ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ ΧΙΤΩΝΑ ΜΑΤΙΟΥ !!!

Επανάσταση! Δημιούργησαν κερατοειδή χιτώνα ματιού με βλαστοκύτταρα.Επιστήμονες στις ΗΠΑ -μεταξύ των οποίων μία ελληνικής καταγωγής ερευνήτρια- κατάφεραν για πρώτη φορά, χάρη σε μια νέα τεχνική με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων, να αναγεννήσουν ανθρώπινο κερατοειδή χιτώνα ματιού.

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

195. ΨΑΛΜΟΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ.

                                            195. ΨΑΛΜΟΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ
                             ΚΟΥΤΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟ  ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
     ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ   
                                                  ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ !
             Ελέησον ημάς ο Θεός. Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι.  Γονείς  περιφρονούν τα παιδιά  τους χωρίς να τους συζητούν τα προβλήματα της  Οικογένειας  ή  τις σχέσεις με άτομα ύπουλα, εχθρικά.  Η  ανόητη αυτή τακτική έχει ως αποτέλεσμα τα  παιδιά να μην  γνωρίζουν βασικά πράγματα που θα τα  βοηθήσουν στη ζωή  τους. Οι γονείς  πηγαίνουν εις τας  αιωνίους  μονάς, αφήνοντας τα  παιδιά άπειρα, απροστάτευτα, να λύσουν ποικιλόμορφα  προβλήματα. 

Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ


Ανδρέας Κάλβος

Πραγματικό όνομα
Ανδρέας Κάλβος Ιωαννίδης
Γέννηση
1792
Τόπος γέννησης
Ζάκυνθος
Θάνατος
3 Νοεμβρίου 1869 (77 ετών)
Τόπος θανάτου
Λάουθ, Ηνωμένο Βασίλειο
Εθνικότητα
Ελληνική
Είδος Τέχνης
Λογοτεχνία (Ποίηση)
Καλλιτεχνικά ρεύματα
Κλασικισμός Ρομαντισμός
Σημαντικά έργα
Λύρα, Λυρικά
Ο Ανδρέας Κάλβος (1792-1869) -του οποίου παραδόξως δεν υπάρχει γνωστό σωζόμενο πορτραίτο- αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές. Η νεοκλασικιστική του παιδεία και η ρομαντική του ψυχοσύνθεση συμπλέκουν στην ποίηση του το δραματικό με το ειδυλλιακό, το παγανιστικό με το χριστιανικό, τα αρχαιοελληνικά πρότυπα με την σύγχρονη επαναστατική επικαιρότητα, τον πουριτανισμό με τον λανθάνοντα ερωτισμό, την αυστηρότητα, τη μελαγχολία, την κλασικιστική φόρμα με το ρομαντικό περιεχόμενο, σύζευξη που είναι ορατή ακόμη και στη γλώσσα (αρχαΐζουσα με βάση δημοτική) και στη μετρική (αρχαϊκή στροφή και μέτρο που συχνά δημιουργεί, σε δεύτερο επίπεδο, δεκαπεντασύλλαβους).

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ

Ο Ανδρέας Λασκαράτος (1 Μαΐου 1811-24 Ιουλίου 1901) ήταν αξιόλογος σατιρικός ποιητής και πεζογράφος από την Κεφαλλονιά. Αφορίστηκε από την Εκκλησία εξ αιτίας των σατιρικών βελών του κατά του επίσημου κλήρου.


Ο Ανδρέας Λασκαράτος γεννήθηκε το 1811 στο Ληξούρι και συγκεκριμένα στην εξοχική τοποθεσία Ριτσάτα, σε μία περίοδο που τα Επτάνησα περνούσαν από τη γαλλική στην αγγλική προστασία. Από τη φύση του ήταν ενα σπινθηροβόλο πνεύμα, άνθρωπος ιδιαίτερα ανήσυχος, έξυπνος και ετοιμόλογος.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

Θα  χαρώ να  λάβω  μήνυμα με  το όνομα  και  την  ιδιότητά  σας, για  εντυπώσεις  ή  κρίσεις στα  ποιήματά  μου. Εφόσον δεν  διατυπώσετε  αντίρρηση, δύνανται να  δημοσιευθούν  στην ενότητα Κριτικές, στο  διαδίκτυο και  στα  βιβλία  μου. Ευχαριστώ  για  την  ανταπόκριση.
                Γεώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.  
                       e-mail:  geovell@yahoo.gr

ΨΑΛΜΟΣ ΤΡΙΑΚΟΣΤΟΣ ΕΝΑΤΟΣ


                                     194.  ΨΑΛΜΟΣ ΤΡΙΑΚΟΣΤΟΣ ΕΝΑΤΟΣ
                                              (ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ)

                                ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑΣ ΤΟ  ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ


Ελέησον ημάς ο Θεός. Κύριε Ελέησον. Θεέ μου  βοήθησέ  με  τον  αμαρτωλό.   Τα  έχω  παίξει  μη  γνωρίζοντας  τελικά  πού είναι  το  καλό.  Ο Κόσμος  έχει  γεμίσει  κεριά, λιβάνια, καντήλια, λιβανιστήρια, φυλακτά, εικόνες. Κάποιοι  έχουν  στήσει στο  ταμπλώ του  αυτοκινήτου τους ολόκληρο εικονοστάσι ! Οι  άνθρωποι προσεύχονται συνεχώς, ενώ ταυτόχρονα  καταριούνται στο  ΄Ονομά  Σου !

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Σημαντική κυπροαμερικανική ιατρική ανακάλυψη
Μαρία Στυλιανού

 
Ελπίδες για θεραπεία της ηλιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, ασθένειας του ματιού η οποία προκαλεί  μέχρι και τύφλωση  και για την οποία μέχρι σήμερα δεν υπήρχε θεραπεία, υπόσχεται ομάδα επιστημόνων από την Κύπρο και την Αμερική. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και άλλα Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μια προσπάθεια ανακάλυψης θεραπείας της εν λόγω ασθένειας, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να είναι κάτι περισσότερο από θετικά. Μάλιστα, το φάρμακο που ανακαλύφθηκε δεν αποκλείεται να αποτελέσει βάση για δημιουργία θεραπειών για άλλες σοβαρές ασθένειες.

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ.

Νέο ''θαυματουργό'' φάρμακο για τον καρκίνο των πνευμόνωνΔημιουργούνται ελπίδες για χιλιάδες καρκινοπαθείς, καθώς επιστήμονες από τη Μελβούρνη ανακάλυψαν ένα νέο φάρμακο, το οποίο ενδέχεται να μετατρέψει τον καρκίνο των πνευμόνων σε μια κατάσταση που θα είναι εύκολο να ελεγχθεί.

ΒΡΗΚΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Βρήκαν τυχαία νέο φάρμακο για το Αλτσχάιμερ


...κατά τη διάρκεια εργαστηριακών δοκιμών για τη νόσο των τρελών αγελάδων
 Μπροστά σε απρόσμενα θετικά αποτελέσματα βρέθηκαν ερευνητές, όταν φάρμακο που δοκίμαζαν για άτομα που πάσχουν από τη νόσο των τρελών αγελάδων (Creutzfeldt – Jakob), εμφάνισε θεραπευτικά αποτελέσματα και σε ασθνείς που έπασχαν από Αλτσχάιμερ.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

Διεθνής αναγνώριση για Ελληνίδα επιστήμονα


Η  Ελληνίδα επιστήμονας Αγγελική Ασημάκη ανήκει στην ερευνητική ομάδα του φημισμένου Χάρβαρντ και του Νοσοκομείου Beth Israel Deaconess της Βοστώνης που ανακάλυψε ένα επαναστατικό φάρμακο για τις αρρυθμίες. Αποτελεί ακόμα μία περίπτωση επιστήμονα της Ελλάδας που διαπρέπει στο εξωτερικό.


ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

Το φάρμακο υπέρ της τριχοφυΐας ανακάλυψε 11χρονος μαθητής από τη Ζάκυνθο


Το μαγικό μείγμα που περιμένουν χιλιάδες άνδρες σε όλο τον κόσμο για να καταπολεμήσουν την ανδρογενετική αλωπεκία, πάθηση γνωστή ως φαλάκρα, ανακαλύφθηκε σχεδόν τυχαία σε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα, στο Καταστάρι Ζακύνθου. Ο, διάσημος πλέον, εφευρέτης δεν είναι άλλος από τον Φραγκίσκο Κονόμο, μαθητή της έκτης δημοτικού.

ENΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ

Nέα ανακάλυψη παρέχει ενδείξεις για τα αίτια της σχιζοφρένειας


Για δεκαετίες ολόκληρες οι επιστήμονες προσπαθούσαν να ανακαλύψουν την αιτία της σχιζοφρένειας. Πλέον, ανακάλυψαν μια μοριακή διαδικασία που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη αυτής της διαταραχής.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Molecular Psychiatry.

ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Κι όμως υπάρχει ! Το φάρμακο που «σβήνει» τις κακές αναμνήσεις
     

Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση της σκληρύνσεως κατά πλάκας μπορεί να «σβήνει» και τις τραυματικές αναμνήσεις, αναφέρουν επιστήμονες από τη Βιρτζίνια.
Η σχετική μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Neuroscience», δίνει ελπίδες για θεραπεία προβλημάτων, όπως η διαταραχή του μετατραυματικού στρες που συχνά κάνει κόλαση τη ζωή των πασχόντων.

ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ "ΑΝΑΓΕΝΝΑ" ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.

Η μετφορμίνη φαίνεται ότι ενισχύει την ανάπτυξη νέων νευρώνων σε ποντίκια
Φάρμακο για τον διαβήτη «αναγεννά» τον εγκέφαλο


Την ανάπτυξη νέων νευρώνων στον εγκέφαλο φαίνεται ότι ενισχύει το φάρμακο μετφορμίνη που λαμβάνεται από εκατομμύρια διαβητικά άτομα
Το ευρέως χορηγούμενο για τον διαβήτη φάρμακο μετφορμίνη εμφανίζει μια αναπάντεχη και άκρως… ελκυστική παρενέργεια, όπως ανακάλυψαν ερευνητές από το Νοσοκομείο Παίδων του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά. Οι επιστήμονες αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Cell Stem Cell» ότι το φάρμακο ενισχύει την ανάπτυξη νέων νευρώνων στον εγκέφαλο. Μάλιστα πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι αυτή η διαδικασία ανάπτυξης νέων νευρώνων κάνει τα ζώα εξυπνότερα.

"ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ" ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.

"Θαυματουργές" θεραπείες για τον καρκίνο
από τον Ανδρέα Π. Μούστρη, ΙατρόΚατά καιρούς εμφανίζονται στο προσκήνιο διάφορα άτομα, άλλοι είναι γιατροί, άλλοι βιολόγοι, άλλοι φαρμακοποιοί, άλλοι χωρίς καμία σχέση με τις επιστήμες υγείας, οι οποίοι διατείνονται ότι έχουν ανακαλύψει το φάρμακο για τον καρκίνο. Σχεδόν όλες αυτές οι ιστορίες είναι πανομοιότυπες : οι ανακοινώσεις τους προσελκύουν τα ΜΜΕ, στα οποία εμφανίζονται υποστηρίζοντας την ανακάλυψή τους, κατόπιν εμφανίζονται και κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν λάβει το συγκεκριμένο φάρμακο και πιστεύουν ότι έχουν θεραπευθεί.Ύστερα βλέπουμε μέλη της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας να εμφανίζονται στο προσκήνιο εξαπολύοντας κεραυνούς κατά των ανθρώπων αυτών, μετά παρεμβαίνει κάποιος επίσημος φορέας και τελικά εξαφανίζονται από το προσκήνιο.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ !!

Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν το φάρμακο για όλες τις μορφές καρκίνου! Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα φάρμακο που μπορεί να καταπολεμήσει όλες τις μορφές καρκίνου ενισχύοντας την φυσική άμυνα του οργανισμού και προλαμβάνοντας την υποτροπή της νόσου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο Nature.

 

Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.

«Ξεκλείδωσαν» το κουτί με τα μυστικά του εγκεφάλου
Σημαντική ανακάλυψη στην προσπάθεια αντιμετώπισης του Αλτσχάιμερ από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας της Κρήτης


 Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων που σχετίζονται με την απώλεια μνήμης, όπως το Αλτσχάιμερ, έκαναν Έλληνες επιστήμονες στην Κρήτη. Κατάφεραν να ανακαλύψουν έναν απο τους πιο σημαντικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλός μας για να καταγράφει τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες της καθημερινής μας ζωής!

ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

Γονιδιακή ανακάλυψη – έκπληξη από Ελληνα ερευνητή στις ΗΠΑΑπό την εποχή του Δαρβίνου το «δέντρο της ζωής» είναι η κατ΄ εξοχήν εικόνα που υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζει καλύτερα από κάθε άλλη την πολυπλοκότητα της εξέλιξης στη Γη. Εντούτοις, νέα στοιχεία έρχονται σιγά-σιγά να ανατρέψουν αυτή την αντίληψη, δείχνοντας ότι η ζωή είναι περισσότερο ένας «ιστός» ή ένα «μωσαϊκό» παρά ένα «δέντρο».

 

 

ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΓΗ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ !!

Γιγάντια σούπερ-Γη με πιθανότητα ζωής ανακάλυψαν ερευνητές του ΧάρβαρντΜε βάση τα όσα γνωρίζουμε για το πώς σχηματίζονται τα ηλιακά συστήματα, οι ερευνητές πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει γιγάντιος βραχώδης πλανήτης. Ωστόσο η πρόσφατη ανακάλυψη τους διέψευσε.
Σύμφωνα με σχετικό άρθρο στο Business Insider, οι ερευνητές από το Κέντρο Αστροφυσικής Χάρβαρντ Σμιθσόνιαν, βρήκαν έναν βραχώδη πλανήτη που έχει 17 φορές τη μάζα της Γης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου