ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΕΣΤ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

  Έλληνας επιστήμονας ανακάλυψε τεστ πρόγνωσης του Αλτσχάιμερ  ‚ 
 Στο Εθνικό Ινστιτούτο για τη Γήρανση, ο κ. Καπόγιαννης και η ομάδα του εντόπισαν μια μοναδική πρωτεΐνη στον εγκέφαλο που εμπλέκεται στη σηματοδότηση της ινσουλίνης, που ονομάζεται IRS-1, και που η ανενεργή της μορφή εμφανίζεται σε μεγάλα ποσά στους ασθενείς με Αλτσχάιμερ  


Ένα νέο τεστ αίματος για το Αλτσχάιμερ θα μπορεί ανιχνεύσει την ασθένεια 10 χρόνια πριν την κλινική διάγνωση, πολύ νωρίτερα δηλαδή από ότι όλα τα άλλα τεστ.
Ο Δημήτριος Καπόγιαννης,  νευροεπιστήμονας στο Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης των ΗΠΑ και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins είναι ο επικεφαλής της συγκεκριμένης μελέτης. Το τεστ διάγνωσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Νευροεπιστημών στην Ουάσιγκτον και θα μπορούσε σύντομα να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό και τη θεραπεία ασθενών με Αλτσχάιμερ νωρίτερα στην εξέλιξη της νόσου τους. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε κλινικές δοκιμές για την εξεύρεση νέων θεραπειών.Ήδη, το τεστ διακρίνει τους ασθενείς και τους υγιείς ηλικιωμένους με 100% ακρίβεια.

ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΘΑ ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.

 Επανάσταση από την Google. Ετοιμάζει «βραχιολάκι» που θα ανιχνεύει τον καρκίνο  ‚ 
 Το gadget θα καταγράφει αμυδρές μεταβολές στα βιοχημικά συσταστικά του αίματος και του σώματος, οι οποίες προειδοποιούν για επικείμενα προβλήματα υγείας  


Το ερευνητικό τμήμα της Google σχεδιάζει να φέρει επανάσταση στην διάγνωση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο, αλλά και την προειδοποίηση για πιθανά εγκεφαλικά ή καρδιακά επεισόδια και άλλες σοβαρές απειλές για την υγεία, με την δημιουργία ενός «gadget που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία νανοσωματιδίων και ένα ειδικό «χάπι» που θα καταπίνει ο χρήστης.
Το σύστημα θα καταγράφει αμυδρές μεταβολές στα βιοχημικά συσταστικά του αίματος και του σώματος, οι οποίες προειδοποιούν για επικείμενα προβλήματα υγείας.

ΤΖΕΛ ΠΗΖΕΙ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ.

  Ένας 21χρονος ανακάλυψε το τζελ που πήζει ακαριαία το αίμα- σταματά την ακατάσχετη αιμορραγία σε ένα τέταρτο  ‚ 
 Το όνειρο της παιδικής του ηλικίας που έγινε πράξη μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές

  
Mπορεί να είναι μόλις 21 ετών, ωστόσο έκανε μία ανακάλυψη, που θα μπορούσε να σώσει εκατοντάδες ζωές! Βρήκε τον τρόπο να σταματά την ακατάσχετη αιμορραγία σε σοβαρά τραύματα μέσα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα!
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό όμως, είναι ότι ο Τζόι Λαντολίνα, ο άνθρωπος πίσω από το vetigel, είχε αυτή την ιδέα όταν ήταν μόλις 17 ετών, το 2010. Το συγκεκριμένο τζελ χρησιμοποιεί φυτικά αιμοφιλικό πολυμερές, από πολυσακχαρίτες, το οποίο σχηματίζει ένα πλέγμα που «σφραγίζει» την πληγή, χωρίς να χρειάζεται να ασκηθεί πίεση. Σε ένα έκτακτο περιστατικό, είναι δυνατό να τοποθετηθεί το τζελ με μία συσκευή που θυμίζει σύριγγα και- χωρίς άλλη προετοιμασία- η αιμορραγία σταματά.

ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

 Μοναδική ανακάλυψη: Ένα θερμόμετρο θα βρίσκει τον καρκίνο του πνεύμονα  ‚ 
 Η θερμοκρασία της αναπνοής είναι ενδεικτική για την παρουσία του όγκου  


Σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν νέες, μη επεμβατικές μέθοδοι διάγνωσης αυτής της μορφής καρκίνου, ερευνητές από την Ιταλία ανακοίνωσαν ότι η θερμοκρασία της αναπνοής είναι ενδεικτική της ύπαρξης όγκου στους πνεύμονες.
 Σε έκθεση που παρουσίασαν στο European Respiratory Society International Congress, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φότζια αναφέρουν ότι από τους 82 ασθενείς που παρουσίαζαν ανησυχητικές ενδείξεις για καρκίνο του πνεύμονα βάσει ακτινογραφίας, όσοι έλαβαν αργότερα επίσημη διάγνωση παρουσίαζαν και υψηλότερες θερμοκρασίες στον εκπνεόμενο αέρα.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

 Μοναδική επιστημονική ανακάλυψη: Βρέθηκε τι κάνει τον καρκίνο να παρουσιάζει μεταστάσεις  ‚


 Βρετανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, βρήκαν το μηχανισμό που κάνει τον καρκίνο να εξαπλώνεται στα κύτταρα.
 Oι επιστήμονες στη Βρετανία προχώρησαν σε μια τεράστια καινοτομία καθώς ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνονται τα κύτταρα από το ένα όργανο στο άλλο προκαλώντας μετάσταση.
Πιο συγκεκριμένα στο University College του Λονδίνου έγινε η συγκεκριμένη ανακάλυψη και οι ειδικοί διαβεβαιώνουν οτι έτσι θα μπορέσουν να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο καρκίνος σε οποιαδήποτε μορφή του και να σωθούν πολλά άτομα.Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο σχετίζονται με δευτερεύοντες όγκους, οι οποίοι φτάνουν σε ζωτικά όργανα όπως ο εγκέφαλος και το συκώτι, με κόστος την ίδια τη ζωή του ασθενούς.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ


                               
 

                               ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ  ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ
 
Το  ισχυρότερο  αποδεικτικό  στοιχείο  σε  περίπτωση μη  ύπαρξης αποδείξεων  για  ο,τι  δήποτε(Μηχάνημα, βάρκα κλπ. λόγω  απωλείας  η  ιδιοκατασκευής)   είναι  η  σύνταξη  ΄Ενορκης  Βεβαίωσής μας ενώπιον Ειρηνοδίκου  ή  Συμβολαιογράφου.Σε  περίπτωση  στίχων,  ο  Ειρηνοδίκης  πιθανόν  να  μας  παραπέμψει  στο  Συμβολαιογράφο  λόγω  φόρτου  εργασίας. Στο Συμβολαιογράφο πληρώνουμε  συνήθως  ακριβά καί  δεν  συμφέρει.


ΕNΤΟΠΙΣΘΗΚΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.

Εντοπίστηκε η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέει το Αλτσχάιμερ με τη σχιζοφρένεια.


Βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν μια περιοχή στον εγκέφαλο, που εκφυλίζεται πρόωρα τόσο στη νόσο Αλτσχάιμερ, όσο και στη σχιζοφρένεια. Η ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει μελλοντικά στην έγκαιρη διάγνωση και των δύο παθήσεων. Επιπλέον, επιβεβαιώνει τις υποψίες ορισμένων επιστημόνων ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο Αλτσχάιμερ και στη σχιζοφρένεια.

BAΣΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Βασικό ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση στο Διαδίκτυο


H φθηνή πρόσβαση στο Διαδίκτυο πρέπει να συνιστά ένα από τα αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς συνδέεται με τις πολιτικές ελευθερίες και την οικονομική ευημερία, σύμφωνα με μια διεθνή έρευνα της κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε σε 24 χώρες και σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 23.376 ανθρώπων.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΠΟ ΝΑΝΟΣΩΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ.

Επεξεργαστής υπολογιστή από νανοσωλήνες άνθρακα.


Ο επεξεργαστής αποτελείται από 142 τρανζίστορ, το καθένα εκ των οποίων περιέχει νανοσωλήνες άνθρακα μήκους που κυμαίνεται από 10 έως 200 νανόμετρα.
Έναν υπολογιστή του οποίου ο κεντρικός επεξεργαστής βασίζεται εξολοκλήρου σε νανοσωλήνες άνθρακα κατασκεύασαν ερευνητές του Stanford University. Αν και το σύστημα είναι αργό και απλό όσον αφορά στις επιδόσεις του, η σημασία του εν λόγω επιτεύγματος είναι μεγάλη, καθώς αποδεικνύεται ότι οι νανοσωλήνες άνθρακα – που παρουσιάζουν αξιοσημείωτες ηλεκτρονικές ιδιότητες-  θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν κάποια στιγμή το πυρίτιο.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΙΒΜ

Ανακάλυψη νέων πολυμερών από επιστήμονες της ΙBM.


Μία νέα «οικογένεια» πολυμερών υλικών, που θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στις κατασκευές στους χώρους των μεταφορών, της αεροδιαστημικής και των ηλεκτρονικών, ανακάλυψαν επιστήμονες της ΙΒΜ Research.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ

Πονάνε οι όρχεις σας; δώστε προσοχή στα διάφορα είδη πόνων


Ακριβώς όπως είναι επιτακτική για τις γυναίκες η ψηλάφηση του στήθους, είναι και για τους άντρες η ψηλάφηση των όρχεων. Μάλιστα θα πρέπει να γίνεται από μικρή ηλικία, δηλαδή στην προεφηβεία και με συχνότητα τουλάχιστον μία φορά στους δύο μήνες. Και αυτό διότι μπορεί να προλάβουμε όχι μόνον την υπογονιμότητα, αλλά ακόμη και την ίδια μας της ζωή...

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ

Νέα ανακάλυψη για την θεραπεία εγκεφαλικώνΑΠΕ-ΜΠΕ
Μια νέα ανακάλυψη Αυστραλών επιστημόνων, που θα συνίσταται σ' ένα απλό τρύπημα στο δάχτυλο, ενδέχεται να βοηθά τους γιατρούς να κάνουν ακριβή διάγνωση αναφορικά με τον χρόνο που συμβαίνει το εγκεφαλικό και μ' αυτόν τον τρόπο να ανοίγουν την πόρτα για θεραπευτική αγωγή.

ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Καλά νέα για τους ασθενείς
Αντίσωμα συρρικνώνει τους καρκινικούς όγκους της ουροδόχου κύστης

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Μια πολλά υποσχόμενη νέα ανοσοθεραπευτική προσέγγιση κατά του μεταστατικού καρκίνου της ουροδόχου κύστης δοκίμασαν επιτυχώς βρετανοί ερευνητές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής που δημοσιεύεται στο Science.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου