ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΟΥΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΟΣ

Ελληνίδα ανακάλυψε θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας


Νέες, θετικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας προκύπτουν από έρευνα Ελληνίδας επιστήμονα, σύμφωνα με την οποία η εφαρμογή προθεραπείας με συγκεκριμένο φάρμακο στους πάσχοντες επιτρέπει στα κύτταρα του μυελού των οστών να δράσουν θεραπευτικά στην αυτοάνοση νόσο.


ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΝΙΟ.

Μια Ελληνίδα ανακάλυψε το γραφένιο!
Η Ευτέρπη Καλεσάκη, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου, φέρνει την «επανάσταση» στον τεχνολογικό κλάδο, με την ανακάλυψή της


Ελληνικό επιστημονικό μυαλό και μάλιστα γυναικείο κρύβεται πίσω από το τεχνητό γραφένιο, το οποίο αποτελεί τη μετεξέλιξη του γραφένιου που μπήκε στη ζωή μας από το 2004. Όπως αναφέρουν πολλοί, παρόλο που το επαναστατικό υλικό χρησιμοποιείται στον τεχνολογικό κλάδο μόλις μια δεκαετία, ήδη οι επιστημονικές έρευνες έχουν προχωρήσει ένα βήμα πιο μπροστά και είναι σε φάση αναζήτησης διαδόχων. Επειδή όμως ελάχιστοι γνωρίζουν τι είναι το τεχνητό γραφένιο, να αναφέρουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ λεπτό σούπερ υλικό που έχει τη δυνατότητα να φέρει μια μελλοντική τεχνολογική επανάσταση.Ερευνητική ομάδα στο εξωτερικό με επικεφαλής την ελληνικής καταγωγής Δρ. Ευτέρπη Καλεσάκη του πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου αναπτύσσει την πατέντα που θα αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της τεχνολογίας. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το τεχνητό γραφένιο μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερες, μικρότερες και ελαφρύτερες ηλεκτρονικές και οπτικές συσκευές διαφόρων ειδών, μεταξύ των οποίων καλύτερων φωτοβολταϊκών, λέιζερ και λαμπτήρων LED.

ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΑ Γρηγόρης ΜπιθικώτσηςΕΛΛΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗ ΒΙΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ

Βραβείο για τον Έλληνα ερευνητή που διαπρέπει στη βιοακουστική.


Έλληνας επιστήμονας, ο δρ. Εμμανουήλ Μπενέτος, ερευνητής στο City University του Λονδίνου, είναι ένας από τους επτά επιστήμονες που διάλεξε να βραβεύσει για το 2014 η Βασιλική Ακαδημία Μηχανικής (Royal Academy of Engineering) και παράλληλα να στηρίξει με χρηματοδότηση την έρευνά τους.


ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Ελένη-Πηνελόπη Τσολακίδου: Η Ελληνίδα μαθήτρια που σαρώνει τα βραβεία.


Η Ελένη-Πηνελόπη Τσολακίδου, είναι μόλις 14 ετών, ομογενής μαθήτρια στο Κουίνσλαντ και κατάφερε να κερδίσει το Χρυσό Μετάλλιο παγκοσμίως στην ελληνική γλώσσα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στον παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό Language Perfect World Championships 2014.


Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

Ποια είναι η ελληνική εφεύρεση που ανιχνεύει όλες τις ασθένειες?


Επανάσταση στη διάγνωση ασθενειών υπόσχεται η πρωτοποριακή τεχνολογία που αναπτύσσει ερευνητική ομάδα της Βρετανίας με ελληνική υπογραφή!
Η διαγνωστική συσκευή, που πήρε το προσωνύμιο Tricorder από την τηλεοπτική σειρά «Star Trek»,  θα έχει τη δυνατότητα να εξετάζει δείγματα ασθενών και να εντοπίζει ιούς και ασθένειες αυτόματα, σε ελάχιστο χρόνο και με πολύ χαμηλότερο κόστος από τα υπάρχοντα συστήματα.


Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΝΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Πέντε τεχνολογίες που θα αλλάξουν τον κόσμο σε πέντε χρόνια
Κάθε χρόνο η αμερικανική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας IBM εξετάζει τα νέα τεχνολογικά προϊόντα και ξεχωρίζει πέντε καινοτόμες ιδέες που πιστεύει ότι θα αλλάξουν τον κόσμο τα επόμενα πέντε χρόνια.

Δημήτρης Μανής
Κάθε χρόνο η αμερικανική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας IBM εξετάζει τα νέα τεχνολογικά προϊόντα και ξεχωρίζει πέντε καινοτόμες ιδέες που πιστεύει ότι θα αλλάξουν τον κόσμο τα επόμενα πέντε χρόνια.
Στην ετήσια λίστα της εταιρείας, που την ονομάζουν «Πέντε στα Πέντε», έχουν περιληφθεί στο παρελθόν νέες εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, οι τρισδιάστατες φωτογραφίες, συγκοινωνιακά συστήματα και νέες τεχνολογίες στον τομέα της ενέργειας.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΜΕΣΟΥΡΑΝΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ

Ο Έλληνας «Mr GPS» μεσουρανεί εν μέσω κρίσης και στην Τουρκία
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η  MLS, εταιρεία παραγωγής συστημάτων πλοήγησης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα και όχι μόνο, είναι επιχείρηση του εξωτερικού. Λίγοι ωστόσο γνωρίζουν ότι ο «βασιλιάς των GPS» είναι Έλληνας με μια τόσο επιτυχημένη επιχείρηση που όχι μόνο δεν γνωρίζει από οικονομική κρίση αλλά την ίδια περίοδο συνεχίζει να «μεσουρανεί» και να διευρύνεται και στο εξωτερικό.

Η MLS ειδικεύεται στις νέες τεχνολογίες, τα multimedia και τα συστήματα πλοήγησης και ο τζίρος της επιχείρησης εν μέσω κρίσης δεν μετακινήθηκε από το βάθρο του. Είναι από τις ελάχιστες ελληνικές επιχειρήσεις που συνεχίζουν αλώβητες την πορεία τους παρά τις εξαθλιωτικές οικονομικές συνθήκες.Ο gadgetακιας  επιχειρηματίας, Νίκος Καματάκης
Γεννήθηκε το 1970. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Α.Π.Θ. Εργάστηκε στην εταιρεία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΤΕΕ από το 1989 έως και το 1995 και ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση του τομέα Πληροφορικής της Εταιρείας, ενώ από τον Οκτώβριο του 1995, έτος ιδρύσεώς τους, είναι Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και κυριότερος μέτοχος της MLS Πληροφορική Α.Ε.’ και Διευθύνων Σύμβουλος της MLS Laserlock Α.Ε. Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Ζαχαριάδου και πατέρας τριών παιδιών.
Η αγάπη του, μάλιστα, για το χώρο της πληροφορικής τον ώθησε, λίγο πριν τα 20, να δημιουργήσει μαζί με έναν παιδικό του φίλο μία εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, την MKS, προπομπό της MLS Πληροφορικής.


ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΝΑSA.

ΑΠΟ ΤΑ ΖΑΚΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΣΤΗ NASA
Θανάσης Οικονόμου: Ο Ελληνας της NASA πίσω από τη Rosetta & η απίθανη ιστορία τουΕχει βραβευτεί από τη NASA για την συνεισφορά του, αφού δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαστημική αποστολή στην οποία να μην έχει συμμετάσχει. Η ζωή όμως δεν ήταν πάντα εύκολη για τον Θανάση Οικονόμου.

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

ΔΥΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Δύο ομογενείς επιστήμονες μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου.


Δυο ομογενείς επιστήμονες από τnν Μελβούρνη περιλαμβάνονται στην λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του 2014.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η Thomson Reuters ετοίμασε έναν κατάλογο με 3.200 ονόματα επιστημόνων από όλο τον κόσμο που έχουν την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.
Ανάμεσά τους είναι ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μελβούρνης, Χρήστος Παντελής, που ξεχωρίζει για τις έρευνες του στον ψυχιατρικό τομέα και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μόνας, Αθ. Χριστόπουλος για τις έρευνες του στην φαρμακευτική.


ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΕΞΥΠΝΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ

Κρόκος Κοζάνης: «H έξυπνη αντικαρκινική βόμβα»


Μια νέα θεραπεία για τον καρκίνο, η οποία βασίζεται σε μια παλαιά «ανθισμένη» συνταγή αφού έχει ως βάση της το φυτό κρόκος, αναπτύσσεται από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ στη Βρετανία.
Σύμφωνα με τους ειδικούς που την ανέπτυξαν η θεραπεία αποτελεί μια «έξυπνη αντικαρκινική βόμβα» η οποία μπορεί να εντοπίζει και να καταστρέφει ολοσχερώς συμπαγείς όγκους διαφορετικών μορφών της νόσου.
Το σημαντικότερο όλων είναι μάλιστα ότι στοχεύει αποκλειστικώς τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφους τους υγιείς ιστούς.
Εκτιμάται έτσι ότι δεν θα συνδέεται με τις επώδυνες παρενέργειες των συμβατικών χημειοθεραπειών.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ


Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!
Ο Δημήτρης Νανόπουλος είναι ένας Έλληνας επιστήμονας που πραγματικά τιμά τον Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο. Και τούτο διότι εκτός  του ότι είναι ένας διακεκριμένος αστροφυσικός και ακαδημαικός (καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής) στο πανεπιστήμιο του Texas, θεωρείται και αναγνωρίζεται απο τους Αμερικανούς επιστήμονες ως ένας από τους πέντε κορυφαίους  φυσικούς όλων των εποχών! Μεταξύ των άλλων διακρίσεων, έχει προταθεί για βραβείο Νόμπελ και εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Γενεύη , στο μεγάλο πείραμα με τον μεγάλο επιταχυντή αδρονίων, εκεί που ανοίγουν νέοι μεγάλοι δρόμοι στην επιστημονική γνώση. Παρ' όλα αυτά η ειρωνεία είναι ότι στην Ελλάδα δεν του είχαν δώσει θέση στο πανεπιστήμιο, όταν τη διεκδίκησε, διότι θεωρούσαν ότι δεν είχε αρκετές δημοσιεύσεις (!)

ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Ξενιτεμένοι οι κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες
Με διεθνή επιρροή 30πλάσια της πληθυσμιακής αναλογίαςΟ ελληνισμός διαθέτει περίπου το 3% των επιστημόνων κορυφαίας εμβέλειας παγκοσμίως, αν και ο πληθυσμός της Ελλάδας ή των Ελλήνων διεθνώς αντιστοιχεί μόνο στο 0,15% ή 0,20% από τα 6,92 δισεκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη. Κι όμως, παρά τη σημαντική παραγωγή Ελλήνων επιστημόνων, το 85% εκείνων με ισχυρή επιρροή δεν βρίσκεται στην Ελλάδα.ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΤΡΟ.

Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ νέος ηγέτης στην Ουρολογία Μια κορυφαία επιστημονική διάκριση κύρους και προσφοράς Έλληνα Ουρολόγου.


Το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (www.Imap.gr), ως κατ’ εξοχήν εκπαιδευτικός οργανισμός, αποφάσισε το 2013 να θεσμοθετήσει το βραβείο: «Νέος ηγέτης της ουρολογίας», με στόχο την αναγνώριση του επιστημονικού μόχθου Ακαδημαϊκών Ελλήνων Ουρολόγων.
Πρόκειται για την πλέον εμβληματική διάκριση κύρους και προσφοράς Έλληνα Ουρολόγου και απονέμεται, ανά διετία, σε ουρολόγο κάτω των πενήντα ετών, που έχει να επιδείξει εξαίρετη εκπαιδευτική και ερευνητική παρουσία στον ελληνικό και διεθνή χώρο και συγχρόνως μέγιστη συμβολή στην εκπαίδευση και πρόοδο του Έλληνα Ουρολόγου.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Παγκόσμια επιστημονική διάκριση για την Ελληνίδα αρχιτέκτονα-νοσοκομειολόγο, δρ.Χρυσικού


Παγκόσμια επιστημονική διάκριση για τον σχεδιασμό νοσοκομείων ψυχικής υγείας κατέκτησε η Ελληνίδα αρχιτέκτονας-νοσοκομειολόγος, δρ Ευαγγελία Χρυσικού στο συνέδριο της Διεθνούς Ακαδημίας Θεραπευτικής Αρχιτεκτονικής, που διεξήχθη στην Κουάλα Λουμπούρ.Η έρευνά της απέσπασε το Βραβείου του Καλύτερου Έργου.

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ LEIBNIZ
Μια Ελληνίδα κατακτάει τη Γερμανία -Η καθηγήτρια γλωσσολογίας, Αρτεμις Αλεξιάδου ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες


Πίσω από τις προκαταλήψεις περί τεμπέληδων Ελλήνων που ζουν στη... σκιά της αναπτυγμένης Ευρώπης, υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα που δείχνει ότι ταλέντο, μέθοδος και επιστημονική επάρκεια υπάρχουν παντού και φυσικά στην Ελλάδα. Τρανό παράδειγμα η καθηγήτρια Γλωσσολογίας, Αρτεμις Αλεξιάδου η οποία έχει κατακτήσει τη Γερμανία.

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

H Ελληνίδα που κατακτά τη Νέα Υόρκη


Το μοντέλο Ηλιάνα Παπαγεωργίου ταξιδεύει την Ελληνική ομορφιά στο Μανχάταν!
Η όμορφη καστανή Ηλιάνα Παπαγεωργίου είναι από την Πάτρα κ τους τελευταίους μήνες ζει στη Νέα Υόρκη, μια πόλη που οφείλουμε να ομολογήσουμε πως της πάει πολύ!

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΤΟΜΑΧΙ

Επιστήμονες δημιούργησαν εργαστηριακά ανθρώπινο στομάχι – Μεταξύ τους και μία ελληνίδα επιστήμονας (Βίντεο και φωτογραφίες).


Σε πρώτη φάση το νέο επίτευγμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής θα βοηθήσει στην καλύτερη μελέτη των διαφόρων ασθενειών που αφορούν το στομάχι και στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων.
Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου και του Νοσοκομείου Παίδων του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, με επικεφαλής τον αναπτυξιακό βιολόγο Τζιμ Γουέλς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το ίδιο και το «Science», ανακοίνωσαν ότι ήδη χρησιμοποίησαν το μίνι εργαστηριακό στομάχι (που αποκαλείται και «γαστρικόοργανοειδές») για να μελετήσουν τη λοίμωξη από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H.pylori),μία βασική αιτία του έλκους και του καρκίνου του στομάχου. Οι επιστήμονες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το πόσο γρήγορα ο παθογόνος μικροοργανισμός μόλυνε τον επιθηλιακό ιστό του στομαχιού, ενώ ενεργοποίησε και ένα γονίδιο (c-Met) που προκαλεί καρκίνο.


ΟΥΣΙΑ ΑΝΑΠΛΑΘΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.

Home » ΥΓΕΙΑ » Ελληνίδα επιστήμονας εφηύρε ουσία που αναπλάθει φυσικά τα δόντια!
Ελληνίδα επιστήμονας εφηύρε ουσία που αναπλάθει φυσικά τα δόντια!Η δρ. Αμαλία Αγγελή επικεφαλής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου του Λιντς της Βρετανίας, εφηύρε υγρή ουσία που αναπλάθει φυσικά τα δόντια!
Το πεπτίδιο Ρ11-4Ο, «αναγεννά» οργανικά την αδαμαντίνη, και καθιστά τον οδοντιατρικό τροχό ξεπερασμένη τεχνολογία.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας:

ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

ΛΟΝΔΙΝΟ: ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣΚορυφαία διάκριση για την Ελληνίδα η οποία εργάζεται ως ερευνήτρια στη NASA και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή στο Λονδίνο.
Η Θεσσαλονικιά Ελένη Αντωνιάδου αναδείχτηκε ''γυναίκα της χρονιάς'' στην τεχνολογία και βραβεύτηκε για το ερευνητικό της έργο.


ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΤΡΟΥ.

Μεγάλη επιτυχία Έλληνα ορθοπεδικού χειρουργού.


Η εμπειρία του Έλληνα στρατιωτικού γιατρού Αθανάσιου Κουκάκη, ορθοπεδικού χειρουργού, ο οποίος εξειδικεύεται στην αλλαγή αρθρώσεων γόνατος και ισχίου με τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας, οδήγησε μία από τις μεγαλύτερες γαλλικές πολυεθνικές εταιρείες σχεδιασμού και κατασκευής αρθροπλαστικών γόνατος και ισχίου, να του αναθέσει το σχεδιασμό σειράς εργαλείων τα οποία θα διατίθενται παγκοσμίως.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.

Οι Έλληνες επιστήμονες μεγαλουργούν εκτός συνόρων.


Η Ελλάδα ενώ διαθέτει κορυφαίους επιστήμονες με διεθνή επιρροή σε πολύ υψηλό ποσοστό, 30 φορές πάνω από την πληθυσμιακή αναλογία, ωστόσο το 85% αυτών μεγαλουργεί εκτός της χώρας, σύμφωνα με έρευνα του Ιωάννη Ιωαννίδη, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ. Ενδεικτικό είναι πως 336 έχουν εγκαταλείψει σήμερα τη χώρα για το εξωτερικό.

ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ

Μεγαλουργούν οι Έλληνες γιατροί στο Ντουμπάι.Εν μέσω οι,κονομικής κρίσης οι Έλληνες γιατροί αφήνουν τη χώρα όχι μόνο για κάποιο άλλη, ευρωπαϊκή, αλλά, σύμφωνα με το άρθρο του ιστότοπου για τον ελληνισμό της διασποράς, κυρίως με κατεύθυνση προς τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΓΛΥΚΑΙΝΕΙ ΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Το ελληνικό ζαχαροπλαστείο που «γλυκαίνει» τη Μελβούρνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:  FORTUNEGREECE.COM


Για περισσότερα από 50 χρόνια το Hellas Cakes σερβίρει φρέσκους κουραμπιέδες, μπακλαβάδες και γαλακτομπούρεκο.
Όπως γράφει η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», το ζαχαροπλαστείο Hellas Cakes, που έχει ιστορία πάνω από 50 χρόνων, είναι και ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές με κόλλυβα στις ελληνικές κηδείες και τα μνημόσυνα.
Ο πρώτος ιδιοκτήτης, Ηρακλής Κενός, μετανάστης από την Αθήνα, άνοιξε το ζαχαροπλαστείο το 1962. Είχε καθιερωθεί ως ζαχαροπλάστης στην Ελλάδα και αποφάσισε να ανοίξει την επιχείρηση για να ικανοποιήσει τις μεγάλες ανάγκες των Ελλήνων μεταναστών στη Μελβούρνη. Είχε την εξυπνάδα να μην αλλάξει τις συνταγές, προσελκύοντας περίεργους Αυστραλούς και ευγνώμονες Έλληνες.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ
Tζιμ Γιαμουρίδης, ένας Ελληνας της Αυστραλίας μεγαλουργεί: Τραγουδάει τζαζ-ροκ και σαρώνει παντού [εικόνες+βίντεο]
Πάντα ντυμένος στα μαύρα, με μακριά φινετσάτα μαλλιά και εκρηκτικό ταλέντο, ο Jim Yamouridis, είναι Ελληνας της Αυστραλίας, παγκόσμια γνωστός για την απίθανη μουσική του και τη μακρά πορεία του.
Ξεκίνησε με ένα συγκρότημα indie πανκ της Αυστραλίας και τραγουδούσε με τον βιολονίστα Γουόρεν Ελλις ως το 1994, που δημούργησε το δικό του συγκρότημα στην Μελβούρνη.
Εγινε γνωστός με τα άλμπουμ Origin και You My Friend αλλά το 2000, ξαφνικά, αποσύρεται στην επαρχία της Γαλλίας, παντρεύεται και αποκτά ένα παιδί. Μένει στη Γαλλία, κάνει δίσκους και ένα κονσέρτο όπου παίζει σαν τον Ζορζ Μουστακί, ένα κάντρι-τζαζ βαλκανικό και μελαγχολικό ρεμπέτικο.
Τώρα αναμένεται σε ένα νέο κονσέρτο στο Παρίσι και διαβάζει εγκώμια στο γαλλικό Τύπο για το στυλ και τη φωνή του.
 Πηγή. iefimerida.gr

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ
Οι 12 χειρότερες συνήθειες για την ψυχική υγεία -Προκαλούν άγχος και κατάθλιψη


Η κατάθλιψη μπορεί να «χτυπήσει» την πόρτα εξαιτίας λόγων που δεν περνούν από το χέρι του ανθρώπου. Η απώλεια ενός αγαπημένου, η απόλυση, ή τα οικονομικά προβλήματα, μπορεί να την προκαλέσουν. Υπάρχουν όμως και μικρές, καθημερινές συνήθειες, που επίσης επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεσή μας, χωρίς να το αντιληφθούμε.
Τα όσα κάνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η άσκηση, ακόμη και ο τρόπος που περπατάμε μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες στην πνευματική υγεία. Αυτοί είναι 12 τρόποι με την οποία όλοι σαμποτάρουμε την καλή μας διάθεση, σύμφωνα με το TIME.

ΑΓΧΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΄Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ?

Άγχος δημιουργικό ή καταστρεπτικό?

Το άγχος είναι μια φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού που μας βοηθάει να κινητοποιούμαστε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Μας βγάζει από την παθητικότητα μας και μας φέρνει σε εγρήγορση προκειμένου να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε εξετάσεις, στην δουλειά μας και γενικά σε καταστάσεις που χρειάζονται διαύγεια και όλη μας την ενέργεια. Σε αυτή την περίπτωση το άγχος είναι χρήσιμο και δημιουργικό.
Το άγχος μπορεί να είναι δημιουργικό και φυσιολογικό μόνο μέχρι κάποιο βαθμό. Από ένα σημείο και πέρα μπορεί να γίνει επικίνδυνο και να δημιουργήσει δυσφορία. Αυτό συμβαίνει όταν είναι ανεξέλεγκτο. Το άγχος αυτό όχι μόνο δεν μας ενεργοποιεί αλλά μας ακινητοποιεί με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να θυμηθούμε τίποτα, να μην μπορούμε να σκεφτούμε και στο τέλος να αποτυγχάνουμε στο στόχο μας.
Τι σημαίνει, όμως, ακριβώς αυτό το παθολογικό άγχος, πώς προκαλείται και πώς εκδηλώνεται;

ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ. ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

 Μανιοκατάθλιψη (διπολική διαταραχή): Τα βασικά σημεία που είναι καλό να γνωρίζετε.


Η μανιοκατάθλιψη που αποκαλείται επίσης διπολική διαταραχή είναι μια σοβαρή ψυχική ασθένεια που προκαλεί ακραίες, δραματικές αλλαγές της διάθεσης.
Η πάθηση μπορεί να παρουσιαστεί σε όλες τις ηλικίες και προσβάλλει εξίσου άνδρες και γυναίκες. Συνήθως αρχίζει στα τελευταία χρόνια της εφηβείας ή στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής.
Οι αιτίες που προκαλούν τη μανιοκατάθλιψη δεν είναι  γνωστές. Είναι πιθανόν να προκαλείται από ανισοζύγιο χημικών ενώσεων (νευροδιαβιβαστές, ορμόνες) στον εγκέφαλο. Επίσης υπάρχει η υποψία εμπλοκής γονιδίων και του περιβάλλοντος στο οποίο αναπτύσσεται και λειτουργεί ο ασθενής
Σε ορισμένες περιπτώσεις η ασθένεια έχει οικογενειακό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι άτομα που έχουν ένα γονιό που παρουσιάζει μανιοκατάθλιψη διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν τα ίδια τη νόσο.
Εκτιμάται ότι περίπου 4% του πληθυσμού επηρεάζεται από το σύνολο του φάσματος της διπολικής διαταραχής. Μέχρι 50% των ασθενών με μανιοκατάθλιψη παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου πριν ή όταν φτάσουν στην ηλικία των 20 ετών.
Οι μειονεξίες που προκαλεί η νόσος στους ασθενείς είναι πολύ συχνά σημαντικές.
Ωστόσο μόνο λίγοι ασθενείς λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.
Το άτομο που πάσχει από μανιοκατάθλιψη μπορεί κατά καιρούς να αισθάνεται πολύ ευτυχισμένο, γεμάτο ενέργεια και να νιώθει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα.
Όταν βρίσκεται σε αυτή την ψυχική κατάσταση δυνατόν να μην θέλει να ξεκουραστεί. Η ψυχική αυτή κατάσταση ονομάζεται μανία.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

 O Ελληνας επιστήμονας που πρωτοστατεί στο πρόγραμμα 1 δισ. ευρώ για το "φανταστικό ταξίδι" μέσα στο σώμα.

Σε ένα νέο Ελληνα επιστήμονα που διαπρέπει στο εξωτερικό, τον Κώστα Κωσταρέλο, αφιερώνει ένα μακροσκελές άρθρο το Bloomberg, αναλύοντας την έρευνα του γύρω από το επονομαζόμενο “υλικό του μέλλοντος”, το γραφένιο.
Ο Κώστας Κωσταρέλος, ο οποίος κατέχει την έδρα Νανοϊατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και στο National Graphene Institute, είναι επικεφαλής μιας ομάδας που ερευνά την ασφάλεια του γραφενίου.

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ!Ηγούνται πολυμελούς κοινοπραξίας ευρωπαϊκών φορέων σε ερευνητικό έργο τεχνολογιών διαστήματος
Η μεγάλη αλλά σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτη δυνατότητα που παρέχει στη χώρα μας το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της, αποδεικνύεται γι ακόμη μια φορά, αφού Έλληνες επιστήμονες εμπιστεύτηκε ο Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ανώτατο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης) προκειμένου να ηγηθούν πολυμελούς κοινοπραξίας ευρωπαϊκών φορέων για την υλοποίηση ερευνητικού έργου διαστημικής τεχνολογίας.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ Η ΣΗΜΑΙΑ ΛΙΒΕΡΙΑΣ

Νο1 επιλογή για τους Έλληνες εφοπλιστές η σημαία της Λιβερίας!


Η σημαία της Λιβερίας αποτελεί τη Νο1 επιλογή για τους Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο Μητρώο της χώρας.
Σύμφωνα με το worldmaritimenews.com τα αριθμητικά δεδομένα που παρουσιάζονται στην ελληνική έκδοση Ναυτιλία & Οικονομία, η οποία βασίζει τα συμπεράσματά της στη βάση δεδομένων της Υπηρεσίας θαλάσσιων πληροφοριών για τις ελληνικές και κυπριακές ναυτιλιακές εταιρείες, επιβεβαιώνουν ότι ο ελληνικός εμπορικός στόλος περιλαμβάνει σήμερα 800 πλοία υπό Λιβεριανή σημαία.


ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 Iδρύεται το πρώτο υδατοδρόμιο στην Ελλάδα.


Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!
Tην απόφαση με την οποία ιδρύεται το πρώτο υδατοδρόμιο στην Ελλάδα, υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με την απόφαση το επισπεύδον Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, χορηγεί δια του αρμοδίου Υφυπουργού, Μιχάλη Παπαδόπουλου, στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας άδεια λειτουργίας αεροδρομίου επί υδάτινης επιφάνειας (υδατοδρόμιο) στη θαλάσσια περιοχή λιμένα Κέρκυρας για τη χρήση της από υδροπλάνο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου