ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ

Νέα αποτελεσματικότερη μέθοδος δημιουργίας βλαστοκυττάρων
Εφαρμόζεται με συνδυασμό τριών χημικών ουσιών και αυξάνει πάνω από 20 φορές τον αριθμό των κυττάρων

Η νέα μέθοδος οδήγησε στη δημιουργία μιας αποικίας βλαστικών κυττάρων που εδώ «λάμπουν» με πράσινο χρώμα. Ολη η αποικία προέκυψε από ένα ενήλικο κύτταρο του ανοσοποιητικού συστήματος (Credit: Laboratory of Matthias Stadtfeld at NYU Langone Medical Center)

Μια νέα μέθοδο επαναπρογραμματισμού ενηλίκων βλαστικών κυττάρων ώστε να επανέρχονται στην αρχέγονη κατάστασή τους παρουσίασαν αμερικανοί επιστήμονες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Stem Cell Reports.

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ

Νέο φάρμακο για τη σχιζοφρένεια για ταχύτερο έλεγχο των συμπτωμάτων


Ενα νέο φάρμακο για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας, από την οποία πάσχουν περίπου 100.000 Έλληνες, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στη χώρα μας, αλλά και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο σχετικός φάκελος υποβλήθηκε για έγκριση πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εκτίμησης Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) και βασίζεται σε ένα εκτενές, παγκόσμιο πρόγραμμα κλινικών μελετών διάρκειας έως και 52 εβδομάδων, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 3.400 ασθενείς με σχιζοφρένεια.
Το βασικό πλεονέκτημα της Αριπιπραζόλης (Aripiprazole), όπως ονομάζεται η δραστική ουσία του νέου σκευάσματος, είναι το ευνοϊκό προφίλ ανεπιθύμητων ενεργειών, με αποτέλεσμα να υπάρχει καλύτερη συμμόρφωση του ασθενούς και ταχύτερος έλεγχος των συμπτωμάτων.

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ

Νέο φάρμακο κατά της χοληστερίνης. Αντί PCSK9.Οι στατίνες, τα κλασικά φάρμακα που ρίχνουν τη χοληστερίνη, απέκτησαν ένα δυνατό σύμμαχο. ένα νέο φάρμακο που ο τρόπος δράσης είναι διαφορετικός από αυτό των στατινών φαίνετε ότι είναι δραστικό για την πιο αποτελεσματική μείωση της χοληστερίνης και ιδιαίτερα της κακής LDL χοληστερίνης.
Το νέο αυτό φάρμακο είναι ένας ανταγωνιστής του PCSK9, μιας πρωτεΐνης που συμμετέχει στη γέννηση της LDL. Η κωδική ονομασία είναι REGN727/SAR236553
και αντιπροσωπεύει ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο παράγεται με βιολογικό και όχι με συνθετικό τρόπο. To μπλοκάρισμα αυτής της PCSK9 δείχνει ότι επιτυγχάνει σοβαρή μείωση της LDL.  Μάλιστα οι ερευνητές σημειώνουν ότι εκεί που σταματάνε οι στατίνες, ξεκινά το νέο φάρμακο.


ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Καρκίνος στην κύστη: ''Συναρπαστικό'' ένα νέο φάρμακο


Σε έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Nature’’, ορισμένοι ασθενείς ανάρρωσαν τελείως από καρκίνο τελικού σταδίου στην ουροδόχο κύστη, μετά τη χορήγηση φαρμάκου που απογυμνώνει τα καρκινικά κύτταρα από το ‘’καμουφλάζ’’ τους.
''Συναρπαστικό'' χαρακτηρίζουν γιατροί ένα φάρμακο που καθιστά τον καρκίνο πιο ευάλωτο στο ανοσοποιητικό σύστημα.


ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ:Νέο επαναστατικό φάρμακο αντιμετωπίζει την ψωρίαση
Στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016


 Κατά τη διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Δερματολογίας στο Άμστερνταμ παρουσιάστηκε ένα νέο φάρμακο για την θεραπεία της ψωρίασης.
Το μόνο που απομένει είναι να εγκριθεί από τον αμερικανικό εθνικό οργανισμό φαρμάκων.
Σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα το φάρμακο «σεκουκινουμάμπη» φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και μπορεί να θεραπεύσει ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.
Οι μελέτες φάσης ΙΙΙ της σεκουκινουμάμπης σε ασθενείς με ψωρίαση έχουν ολοκληρωθεί, ενώ έχουν δημοσιευθεί στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το  70% των ασθενών που έλαβαν 300 mg του φαρμάκου πέτυχαν καθαρό δέρμα (PASI 100) ή σχεδόν καθαρό δέρμα (PASI 90) στη διάρκεια των πρώτων 16 εβδομάδων θεραπείας.

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Το forum των επιστημόνων
Nέο φάρμακο για το Αλτσχάιμερ


Ο Κωνσταντίνος Λυκέτσος καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και επικεφαλής ερευνητών από επτά αμερικανικά και καναδικά κέντρα, μας μιλά για ένα νέο φάρμακο στη φαρέτρα της αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της νόσου Αλτσχάιμερ.
Ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής έθεσε στο μικροσκόπιο τη δράση της φαρμακευτικής ουσίας σιταλοπράμης κατά των νευροψυχιατρικών συμπτωμάτων της νόσου Αλτσχάιμερ. Η σιταλοπράμη είναι εκλεκτικός αναστολέας της επαναπρόσληψης της σεροτονίνης και ανήκει στα αντικαταθλιπτικά. Εμείς μιλήσαμε μαζί του για την έρευνά του και του ζητήσαμε την συμβουλή του όσον αφορά τη λήψη του συγκεκριμένου φαρμάκου.

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ.

Νέο φάρμακο για τα υπερβακτήρια καταργεί τα αντιβιοτικά


Εκρίζωσε το νοσοκομειακό βακτήριο MRSA σε μικρή δοκιμή και ελπίζεται ότι σε μία πενταετία θα υπάρχει σε μορφή χαπιού
Το εικονιζόμενο υπερβακτήριο MRSA (με μοβ χρώμα) αποτελεί μια τεράστια απειλή για τους ασθενείς εντός νοσοκομείων
Την πρώτη αποτελεσματική εναλλακτική των αντιβιοτικών ανέπτυξαν ολλανδοί ερευνητές - η νέα εξέλιξη περιγράφεται ως ένα μεγάλο βήμα στη μάχη ενάντια στα υπερβακτήρια.

ΝΕΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ

Ανακάλυψη-ορόσημο: Νέο ισχυρό αντιβιοτικό μετά από 25 χρόνια


Περίπου 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου αντιβιοτικού, επιστήμονες εκτιμούν ότι έχουν στα χέρια τους ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό, το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίζει ακόμη και τα πιο ανθεκτικά μικρόβια για πολλά χρόνια. Οι επιστήμονες έκαναν λόγο για μια ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει τους «όρους του παιγνιδιού».
Μάλιστα, το φάρμακο βρίσκεται σχετικά κοντά στη έγκριση, καθώς απομένουν ακόμη δύο χρόνια κλινικών δοκιμών και περίπου πέντε χρόνια για να ανέβει στα ράφια των φαρμακείων, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ?

Η Μεγαλύτερη Ιατρική Ανακάλυψη μετά την Πενικιλλίνη;


Το 1928 έμεινε στην ιστορία ως το έτος ανακάλυψης της πενικιλλίνης, του πρώτου αντιβιοτικού ευρέως φάσματος (αν και πέρασαν 20 ακόμα χρόνια πριν να δοκιμασθεί κλινικά). Το 2011 ίσως μείνει στην ιστορία ως το έτος ανακάλυψης της DRACO, του πρώτου ευρέως φάσματος αντϊικού!
Λιγότερο από ένα αιώνα πριν οι λοιμώξεις από βακτηρίδια ήταν η πρώτη αιτία θανάτου. Αυτό άλλαξε ριζικά με την ανακάλυψη της πενικιλλίνης και της πληθώρας των άλλων αντιβιοτικών που την ακολούθησαν και κατέστησαν αρρώστιες από τη φυματίωση και τον κοκκύτη ως τη σύφιλη και τη γονόρροια απόλυτα ιάσιμες.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Ιστορική ιατρική ανακάλυψη για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ

‚ 
Μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα  που χαρακτηρίζεται ως «ιατρικό ορόσημο» και «ιστορική καμπή» από πολλούς ειδικούς, μπορεί ν’ ανοίξει για πρώτη φορά τον δρόμο…
για την ανάπτυξη ενός χαπιού που θα θεραπεύει τη νόσο Αλτσχάιμερ, καθώς και άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Πάρκινσον, σταματώντας την καταστροφή των κυττάρων (νευρώνων) του εγκεφάλου.

ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ

Ανακαλύφθηκε η πρώτη πρωτεΐνη που δημιουργεί άλλες πρωτεΐνες


Η σημαντικότερη δουλειά στο εσωτερικό ενός κυττάρου, που αποτελεί αντικείμενο έρευνας της μοριακής βιολογίας, είναι η δημιουργία πρωτεΐνών χρησιμοποιώντας εντολές από το DNA. Νέες έρευνες όμως αποκάλυψαν και κάποιες εξαιρέσεις, με κάποιες πρωτεΐνες να μπορούν να δημιουργήσουν άλλες πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες δημιουργούνται από αμινοξέα μέσα σε κυτταρικές δομές, τα ριβοσώματα. Η κάθε πρωτεΐνη είναι σχεδιασμένη ώστε να δημιουργεί αντισώματα προκειμένου να καταπολεμήσει κάποια ασθένεια αλλά και να φέρει δομικά στοιχεία που βοηθούν στη συστολή των μυών τα οποία κωδικοποιούνται μέσα στο DNA και παραδίδονται στα ριβοσώματα από μόρια που ονομάζονται mRNA (messenger RNA). Κατόπιν, οι γενετικές αυτές οδηγίες χρησιμοποιούνται από ένα οικείο μόριο που λέγεται tRNA (transfer RNA) για να δημιουργήσουν τη πρωτεΐνη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

Πώς θα καταλάβετε ότι έχει πρόβλημα ο θυρεοειδής σας


Ο θυρεοειδής σας είναι ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας στον λαιμό σας, ακριβώς πάνω από την κλείδα σας.
Είναι ένας από τους ενδοκρινείς αδένες του οργανισμού, που παράγουν ορμόνες. Οι θυρεοειδικές ορμόνες ελέγχουν τη λειτουργία πολλών δραστηριοτήτων στο σώμα σας. Αυτές περιλαμβάνουν το πόσο γρήγορα μπορείτε να κάψετε θερμίδες και πόσο γρήγορα χτυπάει η καρδιά σας. Όλες αυτές οι δραστηριότητες συνιστούν τον μεταβολισμό του σώματός σας.


Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΔΙΔΥΜΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ανακαλύφθηκε η… δίδυμη αδελφή της Γης!
Ευαγγελία Αναστασάκη


Ο Kepler 22b είναι ένας πλανήτης με ακτίνα 2.4 φορές μεγαλύτερη από αυτή της Γης. Βρίσκεται εντός της λεγόμενης «φιλόξενης ζώνης», δηλαδή της περιοχής όπου η απόσταση από το μητρικό άστρο είναι τέτοια που επιτρέπει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή, παράγοντας που θεωρείται κρίσιμος για την ανάπτυξη και τη συντήρηση της ζωής.

ΓΟΝΙΔΙΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΗΨΙΑ

Ερευνητές ανακάλυψαν γονίδιο που σχετίζεται µε την επιληψία


Ερευνητές ανακάλυψαν γονίδιο που συνδέεται με την πιο κοινή μορφή επιληψίας. Μελλοντικά θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε γενετική εξέταση για την πάθηση. Υποδεικνύουν ότι η ανακάλυψη θα δώσει επίσης νέα στοιχεία για άλλες νευρολογικές νόσους.

ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑΚΑ

 Ερευνητές ανακάλυψαν μια επικίνδυνη χημική αντίδραση που οδηγεί σε καρδιακά

 
Στο μέλλον μπορεί να τρώμε τις μπριζόλες χωρίς τύψεις
Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν, ότι το κόκκινο κρέας προωθεί μια επικίνδυνη χημική αντίδραση στον οργανισμό, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων.
Η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος έχει κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, για την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης, μιας κατάστασης κατά την οποία οι αρτηρίες φράσσουν από τη συσσώρευση λιπαρών ουσιών, εμποδίζοντας την ομαλή ροή του αίματος στον οργανισμό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου