ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΝΟ.

Γιατί οι αλλαγές του καιρού προκαλούν πόνο στο μυοσκελετικό σύστημα;


Πόσες φορές έχουμε ακούσει τη φράση «έχει υγρασία και πονάω»; Σίγουρα πολλές. Παλαιότερα ακουγόταν μόνο από άτομα τρίτης ηλικίας, πλέον όμως είναι και πολλοί οι νέοι που παραπονιούνται για τέτοιου είδους πόνους. Οι πόνοι που εμφανίζονται είναι συνήθως είτε από αρθρίτιδα ή από διαφορές μετατραυματικές καταστάσεις και εντοπίζονται συχνότερα στο γόνατο, στο ισχίο, στον καρπό και στον ώμο. Αλλά το αίσθημα του πόνου δεν εμφανίζεται μόνο στην υγρασία όπου βέβαια είναι και ο κανόνας, αλλά και γενικότερα, στην αλλαγή του καιρού. Μέχρι και ο Ιπποκράτης υποστήριζε ότι η αλλαγή του καιρού και η υγρασία μπορούν να προκαλέσουν πόνο σε ήδη επιβαρυμένα σημεία του μυοσκελετικού μας συστήματος.

Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΝΟΣΟΣ

Η σχιζοφρένεια δεν είναι μόνο μια νόσος
Ομάδα 8 γενετικά διαφορετικών νόσων, με δικά της συμπτώματα η καθεμία, είναι η σχιζοφρένεια, σύμφωνα με νέα έρευνα.Αντί να είναι μια μόνο νόσος, η σχιζοφρένεια μπορεί να είναι ομάδα 8 γενετικά διαφορετικών νόσων, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η καθεμία έχει τα δικά της συμπτώματα, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ''American Journal of Psychiatry''.
Ερευνητές του πανεπιστημίου της Γρανάδα στην Ισπανία και της Ουάσιγκτον στο Σαιν Λους, επέλεξαν 4.196 ασθενείς με σχιζοφρένεια και 3.200 υγιείς ανθρώπους για να εντοπίσουν τα διαφορετικά δίκτυα γονιδίων που εμπλέκονται στη σχιζοφρένεια.ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ GPS ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

Βραβείο Νόμπελ σε ερευνητές που ανακάλυψαν το σύστημα GPS του εγκεφάλου
Τρεις επιστήμονες από τη Βρετανία μοιράζονται το Νόμπελ φυσιολογίας / ιατρικής, για την ανακάλυψη του συστήματος GPS του εγκεφάλου.


Το βραβείο Νόμπελ για τη φυσιολογία / ιατρική δόθηκε σε 3 επιστήμονες που ανακάλυψαν το σύστημα GPS του εγκεφάλου.
Ο ερευνητής Καθηγητής John O'Keefe από τη Βρετανία και οι May-Britt Moser και Edvard Moser μοιράζονται το βραβείο.


Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΦΕΣ. ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΦΕΪΝΗ

Καφές: Το σύνδρομο στέρησης και η καφεΐνη


Ο καφές αποτελεί μια μοναδική απόλαυση για πολλούς ανθρώπους.
Εκτός όμως από το άρωμα και τη γεύση που προσφέρει, ο καφές χρησιμοποιείται και ευρέως για αύξηση της ενεργητικότητας, του βαθμού ετοιμότητας και καλύτερη απόδοση στη δουλειά ή στη μελέτη.
Για τους λόγους αυτούς, το ποσοστό των καταναλωτών που είναι εθισμένοι στον καφέ είναι ιδιαιτέρα μεγάλο. Η καφεΐνη δημιουργεί εθισμό και δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που εάν δεν πιουν ένα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ το πρωί ή αργότερα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Ακόμη χειρότερα, εάν δεν πιουν καφέ παρουσιάζουν συμπτώματα στέρησης στην καφεΐνη.

ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Tα πολλά ευεργετήματα του καφέ στην υγεία μας.Ο καφές, σύμφωνα με τη huffington post, μπορεί να είναι ευεργετικός για τον εγκέφαλο, το δέρμα και το σώμα και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε 11 λόγους, που επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να ξυπνάμε με τη μυρωδιά του καφέ.
Αντιοξειδωτική δράση
Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε το 2005, ο καφές παρέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν επίσης ... τόνους αντιοξειδωτικών, το ανθρώπινο σώμα φαίνεται πως απορροφά περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά από τον καφέ.
Αγχολυτική μυρωδιά
Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ εξέτασαν τους εγκεφάλους αρουραίων, που ήταν στρεσαρισμένοι λόγω έλλειψης ύπνου και ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν εκτεθεί στο άρωμα του καφέ, βίωσαν αλλαγές στις πρωτεΐνες του εγκεφάλου που συνδέονται με το άγχος.


Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Νέο φάρμακο στην Οστεοπόρωση: Μια ένεση κάθε 6 μήνες Νέο φάρμακο στην Οστεοπόρωση: Μια ένεση κάθε 6 μήνες

Το νέο φάρμακο Prolia ενδείκνυται για τη θεραπεία μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών με οστεοπόρωση με υψηλό κίνδυνο για κάταγμα, (ιστορικό οστεοπορωτικού κατάγματος, πολλαπλοί παράγοντες κινδύνου για κάταγμα, ασθενείς που έχουν αποτύχει ή έχουν δυσανεξία σε άλλες διαθέσιμες θεραπείες της οστεοπόρωσης).

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ

Νέο φάρμακο για τη φυματίωση έπειτα από 50 χρόνιαΝέα Υόρκη/ Γενεύη – 2 Ιανουαρίου – Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières -MSF) καλωσορίζουν την έγκριση που δόθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στην bedaquiline, το πρώτο καινούριο φάρμακο κατά της φυματίωσης που εγκρίνεται από το 1963.ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Εγκρίθηκε νέο φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας


Ένα νέο χάπι για τη σκλήρυνση κατά πλάκας ενέκρινε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), ενώ θετική γνωμοδότηση εξέδωσε η αρμόδια συμβουλευτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Νέο φάρµακο ανακουφίζει από την οστεοαρθρίτιδα


Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια χρόνια ρευματική πάθηση, που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα κόσμου. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από ένας στους δέκα Έλληνες θα εμφανίσουν την πάθηση αυτή, η οποία “χτυπάει” ως επί το πλείστον, τις γυναίκες. Εντοπίζεται σε περιφερικές αρθρώσεις, δηλαδή σε αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων, αλλά και σε αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης.

ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ


Γονιδιακή θεραπεία για το Πάρκινσον

Νέα, πολλά υποσχόμενη θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον πέρασε με «άριστα» την πρώτη φάση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους. Ελπίζεται πως σύντομα θα τελειοποιηθεί, προσφέροντας ίαση σε εκατομμύρια ασθενείς

Μια μέθοδος επί έτη παρεξηγημένη, μια νευροεκφυλιστική νόσος για την οποία δεν υπάρχει οριστική, αποτελεσματική θεραπεία ενώ εκείνη συνεχίζει να προκαλεί τρόμο (κυριολεκτικώς και μεταφορικώς) σε εκατομμύρια ανθρώπους, μια επιστημονική συνεργασία με ευρωπαϊκό αέρα που διέθετε κυπριακές αλλά και ελληνικές «πινελιές» και τελικώς μια υποσχόμενη, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, θεραπευτική προσέγγιση που ελπίζεται ότι θα... ζωγραφίσει ένα καλύτερο μέλλον για εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

Νέα θεραπεία για την ασθένεια Πάρκινσον


Μια νέα σημαντική εξέλιξη έρχεται να αλλάξει την εξέλιξη της ασθένειας του Πάρκινσον.
Οι ψηλές δόσεις μιας ουσίας που ονομάζεται συνένζυμο Q10, το οποίο έχει μια δράση ανάλογη με αυτή των βιταμινών, μπορεί να μειώνει ουσιαστικά τον προοδευτικό εκφυλισμό του εγκεφάλου που παρατηρείται στην ασθένεια Πάρκινσον.
Η ασθένεια Πάρκινσον είναι μια πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Οι ασθενείς παρουσιάζουν μια γενικευμένη δυσχέρεια κινητικότητας. Η δυσκολία στις κινήσεις των ασθενών, είναι ιδιαίτερα εμφανής όταν αρχίζουν να κάνουν κάτι. Οι κινήσεις τους γίνονται με αργό ρυθμό (βραδυκινησία).
Το περπάτημα τους είναι χαρακτηριστικό με μικρά συρτά βήματα. Όταν περπατούν, το σώμα τους παρουσιάζει μια κάμψη προς τα μπροστά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου