ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

KΡΗΤΗ. ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΛΕΪΖΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!


Μεγάλη επιτυχία στην Κρήτη: Ερευνητές δημιούργησαν το πιο ισχυρό λέιζερ στον κόσμο
Ερευνητές στην Ελλάδα κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα λέιζερ ατόμων, που είναι επτά φορές πιο ισχυρό από ό,τι είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Παγκοσμίως, περίπου δέκα ερευνητικές ομάδες ασχολούνται με τα λέιζερ ατόμων και μία από αυτές βρίσκεται στην Κρήτη, με εντυπωσιακές μάλιστα επιδόσεις σε διεθνές επίπεδο.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον, γερμανικής καταγωγής, φυσικό Βολφ φον Κλίτσινγκ και τη μεταδιδακτορική ερευνήτρια Βασιλική Μπόλπαση, του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής & Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «New Journal of Physics». 

AΠΟΛΥΤΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ.

Το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα, μια Ελληνική ευρεσιτεχνία δίνει την λύση στα μεγάλα προβλήματα των σεισμών (Βίντεο)Από τον Ιωάννη Λυμπέρη κάτοχο της ευρεσιτεχνίας.
Οι σεισμοί των τελευταίων δεκαετιών σε όλο τον κόσμο, καθώς και οι πρόσφατοι σεισμοί στη Ελλάδα, έχουν θέσει σε πρώτη προτεραιότητα το μείζον κοινωνικό και οικονομικό θέμα της σεισμικής συμπεριφοράς και της γενικότερης αντισεισμικής προστασίας των κατασκευών έναντι των σεισμών.
Λόγω της αναγκαιότητας του περιορισμού των επιπτώσεων του σεισμού έχουν αναπτυχθεί διάφορες μέθοδοι βελτιστοποίησης της απόκρισης των κατασκευών προς τις σεισμικές κινήσεις.
Ένα σημαντικό τμήμα των εξελίξεων για την αντισεισμική ενίσχυση των κατασκευών, αντιτίθεται με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές ανάγκες, οι οποίες απαιτούν
όσο το δυνατό ελεύθερες κατόψεις ( μη συμμετρική κατασκευή Ο/Σ ) και μείωση των φερόντων στοιχείων του κτιρίου.


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Αντιβαρύτητα: Eλληνική εφεύρεση με εφαρμογή στο Διάστημα

Το πάθος για την τεχνολογία και οι ατέλειωτες ώρες εντατικής παρατήρησης και δουλειάς ενός μηχανουργού - εφευρέτη παντρεύτηκαν με την επιστημονική έρευνα ενός καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και γέννησαν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανακάλυψη, «καθ' όλα ελληνική». Έναν μηχανισμό αντιβαρύτητας και μία νέα κινηματική θεωρία της Φυσικής. Το πόσο ιδιοφυής, σημαντική και αξιοποιήσιμη είναι ή μπορεί να αποδειχθεί μια τέτοια ανακάλυψη θα το δείξει ο χρόνος.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΡΗΓΑΓΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ !

Στο Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο ( NRL)
Αμερικανοί ερευνητές παρήγαγαν βιολογικά καύσιμα από θαλασσινό νερό!


Το συγκεκριμένο σύστημα θα μπορούσε να κρατήσει τα πλοία στη θαλασσα για αρκετές ημέρες χωρίς να χρειάζονται ανεφοδιασμό
Με γνώμονα την οικονομία και την οικολογική διαχείριση σχεδιάζεται πλέον ο ανεφοδιασμός του στόλου των ΗΠΑ. Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να παράγουν βιολογικά καύσιμα από θαλασσινό νερό. Οι επιστήμονες στις ΗΠΑ σε συνεργασία με το πολεμικό Ναυτικό, έχουν αναπτύξει με επιτυχία τρόπος να μετατρέψουν το θαλασσινό νερό σε καύσιμα εισάγοντας μια δυνητικά επαναστατική εξέλιξη.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣημαντική ανακάλυψη για την καρδιακή ανεπάρκειαΣημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας έκανε Έλληνας καρδιολόγος της Νέας Υόρκης, ο οποίος είναι καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ύστερα από 10χρονη έρευνα μαζί με Ιταλό συνάδελφό του. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο αμερικανικό επιστημονικό έντυπο «Journal of the American College of Cardiology». Πρόκειται για τον Δρ Δημήτρη Γεωργίου από τη Θεσσαλονίκη, ιδρυτή και διευθυντή του «Astoria Cardiovascular Services» και μέλος αρκετών οργανισμών, όπως της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με σπουδές και πολυετή ιατρική εμπειρία σε Ιταλία και ΗΠΑ.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ !

Απίστευτη ανακάλυψη! Βρέθηκε υποβρύχια πολιτεία σε ελληνικό νησί (ΒΙΝΤΕΟ)Ο αρχαίος οικισμός του 2800 π.Χ, έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση.
Η εικόνα της υποβρύχιας πολιτείας που βλέπετε, δεν είναι σε κάποια εξωτική περιοχή της λατινικής Αμερικής αλλά δίπλα μας. Στην Ελαφόνησο, κοντά στο Παυλοπέτρι και ο αρχαίος οικισμός του 2800 π.Χ, έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση.Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

ΕΝΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΠΟΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Μεγάλη επιστημονική επιτυχία: Δημιούργησαν για πρώτη φορά ήπαρ από βλαστικά κύτταρα!
ένα επίτευγμα που δίνει ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους


  
Είναι ένα επίτευγμα που δίνει ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους. Επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων από δέρμα και από αίμα, να δημιουργήσουν ένα μικρό ανθρώπινο ήπαρ.
Αυτό ανοίγει νέους δρόμους στον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής, ενώ αναπτερώνει τις ελπίδες σε όσους ανθρώπους χρειάζονται μεταμόσχευση, ειδικά τώρα που υπάρχει έλλειψη σε δωρητές. Διαβάστε τι έκαναν ακριβώς οι επιστήμονες...


Η ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝ.

Προσοχή:Η σοβαρή ασθένεια που οι Ευρωπαίοι αγνοούν.
Η πρώτη σύγκριση μεταξύ των ευρωπαϊκών υπηρεσιών υγείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος υποδεικνύει ότι οι περισσότερες χώρες δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στη νόσο.

Αυτό υπογραμμίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ερευνητικός οργανισμός Health Consumer Powerhouse (HCP) επισημαίνοντας, ότι παρόλο που ο καρκίνος του παγκρέατος ευθύνεται για τον ίδιο σχεδόν αριθμό θανάτων με τον καρκίνο του μαστού, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης δεν τον λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.


OI ΡΩΣΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΚΤΟΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ Η.Π.Α. !!

Τι χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι και έβγαλαν εκτός μάχης το υπερσύγχρονο Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ

 
donald-cook-ok


Γιατί απέσυραν «τυφλό» οι Αμερικανοί το USS «Donald Cook» …Με τα νεύρα του Πληρώματος «σμπαράλια ;»
Τι χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι και έβγαλαν εκτός Μάχης το Υπερσύγχρονο Πολεμικό και τους Ναύτες να χτυπάνε ενέσεις ;
donald-cook-1
Στο κατάστρωμα ο Κυβερνήτης του USS «Donald Cook» κατά την επιδρομή του Ρωσικού Mig
Το γεγονός αυτό ανάγκασε τους Αμαρικανούς να αποσύρουν Άρον-Άρον το Πολεμικό απο την Μαύρη Θάλασα και να αντικατασταθεί με το πολεμικό USS Taylor που μόλις είχαν τελειώσει τις επισκευές στο Ναύσταθμο της Σούδας.
donald-cook-2
Τι ήταν αυτό που τύφλωσε το Αμερικάνικο πολεμικό και έθεσε εκτός λειτουργείας ΄όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του Πλοίου ; Αν αναλογιστούμε οτι έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα ΔΙεθνή ΜΜΕ μια απλή προσέγγεση ενός αόπλου μαχητικού των Ρώσων και μάλιστα Παρωχημένης Τεχνολογίας …
Υπόψιν η Ρωσία κρατάει τα χαρτιά της κρυφά όσο αφορά Μαχητικά τελευταιας τεχνολογίας ,ενώ έκανε πρόβα βομβαρδιτικών πολύ μεγάλης ακτίνας δράσεως !
Να θυμίσουμε οτι ο Κυβερνήτης του USS «Donald Cook» βγήκε στο κατάστρωμα και παρατηρούσε με τα κυάλια το Ρώσικο μαχητικό ενώ όλα τα συστήματα ήταν εκτός !
donald-cook-3
Οι Ρώσοι πρώτα «τύφλωσαν» το αμερικανικό πολεμικό και μετά το «βομβάρδιζαν» για 90 λεπτά! σύμφωνα με ρεπορτάζ του fox2magazine.net
Πληροφορίες λένε ότι οι 27 Αμερικανοί ναύτες του αμερικανικού αντιτοριπιλικού USS «Donald Cook», μετά την υπερπτήση ενός ρωσικού αεροσκάφους Su-24 πάνω από το αμερικανικό πολεμικό – για συνολικά 12 φορές, διαμαρτύροναι για σοβαρές συναισθηματικές και διανοητικές ενοχλήσεις, όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters. Το περιστατικό, στο οποίο αναφέρθηκε και το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών, προκάλεσε ένα άνευ προηγουμένου ενδιαφέρον ειδικών και πολλά σχόλια. Πολλοί ρωτούν, τι ακριβώς τρομοκράτησε τους Αμερικανούς, όπως το ρωσικό βομβαρδιστικό ήταν άοπλο, και δεν μπορεί καν να χαρακτηριστεί ως από τα πιο σύγχρονα ρωσικά αεροσκάφη.

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΜΕΘΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΠΛΕΠΤΑ !

Σπουδαία ανακάλυψη : Βρέθηκε το φάρμακο που σε ξεμεθά σε λίγα δευτερόλεπτα

 
Ο τρόπος για να περνάει κάποιος το αλκοτέστ
Όλοι λίγο πολύ έχουμε βρεθεί να πίνουμε ένα ή πολλά ποτηράκια παραπάνω προκαλώντας πολλές φορές δυσάρεστα αποτελέσματα. Όμως οι ερευνητές του MIT ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει ένα δραστικότατο αντίδοτο για το αλκοόλ που σε ξεμεθά και σε απαλλάσσει από όλα τα δυσάρεστα που συνεπάγεται η χρήση του σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.


 

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ !

Μια σπουδαία ανακάλυψη για την καρδιακή προσβολή.
Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και νοσηλευτικά ιδρύματα στην Ιταλία εντόπισαν μια παραλλαγή του γονιδίου που προδιαθέτει τους ανθρώπους για έναν ειδικό τύπο καρδιακής προσβολής.
Η έρευνά τους, που δημοσιεύεται στο «International Journal of Cardiology», μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ !

Τὰ… tablet τοῦ Βυζαντίου! Σπουδαία ἀνακάλυψη στὴν Κωνσταντινούπολη!

“Βυζαντινό notebook” ἀνακάλυψαν ἀρχαιολόγοι στὴν Κωνσταντινούπολη. Ὅπως γράφει ἡ Χουριὲτ σὲ ἀνασκαφὲς ποὺ ἔχουν ξεκινήσει ἐδῶ καὶ 10 χρόνια στὸ Yenikapi βρέθηκε ἕνα ξύλινο σημειωματάριο, στὰ ἀπομεινάρια ἑνὸς ἕνα βυθισμένου πλοίου. Τὸ εὔρημα θεωρεῖται ὅτι εἶναι ἐφεύρεση τῶν Βυζαντινῶν “παρόμοια μὲ τὰ tablet τῆς σύγχρονης ἐποχής”, γράφουν οἱ Τοῦρκοι! Οἱ Τοῦρκοι σκοπεύουν νὰ ναυπηγήσουν ἕνα ἀντίγραφο τοῦ πλοίου ἀλλὰ τώρα ἡ ἀνακάλυψη τοῦ “βυζαζντινοῦ tablet” εἶναι λογικὸ νὰ ἔχει τραβήξει τὸ ἐνδιαφέρον ὄχι μόνο των Τούρκων ἀλλὰ ὅλων των ἀρχαιολόγων τοῦ κόσμου.


 

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Σπουδαία ανακάλυψη στη λίμνη της Καστοριάς.Μια σημαντική αποκάλυψη έκρυβε η λίμνη της Καστοριάς. Ανακαλύφθηκε μια ξύλινη επιγραφή, πάνω στην οποία είναι... χαραγμένο το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης. Συγκεκριμένα χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια και σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα επιβεβαιώνει τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς που υποστήριζαν ότι ότι οι πρόγονοί μας, οι προϊστορικοί κάτοικοι της Ελλάδας (που αποκαλούμε Πελασγούς) είναι οι εφευρέτες της γραφής!

ΚΡΑΣΙ 6.000 ΕΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.

Κρασί 6.000 ετών βρέθηκε σε προϊστορικό οικισμό στην Καβάλα- Είναι το αρχαιότερο της Ευρώπης.

Μια πολύ μεγάλη ανακάλυψη έκαναν οι αρχαιολόγοι στον προϊστορικό οικισμό του Ντικιλί-Τας στην Καβάλα καθώς εντόπισαν τα παλαιότερα δείγματα κρασιού που έχουν καταγραφεί έως και σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η ανακάλυψη έχει τεράστια σημασία καθώς ανατρέπει τα δεδομένα που αφορούν τη ζωή των ανθρώπων κατά τη νεολιθική περίοδο.
 

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ !!!

 
Ιάπωνες βιολόγοι προέβησαν σε μία πολύ σημαντική ανακάλυψη.

Ερευνητές βιολόγοι του Εθνικού Ινστιτούτου Γενετικής της Ιαπωνίας και του Ινστιτούτου Επιστήμης του Εγκεφάλου από το Πανεπιστήμιο Σαιτάμα πειραματίστηκαν με μικρά ψάρια του είδους ζέβρα με σκοπό να δούνε αν και εφόσον τα ψάρια έχουν την ικανότητα να σκέφτονται. Παλιότερες έρευνες είχαν κάνει χρήση μεθόδων μαγνητικής απεικόνισης για να αναλύσουν τη συμπεριφορά διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου των ψαριών, όμως η καινούργια έρευνα έκανε χρήση μιας διαφορετικής, πιο αποδοτικής μεθόδου ώστε να μελετηθεί η διαδικασία ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των επιμέρους εγκεφαλικών κυττάρων κάθε δευτερόλεπτο.ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ !

Ελληνίδα βιολόγος ανακάλυψε το γονίδιο που προκαλεί την παιδική λευχαιμία.

Η σχέση του γονιδίου με τον καρκίνο του αίματος ανακαλύφθηκε και παρουσιάστηκε σε Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Στοκχόλμης...


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΑΟΥΝ !

Σημαντική ανακάλυψη που "απενεργοποιεί" το σύνδρομο Ντάουν.
Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα μπορούν να αναπτύξουν στοχευμένες θεραπείες σε ανθρώπους που έχουν τη χρωμοσωμική ιδιαιτερότητα.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να «απενεργοποιηθεί» το επιπλέον χρωμόσωμα που προκαλεί το σύνδρομο Ντάουν βρέθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για γονιδιακές θεραπείες που θα εξαλείψουν στο μέλλον το Σύνδρομο.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ανακαλύψεις στο Ινστιτούτο Μοριακής
Βιολογίας στην ΚρήτηΦως στα μυστικά του κυττάρου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ
Ανοίγει ο δρόμος του σχεδιασμού φαρμάκων που θα αποτρέπουν τα εγκεφαλικά και
ισχαιμικά επεισόδια, έπειτα από επιστημονική ανακάλυψη της χημικής σύστασης του
κυττάρου και των μηχανισμών που οδηγούν στο θάνατό του, από Εργαστήριο του
Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ), του Ιδρύματος
Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ).


ΗΠΑ . ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ.


ΗΠΑ: Επιστήμονες ανακάλυψαν την αιτία για το έμφραγμα.


Το γονίδιο της... καρδιακής προσβολής εντόπισαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό ανδρών και αυξάνει τον κίνδυνο που διατρέχουν να πάθουν καρδιακή προσβολή.
Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές του Πανεπιστημίου Ντιουκ, οι οποίοι εντόπισαν ένα ελαττωματικό γονίδιο που μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση παραγωγής της κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες).
ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ???

Σπουδαία ιατρική ανακάλυψη ; Νέα τεχνική καταπολέμησης του καρκίνου

     

Σουηδοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα τελείως νέο μηχανισμό καταπολέμησης του καρκίνου, «ανατινάζοντας» στην κυριολεξία τα καρκινικά κύτταρα.
 Οι ερευνητές του ιατρικού πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης και του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας των ιστών Πάτρικ Έρνφορς του Τμήματος Ιατρικής Βιοχημείας και Βιοφυσικής, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Cell" (Κύτταρο), ανακάλυψαν μια ουσία (Vacquinol-1), η οποία αναγκάζει τα κύτταρα του πολύμορφου γλοιοβλαστώματος, του πιο κοινού και πιο επιθετικού εγκεφαλικού όγκου, να «εκρήγνυνται» εκ των έσω.Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Υπάρχουν αλήθεια περισσότεροι ψυχοπαθείς σε κάποια επαγγέλματα; Οι επιστήμονες απαντούν καταφατικά
Η μειωμένη αίσθηση του φόβου, η ψυχρή αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων, ο εγωκεντρισμός, η παρορμητικότητα, είναι μερικά από τα στοιχεία που οι ψυχίατροι θα μπορούσαν να αποδώσουν σε έναν ψυχοπαθή. Ποια όμως είναι τα επαγγέλματα που οι ίδιοι θεωρούν ότι έχουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς;

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΥΘΥΜΗ ΛΕΚΚΑ


Παγκόσμια επιστημονική επιτυχία υπό τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα
 

 ΤΡΙΚΑΛΑ
 Μια νέα Παγκόσμια κλίμακα για την εκτίμηση των εντάσεων των επιπτώσεων των Tsunami, θα τεθεί σε ισχύ μετά τα μεγάλα καταστροφικά γεγονότα του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό και του 2011 στην Ιαπωνία, μετά από πρόταση Ελλήνων Επιστημόνων, όπου επικεφαλής της ομάδας είναι ο Καθηγητής κ. Ευθύμης Λέκκας με καταγωγή από τη Δυτική Θεσσαλία (Αμπελικό Καρδίτσας).ΕΚΤΥΠΩΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΕΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΜΑΤΙΟΥ. ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΤΥΦΛΩΣΗΣ !

Εκτύπωσαν με επιτυχία νέα κύτταρα ματιούΕπιστήμονες κατάφεραν να εκτυπώσουν με επιτυχία νέα κύτταρα ματιού, τα οποία ενδεχομένως να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την θεραπεία της τύφλωσης
 Βρετανοί ερευνητές για πρώτη φορά εκτύπωσαν με επιτυχία νέα οφθαλμικά κύτταρα. Το επίτευγμα ανοίγει το δρόμο για την εκτύπωση τεχνητού ιστού ως μοσχεύματος, προερχόμενου από μια ποικιλία κυττάρων του ανθρώπινου αμφιβληστροειδούς χιτώνα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της τύφλωσης μελλοντικά.


 

ΕΛΠΙΔΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ !

Ελπίδες θεραπείας της σκλήρυνσης κατά πλάκας δίνει η οιστριόλη.

σκλήρυνσης κατά πλάκαςΗ οιστριόλη, ορμόνη που παράγεται σε αυξημένες ποσότητες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενδεχομένως να μπορεί να συντελέσει στηνθεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες, μετά από κλινική δοκιμή που πραγματοποίησαν σε δείγμα 158 γυναικών που έπασχαν από τη νόσο.
Η συγκεκριμένη ορμόνη περιέχεται επίσης στα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στις θεραπείες των γυναικών μετά την εμμηνόπαυση, για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
 

H ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Η επίδραση του καφέ στην υγεία του ανθρώπου

Ο καφές μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα πιο λατρεμένα ροφήματα του Έλληνα. Η καταγωγή του καφέ εντοπίζεται κάπου στην Αιθιοπία, καθώς εκεί τον ανακάλυψαν άραβες έμποροι, οι οποίοι τον μεταφέρανε αργότερα στα μέρη τους. Ο καφές στην εποχή μας καλλιεργείται σε πάνω από εβδομήντα χώρες.
ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ


Τρία πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε

Ο καφές είναι ένα από τα πολυσυζητημένα θέματα διατροφής σήμερα. Σίγουρα θα έχετε διαβάσει πολλές φορές τόσο για τα θρεπτικά του συστατικά όσο και για την επίδρασή του σε διάφορες πτυχές της υγείας όπως στο διαβήτη , τα καρδιαγγειακά , τον καρκίνο του προστάτη, τη νόσο Πάρκινσον αλλά και σε ιδιαίτερες πληθυσμιακές ομάδες όπως οι αθλητές, είστε όμως βέβαιοι ότι τα γνωρίζετε όλα για τον καφέ;


ΕΥΡΗΜΑ ΣΤΟ CERN ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΙΝ !

Έύρημα στο CERN "ανατρέπει" τη θεωρία του Αϊνστάιν.

Επιστήμονες του CERN ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν υποατομικά σωματίδια τα οποία ξεπέρασαν την ταχύτητα του φωτός, εύρημα που αν επαληθευτεί θα σημάνει την ανατροπή ενός εκ των βασικών νόμων του σύμπαντος.


ΟΙ ΚΡΕΜΑΣΤΟΙ ΚΗΠΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ !

Επιστημονική ανακάλυψη ανατρέπει την ιστορία: Οι «κρεμαστοί κήποι» δεν ήταν στη Βαβυλώνα


Τα ιστορικά δεδομένα ανατρέπει πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη, αφού αποκαλύπτει μία μεγάλη παρεξήγηση σχετικά με το δεύτερο από τα 7 θαύματα του κόσμου. Οπως εξηγούν οι επιστήμονες, οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας μάλλον δεν βρίσκονταν στη Βαβυλώνα!
 Επιστημονική ανακάλυψη ανατρέπει την ιστορία: Οι «κρεμαστοί κήποι» δεν ήταν στη Βαβυλώνα
Συγκεκριμένα, η διακεκριμένη Βρετανίδα ιστορικός δρ Στέφανι Ντάλεϊ του Ασιατικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μετά από 20ετή εξονυχιστική έρευνα ανακοίνωσε ότι ο λόγος που κανείς αρχαιολόγος δεν κατάφερε να βρει τους θαυμαστούς κήπους, ήταν γιατί δεν βρίσκονταν στη Βαβυλώνα, αλλά στην ανταγωνίστρια πόλη Νινευί.


 

ΒΡΕΤΑΝΙΑ . ΑΝΕΚΑΛΥΦΘΗΣΑΝ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΛΕΜΒΟΙ 3.500 ΕΤΩΝ !!

Περίεργη ανακάλυψη στην Βρετανία: Εξελιγμένες λέμβους 3500 ετών ανακάλυψαν ερευνητέs.
Οκτώ λέμβοι της Εποχής του Χαλκού βρέθηκαν κοντά στο Πίτερμπρο της ανατολικής Βρετανίας και βρίσκονται σε ειδικό ψυγείο προκειμένου να συντηρηθούν. Οι λέμβοι έχουν διασωθεί σε άριστη κατάσταση και είναι σε θέση να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των κατόχων τους, οι οποίοι υπήρξαν οι βόρειοι σύγχρονοι των δικών μας Μινωιτών.Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ 21 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ 1857

ΑΞΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.300.000 ΔΟΛΑΡΙΑ
ΗΠΑ: Ανακάλυψαν 21 τόνους χρυσού σε ναυάγιο πλοίου του 1857
Πάνω από 1.000 ουγκιές χρυσού, αξίας 1.300.000 δολαρίων εντόπισε και επιχειρεί να φέρει στην επιφάνεια της θάλασσας, μία εταιρεία εξερεύνησης του βυθού στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια αναγνωριστική βουτιά σε ένα ιστορικό ναυάγιο του 1857 στον Ατλαντικό Ωκεανό.

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΝΕΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑΣ

Ανακάλυψαν νέα αιτία της καρδιοπάθειας.
Ερευνητές από την Αυστρία διαπίστωσαν ότι μια συγκεκριμένη ομάδα τροφών αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο υπέρτασης και ασβεστοποίησης των αγγείων, με δυσμενείς συνέπειες για την υγεία της καρδιάς μας.
Μια ορμόνη που ονομάζεται FGF23 (Αυξητικός Παράγοντας των Ινοβλαστών) συμβάλλει στη συσσώρευση ασβεστίου και νατρίου, επιβαρύνοντας σημαντικά το καρδιαγγειακό σύστημα.

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ !

Πρωτοποριακή ανακάλυψη: Αυτόνομο σύστημα “καθαρισμού” διαθέτει ο ανθρώπινος εγκέφαλος!

Αμερικανοί και Νορβηγοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι τώρα δίκτυο αγγείων- αγωγών, που η αποκλειστική δουλειά του είναι να αποβάλει γρήγορα τις τοξικές και άχρηστες ουσίες από τον εγκέφαλο, μεταξύ των οποίων ένα μεγάλο μέρος από το αμυλοειδές- βήτα, ένα πεπτίδιο που συσσωρεύεται στον εγκέφαλο των ασθενών με Αλτσχάιμερ. Το εν λόγω «σκιώδες» σύστημα, που περιβάλλει τα εγκεφαλικά αιμοφόρα αγγεία, φαίνεται να παίζει ανάλογο ρόλο καθαρισμού με αυτόν που επιτελεί το λεμφικό σύστημα στο σώμα.

ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΑ ΑΠΟ ....ΔΕΡΜΑ

Έφτιαξαν σπερματοζωάρια από… δέρμα


Mια νέα επιστημονική ανακάλυψη δίνει ελπίδα σε εκατομμύρια άνδρες ανά τον κόσμο που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το σπέρμα τους και αδυνατούν να γονιμοποιήσουν τη σύντροφό τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, μια ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου του Στάνφορντ με επικεφαλής τον Dr Reijo Pera, ισχυρίζονται πως κατάφεραν να δημιουργήσουν σπερματοζωάρια, μετατρέποντας κύτταρα που είχαν συλλέξει από το δέρμα των ανδρών που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην έρευνα.

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΩΑΡΙΟ ΜΕ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟ !!

Ανακαλύφθηκε η ουσία που "παντρεύει" ωάριο και σπερματοζωάριο
Ανοίγει ο δρόμος για νέου τύπου αντισυλληπτικά αλλά και πιο επιτυχημένη υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
Μια ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη έκαναν Βρετανοί επιστήμονες: εντόπισαν μια πρωτεΐνη η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ένωση ωαρίου και σπερματοζωάριου και τη γονιμοποίηση. Η πρωτεΐνη αυτή φαίνεται να βοηθά τα δυο γενετικά κύτταρα να "συναντηθούν" και να ενωθούν κάνοντας έτσι το πρώτο ουσιώδες βήμα για τη σύλληψη και την ανάπτυξη του εμβρύου. Η ανακάλυψη ανοίγει τουλάχιστον δυο σημαντικές δυνατότητες: ανοίγει το δρόμο για βελτιωμένες θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αλλά και δίνει τη δυνατότητα παραγωγής νέου τύπου αντισυλληπτικών, που δεν θα είναι ορμονικά και δεν θα έχουν τις όποιες παρενέργειες έχουν τα χάπια αυτά μέχρι σήμερα.


Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

Επιστημονική ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για καλύτερες και φθηνότερες μπαταρίες

 

Επιστήμονες που εργάζονται στο Τμήμα Ενέργειας του Ames Laboratory, ανακάλυψαν πρόσφατα πως ο σίδηρος, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, αποκτά μαγνητικές ιδιότητες που συναντώνται συνήθως σε φυσικούς μαγνήτες. Η ανακάλυψη αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη χρησιμοποίηση του αφθονότερου χημικού στοιχείου στον πλανήτη σε διάφορες εφαρμογές. Μία εξ αυτών, είναι οι ηλεκτροκινητήρες υβριδικών ή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟ ΣΤΗ ΔΡΕΣΔΗ

Μια επιστημονική ανακάλυψη από έναν Ναυπάκτιο το Νίκο Κυρίτση που είναι Μοριακός Βιολόγος -Υποψήφιος Διδάκτορας Μοριακής Νευρολογίας στο Κέντρο Αναγεννητικών Θεραπειών Δρέσδης.

 Ένα μεγάλο μπράβο στο Νίκο που δοξάζει τον τόπο του στο εξωτερικό και συγχρόνως  βοηθάει ώστε οι συνάνθρωποι του που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα προβλήματα υγείας να ελπίζουν πως κάποια στιγμή θα θεραπευτούν…Η ομάδα του Nafpaktianews.gr του εύχεται πάντα επιτυχίες… Η μεγάλη του επιτυχία δημοσιεύτηκε στα μεγαλύτερα Ιατρικά περιοδικά στο κόσμο.
Η επίσημη ανακοίνωση από το Κέντρο Αναγεννητικών Θεραπειών Δρέσδης αποκλειστικά από το Nafpaktianews.gr:
Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την αναγεννητική ικανότητα του εγκεφάλου του zebrafish.
Ανακάλυψη νέου μοριακού μηχανισμού στο zebrafish κατά τη διάρκεια αναγέννησης του εγκεφάλου μετά από τραυματισμό.ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Νέοι βηματοδότες δίνουν ρυθμό χωρίς καλώδια και μπαταρία

Τέλος στην ταλαιπωρία των καρδιοπαθών από τα καλώδια και τις μπαταρίες του βηματοδότη βάζουν Αμερικανοί επιστήμονες. Σύντομα γιατροί και ασθενείς θα έχουν στη διάθεσή τους… ασύρματους βηματοδότες που μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια τους παλμούς της καρδιάς καταργώντας έτσι την ανάγκη για μπαταρίες.ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΝΕΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ


ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
Ανακάλυψη: Επιβεβαιώθηκε το νέο χημικό στοιχείο με τον ατομικό αριθμό 117 


Ένα νέο χημικό στοιχείο, με τον ατομικό αριθμό 117, θα προστεθεί στον διάσημο Περιοδικό Πίνακα, ο οποίος συνεχίζει να «μεγαλώνει» χάρη σε νέες ανακαλύψεις στοιχείων.
Το στοιχείο 117 ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2010 από μια αμερικανο-ρωσική επιστημονική ομάδα και τώρα, όπως παραδοσιακά απαιτείται, υπήρξε η επιβεβαίωση της ύπαρξης του, καθώς μια δεύτερη διεθνής ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής γερμανούς επιστήμονες, κατάφερε επίσης να «δει» το εν λόγω στοιχείο. 

OI H.Π.Α. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΓΟΡΓΟΝΩΝ

Οι Η.Π.Α. επιβεβαιώνουν την ύπαρξη Γοργόνων ?!
 Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν γοργόνες και ότι ο αριθμός τους αυξάνεται... Η NOAA δημοσίευσε το άρθρο στο περιοδικό "Γεγονότα Ocean" με τίτλο "αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη Υδάτινου ανθρωποειδούς." Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών ανακοίνωσε ότι οι γοργόνες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε έργα ζωγραφικής σε σπήλαια στα τέλη της Παλαιολιθικής (Stone Age) περιόδου περίπου το 30.000 χρόνια π.Χ, υπάρχουν και ζουν σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ


Οι Επιστήμονες Ανακάλυψαν Τι Σκοτώνει Τις Μέλισσες Και Είναι Χειρότερα Από Ότι Νομίζατε!!! Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, ο μυστηριώδης μαζικός θάνατος μελισσών που γονιμοποιούν καλλιέργειες αξίας 30.000.000.000 δολαρίων  στις ΗΠΑ έχει αποδεκατίσει τον πληθυσμό των  Apis mellifera της Αμερικής  που ένας κακός χειμώνας θα μπορούσε να οδηγήσει τα χωράφια σε αγρανάπαυση .Τώρα, μια νέα μελέτη έχει επισημάνει μερικές από τις πιθανές αιτίες των θανάτων των μελισσών και τα μάλλον τρομακτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η αποφυγή του beemageddon θα είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

 

 

Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Πρωτοποριακή ανακάλυψη από το ΙΤΕ


   
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Ames στις ΗΠΑ, ανακάλυψαν ένα νέο τρόπο για να δημιουργήσουν μικρούς μαγνήτες χρησιμοποιώντας φως.
Φωτίζοντας οξείδια του μαγγανίου-πολύπλοκα υλικά που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη τεχνολογία-με υπερ-βραχείς παλμούς λέιζερ, κατάφεραν μέσα σε ένα δισεκατομμυριοστό του χιλιοστού του δεκάτου του δευτερολέπτου (100 φεμτο-δευτερόλεπτα, 10-13δευτερόλεπτα) να αλλάξουν τη μαγνητική τους κατάσταση από αντιφερρομαγνήτη σε φερρομαγνήτη.
ΕΥΦΥΕΣ ΝΥΣΤΕΡΙ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ

«Ευφυές νυστέρι» ειδοποιεί τον χειρουργό για τους καρκινικούς ιστούς .

Πρωτοποριακή ανακάλυψη στον τομέα της υγείας από Βρετανούς ερευνητές φέρνει επανάσταση στην χειρουργική μέθοδο αντιμετώπισης του καρκίνου. Ένα "έξυπνο μαχαίρι» έχουν αναπτύξει οι επιστήμονες που μπορεί να πει αμέσως στον χειρουργό αν ο ιστός που κόβει είναι καρκινικός ή όχι.


ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΦΡΩΝ !

Ελληνοκύπριος βιολόγος ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία νεφρών.


Πρωτοποριακή ανακάλυψη από Κύπριο βιολόγο, στην Ιταλία. Έφτιαξε νεφρούς από καλλιέργεια εργαστηριακών ιστών,που λειτούργησαν σαν τα πραγματικά, όταν εμφυτεύτηκαν σε πειραματόζωα.Στην ουσία, τα οργανοειδή νεφρά, που κατασκεύασαν, εκτελούν αρκετές από τις λειτουργίες ενός πραγματικού νεφρού.

ΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΓΡΙΦΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ !!

Πρωτοποριακή ανακάλυψη: Ελυσαν τον γρίφο του καρκίνου 
  


Πρωτοποριακή ανακάλυψη 200 ερευνητικών κέντρων προβλέπει την εκδήλωση της νόσου
Την πιο σημαντική ανακάλυψη στην Ιστορία της πρόληψης του καρκίνου ανακοίνωσαν χθες ειδικοί από 200 επιστημονικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Η εξέταση που εφηύραν μπορεί να εντοπίζει τον καρκίνο πολλά χρόνια προτού εκδηλωθεί, κάτι που αυξάνει 95% τις πιθανότητες του πάσχοντος να τον νικήσει. Η εξέταση αφορά τρεις μορφές της νόσου, εκείνες του προστάτη, του μαστού και των ωοθηκών.
«Οι εξετάσεις αυτές τεχνολογικά είναι έτοιμες και μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν», λέει στα «ΝΕΑ» ο επικεφαλής των μελετών για τον καρκίνο του μαστού ερευνητής Αντώνης Αντωνίου, ο οποίος είναι ειδικός στη γενετική επιδημιολογία στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό έρευνας του καρκίνου Cancer Research UK και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ !!

Επιστήμονες ανακάλυψαν το χάπι που κόβει την πείνα. 
 
Ένα βήμα πιο κοντά στο να δημιουργήσουν ένα χάπι, που θα κόβει την πείνα είναι οι ερευνητές μετά την ανακάλυψη ενός μορίου που σταματά τις… λιγούρες.Η ουσία οξικό άλας που εμπεριέχεται στις φυτικές ίνες θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μεγάλες ποσότητες οξικού άλατος απελευθερώνονται κατά τη διαδικασία της πέψης των λαχανικών. Στη συνέχεια ,αυτό αποστέλλει το σήμα του κορεσμού στον εγκέφαλο.

ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ . ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ !

Αλτσχάιμερ: Ανακάλυψαν την πρωτεΐνη που αντιστρέφει τις επιπτώσεις στην μνήμη
 Μία από τις αιτίες που δεν έχει βρεθεί ακόμα μια αποτελεσματική θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ είναι ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά για τους μοριακούς μηχανισμούς που προκαλούν αλλαγές στις διαβιβάσεις των νευρώνων και απώλεια μνήμης στα αρχικά στάδια της νόσου.
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης στο πανεπιστήμιο Universitat Autònoma de Barcelona ανακάλυψαν τον κυτταρικό μηχανισμό που εμπλέκεται στην απώλεια της μνήμης και κατάφεραν να αναπτύξουν μια γονιδιακή θεραπεία που αντιστρέφει την διδικασία σε πειραματόζωα με αρχικά στάδια της νόσου του Αλτσχάιμερ.
 

ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ !

Μια ανέλπιστη ανακάλυψη για τα αντικαρκινικά φάρμακα.
Μια κοινή επιστημονική έρευνα Ελβετών και Αμερικάνων γιατρών σχετικά με τον καρκίνο, διαπίστωσε ένα ανέλπιστο φαινόμενο. Ένα φαινόμενο που μπορεί να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής εκείνων που υποφέρουν από καρκίνο και βρίσκονται στο στάδιο της φαρμακευτικής θεραπείας. Η διαπίστωση έγινε ύστερα από πειράματα σε ποντίκια και ήταν πραγματικά απρόσμενη. Διαβάστε τι ακριβώς διαπίστωσαν οι επιστήμονες...

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου