ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗ ΜΟΡΙΑΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΗΙV

Επιστήμονες κατόρθωσαν να "σπάσουν" την μοριακή δομή του ιού HIV

 
Ο ιός HIV, που προκαλεί τη γνωστή ασθένεια AIDS, αποτελούσε ένα μυστήριο για τους επιστήμονες, οι οποίοι μέχρι και σήμερα αντιμετώπιζαν τον συγκεκριμένο ιό σαν δοκιμασία εξόδου από λαβύρινθο στα σκοτεινά, με τεχνικές trial & error…
Όμως, σύμφωνα με μια επιστημονική ανακοίνωση, με τη χρήση GPU σε clusters/grids, δηλαδή υπερυπολογιστών και χρησιμοποιώντας την τεράστια υπολογιστική ισχύ των συνεπεξεργαστών γραφικών, κατάφεραν να προσομοιώσουν πλήρως τη μορφή και λειτουργία της μοριακής δομής του πρωτεϊνικού κελύφους του ιού.


Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ


Μεγάλη ιατρική ανακάλυψη: Η βιταμίνη Β ασπίδα κατά της Αλτσχάιμερ Η καθημερινή λήψη μπορεί να μειώσει ακόμη και στο μισό τον ρυθμό συρρίκνωσης του εγκεφάλου.


 Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καθημερινή λήψη μεγάλων δόσεων βιταμίνης Β μπορεί να μειώσει ακόμη και στο μισό τον ρυθμό συρρίκνωσης του εγκεφάλου σε ηλικιωμένους που εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια της νόσου Αλτσχάιμερ. Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Τμήματος Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης οι οποίοι μελέτησαν για δύο χρόνια 168 ηλικιωμένα άτομα. Χώρισαν τους εθελοντές σε δύο ομάδες, με τα μέλη της μιας να λαμβάνουν κάθε μέρα βιταμίνη Β (φυλλικό οξύ, Β6 και Β12) ενώ οι άλλοι μισοί ένα εικονικό χάπι («πλασέμπο»).

ΒΛΑΣΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΚΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Βλαστικά κύτταρα «εξοντώνουν» τον καρκίνο του εγκεφάλουΣε μία ιατρική ανακάλυψη που δίνει κουράγιο και ελπίδες για την καταπολέμηση του καρκίνου, προχώρησαν ερευνητές από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και το Ινστιτούτο Βλαστικών Κυττάρων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Οι ερευνητές κατάφεραν να μετατρέψουν βλαστικά κύτταρα σε «μηχανές εξόντωσης» του καρκίνου του εγκεφάλου.


ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤIΚΟΤΕΡΟΥ ΤEΣΤ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ

Γιώργος Παυλίδης: Ο εφευρέτης του σημαντικότερου διαγνωστικού τεστ δυσλεξίας


Ο Γιώργος Παυλίδης είναι καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Κλινικός Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Penn State University των ΗΠΑ και ισόβιο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών. Είναι επίσης Πρόεδρος όλων των Παγκοσμίων Συνεδρίων Δυσλεξίας από το 1983 ως σήμερα.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου