σωσίβια.


Έρχεται σε δύο εκδοχές, μια που διπλώνεται και χωράει σε ένα σακίδιο και μια δεύτερη που απλά γίνεται επίπεδη για να αποθηκεύεται με ευκολία.


ΜΙΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ

Οπλισμένα drones: μία τρομακτική εφεύρεση
Τα drones ανήκουν σε μια νέα τεχνολογία αεροσκαφών, τα οποία μπορούν να ελεγχθούν από χιλιόμετρα μακριά και χρησιμοποιούνται κυρίως για στρατιωτικούς στόχους. 
Κάθε αντίσταση προς αυτά θα είναι μάταιη μιας και θα υπάρχει μία κάμερα για να βλέπει τα πάντα, και ένα αυτόματο όπλο στην βάση του για να κάνει την βρώμικη δουλειά.
Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του προγράμματος αυτού, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούνται θα είναι ανέξοδα, αποτελεσματικά, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των πρακτόρων.

Ο στόλος των μη επανδρωμένων drones θα έχει την δυνατότητα να εξαπολύει επιθέσεις κατά κύματα εναντίον ανθρώπων, ακόμα και οχημάτων

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ "ΝΙΚΗΣΕ" ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΙΚΗ ΑΜΥΟΤΡΟΦΙΚΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ

Ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Harvard Stem Cell Institute, o Ευάγγελος Κισκίνης εξειδικεύεται στη μελέτη και τη θεραπεία εκφυλιστικών νόσων του νευρικού συστήματος με τη χρήση βλαστοκυττάρων. Τα τελευταία τρία χρόνια, με τη χρήση των βλαστοκυττάρων, μελετούσε τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα.

Έτσι, κατάφερε να ανακαλύψει το μηχανισμό που οδηγεί στην παράλυση των ασθενών από την Πλευρική Αμυοτροφική Σκλήρυνση, καθώς και ένα φάρμακο για την θεραπεία της. Η ερευνητική του ομάδα πιο συγκεκριμένα, έφτιαξε κινητικούς νευρώνες από εμβρυακά βλαστοκύτταρα (induced pluripotent stem cells) που δημιούργησε, χρησιμοποιώντας την επαναστατική μέθοδο επαναπρογραμματισμού δερματικών κυττάρων.

Ο Έλληνας επιστήμονας Ευάγγελος Κισκίνης μιλά αποκλειστικά στο Capital.gr για την ανακάλυψή του.

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Νέα μέθοδος για αποτελεσματική θεραπεία του καρκίνου! (Korinthostv)

Μια μέθοδος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές θεραπείες του καρκίνου, μονοπωλεί το ενδιαφέρον της Έκθεσης Βιοτεχνολογίας που άνοιξε τις πύλες της την Τρίτη στο Ανόβερο. Αν και στην έκθεση θα  παρουσιαστούν προϊόντα και εφευρέσεις από τους τομείς της ιατρικής, της βιοτεχνολογίας και της τεχνολογίας παρασκευής τροφίμων, τα βλέμματα των ειδικών και μη, στρέφονται φέτος στον χώρο της λεγόμενης εξατομικευμένης ιατρικής, μιας νέας ιατρικής μεθόδου η οποία εστιάζει στην εξατομικευμένη προσέγγιση ασθενειών όπως ο καρκίνος και όχι στη λογική του «ενός φαρμάκου για όλους».

TA ΨΥΧΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ !

 stress epigenetics 

Tα ψυχικά τραύματα κληρονομούνται με επιγενετικές αλλαγές
Τα ψυχικά τραύματα έχουν υπόγεια διαδρομή. Αυξάνουν όχι μόνο τον κίνδυνο ενός ατόμου για ψυχιατρικές διαταραχές (κατάθλιψη, διπολική διαταραχή κλπ) αλλά μπορoύν επίσης να κληρονομηθούν στην επόμενη γενιά.
Οι άνθρωποι που είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη έτειναν να έχουν τα παιδιά με κατάθλιψη και άγχος, για παράδειγμα, και τα παιδιά των βετεράνων του Βιετνάμ έχουν υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών από το γενικό πληθυσμό.
Εν μέρει αυτό  μπορεί να συμβαίνει για κοινωνικούς λόγους αλλά Ελβετοί ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ιζαμπέλ Μανσουί του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, υποστηρίζουν σε μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Neuroscience ότι τα ψυχικά τραύματα μπορούν να κληρονομηθούν με επιγενετικές αλλαγές, δηλαδή χωρίς να μεσολαβήσουν γενετικές αλλαγές. Το “όχημα” της επίδρασης φαίνεται να είναι το σπέρμα το οποίο ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.
«Υπάρχουν ασθένειες όπως η διπολική διαταραχή που εμφανίζονται σε ολόκληρες οικογένειες, αλλά δεν είναι δυνατό να αναχθεί η αιτία τους σε κάποιο συγκεκριμένο κληρονομούμενο γονίδιο», εξηγεί η Μανσουί. Το ερώτημα μέχρι σήμερα ήταν πώς ακριβώς γίνεται η «μεταφορά» της τραυματικής εμπειρίας από γενιά σε γενιά (όχι με κάποιο γονίδιο, αλλά με επιγενετικό τρόπο).

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - ΦΥΤΑ

 Ανακαλύφθηκε μέθοδος επικοινωνίας με ανθρώπους-φυτά

Βρετανοί, Καναδοί και Βέλγοι επιστήμονες ανέπτυξαν μία νέα τεχνική επικοινωνίας με ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση «φυτού», λόγω εγκεφαλικής βλάβης. Μπορούν έτσι να διαπιστώνουν πόσοι από τους ασθενείς έχουν τελικά επίγνωση του τι γίνεται γύρω τους και δεν είναι πλήρως αποκομμένοι από το περιβάλλον τους, όπως εκ πρώτης όψεως δείχνουν.
Οι ερευνητές κατάφεραν να μετρήσουν την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο των ασθενών και να ανιχνεύσουν ίχνη συνείδησης σε μερικούς από αυτούς, δίνοντας κάποιες ελπίδες για τη δυνατότητα μιας αλληλεπίδρασης μαζί τους στο μέλλον. Μέχρι πρόσφατα ήταν ουσιαστικά αδύνατο να ξέρουν οι γιατροί αν ένας άνθρωπος «φυτό» έχει την παραμικρή επίγνωση.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ !

Τεράστια ανακάλυψη: Ο άνθρωπος ξεκλείδωσε το μυστικό του Big Bang και της δημιουργίας του σύμπαντος

Φαβορί για Νόμπελ η ομάδα των αστρονόμων που ανακάλυψαν το «αρχαίο φως» στο αχανές διάστημα


Η επιστημονική κοινότητα πανηγυρίζει καθώς πλέον στην γνώση του ανθρώπου έχει περάσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της δημιουργίας του σύμπαντος που θα μας οδηγήσει στην κατανόηση ακόμα και της «γέννησης» της ζωής.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι κατάφεραν να εντοπίσουν το «σημάδι» που έμεινε στον ουρανό από την υπερ-έκρηξη, το γνωστός σε όλους Big Bang, η οποία συνέβη πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια. Η ταχεία ανάπτυξη του διαστήματος συνέβη μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, μια κατακλυσμική επέκταση του σύμπαντος που οδήγησε στη δημιουργία των πάντων!
big bang2

Ίχνη από τη στιγμή της Δημιουργίας

Ένα τηλεσκόπιο μελέτης της κοσμικής ακτινοβολίας μικροκυμάτων, το BICEP (Background Imaging of Cosmic Extragalactic Polarization), το οποίο βρίσκεται στο Νότιο Πόλο και αποτελεί αμερικανο-ευρωπαϊκή επιστημονική συνεργασία, ανακάλυψε βαρυτικά κύματα στο σύμπαν, που προέρχονται από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του.
Το γεγονός, που αποτελεί επιστέγασμα πολυετών ερευνητικών προσπαθειών, θεωρείται κοσμοϊστορικής σημασίας για τη Φυσική και την Κοσμολογία, καθώς ρίχνει περισσότερο φως στο μυστήριο της βαρύτητας και στις απαρχές δημιουργίας του σύμπαντος κατά την «Μεγάλη Έκρηξη» – ενώ παρεμπιπτόντως, για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνει τη Γενική Θεωρία Σχετικότητας του Αϊνστάιν.
Η σχετική ανακοίνωση από επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Τζον Κόβακς, έγινε σε συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, και ήλθε να επιβεβαιώσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες.
Όπως συνέβη και με την ανακάλυψη του σωματιδίου Χιγκς, είναι πιθανότατο ότι η ανακάλυψη θα οδηγήσει σε ένα ακόμη βραβείο Νόμπελ – εφόσον η διεθνής επιστημονική κοινότητα θεωρήσει όντως πειστική την ανακάλυψη.
kimata

Το σύμπαν ομοιόμορφο από την μια άκρη του εώς την άλλη

Η ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων που αποτελούν τον «απόηχο» του κοσμογονικού «Μπιγκ Μπανγκ», έρχεται να συμπληρώσει την ήδη γνωστή «κοσμική (θερμική) ακτινοβολία υποβάθρου», επιβεβαιώνοντας έτσι την κυρίαρχη θεωρία ότι το σύμπαν, αμέσως μετά τη γέννησή του πριν από περίπου 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια, μέσα σε απειροελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου γνώρισε μια ταχύτατη επέκταση σε μέγεθος (τη λεγόμενη «εποχή του πληθωρισμού»), γεγονός που, μεταξύ άλλων, εξηγεί γιατί φαίνεται σήμερα ιδιαίτερα ομοιόμορφο από την μια άκρη του έως την άλλη.
Αυτή η – έως τώρα αναπόδεικτη - «θεωρία του πληθωρισμού» πρόβλεπε ότι η αστραπιαία συμπαντική διόγκωση άφησε το βαρυτικό «αποτύπωμά» της στο χωροχρόνο (τα λεγόμενα «βαρυτικά κύματα υποβάθρου»), κάτι που τώρα φαίνεται πως επιβεβαιώνεται και συνεπώς ουσιαστικά αποδεικνύει την εν λόγω θεωρία-κλειδί.
Οι φυσικοί θεωρούν ότι μόνο ο «πληθωρισμός» ήταν σε θέση να ενισχύσει τα αρχέγονα βαρυτικά κύματα σε σημείο που να γίνονται αντιληπτά μέχρι σήμερα και να ανιχνεύονται στο μήκος κύματος των μικροκυμάτων.
diastima1

«Πατέρας» την ανακάλυψης ο Αινστάιν!

Σύμφωνα με τον Αϊνστάιν, η βαρύτητα είναι η μυστηριώδης δύναμη με την οποία η μάζα καμπυλώνει τον χώρο γύρω της. Όμως κατακλυσμικά γεγονότα, όπως ο αρχέγονος «πληθωρισμός» ή, αργότερα, οι συγκρούσεις μαύρων οπών ή αστέρων νετρονίων μπορούν -σαν τα σεισμικά κύματα- να απλωθούν στα πέρατα του σύμπαντος.
Αντίθετα όμως με τα κύματα των σεισμών, τα βαρυτικά κύματα ταξιδεύουν στο κενό και με την ταχύτητα του φωτός, συμπιέζοντας συνεχώς τον χώρο γύρω τους, και αυτό αφήνει ένα χαρακτηριστικό αποτύπωμα στην κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου.
Τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι επιστήμονες του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, μετά από τριετή εξονυχιστική μελέτη τους για την αποφυγή λάθους, θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και από άλλους ερευνητές, αλλά η διάχυτη εντύπωση της επιστημονικής κοινότητας είναι ότι είναι αξιόπιστα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ !

ANAKALIPSI

Ανιχνέυτηκαν βαρυτικά κύματα της Μεγάλης Έκρηξης


Μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία θα ενισχύσει την κυρίαρχη θεωρία μας για τη «γέννηση» του σύμπαντος, ισχυρίζεται πως πέτυχε ομάδα ερευνητών. Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, τηλεσκόπιο που λειτουργεί σε βάση του Νότιου Πόλου ανίχνευσε για πρώτη φορά ρυτιδώσεις στο χωροχρόνο που εμφανίστηκαν μια στιγμή μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.

Το γεγονός, που αποτελεί επιστέγασμα πολυετών ερευνητικών προσπαθειών, θεωρείται κοσμοϊστορικής σημασίας για τη Φυσική και την Κοσμολογία, καθώς ρίχνει περισσότερο φως στο μυστήριο της βαρύτητας και στις απαρχές δημιουργίας του σύμπαντος κατά την «Μεγάλη Έκρηξη» – ενώ παρεμπιπτόντως, για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνει τη Γενική Θεωρία Σχετικότητας του Αϊνστάιν.
Η σχετική ανακοίνωση από επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Τζον Κόβακς, έγινε σε συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν  και ήλθε να επιβεβαιώσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες.
Όπως συνέβη και με την ανακάλυψη του σωματιδίου Χιγκς, είναι πιθανότατο ότι η ανακάλυψη θα οδηγήσει σε ένα ακόμη βραβείο Νόμπελ – εφόσον η διεθνής επιστημονική κοινότητα θεωρήσει όντως πειστική την ανακάλυψη.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΓΗΣΑΝΣΗ !

«Ελιξίριο νεότητας»: Επαναστατική μέθοδος αντιστρέφει τη γήρανση!

ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ     (ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr)

«Ελιξίριο νεότητας»: Επαναστατική μέθοδος αντιστρέφει τη γήρανση!

Αυστραλοί και αμερικανοί επιστήμονες ελπίζουν ότι ένας παράγοντας που αντιστρέφει τους κύριους δείκτες της γήρανσης σε δοκιμές σε ποντίκια μπορεί να δοκιμασθεί στον άνθρωπο ήδη από τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.
Κατά την έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακαλύφθηκε ένας τρόπος αποκατάστασης της αποτελεσματικής λειτουργίας των κυττάρων, αντιστρέφοντας πλήρως τη διαδικασία της γήρανσης των μυών.
Ποντίκια ηλικίας δύο ετών έλαβαν μία χημική ουσία επί διάστημα μίας εβδομάδας με αποτέλεσμα την επιστροφή των κύριων δεικτών της γήρανσης στα επίπεδα της ηλικίας έξι μηνών στα ποντίκια. Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι αυτό είναι ισοδύναμο με το να κάνει κανείς έναν 60χρονο να αισθάνεται σαν 20χρονος.
Οι ερευνητές ελπίζουν ότι οι δοκιμές σε ανθρώπους θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο και οι επιστήμονες θα επικεντρωθούν στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο η θεωρία της αντιστροφής της διαδικασίας γήρανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία νόσων όπως ο καρκίνος, η άνοια και ο διαβήτης.
Η έρευνα εστιάσθηκε σε ένα οργανίδιο των κυττάρων, τα μιτοχόνδρια, που παράγουν ενέργεια. Με το πέρασμα του χρόνου , η επικοινωνία ανάμεσα στα μιτοχόνδρια και στον πυρήνα του κυττάρου ατονεί, γεγονός που οδηγεί στη γήρανση.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΩΡΟ


Η νέα επαναστατική μέθοδος θεράπευσε και δεύτερο μωρό - φορέα HIV!


Η νέα επαναστατική μέθοδος θεράπευσε και δεύτερο μωρό - φορέα HIV!

Μια επαναστατική γενετική θεραπεία για τον ιό του HIV που οδηγεί σε AIDS, είχαν χρησιμοποιήσει Αμερικανοί επιστήμονες πριν καιρό, καταφέρνοντας να θεραπεύσουν ένα μωρό μέσα σε λίγες ώρες από την γέννησή του.
Τώρα, επέτυχαν για δεύτερη φορά να θεραπεύσουν ακόμη ένα μωράκι με ιό του HIV που ξεκίνησε αγωγή μόλις λίγες ώρες μετά τη γέννησή του και τώρα είναι εννέα μηνών και «καθαρό» από τον ιό.
Το κοριτσάκι που γεννήθηκε στο Λος Άντζελες με τον ιό HIV πέρυσι τον Απρίλιο και το οποίο αμέσως υποβλήθηκε σε εντατική φαρμακοθεραπεία, η οποία συνεχίζεται, φαίνεται να είναι πλέον «καθαρό» από τον ιό, όπως ανακοινώθηκε σε ιατρικό συνέδριο στη Βοστώνη.
Στην πραγματικότητα, η αντι-ιική θεραπεία είχε ήδη αρχίσει κατά την εγκυμοσύνη της μητέρας, που ήταν φορέας του ιού.
Αυτό είναι το δεύτερο βρέφος που απαλλάσσεται από τον ιό HIV μετά από έγκαιρη επιθετική θεραπεία. Είχε προηγηθεί η περίπτωση ενός κοριτσιού που είχε γεννηθεί στο Μισισίπι και το οποίο υποβλήθηκε σε θεραπεία 30 ώρες μετά τη γέννησή του και έως ότου έγινε 18 μηνών. Σήμερα, στην ηλικία των τρεισήμισι ετών, το παιδάκι συνεχίζει να μην εμφανίζει ίχνη του ιού.
Ωστόσο, απομένει να αποδειχθεί αν πρόκειται για οριστικές θεραπείες ή αν ο ιός κρύβεται κάπου στον οργανισμό των παιδιών και αν θα κάνει την επανεμφάνισή του αργότερα. Θα χρειαστούν αρκετά χρόνια, έως ότου οι γιατροί βεβαιωθούν ότι τα παιδιά έχουν πράγματι θεραπευτεί.
Μέχρι σήμερα, ο μόνος που θεωρείται ότι έχει θεραπευτεί από το AIDS, είναι ο αμερικανός Τίμοθι Μπράουν, ο λεγόμενος «ασθενής του Βερολίνου». Το 2008, υποβλήθηκε στη Γερμανία σε θεραπεία για οξεία λευχαιμία, κατά την οποία μεταμοσχεύθηκαν στον οργανισμό του βλαστικά κύτταρα από δωρητή, ο οποίος διέθετε στο DNA του τη σπάνια και προστατευτική μετάλλαξη CCR5.
Κάθε χρόνο περίπου 250.000 παιδιά γεννιούνται με τον ιό του AIDS ενώ 34 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από AIDS.


Πηγή: http://www.mothersblog.gr/news/item/15563-i-nea-epanastatiki-methodos-therapefse-kai-deytero-moro---forea-hiv#ixzz2zsXZQsDe

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ

Επαναστατική μέθοδος εγγυάται μεγαλύτερη επιτυχία στις εξωσωματικές

Από: Ελένη Καραγιάννη

Επαναστατική μέθοδος εγγυάται μεγαλύτερη επιτυχία στις εξωσωματικές


Νέα εξέλιξη στις τεχνικές υποβοηθούμενης παραγωγής υπόσχεται να τριπλασιάσει τις γεννήσεις τα επόμενα χρόνια.
Μια νέα τεχνική εξωσωματικής γονιμοποίησης μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερα ζευγάρια που παρουσιάζουν προβλήματα υπογονιμότητας να αποκτήσουν παιδί, σύμφωνα με δημοσίευμα στο περιοδικό για θέματα αναπαραγωγής «Reproductive BioMedicine Online». Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να διπλασιάσουν ή ακόμα και να τριπλασιάσουν τον αριθμό των υγιών μωρών που γεννιούνται μέσω τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Αυτό που θα τους επιτρέψει να το καταφέρουν είναι μια σχετικά απλή διαδικασία κατά την οποία θα λαμβάνονται ψηφιακές φωτογραφίες από τα αναπτυσσόμενα στο εργαστήριο έμβρυα, οι οποίες θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να επιλέγουν τα «καλύτερα», αυτά δηλαδή που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννηθούν υγιή.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΟΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ


Απο ερευνητές του Πανεπιστημίου του Leeds: Νέα επαναστατική μέθοδος αυτοανάπλασης κατεστραμένων δοντιών χωρίς πόνο
Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος
Ερευνητές στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Leeds ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο καταπολέμησης της φθοράς των δοντιών, που αναπλάσσει τα δόντια σαν να είναι καινούργια και το πιο σημαντικό χωρίς πρόκληση πόνου. Η συγκεκριμένη τεχνική υπόσχεται να μεταμορφώσει δραστικά την προσέγγιση στο σφράγισμα των δοντιών για πάντα.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ

Επαναστατική μέθοδος για τα σοβαρά τραύματα


Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 10:27 (naftemporiki.gr)
UPD:10:27
Shutterstock
Τη μέθοδο θα δοκιμάσουν επιστήμονες του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου UPMC στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια σε ασθενείς που έχουν τραυματιστεί σοβαρά από όπλο ή μαχαίρι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για να αποκατασταθεί το τραύμα, αφού δεν αντέχει η καρδιά.
Επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα τραύματα φέρνει μια νέα μέθοδος που θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζεται πειραματικά στις ΗΠΑ και θα αντικαθιστά για μικρό χρονικό διάστημα το αίμα όσων παρουσιάζουν ακατάσχετη αιμορραγία με παγωμένο ορό!
Τη μέθοδο θα δοκιμάσουν επιστήμονες του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου UPMC στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια σε ασθενείς που έχουν τραυματιστεί σοβαρά από όπλο ή μαχαίρι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για να αποκατασταθεί το τραύμα, αφού δεν αντέχει η καρδιά.
Ωστόσο, με τη μέθοδο αυτή οι τραυματίες θα τίθενται σε μια κατάσταση κατά την οποία θα είναι ζωντανοί νεκροί, αφού ο εγκέφαλός τους δεν θα παρουσιάζει καμία λειτουργία, ενώ θα έχει αφαιρεθεί από τον οργανισμό τους όλο το αίμα μέχρι να αποκατασταθεί το τραύμα και η καρδιά να επανέλθει σε λειτουργία.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στην ανακοίνωσή τους, η μέθοδος αυτή ονομάζεται υποθερμία και χρησιμοποιείται ήδη σε χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στον εγκέφαλο και την καρδιά, ώστε οι γιατροί να κερδίζουν χρόνο.
Έτσι, μπορούν να κλείσουν τραύματα που υπό άλλες συνθήκες θα στερούσαν από τον ασθενή τη ζωή.
«Αν φτάσει σε εμάς ένας ασθενής δύο ώρες μετά τον θάνατό του, δεν μπορούμε να τον επαναφέρουμε στη ζωή. Αν όμως πεθαίνει και τον θέσουμε σε αυτήν την κατάσταση, έχουμε πολλές πιθανότητες να τον σώσουμε, αποκαθιστώντας τα δομικά προβλήματα που υπάρχουν στον οργανισμό του», είπε στον New Scientist ο χειρουργός Peter Rhee από το Πανεπιστήμιο Αριζόνα, ο οποίος συνέβαλε στην ανάπτυξη της μεθόδου.
Όπως εξηγεί ο ίδιος, στη φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος τα κύτταρα για να παράγουν ενέργεια χρειάζονται οξυγόνο, το οποίο όμως διακόπτεται όταν η καρδιά σταματά. Ωστόσο, στις χαμηλές θερμοκρασίες τα κύτταρα χρειάζονται λιγότερο οξυγόνο, επειδή οι χημικές αντιδράσεις που πραγματοποιούνται στον οργανισμό επιβραδύνονται.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΕ ΥΓΡΑ Petrol from the reaction of sugars with silicate minerals
 Νέα επαναστατική μέθοδος μετατροπής αερίων καυσίμων σε υγρά.

Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μια νέα πιο απλή, πιο φθηνή και πιο φιλική για το περιβάλλον μέθοδο βιομηχανικής μετατροπής του φυσικού αερίου σε υγρά καύσιμα και άλλα χημικά παράγωγα. Η ανακάλυψη μπορεί μελλοντικά να παίξει καταλυτικό ρόλο για την απεξάρτηση από τα παράγωγα του πετρελαίου.
Προς το παρόν, η καινοτομική τεχνολογία δεν είναι έτοιμη για άμεση εφαρμογή στην παραγωγή και για εμπορική αξιοποίηση, καθώς απαιτούνται νέες έρευνες και βελτιώσεις της. Όμως -αν όλα πάνε καλά- εκτιμάται ότι η τεχνική θα μπορεί να είναι έτοιμη για πρακτική εφαρμογή σε τρία χρόνια και το πρώτο πιλοτικό εργοστάσιο να κατασκευαστεί μετά από ένα ακόμη έτος.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ...ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ !Νέα επαναστατική μέθοδος υπόσχεται διάγνωση ασθενείων με οπτικές ίνες!
Επανάσταση στη διάγνωση των ασθενειών θα φέρει η καινοτομία ερευνητών που δημιούργησαν «καλώδια» από οπτικές ίνες, τα οποία είναι τόσο λεπτά, ώστε μπορούν να περνούν μέσα στις φλέβες και να εντοπίζουν τις ασθένειες από τις οποίες μπορεί κανείς να πάσχει.

Το συγκεκριμένο είδος οπτικών ινών χρησιμοποιεί ένα νέο είδος χημικών αισθητήρων, είναι πολύ εύκαμπτο, ενώ το πάχος του δεν ξεπερνά εκείνο μιας ανθρώπινης τρίχας. Ετσι, μπορούν να κάνουν αναλύσεις αίματος και να εντοπίζουν με ακρίβεια τα επίπεδα της χοληστερόλης, καθώς και διάφορες μολύνσεις που μπορεί να έχουν περάσει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Daily Mail», με αυτόν τον τρόπο οι οπτικές ίνες θα δημιουργούν ένα «εργαστήριο» στο εσωτερικό των φλεβών, σχεδόν με τον τρόπο που το κάνει το «εργαστήριο-μικροτσίπ», που έχει ήδη κατασκευαστεί εδώ και αρκετό καιρό για να εμφυτεύεται στον οργανισμό. Μάλιστα, η χρήση τους θα μειώσει κατά πολύ το κόστος των εξετάσεων που γίνονται στα εργαστήρια νοσοκομείων και κλινικών, καθώς δεν θα είναι απαραίτητα τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑΣ

ΦΟΒΕΡΟ: Επαναστατική μέθοδος δίνει ….

ΦΟΒΕΡΟ: Επαναστατική μέθοδος δίνει …. μαλλιά και χαμόγελα σε ανθρώπους με τριχόπτωση!
μαλλιά και χαμόγελα σε ανθρώπους με τριχόπτωση!


Θεραπεία με βλαστοκύταρρα αλλάζει τα δεδομένα

​Μια νέα, ιατρική τεχνική για την αναγέννηση των μαλλιών με τη χρήση βλαστοκυττάρων δίνει λύση σε άντρες και γυναίκες με λεπτή τριχοφυΐα και αραίωση.
Όπως είπε στο star.gr, ο Πλαστικός Χειρουργός Αθ.Χριστόπουλος, η θεραπεία βασίζεται στην απομόνωση μεγάλου αριθμού πρωτεϊνών, που αποδεσμεύονται από τα βλαστοκύτταρα λίπους, προκαλώντας εντυπωσιακά αποτελέσματα και νέες προοπτικές στην αισθητική ιατρική.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ

Nέα επαναστατική μέθοδος για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας

Η νέα μέθοδος παρουσιάστηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ.


Η διόρθωση της πρεσβυωπίας με τη νέα μέθοδο πραγματοποιείται με την εμφύτευση στο μάτι ενός μικροσκοπικού ενδοκερατοειδικού δακτυλίου (KAMRA) o οποίος διορθώνει την όραση, τόσο για κοντά όσο και για ενδιάμεσες αποστάσεις χωρίς να επηρεάζει την μακρινή όραση.

«Η εφαρμογή της νέας μεθόδου γίνεται σε πολύ μικρό χειρουργικό χρόνο, έχει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα, όσον αφορά τη βελτίωση της όραση του ασθενούς» αναφέρει ο χειρουργός οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Μάλλιας.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

 
star_trek_tricorder_by_suricatafx-d3j60a1
Ο δρ. Θέμης Προδρομάκης και η ομάδα του, που αποτελείται κατά το ήμισυ από νεαρούς Έλληνες ερευνητές, αναπτύσσουν μία χαμηλού κόστους, αναλώσιμη διαγνωστική συσκευή που θα μπορούσε να μειώσει τον χρόνο και το κόστος της διάγνωσης ασθενειών.

Επανάσταση στη διαδικασία διάγνωσης ασθενειών φέρνει έρευνα ομάδας επιστημόνων από το κορυφαίο στον τομέα Ηλεκτρονικής και Επιστήμης των Υπολογιστών Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, υπό την καθοδήγηση Έλληνα επιστήμονα.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Ανακάλυψαν τεχνολογία που θα εξιχνιάζει όλα τα εγκλήματαΚάποιες χιλιάδες χρόνια επιστημονικής προόδου μας έχουν μάθει πως ένα πράγμα είναι βέβαιο σε αυτή τη ζωή: πως τίποτα δεν είναι βέβαιο. Εκτός από ένα:
Το γεγονός ότι η ζωή και ο χρόνος είναι μη αναστρέψιμες διαδικασίες. Ό,τι γράφεται δεν ξεγράφεται. Ό,τι συμβαίνει αφήνει πίσω του ίχνη που δεν μπορούν να διαγραφούν. Να επικαλυφθούν ναι. Να ξεχαστούν ναι. Να σβηστούν όμως ποτέ. Τα ίχνη είναι πάντα εκεί, ανεξάλειπτα και έτοιμα να «διαβαστούν» και να αποκρυπτογραφηθούν, αρκεί να διαθέτεις τα κατάλληλα εργαλεία...

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

ΣΕ ΨΑΧΝΩ


                                            191. ΣΕ ΨΑΧΝΩ

                                            Σε ψάχνω.
                                            Μέσα στις νύχτες του Μαγιού.
                                            Μέσα  στο φώς του φεγγαριού.
                                            Στα κυπαρίσια. Στις  Ελιές.
                                            Στις έρημες ακρογιαλιές.

                                            Που είσαι.
                                            Γιατί δεν ήρθες στ’ ακρογιάλι.
                                            Πως θα αντέξω τη μεγάλη
                                            την  απουσία  τη  δική  σου.
                                            Είπες πως μ’ αγαπάς. Θυμήσου.

                                            Σε  θέλω.
                                            Τώρα  πιά  ζώ  μόνο για σένα.
                                            Τα όνειρά μου ένα ένα
                                            τα  βάζω μέσα  στην ποδιά  σου.
                                            Στα  χαρίζω. Είναι  δικά  σου.

                                            Να έρθεις.
                                            Να μην αργήσεις να γυρίσεις.
                                            Με πνίγουνε οι  αναμνήσεις.
                                            Kάποιο  λουλούδι τώρα ανοίγει.
                                            Εμένα η μοναξιά με πνίγει.

                                                           Πειραιάς, Απρίλιος 2013
                                                              Γεώργιος Βελλιανίτης
                                                                  Παξινός Ποιητής.

                                            

                                             


ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

                                        190. ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

                                                   Διαφάνεια !
                                                   Όλα στο  Φώς.
                                                   Πώς  και γιατί.
                                                   Γιατί και  πώς.

                                                   Ψευτιές  αράδα.
                                                   Με κουτουράδα.
                                                   Κάναν την  Ελλάδα
                                                   Mαύρη Μανωλάδα.

                                                   Μας επροδώσαν.
                                                   Όλα τα δώσαν.
                                                   Τώρα  πιά φύγανε.
                                                  ΄Εξω  τα πήρανε.

                                                   Μα  δεν το βλέπαμε
                                                   πως θα  μας  σκίσουν?
                                                   Και  αβοήθητους
                                                   θα  μας  αφήσουν?

                                                   Όλα  στο  Φώς!
                                                   Τρελές  μπαρούφες.
                                                   Οι  φωτισμένοι
                                                   ήτανε μούφες.

                                                  ΄Οσο φωνάζανε
                                                    λεφτά εβγάζανε.
                                                  ΄Ητανε ψεύτες.
                                                   Μεγάλοι κλέφτες.

                                                  ΄Ολα στημένα.
                                                   Μελετημένα.
                                                   Τα όνειρά μας
                                                    πήγαν χαμένα.

                                                    Λέμε πως φταίμε.
                                                    Και τώρα  κλαίμε.
                                                    Τώρα που  μάθαμε
                                                    πολλά επάθαμε.

                                                    Θέλει βιασύνη.
                                                    Να τους  μαντρώσουμε.
                                                    Δικαιοσύνη,
                                                    να  αποδώσουμε.

                                                             Πειραιάς, Απρίλιος 2013.
                                                               Γεώργιος Βελλιανίτης
                                                                  Παξινός Ποιητής.
                                                            

                                                   

                                                  


  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου