ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

To... τέρας της θάλασσας απίστευτη ανακάλυψη.


Από τα βάθη του ωκεανού στην ακτή
Είναι πολλά τα παράξενα που μπορεί κανείς να συναντήσει κάνοντας καταδύσεις αλλά η Jasmine Santana στην Catalina των ΗΠΑ ήρθε αντιμέτωπη με κάτι που σίγουρα δεν περίμενε να δει: ένα τεράστιο ψάρι- κουπί, μήκους 5,5 μέτρων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ! ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ !!

Φωτογραφίες που κινούνται! Μια νέα απίστευτη ανακάλυψη!Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει και εξελίσσεται. Και φαίνεται οτι ακόμα υπάρχουν ανήσυχα μυαλά και άνθρωποι που κάνουν ένα βήμα παραπάνω απ’ όλους μας και μπορούν να μας κάνουν να μένουμε με το στόμα ανοικτό.
Δυο καλλιτέχνες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νεο τρόπο για να καταγράφετε τις προσωπικές σας στιγμές.
 Φωτογραφίες με κίνηση! Αυτό θα αργήσει να γίνει για το πλατύ κοινό, αφού δεν είναι θέμα φωτογραφικής μηχανής αλλά επεξεργασίας της φωτογραφίας. Δεν παύει όμως να είναι συναρπαστικό!
ΟΛΟΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΙ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ
Τις ονόμασαν κινηματογραφίες. Στην αρχή το θέαμα μπορεί να ξενίζει, όμως το μάτι συνηθίζει αμέσως και η εικόνα σε συνεπαίρνει!

ΝΑΝΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.

Απίστευτη ανακάλυψη: Νανομεταφορέας φαρμάκων θα νικήσει μελλοντικά τον καρκίνo


Το διεθνές βραβείο Γαληνού (ανάλογο του βραβείου Νόμπελ στον τομέα της βιοφαρμακευτικής) απονεμήθηκε σε Ρώσους επιστήμονες για τη δημιουργία «νανομεταφορέα», ο οποίος μεταφέρει τα φάρμακα στοχοπροσηλωμένα σε συγκεκριμένο τμήμα του κυττάρου.
Η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να  ανεβάσει το επίπεδο αποτελεσματικότητας του φαρμάκου κατά χίλιες φορές, αποκλείοντας σχεδόν όλες τις παρενέργειες. Στην ογκολογία η ανακάλυψη αυτή μπορεί να σημαίνει πραγματική επανάσταση.

ΝΕΟ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

Νέο ραδιενεργό χημικό στοιχείο ανακάλυψαν Σουηδοί ερευνητές


Νέο ραδιενεργό χημικό στοιχείο ανακάλυψαν Σουηδοί ερευνητές
Σύμφωνα με το BBC, οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη του συγκεκριμένου χημικού στοιχείου, είχαν παρουσιαστεί πριν από περίπου 10 χρόνια από Ρώσους ερευνητές

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ

Αμερικανοί ερευνητές: Ανακάλυψαν πρωτεΐνη που προλαμβάνει τη γήρανση


Τις εντυπωσιακές ιδιότητες της πρωτεΐνης Lin28a στον τομέα της εμβρυογένεσης αλλά και της ανάπλασης των ιστών παρουσίασαν πρόσφατα Αμερικανοί ερευνητές..

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ.

Σημαντική ανακάλυψη από ερευνητές του πανεπιστημίου της ΚύπρουΈνα καινούριο μοριακό σύμπλοκο, το οποίο και ονόμασαν Σύμπλοκο Προσκολλήσεων των Κροσσών (Ciliary Adhesion Complex), ανακάλυψαν ερευνητές του Εργαστηρίου Αναπτυξιακής Βιολογίας και Νανοβιοτεχνολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστήμων του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Το σύμπλοκο αυτό αποτελείται από αριθμό πρωτεϊνών, γνωστές ως πρωτεΐνες των εστιακών προσκολλήσεων και έχουν σημαντικό ρόλο στη μετανάστευση κυττάρων, επιβίωση και πολλαπλασιασμό, ενώ ορισμένες από αυτές εμπλέκονται σε ασθένειες όπως ο καρκίνος.

 

TETΡΑΠΛΗ ΕΛΙΚΑ DNA ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.

Μέσα σε ανθρώπινα κύτταρα
Τετραπλή έλικα DNA ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονεςEίναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται τετραπλή έλικα («G-quadruplex») σε συνθήκες που δεν είναι τεχνητές 

 

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ ανακάλυψαν ότι το DNA είναι δυνατόν να πάρει το σχήμα τετραπλής έλικας. Η ανακάλυψη-«ορόσημο» για τη βιολογία, γίνεται 60 χρόνια μετά την ανακάλυψη της διπλής έλικας του DNA από τους Δρ Φράνσις Κρικ και Τζέημς Γουότσον.

TI ΣΥΜΒΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΝΕΚΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ

Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν τι συμβαίνει όταν νεκρώνονται τα κύτταρα


Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν τι συμβαίνει όταν νεκρώνονται τα κύτταρα
Έναν ισχυρό και γενικό μηχανισμό προστασίας κατά του εκφυλισμού των νευρικών κυττάρων εξαιτίας θερμοπληξίας και άλλων αιτιών έφεραν στο φως ερευνητές του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη.


ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΓΟΝΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ

Ερευνητές ανακάλυψαν το γονίδιο που “επισκευάζει” το ανθρώπινο σώμα


Άλλη μία σημαντική είδηση μας έρχεται από τον τομέα της γενετικής, καθώς ερευνητές του Harvard Medical School ανακάλυψαν το γονίδιο που ευθύνεται για την ανάπτυξη των ιστών, των οστών και των οργάνων στα έμβρυα.

NEA ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Νέα ιδιότητα για το φωςΤο φως, ή αλλιώς η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι ίσως το φυσικό φαινόμενο που έχει ερευνηθεί περισσότερο από κάθε άλλο τους τελευταίους αιώνες και στην πορεία αυτή έχει αποκαλύψει πολλές πτυχές της λειτουργίας του κόσμου μας.

 

ΝΕΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ

Μια νέα ασθένεια επικίνδυνη όσο το AIDS ανακάλυψαν ερευνητές στην Ασία

 

Μια νέα ασθένεια επικίνδυνη όσο το AIDS ανακάλυψαν ερευνητές στην Ασία. Τα αίτια της μυστηριώδους ασθένειας, που δεν έχει καν ακόμη επίσημο όνομα, προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος αναγνωρίστηκε και τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα, με τους επιστήμονες να σηκώνουν μέχρι στιγμής τα χέρια ψηλά για μια πιθανή θεραπεία.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.

Ερευνητικό  πρόγραμμα.


Δελτίο Τύπου: Το ερευνητικό πρόγραμμα αερομεταφοράς ACS SKYPACK με μικρά ιπτάμενα μη επανδρωμένα οχήματα ξεκίνησε η ελληνική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών ACS Α.Ε.Ε., διερευνώντας τις προϋποθέσεις και τις τεχνολογίες οι οποίες θα επιτρέψουν την παράδοση φαρμάκων και άλλων ευαίσθητων αντικειμένων μεγάλης προτεραιότητας σε δυσπρόσιτες περιοχές (ορεινές ή μικρονησίδων), σε σύντομους χρόνους.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ.

Συγκλονιστική είδηση: Ερευνητές καταπολεμούν τον καρκίνο του μυελού των οστών χορηγώντας ιο ιλαράς!

  

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές προσπαθούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο με ιούς, αλλά το επίτευγμα της μη κερδοσκοπικής Mayo Clinic. ίσως αποτελέσει μια καλή βάση για την περαιτέρω έρευνα σε αυτόν τον τομέα.
Οι ερευνητές ανέλαβαν την περίπτωση της Stacy Erholtz, μιας ασθενούς με μυέλωμα σε πολύ προχωρημένο στάδιο (καρκίνος στον μυελό των οστών), και της χορήγησαν ενδοφλέβια τεράστια ποσότητα του ιού της ιλαράς.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΜΑ.

Έλληνες ερευνητές αποκρυπτογραφούν το ηλιοβασίλεμα

 

                                                                                        ηλιοβασίλεμα

Τα χρώματα με τα οποία ζωγράφιζαν τη δύση του ήλιου οι σπουδαίοι καλλιτέχνες του παρελθόντος μπορούν να φανερώσουν τα επίπεδα ρύπανσης της ατμόσφαιρας της Γης τους αιώνες που πέρασαν, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη εννιά Ελλήνων ερευνητών και ενός Γερμανού. Η δουλειά τους μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των προβλέψεων και για μελλοντικές κλιματικές αλλαγές.

ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ.

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΘΥΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΕΡΥΣΙ ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ –ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ– ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΥΣΤΕΡΟΥΝ.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ, ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ»
 
Συνέντευξη στο Θανάση Αντωνίου
Ο καθηγητής Γιώργος Γιαννόπουλος εξελέγη στις 20 Σεπτεμβρίου του 2012 πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Έρευνα των Μεταφορών (European Transport Research Alliance / ETRA). Πρόκειται για το νέο φορέα στο χώρο των μεταφορών στην Ευρώπη, ο οποίος συστάθηκε πρόσφατα με τη συμμετοχή των κορυφαίων μέχρι σήμερα θεσμικών φορέων που αποφάσισαν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους και να χαράξουν μια κοινή πορεία.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα φάρμακο που μπορεί να καταπολεμήσει όλες τις μορφές καρκίνου


Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα φάρμακο που μπορεί να καταπολεμήσει όλες τις μορφές καρκίνου ενισχύοντας την φυσική άμυνα του οργανισμού και προλαμβάνοντας την υποτροπή της νόσου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο Nature...
Οι ερευνητές των Πανεπιστημίων του Λονδίνου και του Κέιμπριτζ (που χρηματοδοτήθηκαν από την Cancer Research UK, το Συμβούλιο Βιοτεχνολογικής Έρευνας και Βιολογικών Επιστημών και το Wellcome Trust) ανακάλυψαν ότι οι δ-αναστολείς, που χρησιμοποιούνται ήδη στη θεραπεία της λευχαιμίας, είναι επίσης αποτελεσματικοί κατά του καρκίνου του πνεύμονα, του παγκρέατος, του δέρματος και του μαστού, και ίσως και πολλών άλλων.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ !!!

Διαρροή εγκεφάλων: Γιατί φεύγουν οι νέοι ερευνητές από την Ελλάδα.  .
Το άρθρο της βιολόγου Βαρβάρας Τραχανά στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό NatureΣτο εβδομαδιαίο επιστημονικό περιδικό Nature, δημοσιεύθηκε στις 17 Απριλίου ένα σημαντικό άρθρο, σχετικά με το ζοφερό μέλλον που διαγράφεται για την επιστημονική κοινότητα στην χώρα, από την Βιολόγο κα Βαρβάρα Τραχανά.
Η επιστήμη στην Ελλάδα πηγαίνει προς τα πίσω. Αυτόν τον μήνα, οι ερευνητές έχασαν την πρόσβαση στο περιοδικό Bioinformatic  (Βιοπληροφορική), έναν σημαντικότατο τίτλο στη μαθηματική και υπολογιστική βιολογία. Πολλές ακόμη δημοσιεύσεις είναι πιθανό να εξαφανιστούν από τις Ελληνικές βιβλιοθήκες. Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει πληρώσει το κονδύλι για τις συνδρομές . Οι μεγαλύτεροι εκδότες - συμπεριλαμβανομένων των Elsevier, Springer και Taylor & Francis - έχουν απειλήσει να αναστείλουν την πρόσβαση. Άλλοι το έχουν ήδη πράξει.

ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. !!

Ελληνοκύπριος εφευρέτης στην κορυφή της Ευρώπης !!


Ο Χριστόφορος Τουμάζου είναι Βρετανός εφευρέτης, ελληνοκυπριακής καταγωγής. Ανακηρύχθηκε ευρωπαίος εφευρέτης της χρονιάς, καθώς τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο «European Inventor Award 2014» στο πεδίο της έρευνας. Το βραβείο απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών (EPO) και η σχετική τελετή έλαβε χώρα χθες στο Βερολίνο.

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ !!!

Φοιτητές βρήκαν λύση για το νέφοςΜια ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ρίβερσαϊντ (UC) ανέπτυξε ένα φοβερό όπλο στη μάχη της αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού σχεδίου του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA), οι φοιτητές του UC κατασκεύασαν κεραμίδια με μια επίστρωση διοξειδίου του τιτανίου τα οποία μπορούν να διασπάσουν τα μικροσωματίδια του νέφους στις πόλεις, ουσιαστικά εξαλείφοντας μεγάλο ποσοστό του επιβλαβούς οξειδίου του αζώτου που εκπέμπουν οι εξατμίσεις των αυτοκινήτων και οι καμινάδες των βιομηχανιών.

 

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΛΕΪΖΕΡ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !

Eρευνητές δημιούργησαν στην Κρήτη το πιο ισχυρό λέιζερ του πλανήτη !


Ερευνητές στην Ελλάδα κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα λέιζερ ατόμων, που είναι επτά φορές πιο ισχυρό από ό,τι είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Παγκοσμίως, περίπου δέκα ερευνητικές ομάδες ασχολούνται με τα λέιζερ ατόμων και μία από αυτές βρίσκεται στην Κρήτη, με εντυπωσιακές μάλιστα επιδόσεις σε διεθνές επίπεδο.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον, γερμανικής καταγωγής, φυσικό Βολφ φον Κλίτσινγκ και τη μεταδιδακτορική ερευνήτρια Βασιλική Μπόλπαση, του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής & Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «New Journal of Physics».

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Γιατί κορυφαίοι Έλληνες ερευνητές δεν αξιοποιούνται στην ΕλλάδαΗ έρευνα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά προστιθέμενη αξία, τονίζει ο Διευθυντής του Ερευνητικού - Πειραματικού Κέντρου της φαρμακευτικής εταιρείας ELPEN, Απόστολος Παπαλόης.
Την άποψη, που έχουμε οι περισσότεροι, ότι στη χώρα μας δεν γίνεται έρευνα, καταρρίπτει ένας ερευνητής. Ο Απόστολος Παπαλόης, Διευθυντής του Ερευνητικού - Πειραματικού Κέντρου της φαρμακευτικής εταιρείας ELPEN, εκτιμά ότι στη χώρα μας αυτή τη στιγμή υπάρχουν 50.000 ερευνητές όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι όμως δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό δεν μπορούν πάντα να έχουν τις καλύτερες προοπτικές, καθώς η συνεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν είναι η ιδανική όσον αφορά στην έρευνα. Η έρευνα, όπως αποδεικνύεται σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν είναι πολυτέλεια, αλλά προστιθέμενη αξία.
 

Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ.

Το Ποντίκι Web
Ο λιγνίτης δολοφονεί!


Χίλιοι διακόσιοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο πρόωρα στην Ελλάδα εξαιτίας της ρύπανσης από την καύση λιγνίτη!
Τα συγκλονιστικά ευρήματα προέρχονται από την έκθεση της Greenpeace «Σιωπηλοί Δολοφόνοι», η οποία στηρίζεται σε ειδική μελέτη που ανέθεσε η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης.
Η έκθεση αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και διερευνά σε ετήσια βάση  τις επιπτώσεις στην υγεία των Ευρωπαίων πολιτών από τους 300 υπάρχοντες μεγάλους ανθρακικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, βάσει των επίσημων στοιχείων ρύπων για το 2010.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ !

Παγκόσμια ανακάλυψη για την θεραπεία του καρκίνου από Έλληνα ερευνητή!Από την έρευνα αιχμής στην καινοτομία: το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας χρηματοδοτεί 33 νέα προγράμματα. Στην Ελλάδα, αποδέκτης της επιχορήγησης «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας» του ΕΣΕ είναι ο ερευνητής, κ. Γεώργιος Κόρδας με το ευρευνητκό του έργο "Νανοδοχεία για στοχευμένη θεραπεία καρκίνου μαστού και προστάτη" ("Novel Targeted Nanocontainers for Cancer Therapy").

IAΠΩΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ !!!

Επαναστατική ανακάλυψη: Ιάπωνες επιστήμονες δημιουργούν βλαστοκύτταρα σε μισή ώρα!


Ένας νέος τρόπος για τη δημιουργία βλαστικών κυττάρων που είναι φθηνότερος, ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός από ό,τι στο παρελθόν θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα των επιστημόνων στην ανάπτυξη «εξατομικευμένης ιατρικής», όπου το υγιές δέρμα ή τα κύτταρα του αίματος του ασθενούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων ιστών, όπως οι καρδιακές παθήσεις ή εγκεφαλική βλάβη.
 Ιάπωνες επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν βλαστικά κύτταρα - τα οποία είναι απαραίτητα για την επισκευή του σώματος - απλώς βουτώντας τα κύτταρα του αίματος σε ασθενώς όξινο διάλυμα για μισή ώρα, προκαλώντας έτσι μια αξιοσημείωτη επαναφορά στην αρχική εμβρυακή τους κατάσταση.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ !!

Βρήκαν τί νεκρώνει τα κύτταρα
Παγκόσμια ανακάλυψη στο ΙΤΕ
Ρεπορτάζ Αννα Κωνσταντουλάκη - Αννα Παπαδοκωστάκη
Νέα όπλα για την καταπολέμηση νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και των εγκεφαλικών επεισοδίων, δίνει η σημαντική ανακάλυψη ερευνητών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, που έκαναν τα πειράματά τους στο νηματώδες σκουλήκι.
Οι ερευνητές του ΙΤΕ, ανακάλυψαν τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για τη νέκρωση των νευρικών κυττάρων.
Συγκεκριμένα, κατάφεραν να απομονώσουν και να χαρακτηρίσουν δύο ομάδες γονιδίων τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στο νεκρωτικό κυτταρικό θάνατο.
Η ανακάλυψη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού για πρώτη φορά ενοχοποιούνται συγκεκριμένα γονίδια για το νεκρωτικό κυτταρικό θάνατο.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature, ένα από τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Για τους νέους δρόμους που ανοίγει αυτή η ανακάλυψη, μιλούν στην "Π" οι καθηγητές Νευρολογίας και Nευροχειρουργικής κ.κ. Ανδρέας Πλαϊτάκης και Βαγγέλης Μαρκάκης.

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

ΓΕΩΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.

 
Έλληνας ανακάλυψε τον μηχανισμό που «γεννά» τις γεωμαγνητικές καταιγίδες


 Η ανακάλυψη θα βοηθήσει πλέον τους επιστήμονες να προβλέπουν καλύτερα τον διαστημικό καιρό, ο οποίος μπορεί να απειλήσει τους δορυφόρους GPS
 Tην κινητήρια δύναμη και τον μηχανισμό στο γήινο μαγνητικό πεδίο, που τροφοδοτεί τόσο τις γεωμαγνητικές καταιγίδες, όσο και το θεαματικό σέλας στους πόλους του πλανήτη μας ανακάλυψε μια ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής Βασίλη Αγγελόπουλο, καθηγητή διαστημικής φυσικής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας- Λος Άντζελες (UCLA).

ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.

Νέα ανακάλυψη για την κατάθλιψη


Οι άνθρωποι που παράγουν χαμηλά επίπεδα μιας πρωτεΐνης του εγκεφάλου, η οποία πιστεύεται ότι ρυθμίζει την όρεξη και την αντίδραση στο στρες, ενδέχεται να αντιμετωπίζουν ευαισθησία στα αρνητικά ερεθίσματα και τον πόνο, αλλά και αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η πρωτεΐνη αυτή και το γονίδιό της δεν σχετίζονται με τους νευροδιαβιβαστές που έχουν συνδεθεί ως σήμερα με την ασθένεια.


ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΗΨΙΑ

Νέα ανακάλυψη σε σχέση με την επιληψία.

 
Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η επιληψία αναμένεται να φέρει μια νέα ανακάλυψη που έκαναν επιστήμονες στην Αυστραλία, η οποία διαπίστωσαν ότι είναι κληρονομική.

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.

Νέα Ανακάλυψη Ζωής Στον Άρη


Έπρεπε να περάσουν 3 ολόκληρα χρόνια για να πραγματοποιηθεί η πιο σημαντική ανακάλυψη των διαστημικών οχημάτων( rovers) της NASA στον Άρη. Η μελέτη επιφανειακών κοιτασμάτων καθαρού πυριτίου, που εντόπισε τον περασμένο Μάιο ένα από αυτά τα 2 οχήματα, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ανάλογων συγκεντρώσεων στη Γη.

YΛΙΚΟ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ

Υλικό από φυσικά συστατικά απορροφά τον άνθρακα – Νέα ανακάλυψη


 Ένα υλικό σύλληψης και αποθήκευσης άνθρακα από σάκχαρα, αλάτι και ελάχιστο αλκοόλ δημιούργησαν χημικοί του Northwestern University in Evanston στο Ιλινόις των ΗΠΑ.
Οι επιστήμονες λαμβάνουν μόρια προερχόμενα από τον ατμοσφαιρικό άνθρακα μέσω της φωτοσύνθεσης και τα χρησιμοποιούν εκ νέου για τη συλλογή ακόμα περισσότερου άνθρακα.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ

Νέα ανακάλυψη για τον καρκίνο των ωοθηκών.Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν ένα γονίδιο σε ποντικούς, που αν είναι ελαττωματικό θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών.
Ποντικοί που εμφάνιζαν έλλειψη του γονιδίου είχαν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν όγκους στις ωοθήκες, καθώς και σημάδια υπογονιμότητας, σύμφωνα με τη νέα έρευνα.

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ

Η παλαιοανθρωπολογία ανακάλυψε νέο ανθρωποειδές


Δεν αποκλείεται οι ανθρωπολόγοι να χρειαστεί να ανασχεδιάσουν το ανθρώπινο «γενεαλογικό δέντρο», καθώς από την ανάλυση δείγματος μιτοχονδριακού DΝΑ, διαπίστωσαν ότι υπήρξε στη Σιβηρία ένα μυστηριώδες, άγνωστο μέχρι σήμερα, αρχαίο ανθρωποειδές, πιθανότατα ένα νέο είδος προγόνου του ανθρώπου.

ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΤΡΩΝ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ.

Νέα ανακάλυψη προσφέρει ελπίδες ότι θα εμποδίσει να δημιουργούνται πέτρες στα νεφρά Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα τεχνική που καταπολεμά την ανάπτυξη κρυστάλλων σε ορισμένες πέτρες των νεφρών, προσφέροντας ελπίδες ότι στο μέλλον μπορεί να παρεμποδιστεί η δημιουργία αυτών των λίθων που μερικές φορές προκαλούν τρομερό πόνο.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ.

Νέα ανακάλυψη 193 αγνώστων ανθρώπινων πρωτεϊνών
Η πρώτη «χαρτογράφηση» των ανθρώπινων πρωτεϊνών οδήγησε στην ανακάλυψη 193 άγνωστων έως τώρα (και απρόσμενων)...


Η πρώτη προσπάθεια πλήρους «χαρτογράφησης» όλων των πρωτεϊνών του ανθρώπινου σώματος από δύο ανεξάρτητες διεθνείς επιστημονικές ομάδες, αποκάλυψε 193 πρωτεΐνες άγνωστες μέχρι σήμερα, οι οποίες μάλιστα προέρχονται από τμήματα του DNA, τα οποία δεν θεωρείτο έως τώρα ότι δημιουργούν πρωτεΐνες.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΩΡΩΣΗ.

Νέα ανακάλυψη οδηγεί στην ανάπτυξη φαρμάκου για την οστεοπόρωση


Όπως αναφέρει στην επιστημονική έκθεση ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Fanxin Long, τα εργαλεία που έχουν οι επιστήμονες στα χέρια τους σήμερα τούς βοηθούν να επιβραδύνουν τη φθορά των οστών.
Ένα φάρμακο για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να αναπτύξουν επιστήμονες στις  ΗΠΑ,  έπειτα από μια ανακάλυψη που φαίνεται ότι ενισχύσει σοβαρά τη δημιουργία νέας οστικής μάζας.

NEA ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ.

Νέα Ανακάλυψη για Διαβήτη 

 
Κύτταρα από το πάγκρεας χοίρων θα μπορούσαν να θεραπεύσουν οριστικά το διαβήτη τύπου Ι, την επόμενη δεκαετία, εκτιμούν Αμερικανοί ερευνητές. Κύτταρα χοίρων που παράγουν ινσουλίνη χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία σε πιθήκους χάρη σε νέα μέθοδο ανοσοκαταστολής.

ΝΕΑ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ Ι.Τ.Ε.

Νέα πρωτιά του ΙΤΕ: Η ανακάλυψη που υπόσχεται μέχρι και θεραπεία του καρκίνου!

 

Το Ίδρυμα Τεχνολογικών Ερευνών, είναι ο φορέας που πρωτοστατεί εδώ και χρόνια στις τεχνολογικές έρευνες και ανακαλύψεις στη χώρα μας! Για μία ακόμη φορά, μας εκπλήσσει θετικά, κατοχυρώνοντας ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που φέρνει τους επιστήμονες αποφασιστικά, ένα βήμα πιο κοντά στην καταπολέμηση του καρκίνου.

 

ΝΑΝΟΫΛΙΚΟ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΩΝ.

Έλληνες επιστήμονες ανακάλυψαν νανο-υλικό που βελτιώνει την καθαρότητα των μαγνητικών τομογραφιώνΕρευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ανακάλυψαν μία νέα κατηγορία μαγνητικών νανο-υλικών, χάρη στα οποία οι μαγνητικές τομογραφίες φαίνονται πολύ πιο καθαρές.
Οι επιστήμονες, με συντονιστή τον δρα Αλέξανδρο Λάππα, διευθυντή ερευνών στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του ΙΤΕ, βρήκαν, ότι συσσωματώματα τροποποιημένων νανοκρυστάλλων του μαγνητίτη (ενός ορυκτού του σιδήρου) παρέχουν εντυπωσιακά βελτιωμένη -έως και τέσσερεις φορές- σκιαγραφική αντίθεση στις μαγνητικές τομογραφίες, συγκριτικά με τα υπάρχοντα διαθέσιμα προϊόντα στο εμπόριο.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Μεγάλη ανακάλυψη! Με γονιδιακή θεραπεία καταπολέμησαν την χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία
Για πρώτη φορά, επιστήμονες στις ΗΠΑ κατάφεραν με γονιδιακή θεραπεία να καταστρέψουν καρκινικούς όγκους σε ασθενείς που βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο λευχαιμίας, ένα επίτευγμα που απαίτησε 20 χρόνια προσπαθειών.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Πέρελμαν του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικλ Καλό και τον καθηγητή Καρλ Τζουν, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, τροποποίησαν γενετικά τα κύτταρα-Τ του ανοσοποιητικού συστήματος προκειμένου να καταστρέψουν ένα συγκεκριμένο μόριο πρωτεΐνης (CD-19) που βρίσκεται στην επιφάνεια των λευχαιμικών κυττάρων.
 

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη επιγραφής (απέναντι από το «Μαριτίνα») με 300 σειρές Κώων υπέρ του Καίσαρα


Ένα σημαντικό εύρημα ήρθε στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη στο νότιο τμήμα της αρχαίας αγοράς (έναντι «Μαριτίνα»). Πρόκειται για ορθογώνια στήλη από μάρμαρο, ύψους 3,65μ. και πλάτος περ. 1,50μ. με εγχάρακτη επιγραφή στις τρεις όψεις (πρόσθια, οπίσθια και αριστερή στενή πλευρά). Εξ όσων μπόρεσαν να διαπιστώσουν από το κείμενο (που υπερβαίνει τους 300 στίχους (σειρές), αναφέρονται ονόματα Κώων και ξένων που αυτοχαρακτηρίζονται ως φιλοκαίσαρες, δηλαδή πιστοί φίλοι στον ρωμαίο αυτοκράτορα. Η λίστα αυτή των ονομάτων, έγινε για να μείνει στην ιστορία ένας χρηματικός έρανος, του οποίου τον σκοπό αγνοούμε, υποθέτουμε όμως ότι έγινε για να τιμήσουν στην Κω τον ρωμαίο αυτοκράτορα, για κάποια εύνοια που έδειξε στο νησί ή που προσδοκούσαν να δείξει για χάρη τους. Η επιγραφή χρονολογείται στον πρώιμο 1ο αι. π.Χ. Αναμένεται η μελέτη των ονομάτων να φωτίσει πολλές όψεις της κοινωνικής ζωής την περίοδο που η Κως έχασε από τον Αύγουστο την αυτονομία της, αποτελώντας τμήμα της Επαρχίας της Ασίας.

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

ANAKAΛΥΨΑΝ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ !!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ:Ανακάλυψαν το γονίδιο της αθανασίας!!! 

 
Γερμανοί ερευνητές έκαναν τώρα μια σπουδαία ανακάλυψη. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κιέλου έβαλαν στο μικροσκόπιό τους ένα ον, το οποίο...
 θεωρείται "αθάνατο": ο λόγος για την ύδρα, ένα μοναχικό υδρόζωο του γλυκού νερού που έχει μορφή πολύποδα. Όπως εξηγεί ο Τόμας Μπος, από την ερευνητική ομάδα του Κιέλου: «Τα ζώα αυτά είναι αθάνατα, το γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Με διάφορα τεχνικά τρικ κοιτάξαμε τα γονίδια των κυττάρων τους και διαπιστώσαμε ότι ένα γονίδιο μπορεί να κάνει τη διαφορά».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ.

1952-2012 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ.


Ο Μάικλ Βέντρις και η αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β΄
Η σημασία της ανακάλυψης για την Ελληνική Γλώσσα
Από τον Σλήμαν στον Βέντρις
Όταν τον 19ο αιώνα ερχόταν στον ευρύτερο ελληνικό χώρο ένας περίεργος Γερμανός που εξελίχθηκε σε θρυλικό ερασιτέχνη Αρχαιολόγο ,ο Ερρίκος Σλήμαν ,οι κυρίαρχες αντιλήψεις των τότε ανθρώπων (ακόμη και των επιστημόνων) σε Ελλάδα και εξωτερικό ήσαν οι παγιωμένες για αιώνες όσον αφορά τα πρωτοϊστορικά χρόνια των Ελλήνων : τα Έπη του Ομήρου ήταν ένα ωραίο και διδακτικό λογοτεχνικό παραμύθι και όσα αναφέρει ο Όμηρος για Τροία και Ιθάκη ,για Τρωικό Πόλεμο και την δυναστεία των Ατρειδών ήσαν απλώς μία ωραία αφήγηση βγαλμένη από τα παραμύθια .

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ !!

Nobel σε σπουδαία ανακάλυψη κατά της γήρανσης !

 
Τρεις αμερικανοί ερευνητές είναι οι φετινοί νικητές του Νόμπελ Ιατρικής, οι οποίοι αποκωδικοποίησαν πλήρως την λειτουργία των τελομερών (τμήματα του DNA που βρίσκονται στην άκρη των χρωμοσωμάτων) και ενός ενζύμου που λέγεται τελομεράση. Ακόμη έφεραν στο φως αρκετές πληροφορίες για το ρόλο τους στη διαδικασία επιβράδυνσης της κυτταρικής γήρανσης.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ.

Σπουδαία ανακάλυψη! Τα «σκουπίδια» του DNA «κλειδί» για τον καρκίνο και τον διαβήτη!


Την σημαντικότερη ίσως ανακάλυψη γύρω από το DNA από το 2000 όταν γνωστοποιήθηκε η αλληλουχία του ανθρώπινου γονιδιώματος φαίνεται ότι έκαναν οι 440 επιστήμονες από 32 χώρες του προγράμματος Encode (ENCyclopedia Of DNA Elements).

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ.

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014
Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αγροτέρα

 

Εντοπίστηκε τμήμα επιγραφής που επιβεβαιώνει την τοπογραφία του Παυσανία.
Μια σπουδαία ανακάλυψη που επιβεβαιώνει την τοπογραφία του Παυσανία ήρθε σήμερα στο φως.
Κατά τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο οικόπεδο της Αγροτέρας, στις δυτικές υπώρειες του λόφου του Αρδηττού, στο Μετς, εντοπίστηκε τμήμα επιγραφής πάνω σε λίθινο αντικείμενο που ταυτίζει τα αρχαία κατάλοιπα (εντοπίστηκαν πριν δύο μήνες) με το ναό του Μειλίχιου Δία, ο οποίος είχε αναφερθεί από τον Παυσανία.
Έτσι σήμερα γνωρίζουμε ότι υπήρχαν δύο ναοί στην περιοχή: τα ιερά της Αρτέμιδος στις παρυφές και του Διός στο πάνω μέρος.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΒΙΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

Βιολόγοι από την Κρήτη κάνουν σπουδαία ανακάλυψη!
Ιατρικός θρίαμβος!
Οι επιστήμονες Κωστούλα Τρουλλινάκη και Νεκτάριος Ταβερναράκης από το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στην Κρήτη ανακάλυψαν νέο, μη αναμενόμενο μηχανισμό εκφυλισμού των νευρικών κυττάρων!
Ασθένειες όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και Χάντιγκτον καθώς και τα εγκεφαλικά επεισόδια βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική θεραπεία τους...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑϊΜΕΡ.

Έλληνες φοιτητές ανακάλυψαν το μυστικό του Αλτσχάιμερ!


Mετά τη σπουδαία επιτυχία φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου να φωτίσουν τα αίτια της νόσου μέσα από μαθηματικά μοντέλα, η καταπολέμησή της βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά.
Για την ακρίβεια, το μυστικό κρύβεται στα μιτοχόνδρια, τα αρχικά κύτταρα του εγκεφάλου και τις δυσλειτουργίες τους που κρύβονται πίσω από νόσους όπως το Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ και η νόσος Χάντινγκτον.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ.

Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν νέα στοιχεία για το μηχανισμό παθογένεσης του Αλτσχάιμερ


Μία σπάνια μετάλλαξη που προσφέρει νέες πληροφορίες για το μηχανισμό παθογένεσης της νόσου Αλτσχάιμερ μελέτησαν Έλληνες ερευνητές, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για την ασθένεια.
Η νόσος Αλτσχάιμερ (Alzheimer disease, AD) είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και έχει τεράστιο κοινωνικό-οικονομικό αντίκτυπο στη δυτική κοινωνία. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στο δυτικό κόσμο μόνον, το 13% των ανθρώπων άνω των 65 και το 45% των ανθρώπων άνω των 85 ετών πάσχουν από Αλτσχάιμερ, δίχως να υπάρχει κάποια διαθέσιμη θεραπεία.

ΝΕΡΟ ΣΕ ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.

Νερό σε άλλους πέντε εξωπλανήτες ανακάλυψαν οι επιστήμονες!


Νερό στην ατμόσφαιρα πέντε εξωπλανητών, δηλαδή πλανητών που δεν ανήκουν στο δικό μας ηλιακό σύστημα, ανακάλυψαν πρόσφατα οι επιστήμονες.
Η σημαντική αυτή ανακάλυψη δημοσιεύτηκε σε έκθεση στο διακεκριμένο περιοδικό «The Astrophysical Journal».
Σημειώνεται ότι μέχρι την 5η Δεκεμβρίου 2013 είχαν επιβεβαιωθεί 1.050 εξωπλανήτες σε 797  πλανητικά συστήματα. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός μεταβάλλεται γρήγορα, καθώς νέες ανακαλύψεις προστίθενται συνεχώς. Παράλληλα, μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 η αποστολή Kepler της ΝΑΣΑ είχε ταυτοποιήσει πέραν των 3,500 σωμάτων ως υποψήφιους εξωπλανήτες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου