ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη όλων των εποχών


   Oλοενα και αυξανεται η αποψη των επιστημονων,οτι δεν ειμαστε μονοι στο συμπαν.
φανταστειτε ποσο θα αλαζε η ψυχολογια μας,αν διαπιστωναμε οτι δεν ειμαστε «μονοι» στο Συμπαν...

ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΟΝΙΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΑ !!

Μεγάλη ανακάλυψη – Βρέθηκε το γονίδιο που προκαλεί εγκεφαλικά και εμφράγματα


Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν ένα γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο να πάθει ένας άνθρωπος εγκεφαλικό ή έμφραγμα.
Το ελαττωματικό γονίδιο φαίνεται να ενθαρρύνει τον σχηματισμό θρόμβων, την αιτία των περισσότερων εμφραγμάτων και εγκεφαλικών.

ΥΠΟΜΟΝΗ Γρηγόρης Μπιθικώτσης 

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

ΜΑΤΙΑ ΒΟΥΡΚΩΜΕΝΑ Γρηγόρης Μπιθικώτσης 

ΑΠΟΝΗ ΖΩΗ Γρηγόρης Μπιθικώτσης 

ΦΑΡΜΑΚΟ - ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Δύο Ελληνες γιατροί ανακάλυψαν φάρμακο-ελπίδα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας


Ερευνητές του αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών Scripps της Καλιφόρνια, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, εντόπισαν μια ομάδα ουσιών που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά εναντίον της σκλήρυνσης κατά πλάκας.


Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΟΥΝ !!

Επιστήμονες δημιούργησαν φυτά που φωτίζουν!


   Πώς θα σας φαινόταν αν αντί για λάμπες στο σπίτι σας είχατε… φυτά τα οποία δύνανται να φωτίζουν επαρκώς όλους τους χώρους σας; Αυτή η πρωτότυπη ιδέα δεν αποτελεί πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας καθώς μία ομάδα βιομηχανικών από την Καλιφόρνια της Αμερικής κατάφερε να δημιουργήσει τα πρώτα «λαμπερά φυτά».

Ο ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΡΒΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!

Oι επιστήμονες δημιούργησαν τον υπολογιστή που δεν κρασάρει ποτέ!
Ο υπερυπολογιστής που θα κάνει service μόνος του!Επιστήμονες από το University College του Λονδίνου δημιούργησαν ΄΄οπως ισχυρίζονται έναν νέο συστημικόι υπολογιστή ο οποίος είναι διαφορετικός από όσα έχετε γνωρίζει μέχρι σήμερα...

 

ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΕ ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ

Σημαντική ανακάλυψη: Ασφαλής μετατροπή ραδιενεργών αποβλήτων σε αδρανή υλικά.


Τα ραδιενεργά απόβλητα εδώ και χρόνια αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για την ανθρωπότητα. Από τότε που άρχισε να χρησιμοποιείται η πυρηνική ενέργεια από τον άνθρωπο, οι πυρηνικοί αντιδραστήρες ανά τον κόσμο παράγουν απόβλητα τα οποία είναι μεν άχρηστα για τους αντιδραστήρες, αλλά αρκετά ραδιενεργά ώστε να αποτελούν πρόβλημα όσον αφορά την απόρριψή τους. Κατά καιρούς έχουν προταθεί πολλές λύσεις για την ασφαλή αποθήκευσή τους αλλά σε βάθος χρόνου, όλες αποδεινκύονται είτε πολύ ακριβές είτε ότι μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και το περιβάλλον. Κάποιοι ερευνητές μάλλον πως βρήκαν επιτέλους τη λύση στο πρόβλημα και μάλιστα αρκετά οικονομικά.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ !!

Επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο βιολογικό βηματοδότη για την καρδιά.
 

Έναν βηματοδότη, ο οποίος δεν έχει κανένα μηχανικό ή ηλεκτρονικό μέρος, αλλά είναι καθαρά βιολογικός, αποτελούμενος από τα ίδια τα κύτταρα της καρδιάς, δημιούργησαν για πρώτη φορά ερευνητές στις ΗΠΑ.
Με την εισαγωγή του κατάλληλου γονιδίου στην καρδιά, κατάφεραν να μετατρέψουν κοινά κύτταρα του καρδιακού μυ, σε εξειδικευμένα καρδιακά κύτταρα που κρατούν τον ρυθμό της καρδιάς.

ΤΟ ΒΟΥΝΟ Καίτη Γκραίη 

ΡΟΔΙΑ ΤΕΤΡΑΚΛΩΝΗ Μαίρη Λίντα 

AΠΡΙΛΗ ΜΟΥ Γρηγόρης Μπιθικώτσης

 

 

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΥΚΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ

"Νέα διαγνωστική μέθοδος μυκήτων από Έλληνες επιστήμονες"


Ένα νέο τεστ αίματος που μπορεί να διαγνώσει τυχόν μόλυνση από μύκητες τύπου «Κάντιντα» (Candida) μέσα σε λίγες μόνο ώρες, ανέπτυξαν έλληνες και αμερικανοί επιστήμονες στις ΗΠΑ. Η νέα διαγνωστική μέθοδος μπορεί να συντομεύσει σημαντικά τον χρόνο που χρειάζονται οι γιατροί για να ανιχνεύσουν τις συχνές μολύνσεις από τον εν λόγω μικροοργανισμό.

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ένα από τα πιο ανθεκτικά υλικά του πλανήτη


Η φύση ήταν γενναιόδωρη με το νησί της Κω. Την κληρονόμησε με καταπληκτικά υλικά όπως ο δολερίτης ή διαβάσης της φωτογραφίας που προήλθε από βαθύ μάγμα και ισοδυναμεί με τον ηφαιστειακό βασάλτη ή γάβρο.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΔΙΑ.

Νέο χειρουργικό υλικό, δηλαδή ράμματα, θα φτιάχνονται από τα μύδια και την κολλώδη ουσία τους

   
Ένα νέο υλικό που φαίνεται ότι θα αντικαταστήσει τα χειρουργικά ράμματα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για την αποκατάσταση των οστών και των τενόντων, δημιούργησαν επιστήμονες στις ΗΠΑ.

ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΗΛΙΑΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ

Πρώτη πτήση εβλετικού ηλιακού αεροπλάνου


Tο ελβετικό αεροπλάνο Solar Impulse 2, το οποίο κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας την πρώτη δοκιμαστική πτήση του στην αεροπορική βάση του Παγέρν, στην κεντρική Ελβετία.

MH ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΑΦΟΣ

Μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος που κινείται με ανανεώσιμη ενέργειαΠληθώρα τεχνολογιών, με στόχο το χαμηλό κόστος λειτουργίας και τις υψηλές επιδόσεις, ενσωματώνει το Aquarius USV της Eco Marine Power. Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος επιφανείας το οποίο αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΤΟ ΠΙΟ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν το πιο… αδιάβροχο υλικό στον κόσμο!Αδιάβροχο υλικό
Αμερικανοί ερευνητές του πανεπιστημίου ΜΙΤ της Βοστώνης δημιούργησαν το πιο αδιάβροχο και στεγνό υλικό στον κόσμο. Η νέα σούπερ-υδρόφοβη επιφάνεια, μεταξύ άλλων, μπορεί να διατηρεί στεγνά τα ρούχα ή να εμποδίζει τη συσσώρευση πάγου πάνω στα φτερά των αεροπλάνων. Οι μηχανολόγοι μηχανικοί του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Κρίπα Βαρανάσι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το BBC, κατάφεραν να ξεπεράσουν ακόμα και τα φύλλα λωτού, που θεωρείται το πιο στεγνό φυτό στη φύση.
 

ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΝΕΟ ΚΡΑΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Ομογενής ανακάλυψε νέο κράμα μετάλλου
 Το νέο κράμα μετάλλου είναι ανθεκτικό σαν τον χάλυβα


Μια σπουδαία ανακάλυψη
Μια ερευνητική επιστημονική ομάδα του φημισμένου Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech), με επικεφαλής τον δρα Μάριο Δημητρίου, ανακάλυψε ένα νέο σούπερ-ανθεκτικό και σκληρό μεταλλικό κράμα. Αν και μοιάζει με γυαλί, είναι το πρώτο υλικό που έχει ποτέ κατασκευαστεί, το οποίο ανταγωνίζεται σε σκληρότητα και ισχύ τον χάλυβα και μελλοντικά θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον τελευταίο σε κτίρια, γέφυρες, αυτοκίνητα και άλλες χρήσεις.
 

ΡΕΚΟΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ

Ρεκόρ ενεργειακής απόδοσης από νέο θερμοηλεκτρικό υλικό ανακάλυψε ΈλληναςΈνα νέο θερμοηλεκτρικό υλικό που έχει τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα στη μετατροπή της διαφεύγουσας θερμότητας σε ηλεκτρική ενέργεια δημιούργησαν ερευνητές των πανεπιστημίων Northwestern και Μίσιγκαν των ΗΠΑ με επικεφαλή τον 'Ελληνα καθηγητή χημείας Μερκούρη Καναντζίδη.
 

ΝΕΟ ΣΟΥΠΕΡ ΥΛΙΚΟ

Παγκόσμιο ρεκόρ από νέο σούπερ-υλικό


 
Πιο μαύρο και από το μαύρο είναι ένα νέο "εξωτικό" υλικό με την ονομασία Vantablack, που δημιούργησαν Βρετανοί ερευνητές και το οποίο καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ…μαυρίλας, καθώς δεν απορροφά παρά μόνο το 0,035% του φωτός που πέφτει πάνω του.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΝΑΝΟΫΛΙΚΟ

Βελτιώνει την απεικόνιση των μαγνητικών τομογραφιών


Έλληνες επιστήμονες ανακάλυψαν ένα καινοτόμο μαγνητικό νανο-υλικό
Ερευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ανακάλυψαν μία νέα κατηγορία μαγνητικών νανο-υλικών, χάρη στα οποία οι μαγνητικές τομογραφίες φαίνονται πολύ πιο καθαρές.

ΓΡΑΦΕΝΙΟ. ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Αντίο πυρίτιο! Το hi-tech υλικό του μέλλοντος ονομάζεται γραφένιο .


Το λυγίζεις, το φορτίζεις, το φοράς. Γνωρίστε το υλικό που θα φέρει τη νέας γενιάς τεχνολογική επανάσταση. 
Πρόκειται για το πιο ισχυρό, πιο λεπτό και πιο ανθεκτικό υλικό που δημιούργησε ποτέ ο άνθρωπος. Το γραφένιο είναι μια «μεταλλαγμένη» μορφή άνθρακα που αποτελεί τον καλύτερο αγωγό ηλεκτρισμού και θερμότητας στον πλανήτη.

ΔΑΝΕΙΟ ΖΩΗΣ Νότης Σφακιανάκης 

ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΥΚΑΜΠΤΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Πιο ανθεκτικά, αλλά εύκαμπτα κεραμικά υλικάΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Τα κεραμικά υλικά είναι ελαφρά και σκληρά, αλλά η κατασκευή αντικειμένων, όπως μηχανές αυτοκινήτων, από αυτά δεν είναι εφικτή, καθώς θα έσπαγαν σαν πιάτα της κουζίνας. Για τον λόγο αυτό, οι επιστήμονες που ειδικεύονται στην ανάπτυξη νέων υλικών προσπαθούν τώρα να μιμηθούν φυσικά υλικά, που συνδυάζουν την ισχύ με την αντοχή, μελετώντας συγκεκριμένα το πορώδες, αλλά πολύ ανθεκτικό, φίλντισι, που βρίσκεται στο εσωτερικό του κελύφους οστράκων.

ΥΛΙΚΟ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΣΑΝ ΑΤΣΑΛΙ

Δημιουργήθηκε με την τεχνική της τρισδιάστατης λιθογραφίας λέιζερ


Τα υλικά που χρησιμοποιούμε καθορίζουν την ανθρώπινη πρόοδο, με τον 21ο αιώνα να αναφέρεται συχνά σαν τη «μοριακή εποχή», όπως ήταν παλιότερα η εποχή του χαλκού ή η λίθινη. Και αυτό γιατί οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να χειρίζονται τα υλικά σε επίπεδο ατόμων προκειμένου να δημιουργήσουν νέες ουσίες με εκπληκτική ιδιότητες.

ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ

Παραγωγή πόσιμου νερού από τον αέρα.water.jpgΤο πόσιμο νερό στις μέρες μας είναι πολύτιμο. Παλιότερα στο Medgreece και συγκεκριμένα τον περασμένο Νοέμβριο είχαμε παρουσιάσει μια εφεύρεση η οποία εκμεταλλευόταν την συμπύκνωση των υδρατμών για να παράγει νερό από τον αέρα ώστε να το αποθηκεύει σε μια δεξαμενή για περαιτέρω χρήση. Σήμερα θα παρουσιάσουμε μια άλλη καινοτομία η οποία κάνει περίπου την ίδια δουλειά με μερικά πλεονεκτήματα όμως.

 

ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ


Υβριδικό αυτοκίνητο με ισχυρότερη μπαταρία για περισσότερα χιλιόμετρα.


 Στην Αγγλία εδώ και λίγο καιρό δοκιμαζόταν ένα νέο υβριδικό αυτοκίνητο (το οποίο λειτουργεί τόσο με ηλεκτρική ενέργεια όσο και με συμβατικά καύσιμα) του οποίου η καινοτομία ήταν η νέα μπαταρία από την οποία τροφοδοτείται ο κινητήρας του. Το αυτοκίνητο αυτό έφτασε πλέον μετά από αρκετό καιρό δοκιμών, τα 161.000 χιλιόμετρα και τα αποτελέσματα είναι αρκούντως ικανοποιητικά.

ΗΛΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ηλιακό αυτοκίνητο με επιδόσεις βενζινοκίνητου.Η έρευνα πάνω στα ηλεκτρικά κινούμενα οχήματα είναι διαρκής και για αυτό το λόγο όλο και περισσότερα πρωτότυπα μοντέλα παρουσιάζονται, με το καθένα να προσφέρει νέες δυνατότητες και καλύτερες επιδόσεις από το προηγούμενο. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι πολλά από αυτά έχουν βρει το δρόμο προς τον τελικό καταναλωτή, αλλά αυτό είναι κάτι που αλλάζει μέρα με τη μέρα και κάποια στιγμή ελπίζουμε ότι θα είναι κομμάτι της καθημερινότητας του καθένα, και εννοείται εξίσου προσιτά με τα σημερινά βενζινοκίνητα.

 

ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

Νέα μέθοδος ανάλυσης μετάλλων βοηθά στην ανακάλυψη ελαφρύτερων αποθηκευτικών μέσων για το υδρογόνο.Το υδρογόνο ως καύσιμο έχει εδώ και καιρό συνδυαστεί στο μυαλό του κόσμου, πριν ακόμα ξεκινήσει η ευρεία χρήση του , ως το καθαρότερο καύσιμο, το καύσιμο του μέλλοντος. Και δεν έχουν άδικο. Μέχρι στιγμής είναι η καθαρότερη πηγή ενέργειας που μπορεί να τροφοδοτήσει ρεαλιστικά ένα όχημα ώστε να έχει επιδόσεις ανάλογες των συμβατικών καυσίμων, χωρίς όμως να ρυπαίνει καθόλου το περιβάλλον.

NEA MEΘΟΔΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

ESL: Νέα μέθοδος φωτισμού με περισσότερα πλεονεκτήματα.


Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως σταδιακά αντικαθίστανται από τον περισσότερο κόσμο, από τους οικονομικότερους (από πλευράς κατανάλωσης) και μεγαλύτερης διάρκειας λαμπτήρες CFL. Αν και οι λαμπτήρες CFL έχουν αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους προκατόχους τους, δεν παύουν να έχουν και μερικά προβλήματα. Ένα από τα σημαντικότερα, είναι το γεγονός ότι περιέχουν μικροποσότητες υδραργύρου, κάτι το οποίο δημιουργεί πρόβλημα όσον αφορά την ανακύκλωσή τους.

ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ

Ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν τα πρώτα φθηνά και οικολογικά πλαστικά.

 
Το πρώτο τεχνητό πλαστικό κατασκευάστηκε όσο και αν μας κάνει εντύπωση το 1855 από τον Alexander Parkes. Έκτοτε τα πλαστικά άρχισαν να μπαίνουν στη ζωή μας με διάφορες μορφές και σε διάφορες χρήσεις. Πρακτικά, ανθεκτικά, με εκατοντάδες χρήσεις έγιναν απαραίτητο κομμάτι της καθημερινότητάς μας χάρη στην μοναδική τους ιδιότητα (όπως άλλωστε αποκαλύπτει και το όνομά τους) να μπορούν να πάρουν ότι μορφή θέλουμε, και με την κατάλληλη επεξεργασία και προσθήκη άλλων συστατικών να αποκτούν μοναδικές ιδιότητες (ελαστικά, σκληρά, διάφανα, αδιαφανή, ανθεκτικά στη φωτιά, ανθεκτικά στο χρόνο, κτλ. ).

ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ. ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


Καινοτομία: Υπερφασματικές κάμερες για τον διαχωρισμό των σκουπιδιών θα μειώσουν το κόστος και θα αυξήσουν την απόδοση της ανακύκλωσης.Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον τομέα της ανακύκλωσης, είναι ο διαχωρισμός των απορριμάτων ο οποίος σε ένα μεγάλο μέρος γίνεται με το χέρι. Είτε αυτό γίνεται στο σπίτι, δηλαδή αυτό που κάνουμε όλοι μας διαχωρίζοντας τα υλικά μεταξύ τους (αν και για να πούμε την αλήθεια στην Ελλάδα οι κάδοι συνήθως στις γειτονιές είναι πολυσυλλεκτικοί) , είτε στο εργοστάσιο όπου καταλήγουν τα σκουπίδια όπου προσωπικό τα διαχωρίζει ώστε να επεξεργαστούν όπως χρειάζεται.

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΦΥΓΕΙ Γιάννης Πλούταρχος

 

 

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Ομογενείς επιστήμονε​ς κοντά στην ανακάλυψη του «γενετικού κώδικα» του αυτισμού


Δύο ομογενείς επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων «ένωσαν» τις επιστημονικές τους γνώσεις προκειμένου να «χαρίσουν» στην ανθρωπότητα το «γενετικό κώδικα» του αυτισμού.

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΡΑΔΙΟΚΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

''Περίεργα'' ραδιοκύματα από το διάστημα εντόπισαν ερευνητές


Με μεγάλη έκπληξη και απορία οι ερευνητές από το ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσαν ότι έλαβαν μία σειρά από μυστηριώδη σήματα αγνώστου προελεύσεως από το βαθύ διάστημα. Οπως αναφέρουν, πρόκειται για διακεκομμένα σήματα ραδιοκυμάτων τα οποία προέρχονται πολύ πιο μακριά από τον γαλαξία μας.

ΦΑΡΜΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Ανακάλυψη ομογενή επιστήμονα από την Αυστραλία οδηγεί σε φάρμακα χωρίς παρενέργειες 


Μια νέα ανακάλυψη που στοχεύει στην κατάργηση των παρενεργειών που προκαλούν στον οργανισμό τα φάρμακα, ενδέχεται ν' αλλάξει δραστικά το χάρτη της φαρμακοβιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα και να σώζει ζωές.
Της ανακάλυψης αυτής προίσταται ο ομογενής επιστήμονας Δρ. 'Αθα Χριστόπουλος, από το Monash Institute of Pharmaceutical Sciences, o οποίος πέτυχε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και αντιδρά η πρωτείνη της καρδιάς.

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ C

Γκίκας Μαγιορκίνης: ο βραβευμένος Έλληνας επιστήμων με το βραβείο Marie Curie ανακάλυψε πως μεταδίδεται η ηπατίτιδα C


Ελληνες ερευνητές αποκαλύπτουν τον τρόπο εξάπλωσης της ηπατίτιδας C, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Πρώτο Θέμα.
Πρώτη φορά Έλληνες και Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να εξιχνιάσουν τον τρόπο που εξαπλώνεται σε ένα πληθυσμό η ηπατίτιδα C. Ρόλο - κλειδί παίζουν οι τοξικομανείς που χρησιμοποιούν σύριγγες. Καθένας απ’ αυτούς, που είναι ήδη φορέας της ηπατίτιδας, μολύνει κατά μέσο όρο άλλους 20, δέκα από τους οποίους μέσα στα πρώτα δύο χρόνια μετά την αρχική μόλυνση του χρήστη.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

Σημαντική διάκριση για Δωδεκανήσιο επιστήμονα.Είναι βιοχημικός, με διδακτορικό στην παθολογική ανατομική στα Ιωάννινα, ο Κωνσταντίνος Χατζηστέργου που για τις ανάγκες του μεταδιδακτορικού του βρέθηκε στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, όπου και εκπονεί ένα πρόγραμμα το οποίο βραβεύτηκε ανάμεσα στις 10 κορυφαίες Επιστημονικές Ανακαλύψεις της χρονιάς στη μάχη για τη θεραπεία των καρδιοπαθειών και εγκεφαλικών επεισοδίων από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρείας.


ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Σπουδαία ανακάλυψη ελλήνων επιστημόνων


Ερευνητές του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη, ανακάλυψαν ένα νέο μη … αναμενόμενο μηχανισμό εκφυλισμού των νευρικών κυττάρων. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «EMBO Journal» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας.

ΑΦΙΛΟΤΙΜΗ Στράτος Διονυσίου 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου