ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

ΑΚΡΙΒΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ

Νέα ανακάλυψη για ακριβή διάγνωση και θεραπεία των εγκεφαλικών


Μια νέα ανακάλυψη Αυστραλών επιστημόνων, που θα συνίσταται σ' ένα απλό τρύπημα στο δάχτυλο, ενδέχεται να βοηθά τους γιατρούς να κάνουν ακριβή διάγνωση αναφορικά με τον χρόνο που συμβαίνει το εγκεφαλικό και μ' αυτόν τον τρόπο να ανοίγουν την πόρτα για θεραπευτική αγωγή.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Νέα ανακάλυψη δίνει δυνατότητες για θεραπεία του καρκίνου


Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν για πρώτη φορά να συνθέσουν τεχνητά ένζυμα, που δεν υπάρχουν στη φύση και τα οποία λειτουργούν όπως τα φυσικά.
Πρόκειται για άλλο ένα σημαντικό επίτευγμα - ορόσημο στο πεδίο της συνθετικής βιολογίας, που δίνει νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και νέων διαγνωστικών μεθόδων για τη θεραπεία ανίατων μέχρι σήμερα ασθενειών όπως ο καρκίνος.
Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ (εκεί ακριβώς όπου ανακαλύφθηκε η ελικοειδής δομή του μορίου το DNA το 1953), με επικεφαλής τον Φίλιπ Χόλινγκερ και τον Άλεξ Τέιλορ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, τη βρετανική «Ιντιπέντεντ» και το "New Scientist", ανέπτυξαν συνθετικά ένζυμα -ζωτικούς καταλύτες που επιταχύνουν τις διαδικασίες της ζωής- από τεχνητό γενετικό υλικό (το λεγόμενο ΧΝΑ αντί για DNA και RNA).


Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

EΛΛΗΝΙΔΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ.

Η Έλληνίδα μηχανικός από τον Καναδά, Κατερίνα Καρακατσάνη στη Λίστα των ισχυρών
Ειδήσειςby Αφροδίτη ΝτούληΗ Έλληνίδα μηχανικός από τον Καναδά, Κατερίνα Καρακατσάνη, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον Καναδά για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Η κ. Καρακατσάνη, είναι Πρόεδρος των Μηχανικών, του Καναδά, και μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Μηχανικών χωρίς σύνορα.
 

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

ΓΚΡΑΒΙΟΛΑ. Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

ΓΚΡΑΒΙΟΛΑ – G R A V I O L A – Ο εξολοθρευτής του καρκίνου!


Το φυτό graviola, έχει προσαρμοστεί σε περιοχές με μεγάλη υγρασία και σχετικά ζεστούς χειμώνες. Θερμοκρασίες κάτω των 5 βαθμών Κελσίου προκαλούν καταστροφές στα φύλλα και σε μικρά κλαδιά, ενώ το φυτό ξεραίνεται σε
θερμοκρασίες κάτω των 3 βαθμών Κελσίου. Η γεύση του μπορεί να συγκριθεί με διάφορα άλλα φρούτα, μπορούμε αν πούμε πως πλησιάζει ένα μείγμα φράουλας και ανανά μέχρι ξινού κίτρου, καρύδας και μπανάνας.
Το φρούτο είναι κάπως δύσκολο να φαγωθεί, καθώς η λευκή σάρκα του στο εσωτερικό έχει πολλούς μεγάλους σπόρους και φυτικές μεμβράνες. Για το λόγο αυτό καταναλώνεται σε χυμό περισσότερο από το να φαγωθεί ατόφιο.


Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ.

Νέα εφεύρεση φτιάχνει νερό του... αέρα
Το «Airdrop» συλλέγει υγρασία από την ατμόσφαιρα και τη μετατρέπει σε νερό
O εφευρέτης Εντουαρντ Λινάκρ φωτογραφίζεται με το Airdrop


Ενας αυστραλός εφευρέτης κέρδισε το πρώτο βραβείο σε μεγάλο διαγωνισμό για ένα σύστημα δημιουργίας νερού κυριολεκτικά από τον αέρα. Το Airdrop «συλλαμβάνει» την υγρασία που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα και τη μετατρέπει σε νερό. Δημιουργός του είναι ο 27χρονος Έντουαρντ Λινάκρ που με αυτό κέρδισε το βραβείο James Dyson.

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ


Τι μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε την οστεοπόρωση


Μία στις δύο γυναίκες και ένας στους τέσσερις άντρες άνω των 50 ετών θα πάθουν σε κάποια στιγμή της ζωής τους κάποιο μικρό ή μεγάλο κάταγμα που θα σχετίζεται με την οστεοπόρωση στα οστά τους.
Τα οστά είναι ζωντανοί ιστοί. Περιέχουν νεύρα, αιμοφόρα αγγεία και μυελό των οστών, όπου δημιουργούνται τα κύτταρα του αίματος. Τα οστά συνεχώς "διαλύονται και ανακατασκευάζονται", σαν ένα έργο κατασκευής αυτοκινητόδρομου που δεν τελειώνει ποτέ. Όσο μεγαλώνουμε χάνουμε την ικανότητα αυτής της αναδόμησης των οστών.

ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Πρωτοποριακή μέθοδος χωρίς χειρουργείο σε βρέφος«Δεύτερη  ευκαιρία για ζωή», σε  βρέφος 45 ημερών , το οποίο έπασχε από σπάνια καρδιοπάθεια, έδωσε - χωρίς χειρουργείο- πρωτοποριακή επεμβατική μέθοδος, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα!


Την επεμβατική  μέθοδο πραγματοποίησε Ελληνίδα πρωτοπόρος  παιδοκαρδιολόγος, αποδεικνύοντας πως η ιατρική στην Ελλάδα  είναι εφάμιλλη των  ανεπτυγμένων χωρών.
Το βρέφος έπασχε από διακοπή της δεξιάς πνευμονικής αρτηρίας από την καρδιά, εξαιρετικά σπάνια καρδιοπάθεια, η οποία εμφανίζεται σε λιγότερο από 1 στα 10.000 παιδιά!
«Πραγματοποιήσαμε στο βρέφος  καθετηριασμό καρδιάς  και τοποθετήσαμε  στεντ στεφανιαίων αγγείων σε αγγείο που είχε παραμείνει ανοικτό από την εμβρυική ζωή. Έτσι δημιουργήσαμε  σωληνώδη επικοινωνία μεταξύ της  αορτής και της αρτηρίας του πνεύμονα» τόνισε η πρωτοπόρος  Παιδοκαρδιολόγος και Καρδιολόγος Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων κυρία Αφροδίτη Τζίφα .

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ DETOUR

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ «DETOUR» ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟΥ BY-PASS ΝΕΦΡΟΥ ΚΑΙ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ Η ΝΕΟΚΥΣΤΗΣ


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ομάδα του Ιατρικού Π. Φαλήρου με επικεφαλής το χειρουργό ουρολόγο, κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο, εφαρμόζει (από το Μάιο του 2014) με απόλυτη επιτυχία την πρωτοποριακή μέθοδο Detour προσθετικού By-Pass νεφρού και ουροδόχου κύστεως ή νεοκύστης για την αποκατάσταση ασθενών με βλάβη στον ουρητήρα και μόνιμη νεφροστομία.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

Πρωτοποριακή μέθοδος αναισθησίας στην αποκατάσταση ομφαλοκήλης
Πρωτοποριακή μέθοδος αναισθησίας, με χρήση υπερήχων, φέρνει νέα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση ομφαλοκήλης.


Νέα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση ομφαλοκήλης δημιουργεί πρωτοποριακή μέθοδος αναισθησίας, με την οποία μπαίνει τέλος στην εφαρμογή γενικής αναισθησίας ή επισκληρίδιο και, συνακόλουθα, αποτρέπει τις ενδεχόμενες επιπλοκές τους.
Η νέα μέθοδος που εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία από τον κ. Μάριο Παπούδο, Δ/ντή του Α΄ Χειρουργικού Τμήματος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και την αναισθησιολόγο του Ε.Ν.H.C., κα Φωτεινή Ντάνου, βασίζεται στη χρήση υπερήχων, η οποία έχει πλέον εισαχθεί και στην αναισθησιολογία, εξασφαλίζοντας σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο στο στάδιο της επεμβατικής διαδικασίας όσο και στο στάδιο της αποθεραπείας των ασθενών με ομφαλοκήλη.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ.


 Νέα πρωτοποριακή μέθοδος θεραπείας κατάθλιψης χωρίς φάρμακα! Τι είναι το r-TMS και που μπορείτε να απευθυνθείτεr-TMS Therapy: Πρωτοποριακή, μη φαρμακευτική θεραπεία για την κατάθλιψη.
Μία πρωτοποριακή, ανώδυνη, αποτελεσματική και χωρίς παρενέργειες θεραπεία για την καταπολέμηση της κατάθλιψης εφαρμόζεται στη χώρα μας. Όπως λένε οι ειδικοί, η θεραπεία r-TMS μπορεί να προσφέρει ξανά ελπίδα και χαμόγελο σε χιλιάδες ασθενείς με κατάθλιψη που δεν έχουν επωφεληθεί από τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΑΝΟ-ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΩΤΟΣ.

Πρωτοποριακή μέθοδος: Κατασκευή νανο-υλικών με τη χρήση φωτόςΒρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν πρωτοποριακή μέθοδο, που επιτρέπει την κατασκευή νανο-υλικών με τη χρήση φωτός.
Μετα-υλικά από φως κατάφεραν να δημιουργήσουν από τα τμήματα Χημείας και Επιστήμης Υλικών του περίφημου Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, στο εργαστήριο φυσικής Κάβεντις . Οι επιστήμονες με επικεφαλής τον Δρ. Βεντσισλάβ Βάλεβ πέτυχαν να κατασκευάσουν δομικούς «νανο-λίθους», μήκους όχι μεγαλύτερου από μερικά δισεκατομμυριοστά του μέτρου και ήλεγξαν τον τρόπο με τον οποίο τους διαπερνά το φως.ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΟΥΠΕΡ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

 Σπουδαία Κατασκευή
Δημιούργησαν τον σούπερ πυροσβέστη!Ο Κεν Τσεν σχεδιαστής στη Μελβούρνη δημιούργησε ένα επαναστατικό εξωσκελετό ειδικά διαμορφωμένο για να χρησιμοποιείται από πυροσβέστες. Ο εξωσκελετός αυτός μετατρέπει τον πυροσβέστη σε μια ζωντανή μηχανή κατάσβεσης πυρκαγιών. Τον κάνει ένα… σούπερ-πυροσβέστη. Ο εξωσκελετός αυτός επιτρέπει στον πυροσβέστη να κινείται γρήγορα ενώ ταυτόχρονα μεταφέρει φορτία βάρους ως και 91 κιλών.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
Αυτά είναι τα επαγγέλματα με τα υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης


Δεν υπάρχει εργαζόμενος που δεν έχει νιώσει, έστω και μία φορά στη ζωή του, την ανάγκη να... χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο, εξαιτίας των όσων ζει στη δουλειά του. Υπάρχουν όμως κάποιοι που νιώθουν πιο συχνά τη θλίψη να τους πνίγει.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου