ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ. ΝΑΥΤΙΛΙΑ. ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΠΛΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑ.

ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ
Ποιοι είναι οι δέκα μεγαλύτεροι Ελληνες εφοπλιστές -Πόσα πλοία έχουνΗ Ελλάδα επέστρεψε στην κορυφή της ναυτιλίας, καθώς κατάφερε να αναρριχηθεί ξανά στην πρώτη θέση ως η μεγαλύτερη πλοιοκτήτρια χώρα στον κόσμο, με τους Ελληνες εφοπλιστές να αφήνουν στη δεύτερη θέση τους Ιάπωνες.

ΧΡΥΣΑΦΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

«Χρυσάφι» η διαχείριση σκουπιδιών.


Η Κομισιόν σε πρόσφατη έκθεσή της βλέπει τα σκουπίδια ως "χρυσάφι". Αυτό αποδεικνύουν με την υποδειγματική διαχείριση των αποβλήτων τους έξι κράτη-μέλη. Ωστόσο, υπάρχει και ένας ισχυρός αντίλογος.
Η Κομισιόν σε πρόσφατη έκθεσή της βλέπει τα σκουπίδια ως "χρυσάφι". Αυτό αποδεικνύουν με την υποδειγματική διαχείριση των αποβλήτων τους έξι κράτη-μέλη. Ωστόσο, υπάρχει και ένας ισχυρός αντίλογος.

ΒΡΗΚΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ;

Βρήκαν φάρμακο που «σβήνει» τις κακές αναμνήσεις (;)


Έκπληξη προκαλεί ο ισχυρισμός , επιστημόνων από τη Βιρτζίνια πως φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως για την σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να… σβήνει και τις τραυματικές αναμνήσεις.
Η σχετική μελέτη, δίνει ελπίδες για θεραπεία προβλημάτων, όπως η διαταραχή του μετατραυματικού στρες που συχνά κάνει κόλαση τη ζωή των πασχόντων. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτού του είδους οι διαταραχές μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα εάν δοθεί στον πάσχοντα η ευκαιρία να «ξαναδιδαχθεί» το τραυματικό γεγονός με λιγότερο τραυματικό τρόπο.


ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Ανακάλυψαν φάρμακα που αντιστρέφουν τις εγκεφαλικές βλάβες του Αλτσχάιμερ


Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι, όπως ανακάλυψαν με δοκιμές σε πειραματόζωα, δύο κοινά φάρμακα κατά του διαβήτη μπορούν να αναστρέψουν τις βλάβες της νόσου Αλτσχάιμερ και να επαναφέρουν σε ένα βαθμό την χαμένη μνήμη.
Τα φάρμακα αυτά φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικά από οποιοδήποτε άλλο φάρμακο σήμερα χρησιμοποιείται κατά του Αλτσχάιμερ. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα πιο αποτελεσματική θεραπεία της ανίατης νευροεκφυλιστικής νόσου στο μέλλον.


ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης μαζί με το Χάρβαρντ ανακάλυψαν φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Σε μία εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη-θαύμα πέτυχε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, παρά τις αντιξοότητες και την οικονομική στενότητα.


Αναπτύσσοντας εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, και σε συνεργασία με το Χάρβαρντ, ανακάλυψαν ένα νέο φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας από τη διάθεση του οποίου θα λαμβάνει σταθερό οικονομικό μέρισμα.

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Τυχαία ανακάλυψη φέρνει νέο αντιβιοτικό κατά ανθεκτικών λοιμώξεων
Μια τυχαία συνεργασία στο Πανεπιστήμιο Rice, στο Χιούστον του Τέξας, οδήγησε σε πλήρη σύνθεση ενός νέου αντιβιοτικού.


Μια τυχαία συνεργασία στο Πανεπιστήμιο Rice, στο Χιούστον του Τέξας, οδήγησε σε πλήρη σύνθεση ενός νέου αντιβιοτικού. Η εργαστηριακή αναδημιουργία ενός αντιβιοτικού που προέρχεται από μύκητες, η βιριδικατουμτοξίνη Β, μπορεί κάποια μέρα να ενισχύσει τη μάχη κατά βακτηρίων ανθεκτικών σε νοσοκομειακές θεραπείες.


ΤΥΧΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ

 ΙΒΜ: Τυχαία ανακάλυψη ανακυκλώσιμων πλαστικών
Ερευνητές της εταιρείας ΙΒΜ ανακάλυψαν και μάλιστα τυχαία μια νέα κατηγορία συνθετικών πολυμερών υλικών, από τα οποία μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα γενιά ανακυκλώσιμων βιομηχανικών θερμοπλαστικών.
Η ανακάλυψη......μπορεί μελλοντικά να βρει σημαντικές εφαρμογές σε τομείς όπως οι μεταφορές, η αεροδιαστημική και η μικροηλεκτρονική.


Οι επιστήμονες της ΙΒΜ, με επικεφαλής τον επιστήμονα των εξελιγμένων υλικών Τζέιμς Χέντρικ, σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, του ολλανδικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν και του σαουδαραβικού ερευνητικού ινστιτούτου KACST, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Σάιενς», σύμφωνα με το BBC και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ

Νέα ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος.

Επιστήμονες στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ένας ελληνικής καταγωγής, ανακάλυψαν ένανβιοδείκτη που αποκαλύπτει πρόωρα την ανάπτυξη του καρκίνου του παγκρέατος, προτού ηνόσος διαγνωστεί και τα πρώτα συμπτώματα εμφανιστούν. Αν και είναι ακόμη νωρίς για την ανάπτυξη ενός κανονικού διαγνωστικού τεστ, η ανακάλυψη ανοίγει το δρόμο προς αυτή την ελπιδοφόρα κατεύθυνση.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΗΣ

Νέα ανακάλυψη: Η καρδιά ανανεώνει τα κύτταρά της.


Μόνη της ανανεώνει τα κύτταρά της η καρδιά, όπως διαπίστωσαν Σουηδοί επιστήμονες. Συνεπώς, αν καταφέρουμε να παραγάγουμε ένα φάρμακο που να επιταχύνει αυτήν τη διαδικασία της ανανέωσης, θα είναι ευκολότερο να γιατρέψουμε τα εμφράγματα.
Η εν λόγω ανακάλυψη δίνει νέες δυνατότητες θεραπείας των καρδιαγγειακών παθήσεων, αναφέρει η εφημερίδα «Ιντεπέντεντ». Οι Σουηδοί επιστήμονες κατάφεραν να μετρήσουν μια ιδιότητα που ώς τώρα αμφισβητούνταν: τον ρυθμό με τον οποίον ανανεώνονται τα κύτταρα του καρδιακού μυός στη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Νέα συγκλονιστική ανακάλυψη: Τεράστιο ψηφιδωτό ρωμαϊκού λουτρού στο Διδυμότειχο (φωτο)Μπορεί η Αμφίπολη να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αλλά το τελευταίο διάστημα δεν είναι η μόνη ανασκαφική ομάδα που φέρνει στο φως ευρήματα που προκαλούν θαυμασμό. Το ίδιο συμβαίνει και αλλού, με τελευταίο παράδειγμα τα ευρήματα στην Πλωτινόπολη Διδυμοτείχου. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε νέο τμήμα μεγάλου ψηφιδωτού στο δάπεδο ρωμαϊκού λουτρού. Με τη σταδιακή αφαίρεση των χωμάτων αποκαλύφθηκε στο ψηφιδωτό ένας θαλάσσιος ίππος με τον Έρωτα να κρατάει τα χαλινάρια του, ένας Έρωτας σκεπτόμενος, ένας μαίανδρος με παραλλαγή, δυο πουλιά με φυτικά μοτίβα, ένας πολύχρωμος κόμβος του Σολομώντα. Η παράσταση περικλείεται από βλαστόσπειρες και κισσόφυλλα, που παραπέμουν σε διονυσιακή λατρεία.
Πηγή. www.aftodioikisi.grΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ CERN

Μία νέα ανακάλυψη από το CERN


Δύο νέα σωματίδια ανακαλύφθηκαν χάρη στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), ανακοίνωσε  το CERN, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών στη Γενεύη της Ελβετίας.
Η ύπαρξη αυτών των σωματιδίων που ονομάζονται Xi_b' και Xi_b* προβλεπόταν από τη θεωρία αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν παρατηρηθεί ποτέ από τους επιστήμονες. Τα σωματίδια αυτά είναι βαρυόνια, ανήκουν δηλαδή στην οικογένεια των υποατομικών σωματιδίων διασημότερα μέλη της οποίας είναι τα πρωτόνια και τα νετρόνια.


ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ.

Νέα Ανακάλυψη για Διαβήτη
Διαβήτης Γενικά, Έρευνες, Δημοσιεύσεις - Πρόσφατες Σημαντικές Έρευνες - Ανακαλύψεις
Κύτταρα από το πάγκρεας χοίρων θα μπορούσαν να θεραπεύσουν οριστικά το διαβήτη τύπου Ι, την επόμενη δεκαετία, εκτιμούν Αμερικανοί ερευνητές. Κύτταρα χοίρων που παράγουν ινσουλίνη χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία σε πιθήκους χάρη σε νέα μέθοδο ανοσοκαταστολής. Αν και οι επιστήμονες έχουν ήδη καταφέρει να θεραπεύσουν ασθενείς χρησιμοποιώντας ινσουλινοπαραγωγά κύτταρα από νεκρούς δότες η πειραματική αυτή μέθοδος είναι αδύνατον να εφαρμοστεί σε ευρεία κλίμακα λόγω της μικρής διαθεσιμότητας μοσχευμάτων. Η χρήση ζωικών κυττάρων, γνωστή ως ξενομεταμόσχευση, ίσως είναι η επόμενη καλύτερη λύση.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ.

Νέα ανακάλυψη για τη θεραπεία εγκεφαλικών!


Μια νέα ανακάλυψη Αυστραλών επιστημόνων, που θα συνίσταται σ' ένα απλό τρύπημα στο δάχτυλο, ενδέχεται να βοηθά τους γιατρούς να κάνουν ακριβή διάγνωση αναφορικά με τον χρόνο που συμβαίνει το εγκεφαλικό και μ' αυτόν τον τρόπο να ανοίγουν την πόρτα για θεραπευτική αγωγή.
Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη διάσωση ατόμων που έχουν υποστεί εγκεφαλικό είναι η άγνοια της χρονικής στιγμής που συνέβη, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Περίπου το 20% των ασθενών, όταν συνέλθουν δε γνωρίζουν καν ότι υπέστησαν εγκεφαλικό, ενώ ένα ποσοστό περίπου 15% δεν είναι βέβαιοι ότι υπέστησαν εγκεφαλικό, δεδομένου ότι τα συμπτώματα είναι συχνά ακαθόριστα.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΘΕΣΑΝ ΤΕΧΝΗΤΑ ΕΝΖΥΜΑ

Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν για πρώτη φορά να συνθέσουν τεχνητά ένζυμα, που δεν υπάρχουν στη φύση και τα οποία λειτουργούν όπως τα φυσικά.


Πρόκειται για άλλο ένα σημαντικό επίτευγμα - ορόσημο στο πεδίο της συνθετικής βιολογίας, που δίνει νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και νέων διαγνωστικών μεθόδων για τη θεραπεία ανίατων μέχρι σήμερα ασθενειών όπως ο καρκίνος.

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

Έλληνας έκανε μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις


Ελληνικό αλλά και Κρητικό ενδιαφέρον έχει ο κατάλογος του περιοδικού Heritage Daily με τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2013, καθώς ανάμεσά τους βρίσκονται οι ανακαλύψεις του κ. Γιαννη Χαμηλάκη.
Ο Γιάννης Χαμηλάκης είναι καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και συνδιευθυντής του ερευνητικού προγράμματος αρχαιολογίας και αρχαιολογικής εθνογραφίας στην Κουτρουλού Μαγούλα Φθιώτιδας.
H ανακάλυψη του κ. Χαμηλάκη βρίσκεται στη 10η. Πρόκειται για τα ευρήματα της ανασκαφής στη θέση Κουτρουλού Μαγούλα στη Φθιώτιδα, που πραγματοποιείται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία σε συνεργασία με τη Βρετανική Σχολή Αθηνών και το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, και στην οποία συμμετέχει ο κ. Χαμηλάκης.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΣΗΜΑΚΗ
"Ανακάλυψε φάρμακο για τις αρρυθμίες της καρδιάς"
 Η Αγγελική Ασημάκη είναι ερευνήτρια παθολογοανατόμος στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ  και στο Νοσοκομείο «Beth Israel Deaconess» της Βοστώνης. Ως μέλος ερευνητικής ομάδας βοήθησε στην ανακάλυψη ένος νέου φαρμάκου για όσους πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή αρρυθμίες της καρδιάς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Μικρονευροτροφίνες: η Ελληνική ανακάλυψη για τη θεραπεία της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Η Ελλάδα βρίσκεται στο παγκόσμιο προσκήνιο αυτό το διάστημα…όχι μόνο λόγω του μνημονίου, αλλά και εξαιτίας μιας σημαντικής ανακάλυψης των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), που επιτεύχθηκε με τη συνεργασία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και του Ιατροβιολογικού Ινστιτούτου της Ακαδημίας Αθηνών. Πρόκειται για την προοπτική δημιουργίας ενός νέου φαρμάκου (από μικρονευροτροφίνες) που απευθύνεται σε ανθρώπους με νευροεκφυλιστικά νοσήματα, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, εκφύλιση ωχράς κηλίδας, καθώς και σε ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS), Πάρκινσον ή Αλτσχάιμερ.

ΚΥΠΡΟΣ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Κύπρος: Παγκόσμια επιστημονική ανακάλυψη με άρωμα... Στυλίδας! [φωτο]Μια παγκόσμια ιατρική ανακάλυψη, που αφορά σε καινοτόμες θεραπείες ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από την ωχρά κηλίδα και...

οπτικές νευροπάθειες ανακοίνωσε την Παρασκευή το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης Οφθαλμός που εδρεύει στην Κύπρο.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ

Δημήτρης Καπογιάννης: Ο Ελληνας γιατρός που με την ανακάλυψη του θα εντοπίζει το Αλτσχάιμερ 10 χρόνια πριν εκδηλωθεί.


Μία εξέταση αίματος που δημιούργησε Ελληνας ερευνητής στις ΗΠΑ, μπορεί να εντοπίσει την πιθανότητα εκδήλωσης της νόσου Αλτσχάιμερ ακόμα και δέκα ολόκληρα χρόνια πριν εκδηλωθεί με ποσοστό επιτυχίας 100%!
Η αποκάλυψη των αποτελεσμάτων της νέας εξέτασης έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Νευρολογίας στην Ουάσινγκτον και επιτρέπει στους πάσχοντες να αντιμετωπίσουν την ασθένεια στα πρώιμα στάδια με μεγαλύτερη επιτυχία.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΑΡΑΣΗΜΟΥ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

Απονομή Τιμητικού Παρασήμου σε Ελληνο-αμερικανό ΕπιστήμοναΜε το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής τιμήθηκε από την ελληνική Πολιτεία για την προσφορά του στην Επιστήμη ο πρωτοπόρος της νανοτεχνολογίας, ομογενής καθηγητής Παύλος Αλιβιζάτος, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Έτοιμος για την μεγάλη ανακάλυψη: Ο Δρ. Χρήστος Ζουμπούλης, ο Έλληνας που φλερτάρει με το Νόμπελ Ιατρικής

Ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας Χρήστος Ζουμπούλης μιλάει για τις πρωτοποριακές έρευνες του με ‘’καθρέφτη’’ το δέρμα για την πρόληψη του Alzheimer, καρδιολογικών νόσων...  και άλλων σοβαρότατων χρόνιων παθήσεων: ‘’Ας ξεπεράσουμε την παραδοσιακή εικόνα της ιατρικής και ας πείσουμε τις κυβερνήσεις να επενδύσουν στον τομέα της πρόληψης.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ

Έλληνας γιατρός ανακάλυψε το γονίδιο που ρυθμίζει την ινσουλίνη

Ελπίδα για οριστική θεραπεία του διαβήτη προσφέρει η ερευνητική προσπάθεια ενός Ελληνα γιατρού και της ομάδας του. Ο δρ Κωνσταντίνος Πολυχρονάκος του Πανεπιστημίου «Μακ Γκιλ» σε συνεργασία με ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας έκανε μια ανακάλυψη που θα φέρει επανάσταση στη θεραπεία του διαβήτη.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΝΕΑ ΓΟΝΙΔΙΑ

Διπολική διαταραχή: Έλληνες γιατροί ανακάλυψαν νέα γονίδια


Μια μεγάλη διεθνής ερευνητική ομάδα, στην οποία συμμετείχε ένας Έλληνας επιστήμονας, ανακάλυψε δύο νέα γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο για εμφάνιση διπολικής διαταραχής (πρώην μανιοκατάθλιψης) σε έναν άνθρωπο. Είναι η μεγαλύτερη γενετική μελέτη που έχει γίνει μέχερι σήμερα πάνω στη συγκεκριμένη ασθένεια.
Τα νέα γονίδια έρχονται να προστεθούν σε άλλες γενετικές περιοχές κινδύνου που ήσαν ήδη γνωστές από προηγούμενες έρευνες, ρίχνοντας έτσι περισσότερο φως στο γενετικό υπόβαθρο μιας από τις τρεις κυριότερες ψυχικές νόσους, μαζί με τη σχιζοφρένεια και την κατάθλιψη.


ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

Ελληνας βρήκε το serum της αντιγήρανσης
Ο Ελληνας που βρήκε τον «ορό της νεότητας»Ελληνικό επίτευγμα είναι το πλέον προηγμένο αντιγηραντικό serum στον κόσμο. Η ιδιαιτερότητα του Geneu (Τζιν Γιου) είναι ότι σε αντίθεση με τις συμβατικές αντιρυτιδικές κρέμες, μελετά το DNA του κάθε ανθρώπου χωριστά, ώστε να του προσφέρει εξατομικευμένη περιποίηση μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες κατά 30% σε διάστημα 12 εβδομάδων. Παραδόξως, δεν πρόκειται για προϊόν που παρασκεύασε κάποια μεγάλη εταιρία καλλυντικών, αλλά ο Ελληνοκύπριος, κορυφαίος επιστήμονας του Imperial College του Λονδίνου, Χριστόφορος Τουμάζου.


ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΧΡΥΣΟ


ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ.

Καλιφορνέζοι και Έλληνες γιατροί βρήκαν σημαντική γενετική παραλλαγήΕρευνητές των καρδιαγγειακών νοσημάτων του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι (UC) έχουν εντοπίσει μια γενετική παραλλαγή σε μια καρδιακή πρωτεΐνη, που μπορεί να συνδέεται με τη δυσλειτουργία του καρδιακού ρυθμού.


ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.

Έλληνες ερευνητές βρήκαν γενετική μετάλλαξη που ευθύνεται για ευαισθησίες του ανοσοποιητικού


Έλληνες ερευνητές βρήκαν μια γενετική μετάλλαξη που αλλάζει την αντίδραση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος στις μολύνσεις
news247
Μια ελληνική ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής επιστήμονες του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", ανακάλυψε ότι ένας κοινός πολυμορφισμός στα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος, δηλαδή μια πολύ συχνή "μετάλλαξη" την οποία φέρει περίπου ένας στους τέσσερις ανθρώπους, ευθύνεται για το ότι κάποιοι άνθρωποι πιο επιρρεπείς σε συγκεκριμένες μολύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του ιού HIV που ευθύνεται για το AIDS. Η σχετική δημοσίευση έγινε στο διεθνές περιοδικό ανοσολογίας "Journal of Immunology".


Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΟΥΤΕΡ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Σκούτερ υδρογόνου ελληνικής κατασκευής για οικολογική μετακίνηση


Ένα μηχανάκι που κινείται με υδρογόνο σχεδίασε και κατασκεύασε για λογαριασμό του Δήμου Θέρμης η ελληνική εταιρεία ELFON LTD, Clean Energy Solutions.
Η τεχνολογία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013 και συγκεκριμένα του έργου «HYDECON – Δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας για την έρευνα, την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη διερεύνηση επιχειρηματικών προοπτικών σχετικών με την οικονομία του υδρογόνου στην περιοχή των ελληνοβουλγαρικών συνόρων».

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ


Ο Έλληνας που έδωσε «μνήμη» στους υπολογιστές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:  ΜΑΡΙΑ ΑΚΡΙΒΟΥΟ Γιώργος Περλέγκος είναι δημιουργός του Flash Memory και ιδρυτής της ΑΤΜΕL.
Θα ήταν ανόητο να πούμε ότι πίσω από μερικές από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις κρύβονται ελληνικά κοφτερά μυαλά, αλλά τα δεδομένα ενισχύουν αυτή την άποψη όσο και αν προσπαθούμε να αποφύγουμε την παραδοχή της.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΝΙΟ.

΄Ελληνας ερευνητής κατασκεύασε κύκλωμα υψηλής ταχύτητας από γραφένιοΧθες γράφαμε για τη βράβευση του διάσημου ΄ Ελληνα μαθηματικού κ. Δημήτρη Χριστοδούλου.
Σήμερα ασχολούμεθα με την παγκόσμια επιτυχία Έλληνα ερευνητή της ΙΒΜ , του κ. Φαίδωνα Αβούρη ,που κατασκεύασε το πρώτο ολοκληρωμένο κύκλωμα υψηλής ταχύτητας από γραφένιο στο οποίο όλα τα στοιχεία είναι σε ένα μοναδικό "τσιπάκι".

ΨΥΧΑΣΘΕΝΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΕΛΛΗΝΑΣ

To... ψυχασθενικό όχημα που κατασκεύασε Έλληνας

Ο Δημήτρης Κορρές είναι ένας εφευρέτης - κατασκευαστής, που σχεδίασε και δημιούργησε το αποκαλούμενο ελληνικό super car. Το Korres Project έχει ήδη φτάσει, έπειτα από πολυετή έρευνα, στο πρωτότυπο μοντέλο Νο4 και όλοι περιμένουν το πότε θα μπορέσει το συγκεκριμένο να περάσει τη γραμμή παραγωγής.
Το P3 που κυκλοφόρησε πριν από χρόνια (ως πρωτότυπο) είχε τη δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνει σκάλες, να σκαρφαλώνει σε τοίχους και φυσικά να κινείται με απίστευτα υψηλές ταχύτητες σε χωματόδρομους και στην πίστα.
Φανταστείτε αν το P3 έκανε τόσα... εξωφρενικά πράγματα τι θα κάνει το P4 που είχαμε δει από κοντά πριν από λίγους μήνες στο Τατόι ,σε εκδήλωση της ΦΙΛΠΑ. Για να δείτε τις δυνατότητες του Korres Project P3 απλά πατήστε Play στο παρακάτω video...
 Πηγή. Ζούγκλα.

ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ !

Έλληνας μηχανικός κατασκεύασε τρίκυκλο που κινείται με ηλιακή ενέργεια!
H λύση στις μετακινήσεις;
Το τριθέσιο μοτοποδήλατο Sunnyclist κατασκευάστηκε τον Έλληνα μηχανικό Μανόλη Τσικανδυλάκη από το Ηράκλειο της Κρήτης και μπορεί να διανύσει έως και 240 χιλιόμετρα με 3 επιβάτες με ενέργεια από τον ήλιο.
Η συναρμολόγηση γίνεται στην Κρήτη και στόχος είναι να φτάσει η παραγωγή στα 100 μοτοποδήλατα το χρόνο,ενώ ήδη υπάρχουν 10 παραγγελίες που θα είναι έτοιμες την άνοιξη.
Πηγή. teckfrog

ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΓΧΥΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

 Συσκευή έγχυσης χημικών ουσιών κατασκευάσθηκε από το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών ΒόλουΗ συσκευή επινοήθηκε και κατασκευάσθηκε από το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Βόλου, προκειμένου να είναι δυνατή η έγχυση χημικών ουσιών στον κορμό δένδρων για τη θεραπεία τους από ασθένειες που οφείλονται σε φυτοπλάσματα.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΠΟ ΝΕΡΟ

Γερμανική εταιρία κατασκεύασε μηχάνημα που δημιουργεί καύσιμα από νερό
Γράφει: Κυριάκος ΠηλίδηςΜια γερμανική εταιρία, η Sunfire GmbH υπόσχεται πως έχει βρει την λύση που θα σώσει τον κόσμο από τα ορυκτά καύσιμα. Κατασκεύασε ένα νέο μηχάνημα που χρησιμοποιεί νερό και σε συνδυασμό με το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας (σε υγρή μορφή), δημιουργεί συνθετικά καύσιμα. Κάτι αντίστοιχο έχει ετοιμάσει και η Audi,

ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΫΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΚΑΦΟΣ

42χρονος από την Δράμα κατασκεύασε το πρώτο ημιυποβρύχιο σκάφος με δυνατότητα να αγναντεύεις τον βυθό

Τη δυνατότητα να κάθεσαι αναπαυτικά σε μία πολυθρόνα και να αγναντεύεις τον βυθό δίνει το σκάφος «Νηρηίδα», το οποίο είναι το πρώτο ελληνικό χειροποίητο ημι-υποβρύχιο! Ταυτόχρονα, είναι το πρώτο...
παρόμοιο σκάφος σε παγκόσμιο επίπεδο κι έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων τουριστικών μονάδων του εξωτερικού.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΘΗΡΙΟ.


ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΣΟΥΠΕΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΘΗΡΙΟ!!!


Κινείται σαν βολίδα στην άσφαλτο και την ίδια στιγμή ανεβαίνει απόκρημνες πλαγιές, σκαλιά ή κερκίδες. Πρόκειται για το ελληνικό πρωτότυπο αυτοκίνητο Korres Project 4, που βγαίνει σε τρεις μήνες στην αγορά Ειδικότερα, το πολύ σε τρεις μήνες η ομάδα που εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου -για την ώρα ονομάζεται «KorresProject 4», από το όνομα του δημιουργού του- θα έχει ολοκληρώσει μια δουλειά που φαντάζει απίστευτη για δύο λόγους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου