ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.

Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν πρώτοι μικροοργανισμούς στην ατμόσφαιρα.


 Βακτήρια και άλλα μικρόβια αφθονούν στην τροπόσφαιρα, στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, και μάλιστα είναι πιθανό ότι ασκούν ισχυρή επίδραση στον σχηματισμό των νεφών και, κατά συνέπεια, αλλάζουν τον καιρό και το κλίμα. 
Αυτή την απρόσμενη ανακάλυψη στο πεδίο της ατμοσφαιρικής μικροβιολογίας έκανε για πρώτη φορά μια ομάδα Ελλήνων και άλλων ερευνητών στις ΗΠΑ, οι οποίοι θεωρούν ότι οι αερομεταφερόμενοι μικροοργανισμοί όχι μόνο επιβιώνουν σε ύψος οκτώ έως 15 χιλιομέτρων, αλλά παίζουν πολύ σημαντικότερο ρόλο στον σχηματισμό των σύννεφων από ό,τι θεωρείτο έως τώρα.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΝΕΟ ΓΟΝΙΔΙΟ.

Ελληνες και Βρετανοί ανακάλυψαν νέο γονίδιο που ευθύνεται για το 1% όλων των καρκίνων
Είναι η πρώτη φορά που το γονίδιο CUX1 εμπλέκεται στον καρκίνοΕρευνητές στη Βρετανία -μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες επιστήμονες- ανακάλυψαν ένα γονίδιο, το οποίο «καθοδηγεί» την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων σε τουλάχιστον 1% όλων των ασθενών. Είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω γονίδιο CUX1 εμπλέκεται στον καρκίνο και μελλοντικά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο στόχο των στοχευμένων φαρμακευτικών θεραπειών.

 

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΑΫΠΝΙΑΣ.

Έλληνας ανακάλυψε το "γονίδιο της αϋπνίας"!
Κάποιοι άνθρωποι είναι γεννημένοι για να… μετράνε προβατάκια! Ο λόγος είναι το «γονίδιο της αϋπνίας», το οποίο ανακάλυψε ο δρ Νικόλας Σταυρόπουλος στο Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης.
Πειράματα σε μύγες έδειξαν ότι αυτές που είχαν μια μετάλλαξη σε συγκεκριμένη πρωτεΐνη κοιμούνταν λιγότερο κατά δύο τρίτα από τις μύγες που δεν είχαν την αλλοίωση, ενώ είχαν επίσης πολύ μικρότερη διάρκειας ζωής.
 

ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ


Γονιδιακή ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή στις ΗΠΑ περιπλέκει ακόμη περισσότερο το «δέντρο της ζωής»


Από την εποχή του Δαρβίνου το «δέντρο της ζωής» είναι η κατ’ εξοχήν εικόνα που υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζει καλύτερα από κάθε άλλη την πολυπλοκότητα της εξέλιξης στη Γη, όμως νέα στοιχεία έρχονται σιγά-σιγά να ανατρέψουν αυτή την αντίληψη, δείχνοντας ότι η Ζωή είναι περισσότερος ένας «ιστός» ή ένα «μωσαϊκό» παρά ένα «δέντρο».
 

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΙΧΝΗ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ !

Ο Ελληνας που ανακάλυψε ίχνη ζωής στην Αφροδίτη !Μπορεί η έρευνα στο «βαθύ» Διάστημα να μην έχει αποδείξει ακόμη την ύπαρξη ζωής σε μακρινούς πλανήτες, όμως ένας ελληνικής καταγωγής και ρωσικής υπηκοότητας επιστήμονας διατείνεται ότι ανακάλυψε ίχνη έμβιων όντων που κινούνται στην επιφάνεια της απρόσιτης Αφροδίτης! Ο δρ Λεωνίδας Ξανθομαλλίτης (ή Leonid Ksanfomality, όπως είναι γνωστός διεθνώς) υπήρξε ο άνθρωπος που ανέλυσε τις πανοραμικές φωτογραφίες, τις οποίες είχε τραβήξει ο σοβιετικός διαστημικός εξερευνητικός σταθμός «Venera 13» στη διάρκεια μόλις 127 λεπτών στην περιοχή «Φοίβη» στην επιφάνεια της Αφροδίτης, την 1η Μαρτίου του 1982! Φωτογραφίες οι οποίες επί 32 χρόνια δεν είχαν ερευνηθεί προσεκτικά, κυρίως επειδή μεσολάβησαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα με τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΩΙΜΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ. !

Έλληνες ανακάλυψαν εργαλείο πρώιμης διάγνωσης Αλτσχαιμερ.


Το πρωτόκολλο πρώιμης διάγνωσης της νόσου Alzheimer σχεδίασαν Έλληνες ερευνητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου, ανοίγοντας το δρόμο για την πρόληψη και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και θεραπεία της νευροεκφυλιστικής νόσου, που απασχολεί ολοένα και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες και παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση.

EΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΥΝΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ ΓΡΙΦΟ !!!

Έλληνες επιστήμονες λύνουν έναν απίστευτο γονιδιακό γρίφο. !


Έχετε αναρωτηθεί γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο επιρρεπείς σε διάφορες ασθένειες; Γιατί αρρωσταίνουν συχνότερα από κάποια ίωση; Γιατί αντιμετωπίζουν διαφορετικά τον καρκίνο και τον κερδίζουν εύκολα, ή υποκύπτουν; Μια ανακάλυψη από Έλληνες επιστήμονες αναμένεται να ανοίξει νέους ορίζοντες στον τομέα της αντιμετώπισης των ασθενειών και των λοιμώξεων. Ανάμεσα στις ασθένειες αυτές, είναι και το AIDS και ο καρκίνος. Διαβάστε τι ακριβώς ανακάλυψαν και πως εξηγούν γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο επιρρεπείς σε κάποιες ασθένειες....

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.

Δύο Ελληνες γιατροί ανακάλυψαν φάρμακο-ελπίδα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.Ερευνητές του αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών Scripps της Καλιφόρνια, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, εντόπισαν μια ομάδα ουσιών που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά εναντίον της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
giatros aktinografia anakalipsi Δύο Ελληνες γιατροί ανακάλυψαν φάρμακο ελπίδα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Αντίθετα με τα υπάρχοντα φάρμακα που καταστέλλουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, οι εν λόγω ουσίες ενισχύουν τον αριθμό των προδρόμων κυττάρων, τα οποία στη συνέχεια είναι δυνατό να αποκαταστήσουν τα κατεστραμμένα από την ασθένεια νεύρα.

ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Ρένα Κουμιώτη


 

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΒΑΖΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ.

''Φρένο'' στο καρκίνο βάζει νέα ανακάλυψη! ΈρευναΝέους δρόμους στην αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου του μαστού στον εγκέφαλο ανοίγει μια νέα ανακάλυψη η οποία ενδεχομένως δρομολογήσει την παρασκευή φαρμάκου που θα εμποδίζει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.
Οι επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο με τον οποίο τα καρκινικά κύτταρα του καρκίνου του μαστού εξαπλώνονται στον εγκέφαλο και έτσι ευελπιστούν ότι μπορεί να ανακαλύψουν νέα φάρμακα και θεραπείες για την σιρρίκνωση των όγκων.
Πως τα καρκινικά κύτταρα εισβάλλουν στον εγκέφαλο; Τι ελπίδες γεννά αυτή η ανακάλυψη; Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΦΥΤΟ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΑ !

Ανακάλυψη περίεργου φυτού στις Φιλιππίνες – Δεν θα πιστεύετε με τι τρέφεται

 

Νέο είδος φυτού Rinorea niccolifera
 Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο των Φιλιππίνων ανακάλυψαν ένα φυτό, το οποίο έχει πολύ περίεργες διατροφικές συνήθειες. Το φυτό αυτό τρέφεται με μέταλλα και συγκεκριμένα με νικέλιο.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!

 
Γ.Γάκης:ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΟ ΦΩΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ 40000 ΠΑΠΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !
Με υπέρυθρο φως θα διαβαστούν 40.000 πάπυροι της Αρχαίας Ελλάδας!Πρόκειται για άλλη μία ανακάλυψη των Ελλήνων!
H έγκυρη βρετανική εφημερίδα Independent σε ένα άρθρο της.
 έγραψε… “Eureka! Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων” .
Χιλιάδες χειρόγραφα που έως τώρα δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε και που περιέχουν σπουδαία κείμενα της κλασσικής φιλολογίας τώρα μπορούν να διαβαστούν για πρώτη φορά με μια τεχνολογία που πιστεύεται ότι θα ξεκλειδώσει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων.

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ !!!

πιστήμονες κατασκευάζουν ένα νέο, απίθανο υλικό, κατά λάθος. !!!


Ισχύει πως στην επιστήμη τίποτα δεν είναι αδύνατο. Απίθανο ίσως, αλλά αδύνατο όχι. Έτσι, δεν ήταν αδύνατο να δημιουργηθεί ένα νέο, φοβερά απορροφητικό υλικό, στο πανεπιστήμιο της Ουψάλα, κατά λάθος, μετά από ένα χαλαρό βράδυ Παρασκευής στο εργαστήριο και να ονομαστεί «Ουψαλίτης». Αυτή είναι η ιστορία του.

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ !!!

«Θα μεταφέρουμε ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς κανένα είδος καλωδίου,» λέει ο Δρ Hall, γενικός διευθυντής του τμήματος τεχνολογίας στην WiTricity - μια νεοσύστατη επιχείρηση ανάπτυξης ασύρματης τεχνολογίας.
«Στην πραγματικότητα, δεν βάζουμε την ηλεκτρική ενέργεια στον αέρα. Αυτό που κάνουμε, είναι να δημιουργούμε ένα μαγνητικό πεδίο στον αέρα».
Λειτουργεί κάπως έτσι: Η WiTricity δημιούργησε μια «Πηγή Συντονισμού» - μια σπείρα ηλεκτρικών καλωδίων που παράγει ένα μαγνητικό πεδίο, όταν είναι συνδεδεμένο με μια πηγή τροφοδοσίας. Όταν ένα άλλο πηνίο φέρεται κοντά, δημιουργείται σε αυτό ένα ηλεκτρικό φορτίο. Δεν απαιτούνται καλώδια. «Όταν φέρνετε μια συσκευή σε αυτό το τεχνητό μαγνητικό πεδίο, αυτό επάγει ρεύμα στη συσκευή, και είστε στη θέση να μεταφέρετε ρεύμα», εξηγεί ο Δρ Hall.

 

ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙEΣ !!

Ανακάλυψη φαρμάκων χωρίς παρενέργειες από Έλληνα ομογενή


Μια νέα ανακάλυψη που στοχεύει στην κατάργηση των παρενεργειών που προκαλούν στον οργανισμό τα φάρμακα, ενδέχεται ν” αλλάξει δραστικά το χάρτη της φαρμακοβιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα και να σώζει ζωές
 Ανακάλυψη ομογενή επιστήμονα οδηγεί σε φάρμακα χωρίς παρενέργειες .Της ανακάλυψης αυτής προΐσταται ο ομογενής επιστήμονας Δρ. “Αρθουρ Χριστόπουλος, από το Monash Institute of Pharmaceutical Sciences της Αυστραλίας, o οποίος πέτυχε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και αντιδρά η πρωτεΐνη της καρδιάς.


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑ

Συνεχίζεται με επιτυχία η κομποστοποίηση σε Αθήνα και ΚηφισιάΜε ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται το πιλοτικό πρόγραμμα στους δήμους Αθηναίων και Κηφισιάς για την διαχείριση των οργανικών σκουπιδιών και των υπολειμμάτων τροφίμων.

ΣΠΑΝΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ


Φαρµακοποιός από την Καστοριά ανακάλυψε το σπάνιο είδος µανιταριού…!!


«Είχα βγει για ένα συνηθισµένο κυνήγι µανιταριών στο δάσος. Τα σκυλιά έψαχναν για πολλή ώρα, αλλά δεν έβρισκαν τίποτα. Παίρνοντας τον δρόµο… της επιστροφής, ένα από αυτά µυρίστηκε κάτι και άρχισε να σκάβει. Λίγα λεπτά αργότερα ανακάλυψα έναν πολύτιµο θησαυρό. Η λευκή τρούφα είχε βρεθεί για πρώτη φορά και την κρατούσα στα χέρια µου!».

ΣΠΑΝΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΕΩΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ !!!

Σπάνια ανακάλυψη παρατείνει τη ζωή έως και 30 χρόνια !!

 
Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να ζήσετε έως και 30 χρόνια παραπάνω, χάρη σε ένα φύκι; Ε λοιπόν η απομόνωση συστατικών από σπάνια φύκια που βρέθηκαν στις ανατολικές ακτές της Κορέας, υπόσχονται παράταση του προσδόκιμου ζωής.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΕΤΡΕΞΕ ΝΕΡΟ !

Και από το οξυγόνο έτρεξε νερό... !


  Το εργαστήριο Βιοανόργανης Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Θανάση Κουτσολέλο για πρώτη φορά στον κόσμο δημιούργησε Η2Ο μόνο από μοριακό οξυγόνο και με τη χρήση ηλιακής ενέργειας.
Τον δρόμο για την παραγωγή νερού μόνο από οξυγόνο, με τη χρήση ηλιακής ενέργεια ανοίγει το εργαστήριο Bioavopyavns Χημείας του Πανεπιστημίου Kρήτης. Ποιος θα θυμάται σε λίγο τον τύπο Η2Ο; Για πρώτη φορά στον κόσμο παρήχθη νερό μόνο από οξυγόνο, με τη χρήση ηλιακής ενέργειας.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Πρωτοποριακές ανακαλύψεις στην
Πυρηνική και Σωματιδιακή Φυσική
στο ερευνητικό κέντρο "Δημόκριτος"Από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2014, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» διοργανώνει το 2nd Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation, στο Συνεδριακό Κέντρο του, στην Αγία Παρασκευή Αττικής.


Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ !!

Μεγάλη ανακάλυψη στην Αντίπαρο.
 Αναρτήθηκε από parospress Paros 


Εδώ και αρκετό καιρό υπάλληλοι του γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ελλάδος, μαζί με ειδικούς ερευνητές βρισκόντουσαν στην Αντίπαρο και έκαναν έρευνες στα παλιά ορυχεία που βρίσκονται στην περιοχή του "Ακονητού" και στα "Μικρά μοναστήρια".

ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ. Γρηγόρης Μπιθικώτσης. 


ΓΕΙΑ ΣΑΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ !  ΚΑΛΑ  ΤΑΞΙΔΙΑ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ! ΚΑΛΕΣ  ΠΡΟΟΔΟΥΣ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ !!

ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΝΑΨΑΝΕ ΦΩΤΙΕΣ Νατάσα Θεοδωρίδου                                            
 


ΓΕΙΑ ΣΑΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ !  ΚΑΛΑ  ΤΑΞΙΔΙΑ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ! ΚΑΛΕΣ  ΠΡΟΟΔΟΥΣ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ !!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ Ρένα Κουμιώτη 
 


ΓΕΙΑ ΣΑΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ !  ΚΑΛΑ  ΤΑΞΙΔΙΑ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ! ΚΑΛΕΣ  ΠΡΟΟΔΟΥΣ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ !!

ΔΩΔΕΚΑ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑ ΟΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 


ΓΕΙΑ ΣΑΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ !  ΚΑΛΑ  ΤΑΞΙΔΙΑ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ! ΚΑΛΕΣ  ΠΡΟΟΔΟΥΣ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !!
 

ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Μανώλης Μητσιάς

 


ΓΕΙΑ ΣΑΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ !  ΚΑΛΑ  ΤΑΞΙΔΙΑ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ! ΚΑΛΕΣ  ΠΡΟΟΔΟΥΣ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ !!
 

MHN ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ Γρηγόρης Μπιθικώτσης
ΓΕΙΑ ΣΑΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ !  ΚΑΛΑ  ΤΑΞΙΔΙΑ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ! ΚΑΛΕΣ  ΠΡΟΟΔΟΥΣ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ !!
 

ΓΙΕ ΜΟΥ ΓΙΕ ΜΟΥ. Σταμάτης Κόκοτας 


ΓΕΙΑ ΣΑΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ !  ΚΑΛΑ  ΤΑΞΙΔΙΑ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ! ΚΑΛΕΣ  ΠΡΟΟΔΟΥΣ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ !!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΙΑΒΩ. Πάνος Τζανετής.


 


ΓΕΙΑ ΣΑΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ !  ΚΑΛΑ  ΤΑΞΙΔΙΑ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ! ΚΑΛΕΣ  ΠΡΟΟΔΟΥΣ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ !!

ME TO BOΡΙΑ. Πάνος Τζανετής, Βίκυ Μοσχολού, Γιώργος Ζαμπέτας. 
 


ΓΕΙΑ ΣΑΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ !  ΚΑΛΑ  ΤΑΞΙΔΙΑ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ! ΚΑΛΕΣ  ΠΡΟΟΔΟΥΣ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ !!

ΜΥΡΤΙΑ


 


ΓΕΙΑ ΣΑΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ !  ΚΑΛΑ  ΤΑΞΙΔΙΑ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ! ΚΑΛΕΣ  ΠΡΟΟΔΟΥΣ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ !!

TI NA THN KΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΑ Γρηγόρης Μπιθικώτσης. 


ΓΕΙΑ ΣΑΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ !  ΚΑΛΑ  ΤΑΞΙΔΙΑ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ! ΚΑΛΕΣ  ΠΡΟΟΔΟΥΣ !!
ΓΕΙΑ  ΣΑΣ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ !!

ΕΙΧΑ ΦΥΤΕΨΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΝΑΥΤΙΚΟΙ ! ΚΑΛΑ  ΤΑΞΙΔΙΑ !!
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΗΣ  ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ !  ΚΑΛΕΣ  ΠΡΟΟΔΟΥΣ !!
ΓΕΙΑ ΣΑΣ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΕΛΛΗΝΕΣ !  ΘΕΡΜΕΣ  ΕΥΧΕΣ !!
 

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ !

Νέα, επαναστατική μέθοδος θα προστατεύει από καρδιακή προσβολή.


Μια μέθοδο που φαίνεται ότι θα προστατεύει τον άνθρωπο από την καρδιακή προσβολή, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο που διατρέχουν όσοι ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου, ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ.
Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, δημιούργησαν ένα τζελ που περιέχει υαλουρονικό οξύ και ενισχύει τη λειτουργία της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, η οποία γίνεται πιο αδύναμη όταν παρουσιάζεται καρδιακό επεισόδιο.


ΨΑΛΜΟΣ ΕΚΑΤΟΝ ΕΝΤΕΚΑ


                                170. ΨΑΛΜΟΣ ΕΚΑΤΟN ENTEKA
 
 

                                               ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑΣ  ΤΟ  ΑΝΑΓΝΩΣΜA

Ελέησον  ημάς  ο  Θεός.  Κύριε  Ελέησον.  Οι  ΄Ελληνες  κατέρρευσαν. Την  εποχή  του  δώδεκα τους  πήρε  και  τους  σήκωσε.  ΄Ολοι τρέχουν  στα  ψυχιατρεία.  Το  μάτι  τους  γύρισε  ανάποδα,  οι  γιατροί  δεν  τους  προλαβαίνουν.  Φοβίες,  τρόμοι, αγριάδες, βλασφημίες, εγκλήματα, αυτοκτονίες. Οι  εξετάσεις, τα  εγκεφαλο-γραφήματα,  τα  ηλεκτροσόκ, καθημερινά  φαινόμενα.  Τα  ψυχοφάρμακα   λαμβά-νονται  με  τη  σέσουλα,  σαν καραμέλες.  Οι  αυτοκτονίες έσπασαν  όλα  τα  ρεκόρ. Λένε  3.000  ετησίως.  Καλημέρα  λες  σε  άνθρωπο,  αυτός σε  βρίζει  λέγοντας  που  τη  βλέπεις  την  καλή  μέρα.  Κάποιοι  λένε, Αϊ    στο  διάολο,  από  δώ  εσύ  κι  η  καλημέρα  σου.  Τα  ζευγάρια  μένουν  με  τα  πεθερικά, λόγω  οικονομικών  δυσχερειών.  Οι  πεθερές  παριστάνουν  τον  Γκιουλέκα  έχοντας  τις  νύφες  για  δούλες. Οι  κουτοοικογένειες,  καζάνια  που  βράζουν. Οι  γκρίνιες,  οι  κατάρες,  τα  χαστούκια,  οι  γροθομπατουνάδες,  στην  ημερήσια  διάταξη.  Τα  διαζύγια  πάνε  κι  έρχονται.  Όταν  υπάρχουν  μικρά  παιδιά τα  πράγματα  δυσκολεύουν πολύ.   Παιδάκια  στο  σχολείο λιποθυμούν  σαν  κοτόπουλα  από  την  πείνα.  Οι  δάσκαλοι,  σε  απόγνωση. Πολλοί  ΄Ελληνες ψάχνουν  στους  κάδους  των  σκουπιδιών  για  ένα κομμάτι  ξερό  ψωμί,  όμως  τους  προλαβαίνουν  οι  γάτες  ή  οι  ρακέντυτοι αλλοδαποί. Τα συσσίτια στους  δήμους  και  στις εκκλησίες θυμίζουν  ημέρες  πολέμου. Οι  άστεγοι  κατά  χιλιάδες  κοιμούνται  μέσα  στο κρύο  στα  πεζοδρόμια ή  στις  πλατείες  σε  όποια  γωνιά  βρίσκουν  πάνω σε  χαρτόκουτες ,  σκεπασμένοι  με  κουρέλια. Αυτά  είναι  τα  χάλια  μας,  η  κατάντια  μας.  Εδώ  μας  οδήγησαν  οι  εξυπνάδες  των  φωτισμένων  απατεώνων  με  τα σοφά, κούφια, άχρηστα, ψεύτικα λόγια τους.  Οι  απατεώνες  βασιλεύουν.   Οι  κλέφτες,  θερίζουν,  σκοτώνουν. Η  εγκληματικότητα  έχει  φθάσει  σε  ανεξέλεγκτη  κατάσταση. Κάθε  ώρα μια  ληστεία.  Κάθε  μέρα  ένας  φόνος.  Οι  εκλεκτοί  μας  λένε  λόγια  μεγάλα.  Πως όλα  είναι  μέλι  γάλα. Επί  τέλους  ο λαός  σταμάτησε  να  τους  ακούει,  όμως  τώρα  είναι  αργά.  Τη  χάσαμε  τη  μπάλα. Προβλήματα μεγάλα. ΄Οσα  ψυχοφάρμακα  κι αν  πάρει  ο  κόσμος,  όσοι  κι αν  αυτοκτονήσουν,  τα  προβλήματα  δεν  λύνονται. Μεγαλώνουν.  Δώσε  Κύριε,  λίγο  μυαλό  στους  ΄Ελληνες,  να  ξεστραβωθούν  επί  τέλους, μήπως  ξεφύγουν  απ’  αυτή  την  κατάσταση. Δείξε  τους την  Ανάσταση. Βοήθησε  άλλη  μια  φορά  τον ταλαίπωρον λαόν  Σου,  ο οποίος  τόσα  χρόνια  έβαζε  τα  χέρια  του βγάζοντας  τα  μάτια  του   χωρίς  να  αντιλαμβάνεται ότι  τα  ατομικά  συμφέροντα  σκοτώνουν  το κοινωνικό  σύνολο. Ότι  το  συλλογικό  συμφέρον  είναι  απείρως  ισχυρότερο  από  το  ατομικό.  Συγχώρησέ  του  τις  ανοησίες   τις  οποίες  επί  σειράν  ετών  έκανε,  διότι  άλλοι  έφταιξαν, ενώ την  πληρώνουν  τελικά  αθώοι  που  δεν  φταίνε. Οι  πονηροί  επρέσβευαν για  μια  Ελλάδα  Νέα. ΄Ελεγαν θα μας  σώσουν,  ενώ  μας  την  είχαν  στημένη,   να  μας αποτελειώσουν. Τώρα  που  μας  τελείωσαν,  σε  θυμηθήκαμε  Κύριε,  να  μας  βοηθήσεις  να  βγούμε  μέσα  από  αυτή  την  απύθμενη  κόλαση.  Βέβαια  θα  πείς  ότι  θέλαμε  και  τα  πάθαμε.  ΄Επρεπε  να  σε  είχαμε  σκεφθεί  νωρίτερα.  Δεν  υπάρχει  δικαιολογία να  μας  σώσει  απ’ τη  βλακεία.  Όμως  επειδή  είσαι  φιλεύσπλαχνος  και  συγχωρείς,   τώρα  που  φαίνεται  ότι κατά  μέγα  μέρος ο  λαός  σου  έχει  μετανοήσει, γιατί  υπάρχουν  ακόμη  βλάκες  κολλημένοι, Βοήθησέ  τον  να  μην  σβήσει,  στον  καλό   δρόμο  να  γυρίσει,  δοξάζοντάς  Σε  εις  τους  αιώνας.  Αμάν. Αμάν. Αμήν !!!

                                                                                                             Γεώργιος  Βελλιανίτης
                                                                                                                   Παξινός Ποιητής

ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ !

Nέα επαναστατική μέθοδος για την καρδιά!


Επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι χειρουργικές επεμβάσεις στην καρδιά φέρνει νέα μέθοδος μικροχειρουργικής, που παρέχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και αναμένεται να βάλει τέλος στις εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΟΣ

Νέα επαναστατική μέθοδος πρόληψης εμφράγματος 
Χρήση μη επεμβατικών σαρωτών
Τουλάχιστον 200 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα λόγω καρδιακών επεισοδίων. 
Νέα «επαναστατική» μέθοδο πρόληψης των καρδιακών εμφραγμάτων ανέπτυξαν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία, κάνοντας χρήση μη επεμβατικών σαρωτών (scanner) που χρησιμοποιούνται ήδη για τη διάγνωση του καρκίνου.


 

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ   ΜΟΥ ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΠΟΙΗΤΗ  ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗΜην έχοντας ζήσει την ζωή που θα ήθελα, αποσαφηνίζοντας πολλά, μέσα από τα λάθη μου γνωρίζοντας πια τι θέλω, άρχισα να γράφω βιβλία. Μέσα στα βιβλία μου μπορώ να αποτυπώσω την δική μου ψυχή, τα πιστεύω μου, αυτά που έπρεπε να κάνω και δεν μου δόθηκε η ευκαιρία. Εκεί καταθέτω όλα αυτά που κατάλαβα και αποκόμισα μέσα από τα βιώματα μου. Γράφω για Ψυχή, Αγάπη, Έρωτα, Ζωή. Προπαντός γράφω για το σήμερα, για το τώρα. Για τους ανθρώπους που σχεδόν ποτέ δεν είναι αλληλέγγυοι και σοφισμένοι. Αυτά που γράφω είναι αλήθειες, κάποιες φορές λόγια προφητικά. Κάποια είναι άμεσα και κατασταλαγμένα. Κάνοντας καινούργιους φίλους που γράφουν σαν εμένα, μιλώντας μαζί τους, έχω την ευκαιρία να διαβάζω, να κρίνω,  να συγκρίνω, τα δικά τους γραπτά. Πολλά μιλούν κατευθείαν στην ψυχή. Με αντιπροσωπεύουν, γιατί είναι άμεσα, πιο προφητικά και φιλοσοφισμένα, από ότι τα δικά μου. Διαβάζοντας άλλους, γνωρίζοντας αρκετούς, γνώρισα και τον Παξινό ποιητή Γιώργο Βελλιανίτη, κυρίως από τα ποιήματα του, τα οποία είναι άμεσα, αληθινά, προφητικά, επειδή αρκετά έχουν γραφεί πριν πολλά χρόνια, προμηνύοντα μελλοντικές καταστάσεις. Ο Γιώργος Βελλιανίτης, πιστεύω ότι είναι ένας προικισμένος Έλληνας. Το λέω αυτό, γιατί η ψυχή του, η ιδιοσυγκρασία του, είναι δομημένες, ολοκληρωμένες, κατασταλαγμένες. Η ψυχή και το πνεύμα του, έχουν την μαγεία, την στόφα του Έλληνα της παλαιάς κοπής. Σαν άνθρωπος και σαν χαρακτήρας, διαπιστώνω ότι είναι ευαίσθητος, ευγενής, σπάνιος, πάνω δε από όλα, πολύ δεμένος με τον τόπο του, το νησί του, τους Παξούς των Επτανήσων. Μιλώντας μαζί του αρκετές ώρες θα έλεγα, διαπίστωσα πως είναι ένας  πραγματικός Έλληνας, έτσι όπως θα έπρεπε να είμαστε όλοι μας, αλλά δεν είμαστε δυστυχώς. Ο Γιώργος στα ποιήματα του, καυτηριάζει, την απάθεια των γύρω του, τα προβλήματα της κοινωνίας, υμνεί την Πατρίδα από όλες τις πλευρές, τα μήκη και τα πλάτη της. Γράφει για το Ελληνικό στοιχείο που βρίσκεται παντού, τους κατοίκους της ενδοχώρας, τους ανθρώπους, για τα γεγονότα που έχει ζήσει στην παιδική του ηλικία, για τον αποχαιρετισμό του τόπου  του. Όταν απαγγέλει ποίημα που έγραψε στην ηλικία των 22, ακόμα δακρύζει, σπάει η φωνή του, λες και το έγραψε σήμερα. Δεν βρίσκω καλύτερα λόγια να τον περιγράψω, γράφω και εγώ κάποια ποιήματα, αλλά δεν είναι σαν του Γιώργου Βελλιανίτη, ούτε θα είναι ποτέ. Ο Γιώργος για μένα είναι δεύτερος Σουρής. Όπως έγραφε ο Σουρής, πιστεύω ότι δεν έχει ξαναγράψει μέχρι σήμερα άλλος Έλληνας ποιητής. Ο Γιώργος Βελλιανίτης, είναι ο Σουρής του σήμερα. Με  αγάπη και σεβασμό, θα του απονείμω τον τίτλο του δεύτερου Σουρή της Ελλάδος, χωρίς να σημαίνει ότι ο τίτλος που του αποδίδω, είναι προσβολή για τον ίδιο,  Γεώργιο Σουρή. Αν διαβάσετε τα ποιήματα του, είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου για τον τίτλο. Για κάποιους λόγους είναι πολύ σατιρικά, κάποια  δε  είναι  τόσο πατριωτικά, ώστε  θυμίζουν  τον  Εθνικό μας  Ποιητή  Διονύσιο  Σολωμό. ΄Αλλα  είναι  ρομαντικά που  θυμίζουν άλλους  ΄Ελληνες  Ποιητές. Με άλλα λόγια μπορούμε να πούμε, ότι η γραφή του είναι πυκνή, στέλνοντας έτσι πολλά μηνύματα προς πάσαν κατεύθυνση. Γράφει πάντα καλοπροαίρετα, σχολιάζοντας τους πολιτικούς, τον λαό και τους απλούς πολίτες, χωρίς ποτέ να υβρίζει. Μάλιστα σε μερικά ποιήματά του αυτοσαρκάζεται. Είναι φορές που όταν διαβάζω κάποιο από αυτά, με πάει σε εποχές τις οποίες περιγράφει, ενώ ταυτόχρονα συμβαίνουν στην σημερινή εποχή. Έτσι όπως τα περιγράφει, μέσα από τους στίχους του, είναι σαν να είναι γραμμένα για τον ίδιο, τον αναγνώστη. Δεν επιθυμώ  να γράψω περισσότερα, για να μη φανή  ότι προσπαθώ να τον ανεβάσω πολύ ψηλά, διότι ο ίδιος είναι σεμνός, μετριόφρων, όσο χαμηλών τόνων.  Θα πω μόνο ότι από την ημέρα που τον γνώρισα, διάβασα αυτά  που  ήθελα  χρόνια να  διαβάσω.  Θαρρώ ότι ξεκλείδωσε κάτι που το είχα κλειδώσει μέσα μου και έλεγα πως δεν υπάρχουν πια Έλληνες να γράφουν την αλήθεια! Ο Γιώργος Βελλιανίτης  γράφει την αλήθεια. Πιστεύω ότι είναι ένας πραγματικός  Έλληνας,  πάνω δε από όλα, σεμνός, ειλικρινής! Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο για την τιμή που μου κάνεις να είσαι φίλος μου, να είσαι πάντα καλά. Να μη σταματήσεις ποτέ να γράφεις τέτοια  ποιήματα.

Με εκτίμηση.
Mona Perises.
Συγγραφέας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου