ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ

Έλληνες ερευνητές στις ΗΠΑ ανακάλυψαν καινοτομικούς καταλύτες από χρυσό, με φθηνότερο κόστος


Ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής μια ελληνικής καταγωγής επιστήμονα, σχεδίασαν και κατασκεύασαν νέους καταλύτες από χρυσό, που μπορεί στο μέλλον να μειώσουν σημαντικά το κόστος τόσο για τους καταλύτες καυσίμων όπως το υδρογόνο, όσο και για τους καταλύτες που χρησιμοποιούνται σε διάφορες χημικές διαδικασίες.
Οι καινοτομικοί καταλύτες αποτελούνται από μια μοναδική δομή επιμέρους διάσπαρτων ατόμων χρυσού, συνδεδεμένων μέσω οξυγόνου με άτομα νατρίου ή καλίου, πάνω σε ένα υπόστρωμα υλικών από πυρίτια (οξείδιο του πυριτίου). Όταν χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υδρογόνου,οι νέοι καταλύτες εμφανίζουν ανάλογη λειτουργικότητα και σταθερότητα με τους υπάρχοντες καταλύτες από νανοσωματίδια πολυτίμων μετάλλων πάνω σε σπάνιες γαίες.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΙΧΝΗ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Ο Ελληνας που ανακάλυψε ίχνη ζωής στην Αφροδίτη!


Μπορεί η έρευνα στο «βαθύ» Διάστημα να μην έχει αποδείξει ακόμη την ύπαρξη ζωής σε μακρινούς πλανήτες, όμως ένας ελληνικής καταγωγής και ρωσικής υπηκοότητας επιστήμονας διατείνεται ότι ανακάλυψε ίχνη έμβιων όντων που κινούνται στην επιφάνεια της απρόσιτης Αφροδίτης! Ο δρ Λεωνίδας Ξανθομαλλίτης (ή Leonid Ksanfomality, όπως είναι γνωστός διεθνώς) υπήρξε ο άνθρωπος που ανέλυσε τις πανοραμικές φωτογραφίες, τις οποίες είχε τραβήξει ο σοβιετικός διαστημικός εξερευνητικός σταθμός «Venera 13» στη διάρκεια μόλις 127 λεπτών στην περιοχή «Φοίβη» στην επιφάνεια της Αφροδίτης, την 1η Μαρτίου του 1982! Φωτογραφίες οι οποίες επί 32 χρόνια δεν είχαν ερευνηθεί προσεκτικά, κυρίως επειδή μεσολάβησαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα με τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΟΜΠΟΤ ΜΕ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΕΙΣ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ

Υποβρύχιο ρομπότ με «τεχνολογία χταποδιού» επιτυγχάνει επιταχύνσεις άνευ προηγουμένου


Εξαιρετικά υψηλές επιταχύνσεις, που δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν από τεχνητά υποβρύχια οχήματα, μπορεί να «πιάνει» ρομπότ που κινείται σαν χταπόδι.
Τα περισσότερα πλάσματα του νερού έχουν υδροδυναμικό «σχεδιασμό», για να μπορούν να κινούνται εύκολα μέσα στο περιβάλλον τους, ωστόσο τα κεφαλόποδα (όπως το χταπόδι) είναι ικανά να διαφεύγουν όταν αντιληφθούν κίνδυνο με μεγάλη ταχύτητα, γεμίζοντας τα σώματά τους με νερό και στη συνέχεια εκτινάσσοντάς το για να «εκτοξευτούν» μακριά.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.

Μια παραλία κρυμμένη μέσα στο βουνό!
Ευαγγελία Αναστασάκη
Μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στον κόσμο υπάρχει καλά κρυμμένη σε ένα απομακρυσμένο μέρος του πλανήτη, και πιο συγκεκριμένα στα περίφημα Marieta Islands που βρίσκονται στην ακτή Nayarit στο Μεξικό.
Στο εσωτερικό ενός βουνού, που δημιουργήθηκε από επαναλαμβανόμενες εκρήξεις ηφαιστείων από το 1900 και μετά, οι επισκέπτες βρίσκονται κυριολεκτικά μπροστά σε ένα φυσικό θαύμα που όμοιό του δεν υπάρχει αλλού.
Μια μικρή παραλία μέσα στο βουνό δημιουργεί ένα από τα πιο ασυνήθιστα φυσικά τοπία που υπάρχουν στον κόσμο, η πρόσβαση στην οποία γίνεται μόνο με σκάφος ή κολυμπώντας 15 περίπου μέτρα μέσα σε μια σπηλιά.
Τα Marieta Islands αποτελούν έναν μικρό ακατοίκητο παράδεισο, που το 1960 χαρακτηρίστηκε ως εθνικό πάρκο, μετά από την παγκόσμια κατακραυγή που ξέσπασε εξαιτίας των στρατιωτικών δοκιμών που πραγματοποιούσε εκεί το Μεξικό.
Με πρωτεργάτη τον Ζαν Ζακ Κουστό, που κατά καιρούς έκανε διάφορα ερευνητικά ταξίδια στο αρχιπέλαγος των νησιών, το πρόβλημα στα Marieta Islands έγινε διεθνώς γνωστό, αναγκάζοντας τους Μεξικανούς να υποχωρήσουν, σταματώντας κάθε στρατιωτική δραστηριότητα.
Πέρα από το κολύμπι, το ψαροντούφεκο και το καγιάκ, κάθε άλλη δραστηριότητα είναι απαγορευμένη στην περιοχή, που συγκεντρώνει μόνο λίγους τυχερούς επισκέπτες κάθε χρόνο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν για λίγο στον παράδεισο!
Πηγή. Perierga.gr


ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Παράδοξα φυσικά φαινόμενα στον κόσμο
Ευαγγελία Αναστασάκη
Θάλασσες του φωσφορίζουν, ουρανός που λάμπει, δέντρα που… αραχνιάζουν, λίμνες που βάφονται κόκκινες και πολλά ακόμα φυσικά φαινόμενα μεταμορφώνουν τον πλανήτη σε ένα παζλ παράδοξων εικόνων. Αυτές ακριβώς θα δείτε στη συνέχεια και θα απολαύσετε όχι μόνο το μεγαλείο της φύσης αλλά την τρέλα και τη μανία της σε διάφορες περιπτώσεις που δημιουργούν απλώς μαγευτικά φυσικά σκηνικά.
Πηγή. Rerierga.gr

1. Φωσφοριζέ φυτοπλαγκτόν, Vaadhoo, Μαλδίβες


2. Πολύχρωμοι ευκάλυπτοι, Χαβάη


3. Αραχνιασμένα… δέντρα, Πακιστάν


4. Αλυκές-καθρέφτες, Βολιβία


5. Κόκκινη λίμνη Hillier, Αυστραλία


6. Υποβρύχιο δάσος, Καζακστάν


7. Κόκκινοι καταρράκτες, Ανταρκτική
8. Κυματιστό έδαφος, Αριζόνα9. Καταρράκτες αλμυρού νερού, Όρεγκον10. Ουράνιο τόξο της φωτιάς, Ιντάχο


11. Πέτρινο δάσος, Κίνα


12. Είσοδος στην Κόλαση, Τουρκμενιστάν


13. Τετράγωνο βουνό, Νότια Αμερική


ΦΛΟΓΑ ΚΑΙΕΙ ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ

Άσβηστη φλόγα καίει αιώνια πίσω από καταρράκτη!
Ένα παράξενο φαινόμενο παρατηρείται στο Chestnut Ridge Park στη Νέα Υόρκη και ειδικότερα στο σημείο που ονομάζεται Eternal Flame Falls ή «Οι Καταρράκτες της Αιώνιας Φλόγας».


EKΘΑΜΒΩΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Ένα εκθαμβωτικό θέαμα στον ουρανό!


Η ταυτόχρονη εμφάνιση του ουράνιου τόξου και των κεραυνών κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας δημιούργησαν στον ουρανό αυτές τις εκπληκτικές εικόνες που βλέπετε, που μοιάζουν με εκθαμβωτικές σπίθες που πετάγονται από κάποια γεννήτρια!

EIMAΣΤΕ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ - ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ

SOS από επιστήμονες για το Wi-Fi: Είμαστε εκτεθειμένοι - Ποιοι κινδυνεύουν


Περισσότερο εκτεθειμένα είναι παιδιά και έφηβοι από τους ενήλικες, στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF / EMF), που εκπέμπουν οι συσκευές Wi-Fi, αλλά και τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις, οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα σημερινά όρια είναι ανεπαρκή και πρέπει να αναθεωρηθούν.

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Βίλχεμ Ρέντγκεν: Ο επιστήμονας που είδε κάτω από το δέρμα


Όταν ο Βίλχεμ Ρέντγκεν είδε ένα βράδυ στο εργαστήριό του τα οστά του χεριού του, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Αν και εκείνη τη στιγμή δεν το συνειδητοποιούσε μόλις είχε κάνει μία από τις μεγαλύτερες ιατρικές ανακαλύψεις, τις ακτίνες Χ. Αλλά ο ίδιος ήταν ίσως ο μόνος που δεν επωφελήθηκε από αυτή.
Ηταν στα τέλη του 1895, όταν ο Γερμανός φυσικός ετοιμαζόταν να ξεκινήσει ένα πείραμα για την ηλεκτρική αγωγιμότητα των αερίων, που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές εκείνη την εποχή. Στο σκοτεινό εργαστήριό του, κάλυψε τον σωλήνα κενού με μαύρο χαρτόνι, για να καλύψει τη λάμψη από τις δέσμες των ηλεκτρονίων, αλλά παρατήρησε μία ακτίνα φωτός στην φθορίζουσα οθόνη, στην άλλη άκρη του δωματίου.

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015


ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ MICROSOFT

Έλληνας εκπαιδευτικός βραβεύτηκε από την Microsoft!Σημαντική διάκριση πέτυχε Έλληνας εκπαιδευτικός από τον Πειραιά, σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Microsoft...
Σημαντική διάκριση πέτυχε Έλληνας εκπαιδευτικός από τον Πειραιά, στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς που φιλοξενήθηκε στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ “Συνεργάτες στη Μάθηση” 2012 της Microsoft. Η εκδήλωση διεξήχθη στη Λισαβόνα,  συγκεντρώνοντας 250 εκπαιδευτικούς από περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές χώρες.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

Μαρία Καμαργιάννη:Παγκόσμιο Βραβείο για την Ελληνίδα Επιστήμονα από την Αλεξ/πολη


Μαρία Καμαργιάννη:Παγκόσμιο Βραβείο για την Ελληνίδα Επιστήμονα από την Αλεξ/πολη - την προσέλαβε το UCL:«Η Ελλάδα μας διώχνει & μας παραδίδει δωρεάν στο εξωτερικό!» Εκπληκτική συνέντευξη
Το 2013, ήταν η πρώτη φορά που το Παγκόσμιο Βραβείο Καλύτερης Επιστημονικής Έρευνας, δόθηκε σε ερευνητή πανεπιστημίου εκτός των ΗΠΑ, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για τη χώρα μας! Ποιος «ευθύνεται» για αυτό; Η νεαρή επιστήμονας Μαρία Καμαργιάννη, με καταγωγή από τη Μάνη Διδυμοτείχου που φοίτησε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο Γυμνάσιο και στο 3ο Λύκειο Αλεξανδρούπολης και είναι μία από τους καλύτερους νέους συγκοινωνιολόγους σε όλο τον κόσμο!

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗN ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Η Ελληνίδα που βραβεύτηκε από την Αυστραλία!


Ελληνίδα πανεπιστημιακός βραβεύτηκε από τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας για την προσφορά της στην επιστήμη! Ο λόγος για την ομογενή λέκτορα Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αδελαΐδας Σοφία Καρανικόλα, που αναδείχτηκε ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Η ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΘΑΛΕΙΑ ΤΣΑΧΑΛΙΝΑ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Θάλεια Τσαχαλίνα: Η γυναικολόγος που βραβεύτηκε στη Βρετανία


Η Θάλεια Τσαχαλίνα κατά τη διάρκεια της βράβευσής της
Η κα Θάλεια Τσαχαλίνα, είναι η πρώτη Ελληνίδα χειρουργός, γυναικολόγος-ογκολόγος που ανακηρύσσεται εταίρος (fellow) του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας!
Η απονομή του περιζήτητου διεθνώς τίτλου στην Ελληνίδα επιστήμονα έγινε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Βρετανίας, Καθηγητή κο David Richmond, σε μία λαμπρή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 στο Λονδίνο.
Είναι η πρώτη Ελληνίδα γιατρός που εκπαιδεύτηκε στην Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία και της απονέμεται επίσημα το 2004 ο τίτλος του Ειδικού Χειρουργού Γυναικολογικής Ογκολογίας από την Ειδική Επιτροπή Εξειδίκευσης του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας.

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ελληνίδα σύζυγος Ηλείου επιστήμονα βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ


Με την ανώτατη τιμητική διάκριση για επιστήμονες, το Προεδρικό Βραβείο PECASE τιμήθηκαν στις ΗΠΑ δύο ελληνικής καταγωγής επιστήμονες, πριν λίγες ημέρες. Η μια εξ αυτών
η Δήμητρα Ευαγγέλου, κατάγεται από την Αρκαδία και έχει παντρευτεί έναν Ηλείο επιστήμονα από τη Γαστούνη, το Λευτέρη Τσουκαλά. Κάθε καλοκαίρι το ζεύγος περνούν τις διακοπές τους στον Άγιο Ηλία στον Πύργο.

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ

Η Μαρία Νόνη είναι η Ελληνίδα ερευνήτρια που βραβεύτηκε για την εργασία της στη Κυστική Ίνωση

Η νόσος είναι κληρονομική, θανατηφόρα με χαμηλή ποιότητα ζωής, και δεν έχει θεραπεία
Η Μαρία Νόνη είναι η Ελληνίδα ερευνήτρια που βραβεύτηκε αφιερώνοντας χρόνο και μόχθο για την έρευνά της πάνω στην Κυστική Ίνωση.
Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια του 37ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Κυστική Ίνωση το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Γκέτεμπορκ της Σουηδίας όπου σύνεδροι από όλον τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στις έρευνες που γίνονται για την θεραπεία της νόσου.

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ ΤΗΣ ΝΑΣΑ

Ελληνίδα αστροφυσικός της ΝASA βραβεύτηκε για την εξαιρετική δουλειά της!


Στην Ελληνίδα αστροφυσικό Χρύσα Κουβελιώτου απονέμεται το «Βραβείο Αστροφυσικής Daniel Heineman 2012» ως αναγνώριση της εξαιρετικής εργασίας που έχει επιτελέσει στο συγκεκριμένο τομέα.

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ελληνίδα επιστήμονας βραβεύτηκε για την εξερεύνηση του διαστήματος


Επιστήμονες που αναλύουν τα στοιχεία, τα οποία εδώ και χρόνια στέλνει στη Γη το διαστημικό σκάφος «Κασίνι» της NASA, έχουν πλέον σημαντικές ενδείξεις πως ο ωκεανός στο εσωτερικό του Τιτάνα, του μεγαλύτερου δορυφόρου του Κρόνου, είναι τόσο αλμυρός όσο η Νεκρά Θάλασσα στην Μέση Ανατολή.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζιουζέπε Μίτρι του γαλλικού Πανεπιστημίου της Ναντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστρονομίας "Icarus" (Ίκαρος), μελέτησαν τα δεδομένα για τη βαρύτητα και την τοπογραφία του Τιτάνα, τα οποία έχει συλλέξει το «Κασίνι» εδώ και μια δεκαετία που επισκέπτεται στο σύστημα του Κρόνου.

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΕΜΠ

Η Ελληνίδα φοιτήτρια που βραβεύτηκε και εργάζεται ήδη για την Google


Φοιτήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η Μαρία Δημακοπούλου, ήδη από το τρίτο έτος σπουδών της στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ το 2012, άρχισε να εργάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες σε ομάδα αλγορίθμων της Google στο Παρίσι. Οι συνάδελφοί της είναι εξειδικευμένοι ερευνητές από όλο τον κόσμο, ήδη 40 ετών οι περισσότεροι.
Το περασμένο έτος πέτυχε την επίλυση ενός προβλήματος, το οποίο είχε «εγκλωβιστεί» για τρία χρόνια στους επεξεργαστές της Intel, κερδίζοντας έτσι βραβεία τόσο από την εταιρεία όσο και από τη Google. Η Ελληνίδα φοιτήτρια είχε ήδη κερδίσει και την υποτροφία Anita Borg Memorial της Google, για την αριστεία στην επιστήμη υπολογιστών και στην τεχνολογία.

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ

Βραβείο «Green Talents» σε έλληνα ερευνητή
Ο Νικόλαος Μουστάκας είναι ένας από τους 25 νέους επιστήμονες από όλο τον κόσμο που βραβεύτηκαν από το γερμανικό υπουργείο Παιδείας και Έρευνας στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Green Talents».


Ο γερμανός Χανς Καρλ φον Κάρλοβιτς θεωρείται ο πατέρας της ιδέας της βιωσιμότητας. Ως αρμόδιος για θέματα ξυλείας του Βασιλείου της Σαξονίας έγραψε το 1713 ένα σύγγραμμα, στο οποίο διατύπωνε την ιδέα ότι θα πρέπει κάθε φορά να κόβονται τόσα δένδρα στα δάση όσα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ξανά με βάση μιας καλά σχεδιασμένης και συστηματικής αναδάσωσης.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Ε Μ ΠΡΟ Σ... για Ανάπτυξη !
Προτάσεις και Κριτική για την Οικονομία, την Πολιτική, την Κοινωνία & την Ανάπτυξη!


Παύλος Γεωργιάδης: Ο Ελληνας επιχειρηματίας που κατέκτησε την Ευρώπη - Η start up του βραβεύτηκε στη Σουηδία

ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΜΑΞΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

23χρονος Έλληνας βραβεύτηκε για το σχεδιασμό του αμαξιού του μέλλοντος!Ο 23χρονος Θάνος Παππάς, απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναδείχθηκε εκ των νικητών του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «ΣΧΕΔΊΑΣΗ, ΜΈΛΛΟΝ, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΌΤΗΤΑ» ΠΟΥ οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) σε συνεργασία με τη Fiat.


ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ((ΑΙΝΣΤΑΙΝ))

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ <<ΑΙΝΣΤΑΙΝ>>
 

Ο Δημήτρης Χριστοδούλου, ο οποίος σε ηλικία 21 ετών ήταν ήδη καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας μαθηματικός, φυσικός και διανοητής των επιστημονικών ιδεών, παρέλαβε το βραβείο «Shaw Prize» της Ασίας στα μαθηματικά, το οποίο είναι αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ (αφού δεν είχε προβλεφθεί βράβευση μαθηματικών), την προηγούμενη Τετάρτη, σε επίσημη τελετή στο Χονγκ Κονγκ.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

Επιστήμονες βρήκαν εξωπλανήτη με καθαρό ουρανό και νερό!


Η καθαρή από σύννεφα ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη στο μέγεθος του Ποσειδώνα επέτρεψε στους αστρονόμους να εντοπίσουν ίχνη νερού, με τη μορφή υδρατμών.
Είναι ο μικρότερος μέχρι σήμερα πλανήτης εκτός του ηλιακού μας συστήματος, στον οποίο αναλύεται η χημική σύνθεση της ατμόσφαιράς του και ανιχνεύεται νερό. Έως τώρα, μόνο γιγάντιοι εξωπλανήτες σαν τον Δία είχε καταστεί εφικτό να μελετηθούν με αυτό τον τρόπο και να βρεθούν υδρατμοί σε αυτούς, καθώς όλοι σχεδόν οι μικρότεροι κόσμοι που έχουν μέχρι σήμερα βρεθεί, καλύπτονται από πυκνά νέφη που εμποδίζουν τις παρατηρήσεις.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Επιστήμονες βρήκαν πώς να απενεργοποιούν τα αυτοάνοσα νοσήματα.


Πρωτοποριακή μέθοδος κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας και του διαβήτη τύπου 1
Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν πως να «απενεργοποιούν» αυτοάνοσα νοσήματα, όπως την σκλήρυνση κατά πλάκας και το διαβήτη τύπου 1 και ελπίζουν ότι βρίσκονται πιο κοντά σε νέες θεραπείες. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπρίστολ σχολίασαν την ανακάλυψη τους ως «πρωτοποριακή» και πιστεύουν ότι μπορεί να βελτιώσει τις ζωές χιλιάδες ζωές παγκοσμίως.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου