ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

NEA EΠΙΔΟΦΟΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Νέα ελπιδοφόρα ανακάλυψη για το Αλτσχάιμερ
Αντισώματα που μπλοκάρουν τη διαδικασία της αποσύνθεσης των εγκεφαλικών κυττάρων, η οποία παρατηρείται στη νόσο του Αλτσχάιμερ, εντόπισαν Βρετανοί επιστήμονες μετά από πειράματα σε ποντίκια, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες για μια μελλοντική βελτιωμένη αντιμετώπιση της νευροεκφυλιστικής πάθησης από το αρχικό στάδιο της, προτού προχωρήσει και γίνει μη αναστρέψιμη.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ελληνικές επιστημονικές ανακαλύψεις
Δύο Έλληνες επιστήμονες της Αυστραλίας ηγούνται επιστημονικών ανακαλύψεων που δίνουν νέες ελπίδες, αναφορικά με σοβαρές ασθένειες. Για πρώτη φορά στην Αυστραλία τοποθετήθηκε νέα βαλβίδα στην καρδιά καρδιοπαθούς την περασμένη Πέμπτη από μια μικρή οπή. Η επέμβαση διήρκεσε μόνο μία ώρα, ενώ εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς διαρκούν πάνω από πέντε ώρες. Ο 79χρονος ασθενής, Μπομπ Σίμονς, μετά από μερικές ώρες, ήταν σε θέση να καθίσει σε κάθισμα και να μιλήσει στους δικούς του.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΝΕΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΦΘΑΛΜΟ

 
Νέο στρώμα στον ανθρώπινο οφθαλμό ανακάλυψαν οι επιστήμονες  

 
 
 

Οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι μπροστά στη νέα τους ανακάλυψη ότι το ανθρώπινο μάτι και πιο συγκεκριμένα ο ανθρώπινος οφθαλμός έχει ένα ακόμη άγνωστο στρώμα.
Το νέο μέλος, που ονομάστηκε στρώμα Dua, είναι αδύνατη και σκληρή δομή και έχει πάχος 15 μικρόμετρα. 1 μικρόμετρο είναι ισοδύναμο με το εκατομμυριοστό του μέτρου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΜΗΤΡΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Ανακάλυψαν τα θανατηφόρα “μητρικά κύτταρα” του καρκίνου
 

  Εάν αυτά καταστραφούν η ασθένεια θα εξαλειφθεί
Οι επιστήμονες εντόπισαν για πρώτη φορά τα "μητρικά κύτταρα" που δίνουν ζωή στους καρκινικούς όγκους και τους βοηθούν να παραμείνουν ζωντανοί.
Πρόκειται ένα τεράστιο βήμα για την Ιατρική, καθώς η παρασκευή ενός φαρμάκου που θα καταστρέφει αυτά τα κύτταρα θα οδηγήσει στην οριστική θεραπεία και εξάλειψη της νόσου.


ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΗ ΓΡΙΠΗ.

Επιστήμονες ανακάλυψαν φάρμακο για ανοσία στη γρίπη
 
 
Σημαντικό βήμα προς την οριστική εξαφάνιση της γρίπης έκαναν επιστήμονες που όπως ανακοίνωσαν, βρήκαν την αχίλλειο πτέρνα του ιού. Η αισιοδοξία τους για την επίτευξη του τελικού στόχου πηγάζει από το γεγονός ότι δημιούργησαν φάρμακο που εξασφάλισε ανοσία σε πειραματόζωα, η οποία δεν κάμφθηκε ούτε έπειτα από την έκθεσή τους σε θανατηφόρες δόσεις του ιού.
 
 

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ !!

Βρέθηκε το γονίδιο που σταματά το Aids! Ελπιδοφόρα ανακάλυψη
Νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες στην αναχαίτιση του θανατηφόρου ιού του Aids ανοίγει η ανακάλυψη Βρετανών  επιστημόνων.
Οι ειδικοί επιστήμονες για πρώτη φορά εντόπισαν στο εργαστήριο  ένα νέο γονίδιο το οποίο μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση  του ιού HIV του AIDS στο σώμα.
Η ανακάλυψη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού αναμένεται να να αναπτυχθούν  νέες θεραπείες που θα εκριζώνουν τον  θανατηφόρο ιό από το ανθρώπινο σώμα.

EΓΚAIΡΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ !

Ανακάλυψη γονιδίου από Έλληνες ερευνητές επιτρέπει έγκαιρο εντοπισμό ασθένειαςΗ ανακάλυψη γονιδίων υπεύθυνων για ασθένειες στην προοπτική μίας μη επεμβατικής γονιδιακής θεραπείας είναι μία προσπάθεια της επιστημονικής κοινότητας τα τελευταία εξήντα περίπου χρόνια. Οι έρευνες για την γονιδιακή θεραπεία πυροδοτήθηκαν κυρίως μετά την ανακάλυψη της μοριακής δομής του ανθρώπινου DNA από τους Watson και Crick, στους οποίους απονεμήθηκε  το βραβείο Νόμπελ. Ο ενθουσιασμός της επιστημονικής κοινότητας έως τη δεκαετία του 1990 ήταν μεγάλος στην προοπτική ανακάλυψης νέων θεραπευτικών πρωτοκόλλων για σοβαρές ασθένειες. Την περίοδο εκείνη αναπτύχθηκε και ο νέος επιστημονικός κλάδος της βιοηθικής για την αποτίμηση των ηθικών ζητημάτων που γεννούσαν όλα τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον χώρο της βιο-ιατρικής τεχνολογίας.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ DEMO ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ !!!

Τα ελληνικά φάρμακα της Demo ετοιμάζουν ταξίδι για… Αμερική!


Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO έχει ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 22% τα τελευταία 8 χρόνια, αυξάνει το προσωπικό της και είναι "παρούσα" παρά την κρίση και τα δυσμενή μέτρα.
Σε ακόμα 24 χώρες εκτός των 51 που ήδη δραστηριοποιείται, επιδιώκει να επεκταθεί η ελληνική βιομηχανία φαρμάκου DEMO, όπως έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος της Δημήτρης Δέμος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της εταιρείας στο Κρυονέρι Αττικής παρουσία του ιδρυτή της, Σταύρου Δέμου.
Εντός του 2014, η DEMO που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς φαρμακευτικών προϊόντων την Ελλάδα, αναμένει εγκρίσεις κυκλοφορίας μεταξύ άλλων και στην Αμερική, όπως φαίνεται και με μοβ στον παρακάτω πίνακα, ενώ υφιστάμενη παρουσία της στον κόσμο αποτυπώνεται με πορτοκαλί:Ευρώπη, Ωκεανία, Αφρική, Ασία, Μέση Ανατολή επιλέγουν ελληνικό φάρμακο, τόνισε ο κ. Δέμος προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι εξαιρετικά αφιλόξενη για τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες λόγω των μέτρων που επιβάλλονται και των καθυστερήσεων για έκδοση αδειών κυκλοφορίας.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟ ΙΟ ΤΟΥ AIDS ΣΕ ΝΕΟΓΝΟ !!

Εξαφάνισαν τον ιό του AIDS σε νεογνό
Σάλος στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες και ενθουσιασμός στην ιατρική κοινότητα παγκοσμίως από το επίτευγμα ιατρικής ομάδας στις ΗΠΑ που θεράπευσε εντελώς βρέφος από θανατηφόρα ασθένεια.
Αμερικανοί γιατροί ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να εξαφανίσουν τον ιό σε ένα μωρό που είχε γεννηθεί με AIDS, μετά από επιθετική φαρμακευτική θεραπεία που ξεκίνησε μόλις λίγες ώρες μετά τη γέννησή του.

ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΟΝΓΚΟ !!!

Ανακαλύφθηκε ζωντανός Homo Cepranensis [ΦΩΤΟ]
Πρωτόγονο ανθρωποειδές εντοπίστηκε κοντά στον ποταμό Κονγκό
Μία απρόσμενη επιστημονική ανακάλυψη επιφύλασσε στους ανθρωπολόγους ο πρώτος μήνας του νέου έτους. Στις 6 Ιανουαρίου, λίγα χιλιόμετρα μέσα στη ζούγκλα, κοντά στην πόλη Κίντου, η οποία βρίσκεται δίπλα στις όχθες του ποταμού Κονγκό, ανακαλύφθηκε αυτό που αναγνωρίστηκε από τους επιστήμονες σαν ένας ζωντανός εκπρόσωπος του είδους Homo Cepranensis.

ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΩΜΑ !!

Μεγάλη ιατρική επιτυχία: Νικήθηκε το μελάνωμα!

 

Εκατοντάδες χιλιάδες ζωές αναμένεται να σωθούν μετά την ανακάλυψη της πρώτης δραστικής θεραπείας για την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος, το μελάνωμα.

Η ανακοίνωση έγινε χθες στο Πανευρωπαϊκό Ογκολογικό Συνέδριο που διεξάγεται στο Αμστερνταμ και οι ειδικοί για πρώτη φορά αναφέρθηκαν σε θεραπεία του ασθενούς και όχι απλώς σε παράταση της ζωής του για μερικούς μήνες.
Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε θεραπεία για το μελάνωμα προχωρημένου σταδίου. Οπως δεν υπάρχει και για τους περισσότερους τύπους καρκίνου, διότι από τα εκατομμύρια μελέτες που έχουν γίνει στη συντριπτική τους  πλειονότητα καταλήγουν σε αδιέξοδο.

 

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ !!

Σάλος στην ιατρική κοινότητα: ανακαλύφθηκε γυναίκα που είχε αληθινό «μαλακομαγνήτη»
Μια ακόμα απίστευτη ανακάλυψη έρχεται να κλυδωνίσει τη παγκόσμια ιατρική κοινότητα, καθώς ομάδα επιστημόνων διαπίστωσε την ύπαρξη του πρώτου αληθινού «μαλακομαγνήτη».
Όλα ξεκίνησαν όταν η 31χρονη Ελένη από το Μπραχάμι αποφάσισε μαζί με τις φίλες της να πραγματοποιήσει το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό με σκοπό να ξεπεράσει τον πρόσφατο χωρισμό της με τον Νίκο, με τον οποίο διατηρούσαν  σχέση τους τελευταίους δύο μήνες. Ήταν και η πιο πρόσφατη από μια σειρά από πολλών μικρών και αποτυχημένων σχέσεων που δεν προχωρούσαν λόγω του ότι -όπως μας εκμυστηρεύεται γλαφυρά η Γεωργία, καρδιακή φίλη της Ελένης «με όσους πήγαινε και έμπλεκε, έβγαιναν μαλάκες».


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

 Η Μεγαλύτερη Ιατρική Ανακάλυψη μετά την Πενικιλλίνη;


Το 1928 έμεινε στην ιστορία ως το έτος ανακάλυψης της πενικιλλίνης, του πρώτου αντιβιοτικού ευρέως φάσματος (αν και πέρασαν 20 ακόμα χρόνια πριν να δοκιμασθεί κλινικά). Το 2011 ίσως μείνει στην ιστορία ως το έτος ανακάλυψης της DRACO, του πρώτου ευρέως φάσματος αντϊικού!
Λιγότερο από ένα αιώνα πριν οι λοιμώξεις από βακτηρίδια ήταν η πρώτη αιτία θανάτου. Αυτό άλλαξε ριζικά με την ανακάλυψη της πενικιλλίνης και της πληθώρας των άλλων αντιβιοτικών που την ακολούθησαν και κατέστησαν αρρώστιες από τη φυματίωση και τον κοκκύτη ως τη σύφιλη και τη γονόρροια απόλυτα ιάσιμες.


ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ !!!

ΜΕΓΑΛΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ:
Κυτταρική θεραπεία που εξαφανίζει τον καρκίνο ανέπτυξαν Αμερικανοί επιστήμονες! 


  Η μεγαλύτερη κλινική δοκιμή που έχει γίνει μέχρι σήμερα σε μια νέα ελπιδοφόρα κυτταρική θεραπεία κατά της λευχαιμίας, είχε άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα,..
 καθώς σχεδόν οι 9 στους 10 ασθενείς (το 88%), που βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο της νόσου, εμφάνισαν πλήρη εξαφάνιση του καρκίνου.
Η θεραπεία, που αναπτύσσεται στις ΗΠΑ, βασίζεται στην εισαγωγή στους ασθενείς γενετικά τροποποιημένων Τ-κυττάρων του δικού τους ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία μπορούν πλέον να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Σπουδαία ανακάλυψη ελλήνων επιστημόνων

Ανακαλύφθηκε νέος μηχανισμός εκφυλισμού των νευρικών κυττάρων

Ερευνητές του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη, ανακάλυψαν ένα νέο μη αναμενόμενο μηχανισμό εκφυλισμού των νευρικών κυττάρων. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «EMBO Journal» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝNΙΝΩΝ !!!ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ


Την πρώτη ηλεκτρονική ταυτότητα με αποτύπωμα το «χτύπο της καρδιάς» έκανε μια Ελληνίδα ερευνήτρια, μόλις στα 27 της χρόνια. Η Δρ. Φωτεινή Αγραφιώτη η οποία κατάγεται από την Κοζάνη και σπούδασε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά, συνέχισε τις σπουδές της, με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Εκεί έκανε και τη σπουδαία αυτή παγκόσμια ανακάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα στην ασφάλεια πολιτών και στρατιωτών. 

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Σπουδαία ανακάλυψη στη μάχη για τον καρκίνο- Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια ουσία η οποία αναγκάζει τα κύτταρα του πιο κοινού και πιο επιθετικού εγκεφαλικού όγκου να αυτοανατινάζονται
- Η έρευνα των επιστημόνων που ανοίγει νεα σελίδα στην καταπολέμηση του καρκίνου δημοσιεύθηκε στο περιοδικό βιολογίας Cell
- Πετυχημένες οι δοκιμές στα ποντίκια - Αρχίζουν οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους
Ελπίδες για εκατομμύρια ανθρώπους; Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό από επιστήμονες του του ιατρικού πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης και του Πανεπιστημίου της Ουψάλα ανοίγει νεους δρόμους στην καταπολέμηση του καρκίνου. 

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ !!

Ένας έφηβος ανακάλυψε τεστ για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος!
Ο 15χρονος Τζακ Αντράκα κατάφερε να δώσει ελπίδες σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς και να βάλει τα γυαλιά στην ιατρική κοινότητα.Ο έφηβος Τζακ Αντράκα, ο οποίος στα 15 του χρόνια έγινε παγκοσμίως διάσημος με μια εφεύρεση καθόλου χαρακτηριστική για εφήβους: ένα τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος. Σε ένα συνέδριο στην Καλιφόρνια ο νεαρός "εφευρέτης" εξήγησε πώς κατάφερε, χάρη στο διαδίκτυο, να δώσει ελπίδες σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς και να... βάλει τα γυαλιά στην ιατρική κοινότητα.


Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ !!

Στην Αίγυπτο ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο δελτίο καιρού!
Συνδέεται με την έκρηξη της Σαντορίνης 
Πρόκειται για μια λίθινη επιγραφή ηλικίας 3.500 ετών, που περιλαμβάνει ένα κείμενο 40 γραμμών, χαραγμένο σε ένα κομμάτι ασβεστίτη ύψους σχεδόν 2 μέτρων που ονομάζεται «Τρικυμία Στέλα» και περιγράφει τη βροχή, το σκοτάδι και τον «ουρανό σε θύελλα, χωρίς διακοπή».

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ !

Ανακαλύφθηκε το γονίδιο που βοηθάει τις μέλισσες να βρουν λουλούδια (και να γυρίζουν πίσω στην κυψέλη)

Του Αγγελη ΑναστασόπουλουΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΓΟΝΙΔΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΕΞΗΠΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΝΗΜΗΣ !!

Ανακαλύφθηκε γονίδιο που φέρνει περισσότερη εξυπνάδα και καλύτερη μνήμη
Το γονίδιο δρα αυξάνοντας την επίδραση της πρωτεΐνης με το ελληνικό μυθολογικό όνομα "Κλωθώ"
Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα ακόμη «γονίδιο της εξυπνάδας», ίσως ισχυρότερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να αυξήσει τον δείκτη νοημοσύνης (IQ) κάποιου, έως έξι μονάδες.

KEIMENO 7.270 ΕΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ !!

Κείμενο 7270 ετών που βρέθηκε στην Καβάλα αποδεικνύει πως οι Έλληνες ανακάλυψαν το αλφάβητο! (photo)


Καταρρίπεται ο μύθος περί Φοινικού Αλφάβητου
Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη – Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου.
Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ !!

Έλληνες φοιτητές ανακάλυψαν το μυστικό του Αλτσχάιμερ!Mετά τη σπουδαία επιτυχία φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου να φωτίσουν τα αίτια της νόσου μέσα από μαθηματικά μοντέλα, η καταπολέμησή της βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά.
Για την ακρίβεια, το μυστικό κρύβεται στα μιτοχόνδρια, τα αρχικά κύτταρα του εγκεφάλου και τις δυσλειτουργίες τους που κρύβονται πίσω από νόσους όπως το Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ και η νόσος Χάντινγκτον.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΝΕΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΟΝΑΤΟ !!

Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο σύνδεσμο στο ανθρώπινο γόνατο !


 

 
Δύο χειρουργοί γόνατος από το Βέλγιο ανακάλυψαν ένα νέο τμήμα στο ανθρώπινο σώμα - έναν έως πρότινος άγνωστο σύνδεσμο που υπάρχει στα γόνατά μας.
Οι χειρουργοί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Leuven πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να εξηγεί γιατί οι άνθρωποι με ιστορικό τραυματισμού στο γόνατο συχνά παρουσιάζουν αστάθεια στη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας.
Οι ορθοπεδικοί-χειρουργοί δρ Στήβεν Κλάες και δρ Γιόχαν Μπέλεμανς, καθηγητής Ορθοπεδικής στο Πανεπιστήμιο του Leuven, πραγματοποίησαν έρευνα για τις ρήξεις του προσθίου χιαστού συνδέσμου (ACL) σε μία προσπάθεια να δουν για ποιον λόγο αυτός ο τραυματισμός μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια του γόνατος μετά την ανάρρωση.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ...ΛΑΘΟΣ !!!

Μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη από λάθος!
Μία μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη κατά λάθος φαίνεται ότι έκανε Νοτιοκορεάτης επιστήμονας ο οποίος είχε κατηγορηθεί για δημοσίευση παραποιημένων αποτελεσμάτων σχετικά με την έρευνες του στην βιολογία. Ο Γου Σουκ Χουάνγκ είχε ανακοινώσει ότι είχε καταφέρει να κλωνοποιήσει ένα ανθρώπινο έμβρυο. Αργότερα, το 2005 έγινε γνωστό ότι είχε παρουσιάσει ψευδή στοιχεία και ότι προέβη σε σοβαρές παραβιάσεις ηθικών κανόνων. Ο Χουάνγκ απέσυρε τους ισχυρισμούς του.
Φαίνεται. ωστόσο, ότι ο Χουάνγκ κατάφερε να παράξει βλαστοκύτταρα από ανθρώπινα ωάρια - ανακάλυψη που θεωρείται πολύ σημαντική.EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ

Νέα επιστημονική ανακάλυψη για δημιουργία βλαστοκυττάρων.
Τρεις ερευνητικές ομάδες κατάφεραν να δημιουργήσουν βλαστοκύτταρα από απλά κύτταρα δέρματος ενηλίκων. Οι επιστήμονές χρησιμοποίησαν ινοβλάστες κύτταρα που απομονώνονται εύκολα από το δέρμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάστηκε η καταστροφή εμβρύων που δημιουργεί πολλά ηθικά διλήμματα.


 

 

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ.

Μυρσίνη Καφώρου
Η Ελληνίδα που βρίσκεται πίσω από μία πρωτοποριακή ιατρική ανακάλυψη για τα παιδιά... 
Μια διεθνής επιστημονική ομάδα παρουσίασε ένα καινούριο πειραματικό τεστ που θα μπορούσε να διαγνώσει τη φυματίωση στα παιδιά γρήγορα και αξιόπιστα σε σχέση με τις υπαρχουσες μεθόδους. Η φυματίωση προκαλείται από το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης (γνωστο και ως βάκιλλος του Koch) και συνήθως προσβάλλει τους πνεύμονες, αλλά και άλλα όργανα. Παρόλο που είναι μια νόσος ιάσιμη, σκοτώνει σχεδόν 1 εκατομμύριο ενήλικες και παιδιά κάθε χρόνο.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑNAKΑΛΥΨΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΗ !!!


Επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί κάνουμε  λάθη !!
Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια περιοχή του εγκεφάλου που, όπως υποστηρίζουν, φαίνεται να είναι μοναδική στους ανθρώπους, διακρίνοντας τους από τα άλλα ζώα.
Η σφαιρική αυτή περιοχή του εγκεφαλικού ιστού, που έχει μέγεθος και σχήμα όπως ένα μικρό λαχανάκι Βρυξελλών, θεωρείται ζωτική για τη λήψη των αποφάσεων και κυρίως για την αναγνώριση των λαθών από τους ανθρώπους, ώστε στη συνέχεια να τα διορθώνουν.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ

Απίστευτο! Επιστήμονες ανακάλυψαν καλαμάρια που πετάνε
Έχουμε μελετήσει μόνο ένα μικρό τμήμα των ωκεανών του κόσμου μας πράγμα που μας αφήνει άφθονο χώρο για εκπλήξεις. Σε μια μεγάλη πρόσφατη έκπληξη, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χοκάιντο έχουν αποδείξει ότιένα είδος καλαμαριού μπορεί να πετάξει (που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Θαλάσσιας Βιολογίας).
Υπήρχαν φήμες και μάρτυρες αυτών των θραψάλων(είδος καλαμαριού), αλλά μέχρι τώρα, κανείς δεν είχε αποδειχθεί πώς ένα καλαμάρι μπορεί να πετάξει.
ΧΡΥΣΑΦΙ ΕΚΛΥΕΙ ΤΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ !

Ανακάλυψη επιστημόνων: Χρυσάφι εκλύει το υποθαλάσσιο ηφαίστειο της Σαντορίνης.....   

Για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε πως χρυσάφι και σπάνια μέταλλα στρατηγικής σημασίας όπως το αντιμόνιο, σε ποσότητες που προκαλούν έκπληξη, εκλύονται από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο που βρίσκεται βορειοανατολικά του νησιού.
Ελληνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών που ερεύνησαν τον πυθμένα του ηφαιστείου σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διαπίστωσαν πως στο γεωθερμικό πεδίο του Κολούμπο λαμβάνουν χώρα σπάνια φαινόμενα που όμοιά τους δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά στον κόσμο.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΜΒΡΥΪΚΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΒΡΥΑ

Αναγεννητική ιατρική: Δημιουργία «εμβρυικών» βλαστοκυττάρων χωρίς έμβρυα


Ως ορόσημο στη βιολογία και την αναγεννητική ιατρική, διεθνώς, χαρακτηρίστηκε η ανακάλυψη από Ιάπωνες επιστήμονες μίας νέας επαναστατικής τεχνικής, η οποία επιτρέπει σε μηδαμινό χρόνο τη δημιουργία «εμβρυικών» βλαστοκυττάρων χωρίς τη χρησιμοποίηση -δηλαδή την ανήθικη καταστροφή- πραγματικών εμβρύων.
Το επίτευγμα ανοίγει τον δρόμο για μία νέα εποχή στο πεδίο της εξατομικευμένης ιατρικής, καθώς τα βλαστικά κύτταρα μπορούν να μεταμορφωθούν σε εξειδικευμένα κύτταρα οποιοδήποτε ιστού και έτσι να αποκαταστήσουν βλάβες σε διάφορα όργανα του σώματος. Χάρη στη νέα τεχνική, η σχετική διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ πιο γρήγορη, ασφαλής και φθηνή.ΓΟΝΙΔΙΟ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ

Ανακαλύφθηκε γονίδιο που εμποδίζει την εξάπλωση του καρκίνου του παγκρέατος


Μία μεγάλη διεθνής επιστημονική ομάδα ανακάλυψε ένα γονίδιο που επιβραδύνει την εξάπλωση του καρκίνου του παγκρέατος, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μία μελλοντική πιο εστιασμένη θεραπεία.
Σε πρώτη φάση, οι ερευνητές βρήκαν ότι το εν λόγω γονίδιο USP9X βοηθά στην καταπολέμηση των όγκων στο πάγκρεας των ποντικιών και, στη συνέχεια, ανακάλυψαν ότι μπορεί να δράσει ανάλογα και στους ανθρώπους.
Οι ερευνητές από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Αυστραλία με επικεφαλής τον καθηγητή Ντέιβιντ Τούβεσον του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Κέμπριτζ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, διαπίστωσαν ότι όταν το συγκεκριμένο γονίδιο απενεργοποιείται, τότε τα κύτταρα του παγκρεατικού καρκίνου προστατεύονται απέναντι στις φυσικές άμυνες του οργανισμού, γίνονται πιο επιθετικά και εξαπλώνονται ταχύτερα.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ !!

Σημαντική Ιατρική ανακάλυψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου 

Σημαντική συμβολή στους τομείς Αναγεννητικής Ιατρικής (Regenerative Medicine) και Εμβρυολογίας (Embryology) αποτελούν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας σε έμβρυα που διενεργήθηκε από το Εργαστήριο Αναγεννητικής Ιατρικής, Εμβρυολογίας και Βλαστοκυττάρων του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο παγκοσμίου φήμης επιστημονικό περιοδικό "Nature Communications". Επικεφαλής του Εργαστηρίου είναι ο Δρ Παντελής Γεωργιάδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΜΕΓΑΛΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ....Η μεγαλύτερη κλινική δοκιμή που έχει γίνει μέχρι σήμερα σε μια νέα ελπιδοφόρα κυτταρική θεραπεία κατά της λευχαιμίας, είχε άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς σχεδόν οι 9 στους 10 ασθενείς (το 88%), που βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο της νόσου, εμφάνισαν πλήρη εξαφάνιση του καρκίνου.
Η θεραπεία, που  αναπτύσσεται στις ΗΠΑ, βασίζεται στην εισαγωγή στους ασθενείς γενετικά τροποποιημένων Τ-κυττάρων του δικού τους ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία μπορούν πλέον να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα.ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΡΥΣΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Το μοναδικό χρυσό νόμισμα με το πορτραίτο του Μέγα Αλέξανδρου!!! (PHOTOS)
Το μοναδικό σωζόμενο χρυσό νόμισμα με το πορτραίτο του Αλεξάνδρου, που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της ζωής του μεγάλου στρατηλάτη, πιστεύει ακράδαντα ότι ανακάλυψε μέσα από περιπετειώδεις διαδρομές ο δρ. Όσμουντ Μποπεράτσι (Osmund Bopearachchi), καθηγητής των Πανεπιστημίων Σορβόννης και Μπέρκλεϊ, διευθυντής του Τμήματος Αρχαιολογίας «Ελληνισμός και Πολιτισμοί της Ανατολής» του Γαλλικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (CNRS-ENS). Και δεν είναι το μόνο, που έχει να καταθέσει.

Η παρουσία του σε ταραχώδεις περιοχές του Αφγανιστάν και του Πακιστάν τον συνδέει με την ανακάλυψη νομισμάτων, που φέρουν ονόματα άγνωστων έως πρότινος Ελληνο-ινδών βασιλιάδων, με τον εντοπισμό αρχαίων ελληνικών πόλεων, καθώς και με την εξερεύνηση ενός θησαυρού νομισμάτων 4 τόνων, από τους μεγαλύτερους που έχουν βρεθεί ποτέ.
Ο δρ. Μποπεράτσι ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα για να εγκαινιάσει την έκθεση «Τα ελληνικά βασίλεια της Βακτρίας και της Ινδίας» στο Νομισματικό Μουσείο, που θα διαρκέσει ως τις 16 Ιουνίου 2014.

 

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ DNA !!!!

Ανοιξε ο δρόμος για την οριστική αντιμετώπιση ασθενειών με παρέμβαση στο προβληματικό κομμάτι του DNA


Θεραπεία με «γενετικό χειρουργείο»: Ασθένειες αντιμετωπίζονται με παρέμβαση στο DNA
Τη θεραπεία του μέλλοντος, το «γενετικό χειρουργείο», δηλαδή την επέμβαση στον πυρήνα του κυττάρου και την αλλαγή δεδομένων του γενετικού υλικού με στόχο την πλήρη θεραπεία και μάλιστα δίχως φάρμακα, κατάφεραν να εφαρμόσουν για πρώτη φορά σε θηλαστικό ειδικοί από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).
Οι επιστήμονες εφάρμοσαν για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη έγκρισή της τη μέθοδο διόρθωσης στο γενετικό υλικό (DNA), προκειμένου να βάλουν στη σωστή θέση το γενετικό του αλφάβητο και τελικά να θεραπεύσουν γενετική νόσο του ήπατος.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !!!

Κρήτη: Με επιτυχία μια από τις πλέον επικίνδυνες χειρουργικές επεμβάσεις


  
Πλέον και στην Κρήτη επιτυχημένη αντιμετώπιση διαχωριστικού ανευρύσματος αορτής, μιας από τις πλέον επικίνδυνες χειρουργικές επεμβάσεις
 Φάνης Ζαμπετάκης: «Θλιβερή αδυναμία της Δημόσιας Υγείας στο νησί όχι μόνο να περιθάλπει αλλά ακόμα και να διαχειρίζεται τα υψηλής επικινδυνότητας για την ζωή των πολιτών της Κρήτης περιστατικά!»
To περασμένο Σάββατο 03/05 ολοκληρώθηκε με επιτυχία επείγουσα & πολύπλοκη καρδιοχειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση διαχωριστικού ανευρύσματος αορτής σε ασθενή από τη Γεωργιούπολη Χανίων, ο οποίος διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στην κλινική Ασκληπιείο στο Ηράκλειο. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε μετά από εξαιρετικό συντονισμό και ευελιξία της ομάδα κορυφαίων επιστημόνων από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κρήτη, με επικεφαλής τον γνωστό καρδιοθωρακοχειρουργό κ. Γιάννη Φεσσατίδη και τη συμμετοχή του επεμβατικού καρδιολόγου της Κρήτης Φάνη Ζαμπετάκη. Θεωρείται μια από τις πλέον επικίνδυνες χειρουργικές επεμβάσεις της ιατρικής επιστήμης, αφού τα ποσοστά θνησιμοτητας είναι πολυ σημαντικα και καθε λεπτο που περνάει οδηγεί τον ασθενη πιο κοντα στον θάνατο.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ...ΑΘΗΝΑ!


 
Πρωτοποριακή οφθαλμολογική επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 28χρονη στην Αθήνα
Μια πρωτοποριακή και πολύπλοκη επέμβαση για την αποκατάσταση της όρασης στον αριστερό οφθαλμό νεαρής γυναίκας 28 ετών, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Μια πρωτοποριακή και πολύπλοκη επέμβαση για την αποκατάσταση της όρασης στον αριστερό οφθαλμό νεαρής γυναίκας 28 ετών, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στo Θεραπευτήριο Metropolitan.


ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΘΗΝΑ. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ !

 
Υπόγεια Αθήνα-Η μεγαλύτερη ανακάλυψη!..Τι φοβούνται και δεν ανοίγουν την στοά;Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην υφήλιο. Παγκόσμια.
Υπάρχει κάτω από την Αθήνα υπόγειος χώρος αρχαίος που οδηγεί σε άθικτο ναό, τον έχουνε βρει εδώ και…25 χρόνια με 130 αγάλματα άθικτα σε άριστη κατάσταση και πολλά άλλα πράγματα και το κρατάνε μυστικό τόσα χρόνια..
Τι κρύβεται εκεί;;
Τι φοβούνται να μην αποκαλυφθεί και το κρύβουν 25 χρόνια;
Υπάρχουν εικασίες ότι υπάρχει και το χρυσελεφάντινο άγαλμα.Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

ΝΕΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

Νέες ιατρικές ανακαλύψεις που αναμένεται να αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας ανακοινώνονται τις τελευταίες μέρες στα διεθνή ΜΜΕ. Επιστημονικές έρευνες που έγιναν σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης κατέληξαν σε συμπεράσματα και νέες ανακαλύψεις στον τομέα της ψυχολογίας, της νευρολογίας και της παθολογίας.
Χάπι που δρα κατά της νόσου Αλτσχάιμερ
Ιστορική στιγμή χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες, τη βρετανική έρευνα η οποία κάνει λόγο για δημιουργία νέου χαπιού με σκοπό να σταματήσει την καταστροφή των κυττάρων του εγκεφάλου και έτσι, να θεραπεύσει τις νευροεκφυλιστικές νόσους.


 

ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ . ΙΔΙΟΦΥΪΑ.

Αυτός είναι ο 16χρονος Έλληνας μαθητής - ιδιοφυία!


Ο 16χρονος έκλεψε την παράσταση – Κατασκεύασε, στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις, μία video game πλατφόρμα.
Πλέον μόλις στα 16 του χρόνια, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να γίνει επιχειρηματίας, διαθέτοντας την επιχειρηματική του ιδέα σε κάποια μεγάλη εταιρεία κατασκευής videogame.ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ !!

Ρώσοι επιστήμονες φτιάχνουν ναό του Απόλλωνα στη ΓαύδοΡώσοι επιστήμονες που δεν πέθαναν στο Τσέρνομπιλ φτιάχνουν ναό του Απόλλωνα στη Γαύδο. Βρίσκονται στο νησί 17 χρόνια! Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.
Έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που μία ομάδα Σοβιετικών επιστημόνων (ένας από τους οποίους εργαζόταν στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ) εγκαταστάθηκαν στη Γαύδο, για να αναζητήσουν εκεί, στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, το νόημα της ζωής μέσω της φιλοσοφίας και ενός κοινοβιακού τρόπου ζωής.


ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ

Παύλος Σαντορίνης: Το εκατοστομετρικό ραντάρ - Μία μεγάλη Ελληνική εφεύρεση
Παύλος Σαντορίνης: Έλληνας πολιτικός μηχανικός, φυσικός, και σπουδαίος σύγχρονος εφευρέτης. (Ιούνιος 1893 - 19 Οκτωβρίου 1986)
Το εκατοστομετρικό ραντάρ είναι καθαρά Ελληνική εφεύρεση του καθηγητού του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Παύλου Σαντορίνη ο οποίος σπούδασε στην Ελβετία από το 1905 έως το 1919 και ήταν φυσικός του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και πολιτικός μηχανικός του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, μαθητής, φίλος και συνεργάτης του Αλβέρτου Αϊνστάιν, κατά την περίοδο εκείνη.
Το 1936 ο Παύλος Σαντορίνης ήταν υφηγητής της Εφηρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την περίοδο αυτή, ο τότε πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς πληροφορήθηκε ότι ο Έλληνας επιστήμονας είχε κάνει μία μεγάλη ανακάλυψη, σχετική με την ανίχνευση των αεροπλάνων, οπότε κάλεσε επειγόντως τον Παύλο Σαντορίνη για να του δώσει σχετικές πληροφορίες.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΥΡΙΝΟΚΑΡΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΕΛΙΑΣ

Ελληνική εταιρεία κατασκευάζει πυρηνοκάρβουνο από κουκούτσι ελιάς

Ελληνική εταιρεία κατασκευάζει πυρηνοκάρβουνο από κουκούτσι ελιάς                                  
Ένα από τα έξι βραβεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου απέσπασε η μικρή εταιρεία «Βασίλης και Αικατερίνη Κοτταρίδη Ο.Ε», με έδρα στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, η οποία κατασκευάζει πυρηνοκάρβουνο από... κουκούτσι ελιάς!

Με φιλικές προς το περιβάλλον τεχνικές, η εταιρεία κατασκευάζει μπρικέτες-πυρηνοκάρβουνα για μπάρμπεκιου από κουκούτσι ελιάς.
 
 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

Fleksy: Το virtual πληκτρολόγιο που κατασκεύασαν Ελληνες και έχει ήδη κατακτήσει 205 χώρες!
Η Syntellia είναι μια εταιρεία που ίδρυσαν Έλληνες, εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και κάνει μεγάλα αλλά σταθερά βήματα στον τομέα της τεχνολογίας συναγωνιζόμενη πλέον πραγματικούς τεχνολογικούς κολοσσούς.
Ένα από τα πιο πρωτοπόρα προϊόντα της είναι το virtual πληκτρολόγιο Fleksy το οποίο ήδη λειτουργεί σε 15 γλώσσες, έχει διαφορετικές διατάξεις και ήδη έχει «κατέβει» σε χρήστες από 205 χώρες.


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου