ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ


ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ,
ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.!
Σήμερα Μέρα Γιορτινή
Στο Ελληνικό Το Γένος.!
Γιορτάζεται Ο Μαχητής
Τσολιάς, Ο Τιμημένος.!
Γιορτάζουν Οι Φαντάροι Μας,
Οι Έλληνες Στρατιώτες,
Που Δόξασαν Τον Άνθρωπο,
Και Την Πατρίδα Τότες.
Τότες Που Μπήκαν Οι Οχτροί
Τη Χώρα Να Σκλαβώσουν,
Κι Οι Αντρειωμένοι Έλληνες
Θα Τους Κατατροπώσουν.
Που Μπήκαν Στην Ελλάδα Μας
Οι Ναζιστές, Οι Ούννοι.!
Μας Είχε Δει Για Εύκολους
Ο Χίτλερ Το Γουρούνι.
Γιορτάζεται Τιμώμενος
Ο Έλληνας Στρατιώτης,
Μπροστά Στο Μεγαλείο Του
Σκυφτή Η Ανθρωπότης.!
Ζήτω Σε Σένα Μαχητή
Της Θάλασσας, Του Αέρα,
Φαντάρε Μου Πολεμιστή,
Που Άμα Πάλι Θα Χρειαστεί,
Θα Ακουστεί Το…,
Α Ε Ρ ΑΑΑΑ..!!
ΖΗΤΩ
ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
Ζ Η Τ Ω
ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ
Τάκης Σταυριανάκος

H MAΡΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ

Η ΜΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ.!
Η Μαρίκα Του Λευτέρη Κάνει Όλα Πως Τα Ξέρει
Ξεματιάζει Λέει Φλιτζάνι Το «Μερόκαμα» Το Βγάνει.!
Τρέχουν Όλες Οι «Κατίνες» Να Ξεματιαστούν Κι Εκείνες,
Στου Καφέ Το Κατακάθι Κάθε Μία Τους Να Μάθει
Ο Καλός Της Θα Γυρίσει Ή Την Έχει Λησμονήσει.;
Έχει Εργαλεία Και Ξέρει Η Μαρίκα Του Λευτέρη,
Και Την Χρήση Όπως Την Κάνει Το «Μερόκαμα» Το Βγάνει.!
Είναι Εντυπωσιασμένες Λεύτερες Και Παντρεμένες,
Και Η Κάθε Μία Βγάζει Θηλυκότητα Και Νάζι.!
Κι η Μαρίκα Όπως Τα Φτιάνει Το «Μερόκαμα» Το Βγάνει.!
Πάει Και Μία Ζωντοχήρα Για Να Ιδεί Τι Γράφει Η Μοίρα,
Τα Χαρτιά Και Το Φλιτζάνι Βλέπουν Πουθενά «Ντιβάνι»,
Η Καημένη Είχε Μάθε Τώρα Πώς Να Τα Ξεμάθει.;
Κι Η Μαρίκα Του Λευτέρη Που Για Όλα Τούτα Ξέρει
Κλείνει Πονηρά Το Μάτι Ναι Της Λέει Βλέπω Κρεβάτι,
Νάτο Φαίνεται Μπροστά Μου Αλλά Ασήμωσε Κυρά Μου.!
Η Καημένη Η Ζωντοχήρα Ασημώνει Με Μια Λίρα,
Και Της Λέει Από Την Προίκα Είναι Η Λίρα Αυτή Μαρίκα,
Είμαι Ξαναπαντρεμένη Μα «Χαλάλι» Σου Να Γένει,
Κι Αν Μαρίκα Ζευγαρώσω Έχω Κι Άλλες Να Σου Δώσω.!
Κι Η Μαρίκα Του Λευτέρη Που Για Όλους Κι Όλες Ξέρει
Και Τους Λέει Το Φλιτζάνι
Το «Μερόκαμα»…, Το Βγάνει..!!
Τάκης Σταυριανάκος

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΦΕΥΡΕ ΤΟΝ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΠΥΡΑΥΛΟ

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΦΕΥΡΕΙ ΤΟΝ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΠΥΡΑΥΛΟ!
 Posted by Αλφειός Ποταμός

Γιάννης Καλογερόπουλος
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ [ 1934-5-6] ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΠΥΡΑΥΛΟ ΤΟ 1936 !!!!!!!!!!! Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΝΙΒΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!!!

Artemis Sorras: ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΔΟΓΜΑΤΙΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΑΝΟΗΤΗ ΑΝΩΜΑΛΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ DNA ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΥΛΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΓΥΜΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΕΣΟΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΓΥΜΝΟ ΚΟΡΜΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ [ Η ΛΟΓΙΚΗ ] Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΑΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ Ο ΕΧΩΝ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

…………………………………………………………………………………..

Ο Ευάγγελος. Αρτέμης Και οι Πύραυλοι!


Ευάγγελος Αρτέμης ποιος τον ξέρει ? Ανέκδοτα θα λέμε τώρα? Αφού έχουμε κρίση οικονομική και ΔΝΤ, τι μας ενδιαφέρει αν κάποιοι μας έκλεψαν ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ τους τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους ? Ο Αρτέμης λοιπόν ήταν ένας μηχανικός που δούλευε σαν πολίτης στο Πολεμικό Ναυτικό προπολεμικά και ανέπτυξε τους τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους κάθε είδους. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος στην Γαλλία και την Αυστρία και εργάστηκε στην Γαλλία, την Αγγλία και την Γερμανία. Σύμφωνα με τον Αρτέμη η ιδέα του ήρθε όταν μελετούσε τους Γερμανικούς βομβαρδισμούς του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αφού ανέπτυξε συστήματα τηλεχειρισμού άρχισε το 1933 να εργάζεται στο Πολεμικό Ναυτικό με κρατική υποστήριξη.

Τα πρωτότυπα δοκιμάσθηκαν με επιτυχία στην Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 1938. Έκτοτε αγνοείτε η τύχη τους. Ο ίδιος έλεγε ότι δοθήκανε σε «ξένη δύναμη» και αρνήθηκε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη των ιδεών του. Στην φωτογραφία 7 βλέπεται την άδεια του Αρτέμη για την είσοδο του στο Α.Ζ.Φλεβών, όπου επέβλεπε και κατηύθυνε τα πειράματα. Αργότερα τον δίκασαν για «κατασκοπεία» επειδή . έμπαινε στην απαγορευμένη ζώνη !!!

Μεταπολεμικά το 1950 έφτιαξε μια βιοτεχνία στην Χαλκίδα και έφτιαχνε ένα χρώμα-primer για καράβια. Αυτό μπορούσε να κατασκευασθεί με υλικά που υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Ήταν το τέλειο χρώμα-primer γιατί το περνούσες μόνο μια φορά και για την διάρκεια της ζωής του πλοίου δεν χρειαζόταν άλλο βάψιμο και το κυριότερο δεν έπιανε φύκια και στρείδια που μειώνουν την ταχύτητα και είναι το μόνιμο πρόβλημα των πλοίων. Φυσικά δεν θα τον αφήνανε, έτσι τον κατέστρεψε κάποια εθνική μας τράπεζα. Φήμες μην ακούτε, δεν κάνουν τέτοια πράγματα οι τράπεζες μας, πα πα πα !

Το Αντιαεροπορικό Άρτεμις το θυμάστε ? Αν είχε προωθηθεί όπως έπρεπε με μερικά τέτοια σκόρπια στον Ελληνικό χώρο δεν θα περνούσε ούτε κουνούπι εναέρια. Που κατέληξε ? Στο Ισραήλ λένε οι γνωρίζοντες, περίεργο, πα πα πα κουτσομπόληδες !

Το 1968 φτιάχνει το σκάφος Hannibal με το τελειότερο υδροδυναμικό σχήμα στον πλανήτη. Φτιάχνονται κάπου 5 δοκιμαστικές τορπιλάκατοι με κόντρα πλακέ θαλάσσης μήκους 25 μέτρων. Είχαν Γερμανική μηχανή που ήταν τοποθετημένη κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Επίσης δεν είχαν τορπίλες, αλλά 4 ΠΑΟ (πυροβόλα άνευ οπισθοδρομήσεως) των 105 mm, προσέξτε Ελληνικής κατασκευής, με την βοήθεια της ΧΡΩΠΕΙ. Το σκάφος ήταν STEALTH δηλαδή αόρατο στα ραντάρ. Έπλεε με 60 μίλια σε φουρτούνα και έβαλε με τα ΠΑΟ με ηλεκτρομηχανικό σύστημα σταθεροποιήσεως.

Επειδή κατάλαβε ότι θα το πουλούσαν και αυτό δεν έδωσε τα σχέδια. Υπολόγιζε ότι με 25 -50 τέτοια σκάφη (κωμικού κόστους για το δημόσιο), αν τολμούσε να περάσει ο Τουρκικός στόλος σε λίγη ώρα ολόκληρος θα ήταν στον βυθό, η και όποιος άλλος στόλος ! Θυμηθείτε stealth, 60 μίλια με φουρτούνα και αρκετές βολές ΠΑΟ το λεπτό, σε λίγα λεπτά οι επίδοξοι εισβολείς, θα κάνανε παρέα στα σφουγγάρια. Σας κάνει εντύπωση ότι και αυτό θάφτηκε ? Γιατί ? Αφού ασχολείστε με την πολιτική και ψηφίζετε πολιτικούς που σας πουλάνε στεγνά και προσπαθείτε να «περνάτε καλά», βλέπετε mundial κλπ, ε μην έχετε παράπονο για αυτά που έρχονται. Το ΔΝΤ είναι το λιγότερο.

Μπορούσα να σας γράψω και άλλα, ποιο το όφελος ? Θα καταλάβετε ? Η θα φλυαρείτε μόνο ?
Τέλος πάντων ο Αρτέμης πέθανε στις 12 Μαΐου 1980 από μαρασμό, από τις συνεχείς διαρρήξεις του σπιτιού του, από … Ας είναι αιώνια η μνήμη του.Πηγή. ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
http://miastala.com/s/archives/3612

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΗΠΑ: Ελληνικός δορυφόρος στο διάστημα από τη NASA

         
Ο δορυφόρος Λ-Sat (Hellenic Satellite), o οποίος δημιουργήθηκε από έλληνες επιστήμονες με επικεφαλής τον Μεσσήνιο Περικλή Παπαδόπουλο, εκτοξεύτηκε χθες το βράδυ από τις εγκαταστάσεις της NASA, στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.


OI ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κατασκευάσει αεροπλάνο!


Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, οι Αρχαίοι Έλληνες πρώτοι κατασκεύασαν πτητική μηχανή, όμοια με το σύγχρονο αεροπλάνο.
Το όνομά της «Περιστερά»: Πρόκειται για την πρώτη αυτόνομη πτητική μηχανή της αρχαιότητας.
Αποτελούνταν από… ένα ελαφρύ αλλά ισχυρό κέλυφος που είχε τη μορφή περιστεριού και έφερε εσωτερικά τη κύστη ενός μεγάλου ζώου. Η αεροδυναμική περιστερά ήταν τοποθετημένη με το άνοιγμα της κύστης προσαρμοσμένο στο ανοικτό άκρο ενός θερμαινόμενου στεγανού λέβητα (ή μιας ισχυρής εμβολοφόρας αεραντλίας).
Όταν η πίεση του ατμού ή του αέρα υπερέβαινε τη μηχανική αντοχή της σύνδεσης, η περιστερά εκτοξευόταν και συνέχιζε την πτήση της για μερικές εκατοντάδες μέτρα με τη βοήθεια της ορμής του εξερχόμενου πεπιεσμένου αέρα της κύστης σύμφωνα με τις αρχές της αεροδυναμικής. Κατασκευαστής της είναι ο Αρχύτας.ΟΧΗΜΑ ΔΙΑΝΥΕΙ 500 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ !


Το όχημα που κάνει 500 χιλιόμετρα με μισό ευρώ
Το Ελληνικό όχημα που μπορεί να διανύσει 500 χιλιόμετρα με περίπου μισό ευρώ εκτίθεται στο μουσείο αυτοκινήτου, εκεί που συναντήσαμε τρεις από τους Έλληνες φοιτητές που το κατασκεύασαν.

   
Η Μαριλένα Καράλη, ο Νίκος Κούρος και ο Γιώργος Φακίνος είναι φοιτητές του Πολυτεχνείου που θα μπορούσαν να στηρίξουν μια Ελληνική επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα. Είναι τρία από τα μέλη της ομάδας ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, που κατασκεύασαν το ηλεκτρικό όχημα "Πυρφόρος 2", την εξέλιξη του "Πυρφόρος 1" και κέρδισαν το βραβείο "Καλύτερο Ομαδικό Πνεύμα".

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝ ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Έλληνες ισχυρίζονται οι Βέδες τα ιερά βιβλία των Ινδών, κατασκεύαζαν ιπτάμενες μηχανές!!!!Το αρχαίο ινδικό βιβλίο Samarangana Sutradhara γράφει για τους πολέμους στην Αρχαία
Ινδίας. Εκεί μέσα υπάρχουν κείμενα που αναφέρουν με ακριβείς λεπτομέρειες, πως
κατασκευάζονταν μηχανές που μπορούσαν να πετάξουν.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΚΕΡΣ ΜΟΛΥΝΑΝ ΧΙΑΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Έλληνες χάκερς «μόλυναν» χιλιάδες υπολογιστές στον πλανήτη
Στην κατοχή τους βρέθηκαν περισσότεροι από 26.000 κωδικοί, ακόμα και από e-banking , χωρίς όμως να τους έχουν χρησιμοποιήσει.

Περισσότερους από 250.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο είχαν καταφέρει να θέσουν υπό τον έλεγχό τους δύο νεαροί Έλληνες, που κατασκεύασαν ένα παράνομο λογισμικό, με την κωδική ονομασία «Lecpetex», το οποίο μοίρασαν σε ανυποψίαστους διαδικτυακούς χρήστες, κυρίως μέσω facebook.


ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΙΒΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ CHIP ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΝΙΟ.

Έλληνας της IBM κατασκεύασε το πρώτο chip από γραφένιο.


Το πρώτο ολοκληρωμένο κύκλωμα από γραφένιο έγινε πραγματικότητα και είναι δημιούργημα ενός Έλληνα. Ο φυσικοχημικός, Φαίδων Αβούρης, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας του Κέντρου Ερευνών Γουότσον της IBM, κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις τεχνικές δυσκολίες ώστε να κατασκευαστεί το πρώτο chip από γραφένιο, που από πολλούς θεωρείται το υλικό του μέλλοντος.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΗΣ ΝΑSA

Έλληνες κατασκεύασαν δορυφόρο της NASA


Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας αναμένεται να εκτοξευτεί προς τον διεθνή διαστημικό σταθμό ένας δορυφόρος της NASA που κατασκευάστηκε από έλληνες επιστήμονες.
Πρόκειται για τον δορυφόρο Λ-sat στον οποίο θα γίνονται πειράματα του υλικού γραφένιου και πως επιδρά με την ακτινοβολία. Επίσης με τη βοήθεια του δορυφόρου θα γίνεται παρακολούθηση και ελληνικών εμπορικών πλοίων για προστασία απέναντι σε επιθέσεις πειρατών.


ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ --- Σειρά Πράσινη Ανάπτυξη


Δύο ηλεκτρικά οχήματα με εκπληκτικές επιδόσεις εξοικονόμησης καυσίμου κατασκέυασαν επιστήμονες του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και των ΤΕΙ Πειραιά αντίστοιχα.
Τα οχήματα αυτά θα λάβουν μέρος στο ράλι εξοικονόμησης που θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΔΥΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ


ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΔΥΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ


Έλληνας κατασκεύασε
2 αεροπλάνα από "σκουπίδια"Αυτή είναι η Ελλάδα της δημιουργίας
Αμερικανικές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εμπορική αξιοποίηση αεροπλάνου που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη Φλώρινα! Σχεδιαστής και κατασκευαστής δεν είναι κάποιος επαγγελματίας αεροναυπηγός, άλλα ο πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας Γιώργος Ηλιόπουλος, δημιουργός δύο αεροσκαφών.

 Ο κ. Ηλιόπουλος ήταν αστυνομικός και "τα λεφτά δεν περίσσευαν". Όταν επισκέφθηκε ειδικά καταστήματα στον Καναδά, κάποιος τού έδωσε την ιδέα να κατασκευάσει αεροπλάνο με υλικά που μπορούσε να βρει.
Έτσι, κατασκεύασε το πρώτο του ξύλινο αεροπλάνο, χρησιμοποιώντας παλιά έπιπλα και ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ τοποθέτησε κινητήρα αυτοκίνητου.
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ τόνισε ότι χρειάστηκε να ξεπεράσει τον εαυτό του, άλλα και το φόβο μην καταντήσει το εγχείρημα του μια φαιδρή ιστορία για έναν τρελό που προσπάθησε να φτιάξει αεροπλάνο.
Όταν ολοκληρώθηκε ο "Λυγκιστής", όπως ονομάστηκε το πρώτο αεροσκάφος, θεώρησε ότι εκπλήρωσε το όνειρό του και ότι δεν θα επιχειρούσε και πάλι κάτι ανάλογο, ακόμα και να του έδιναν 1 εκ. ευρώ.
Ωστόσο, η "ψώρα" δεν τον άφησε να ησυχάσει και κατασκεύασε το δεύτερο αεροσκάφος από τσίγκους τυπογραφείου, σε κλίμακα 1 προς 6. Όταν πέταξε, κόντεψε να πάθει καρδιακή προσβολή, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ύστερα από κοπιαστική δουλειά και 3000 τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου το κατασκεύασε και σε κανονικό μέγεθος, χρησιμοποιώντας αεροπορικό αλουμίνιο και ο "Αρχων" έκανε το πρώτο του ταξίδι στους αιθέρες.
Πρόκειται για ένα υπερελαφρό αεροσκάφος που μοιάζει με μαχητικό. Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο κ. Ηλιόπουλος, έχει δεχτεί πολλά e-mail από αμερικάνικες εταιρείες για την εμπορική του αξιοποίηση.

ΤΡΑΚΤΕΡ ΟΡΓΩΝΕΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


ΤΡΑΚΤΕΡ ΠΟΥ ΟΡΓΩΝΕΙ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ


OI KINEZOI ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΑΟΡΑΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Οι Κινέζοι κατασκεύασαν και παρουσίασαν το αόρατο μαχητικό αεροπλάνο τουςΗ Κίνα παρουσίασε χθες σε διεθνή έκθεση το νέο στρατιωτικό της επίτευγμα, το «αόρατο» μαχητικό αεροσκάφος J-31, το οποίο φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το τελευταίας γενιάς αμερικανικό αντίστοιχό του, F-35.


Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

ΒΡΗΚΕ ΜΙΑ ΚΝΩΣΟ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ!

BIKTΩP ΣAPHΓIANNIΔHΣ
Bρήκε μια... Kνωσό στα βάθη της Aσίας
Mια... Kνωσό έφερε στο φως στο μακρινό Tουρκμενιστάν ο Έλληνας αρχαιολόγος Bίκτωρ Σαρηγιαννίδης, που ανακάλυψε και τον χρυσό της Bακτριανής
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ


Αναπαράσταση του προϊστορικού ανακτόρου στο μέσον της σημερινής ερήμου στο Γκονούρ του Τουρκμενιστάν, το οποίο ανασκάπτει τώρα ο 75χρονος Έλληνας αρχαιολόγος Βίκτωρ Σαρηγιαννίδης, ο οποίος εργάζεται στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών της Μόσχας. «Όταν μιλώ για τη μεγάλη σημασία των ευρημάτων στην Μαργιανή, δεν μιλώ για τον εαυτό μου, αλλά για την Ελλάδα», λέει
Αφού ανακάλυψε ένα «χρυσό βουνό» στη Βακτριανή και τις ελληνιστικές πόλεις της Μαργιανής που ήταν χαμένες στα βάθη της Ασίας, ο επί πολλά χρόνια σκαπανέας της κεντροασιατικής αρχαιολογίας Βίκτωρ Σαρηγιαννίδης εντόπισε πρόσφατα στο Τουρκμενιστάν τον πρώτο ζωροαστρικό ναό και ένα ανάκτορο ηλικίας 4.500 ετών που θυμίζει... Κνωσό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ

Έλληνας ερευνητής ανακάλυψε τις αιτίες που οδηγούν στο ALS του «Ice Bucket Challenge»


Έρευνα για τον προσδιορισμό του τι συμβαίνει στους νευρώνες των ασθενών που πάσχουν από ALS έκανε ο Έλληνας του μεταδιδακτορικού ερευνητή στο HSCI δρος Ευάγγελου Κισκίνη μαζί με την ερευνητική του ομάδα στο Χάρβαρντ.

ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Δύο Ελληνες γιατροί ανακάλυψαν φάρμακο-ελπίδα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας


Ερευνητές του αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών Scripps της Καλιφόρνια, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, εντόπισαν μια ομάδα ουσιών που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά εναντίον της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Αντίθετα με τα υπάρχοντα φάρμακα που καταστέλλουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, οι εν λόγω ουσίες ενισχύουν τον αριθμό των προδρόμων κυττάρων, τα οποία στη συνέχεια είναι δυνατό να αποκαταστήσουν τα κατεστραμμένα από την ασθένεια νεύρα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΓΟΝΙΔΙΟ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Είναι η πρώτη φορά που το γονίδιο CUX1 εμπλέκεται στον καρκίνο


Ερευνητές στη Βρετανία -μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες επιστήμονες- ανακάλυψαν ένα γονίδιο, το οποίο «καθοδηγεί» την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων σε τουλάχιστον 1% όλων των ασθενών. Είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω γονίδιο CUX1 εμπλέκεται στον καρκίνο και μελλοντικά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο στόχο των στοχευμένων φαρμακευτικών θεραπειών.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΥΛΙΚΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΩΝ

Επιτυχία για Ελληνες επιστήμονες: Ανακάλυψαν νέο υλικό που θα βελτιώσει τις μαγνητικές τομογραφίεςΕρευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ανακάλυψαν μία νέα κατηγορία μαγνητικών νανο-υλικών, χάρη στα οποία οι μαγνητικές τομογραφίες θα φαίνονται πολύ πιο καθαρές. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι συσσωματώματα τροποποιημένων νανοκρυστάλλων του μαγνήτη μπορούν να δώσουν βελτιωμένη σκιαγραφική αντίθεση στις μαγνητικές τομογραφίες.
Συντονιστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Αλέξανδρος Λάππας, διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ.


ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Νέα κατάστασης της ύλης ανακάλυψαν έλληνες ερευνητές
Μπορεί να έχει πρακτικές εφαρμογές σε υλικά για ηλεκτρονικές συσκευές

Έλληνες και σλοβένοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα κατάσταση της ύλης, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ερευνητική εργασία τους μπορεί να έχει μελλοντικές πρακτικές εφαρμογές σε υλικά που χρησιμοποιούνται σε σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

ΑΘΟΡΥΒΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΚΑΥΣΙΜΑ !

ΑΘΟΡΥΒΟ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Κρητικοί μαθητές κατασκεύασαν αυτοκίνητο που δεν καταναλώνει καύσιμα


Ένα καινοτόμο αυτοκίνητο με όλα τα οφέλη της «καθαρής ενέργειας», ένα αυτοκίνητο του μέλλοντος που δεν καταναλώνει καύσιμα και είναι αθόρυβο στη λειτουργία του, κατασκεύασαν μαθητές του 6ου Επαγγελματικού Λυκείου στο Ηράκλειο Κρήτης.
Στο πλαίσιο του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Τεχνόπολη, έγινε σήμερα το πρωί η παρουσίαση του project «Υβριδικό Ηλεκτρο-Υδρογονο-κίνητο Αυτοκίνητο». Το project υλοποιήθηκε από μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των καθηγητών του σχολείου και με υπεύθυνο καθηγητή τον Εμμανουήλ Καγιαμπάκη, εκπαιδευτικό ηλεκτρολόγο μηχανικό, MSc.


ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΑΜΥΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΑΜΥΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ

Πρωτοποριακό έργο πραγματοποιεί ο Ελληνας επιστήμονας Ευάγγελος Κισκίνης στο Harvard Stem Institute τα τελευταία τρία χρόνια χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα για τη μελέτη νευροεκφυλιστικών νοσημάτων.
Η επιστημονική ομάδα κατάφερε να ανακαλύψει τον μηχανισμό που οδηγεί στην παράλυση των ασθενών απο τη νόσο ALS καθώς και ένα φάρμακο για την θεραπεία της. Η ομάδα έφτιαξε κινητικούς νευρώνες απο εμβρυακά βλαστοκύτταρά (induced pluripotent stem cells) που δημιούργησε χρησιμοποιώντας την επαναστατική μέθοδο επαναπρογραμματισμού δερματικών κυττάρων.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ !


Ο Δρ Ευάγγελος Μιχαλάκης ανεκάλυψε φάρμακο κατά του καρκίνου, το DCA
Ο διαχρονικός Έλληνας έκανε πάλι το θαύμα του. Ο Δρ Ευάγγελος Μιχαλάκης που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα του Καναδά και η ερευνητική του ομάδα ανεκάλυψαν ένα τελείως ανέξοδο, και χωρίς τις επικίνδυνες παρενέργειες της συνήθους χημειοθεραπείας, φάρμακο του καρκίνου το DCA. Αλλά καλύτερα να δείτε το βιντεάκι (με Ελληνικούς υπότιτλους)στην παρακάτω ιστοσελίδα. Η ασθένεια του καρκίνου, μόνο στις ΗΠΑ, έχει τζίρο 700 δις $ το χρόνο.

Πηγή.
18px;">http://ermionh.blogspot.com/2010/02/dca.html

ΑΝΘΥΠΟΒΡΥΧΙΑΚΟ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

 Ανθυποβρυχιακό όπλο κατασκεύασαν Έλληνες φοιτητές

Ένα νέο επίτευγμα που μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της αποτρεπτικής αξιοπιστίας της χώρας ως πολλαπλασιαστής ισχύος παρουσιάστηκε από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ!
Συγκεκριμένα, ομάδα φοιτητών αποτελούμενη από τον Παναγιώτη Ρίζο, την Νικολέτα Μιχαηλίδου και τον επιβλέποντα καθηγητή Δρ. Δημήτρη Πογαρίδη, ανέπτυξε νέο ανθυποβρυχιακό όπλο τύπου τορπίλης με όνομα ST14 (Smart Torpedo 2014), το οποίο φέρει μικρότερου μεγέθους τορπίλη ικανή να αποπροσανατολίσει και να πλήξει εχθρικό αμυντικό σύστημα.


ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ !

Αυτό είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκεύασαν Έλληνες φοιτητές!


Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από ελληνικά χέρια παρουσιάστηκε σήμερα στον χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου στην Αθήνα.
Η παρουσίαση έγινε με αφορμή τη νίκη της ομάδας Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student Czech 2014.


ΟΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ !!!

Έλληνας καθηγητής ανακάλυψε ότι οι ελιές καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα


Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.
Μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης η οποία θα βραβευτεί αύριο στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Ιατρικής Ολυμπιάδας,


ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΡΟΛΟΪ ΠΟΥ ΖΩΖΕΙ ΖΩΕΣ !!!

ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!!!

Την ώρα που ​η παιδεία στη χώρα καταρρέει. Την ώρα που ​μια ολόκληρη γενιά εγκαταλείπει την Ελλάδα άρον-άρον. Την ώρα που η κρίση οξύνεται, υπάρχουν κάποιοι νέοι άνθρωποι που, κόντρα σε όλο αυτό το μίζερο σκηνικό, επιχειρούν, καινοτομούν, εφευρίσκουν.


O Δρ. Βαγγέλης Σακκαλής, o Δρ. Γιάννης Ζαχαράκης, ο Δρ. Μανώλης Σπανάκης και οι υποψήφιοι διδάκτορες Ματθαίος Πεδιαδίτης και Γεώργιος Χριστοδουλάκης, είναι μια ομάδα ερευνητών, οι οποίοι έχοντας έδρα την Κρήτη, συμμετείχαν στο φετινό ​Disrupt, Startup ScaleUP, παγκόσμιο συνέδριο, για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, το οποίο διεξήχθη για δεύτερη φορά στην Ελλάδα.

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΛΟΓΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

RADAR σχεδιασμένο από Έλληνες, μένει στα συρτάρια, λόγω συμφερόντων!


Πέντε Έλληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε ανεκτίμητης αξίας “πολλαπλασιαστή ισχύος”!
Η παρουσίαση του “όπλου” έχει ενθουσιάσει δύο υπουργούς Άμυνας και τρεις Α/ΓΕΕΘΑ,που έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα “άκρως απόρρητο”.


ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΡΗΚΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Έλληνας ερευνητής βρήκε τον τρόπο να εξαφανίζει αντικείμενα!


 
Μια διαφορετική εκδοχή του μανδύα αορατότητας του... Χάρι Πότερ δημιούργησε διακεκριμένος Ελληνας ερευνητής της διασποράς. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τορόντο Γιώργος Ελευθεριάδης κατασκεύασε έναν πρωτοποριακό ηλεκτρομαγνητικό μανδύα που «εξαφανίζει» αντικείμενα στο πεδίο των ραδιοκυμάτων και τα κάνει αόρατα από τα ραντάρ!

ΡΑΝΤΑΡ. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ

Παύλος Σαντορίνης: Το εκατοστομετρικό ραντάρ - Μία μεγάλη Ελληνική εφεύρεση

  
Παύλος Σαντορίνης: Έλληνας πολιτικός μηχανικός, φυσικός, και σπουδαίος σύγχρονος εφευρέτης. (Ιούνιος 1893 - 19 Οκτωβρίου 1986)
Το εκατοστομετρικό ραντάρ είναι καθαρά Ελληνική εφεύρεση του καθηγητού του Ε.Μ. Πολυτεχνείου Παύλου Σαντορίνη ο οποίος σπούδασε στην Ελβετία από το 1905 έως το 1919 και ήταν φυσικός του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και πολιτικός μηχανικός του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, μαθητής, φίλος και συνεργάτης του Αλβέρτου Αϊνστάιν, κατά την περίοδο εκείνη.


"ΑΛΓΟΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΣΕΞ" ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

«Αλγόριθμο του σεξ» ανακάλυψε Έλληνας επιστήμονας


Ο αλγόριθμος επιχειρεί να φωτίσει με ποιο τρόπο το σεξ επιτρέπει στα γονίδια να ανασυνδυαστούν μέσα στο νέο οργανισμό, ώστε, σε συνδυασμό με την φυσική επιλογή στο περιβάλλον, η ζωή να δημιουργεί συνεχώς μεγαλύτερη ποικιλία.
Έναν «αλγόριθμο του σεξ», ο οποίος εξηγεί την εξέλιξη των γονιδίων με τη λογική του επενδυτή, ανακάλυψε ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας της διασποράς Χ. Παπαδημητρίου.


ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑΣ

ΕΛΛΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
"Ανακάλυψε το γονίδιο που προκαλεί την παιδική λευχαιμία"


Η Ελλη Παπαεμμανουήλ, είναι η γενετίστρια – βιολόγος που βρίσκεται πίσω από την ανακάλυψη της σχέσης του γονιδίου με τον καρκίνο του αίματος. Ως επικεφαλής ερευνητικής ομάδας ανακάλυψε το γονίδιο που προκαλεί την παιδική λευχαιμία. Το συμπέρασμα της έρευνας για τη μυελοδυσπλασία δείχνει ότι νέες γενετικές ενδοσκοπήσεις θα διευκόλυναν τον προσυμπτωματικό έλεγχο μετάλλαξης.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΙΓΑΝΤΙΣΜΟ


Έλληνας επιστήμονας ανακάλυψε το γονίδιο που προκαλεί γιγαντισμόΕρευνητές από τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής Κωνσταντίνο Στρατάκη, ανακάλυψαν ένα γονίδιο που σχετίζεται με την υπερβολική ανάπτυξη των παιδιών. Πρόκειται για μια νόσο που είναι γνωστή και ως γιγαντισμός.
Οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», λέγοντας πως ελπίζουν η ανακάλυψή τους να οδηγήσει σε νέες θεραπείες της πάθησης μελλοντικά.


Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ

ΜΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν καινοτομικούς καταλύτες από χρυσό


Ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής μια ελληνικής καταγωγής επιστήμονα, σχεδίασαν και κατασκεύασαν νέους καταλύτες από χρυσό, που μπορεί στο μέλλον να μειώσουν σημαντικά το κόστος τόσο για τους καταλύτες καυσίμων όπως το υδρογόνο, όσο και για τους καταλύτες που χρησιμοποιούνται σε διάφορες χημικές διαδικασίες.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου