ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ

Φάρμακο αποτρέπει τα εγκεφαλικά


Φάρμακο που μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες. Οι ασθενείς με άστατο καρδιακό ρυθμό λάμβαναν μέχρι τώρα το warfarin, το οποίο εμποδίζει την πήξη του αίματος, ενώ τώρα στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στη Βαρκελώνη παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα νέας έρευνας.
Οι ειδικοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το dabigatran (Pradaxa) είναι κατά 34% πιο αποτελεσματικό όσον αφορά στη μείωση εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά και θρόμβωσης σε ασθενείς οι οποίοι έπαιρναν το warfarin.

ΚΕΡΑΣΟΖΟΥΜΟ. ΝΕΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟ

Νέο ισχυρό αντιφλεγμονώδες φάρμακο: Το κερασόζουμο!

 |Από τον Δρ. Αχιλ. Ε. Γεωργιάδη*
Οι περισσότεροι από εμάς, εάν όχι όλοι, κατά τη διάρκεια της καθημερινής εξάσκησης των ιατρικών μας καθηκόντων, είτε στο ιατρείο μας, είτε στις κοινωνικές επαφές μας, εστιατόρια, γάμους, βαφτίσια, χαρτοπαιξία κα, (ιδιαίτερα σε αυτές), αντιμετωπίζουμε το αμείλικτο ερώτημα από τους συνδαιτυμόνες: «Καλά τα φάρμακα γιατρέ μου, αλλά μήπως υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να παίρνω για να γίνει καλά το γόνατό μου; Κάποια τροφή, κάποιο ποτό, κάτι τέλος πάντων διαφορετικό από φάρμακο;;;;».
Μέχρι σήμερα τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι, απαντούσαμε ψυχρά και αψυχολόγητα: «Όχι, πάρτε το φάρμακό σας, χάστε και τουλάχιστον 10 κιλά και τα ξαναλέμε!».

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Διαθέσιμο και στην Ελλάδα νέο φάρμακο για την Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση


Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις 10 Μαρτίου, η πρώτη εγκεκριμένη θεραπεία για την χρόνια αυθόρμητη κνίδωση. Πρόκειται για τη δραστική ουσία ομαλιζουμάμπη, που χορηγείται υποδόρια σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στα αντιϊσταμινικά. Το κόστος της θεραπείας καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ το σκεύασμα διακινείται αποκλειστικά από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία.
Ήδη περισσότεροι από 60 έλληνες ασθενείς με χρόνια αυθόρμητη κνίδωση βρίσκονται υπό θεραπεία με το νέο σκεύασμα.

ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Καρκίνος θυρεοειδή: Πράσινο φως σε νέο φάρμακο από τον αμερικανικό FDA


Την έγκρισή του για την ευρεία χρήση ενός νέου φαρμάκου για ασθενείς με προοδευτικό, διαφοροποιημένο καρκίνο του θυρεοειδούς (differentiated thyroid cancer – DTC), οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στη θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο, έδωσε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), σύμφωνα με το Reuters.

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ

Νέο φάρμακο κατά της ελονοσίας


Ένα νέο φάρμακο κατά της ελονοσίας, που δρα γρηγορότερα και με μοναδικό τρόπο, κατάφεραν να παρασκευάσουν ερευνητές. Λόγω της αντίστασης που έχει αποκτήσει ο ιός σε πολλά από τα υπάρχοντα σκευάσματα, η παρασκευή του νέου φαρμάκου, δίνει ελπίδες για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της ελονοσίας σε πολλά μέρη του κόσμου.
Η ονομασία του νέου σκευάσματος είναι plasmodium.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεργάστηκε με το Harvard. Ανακάλυψε πρωτοποριακό φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το Αλτσχάιμερ και θα έχει μερίδιο από τα κέρδη


Ένα θαύμα κατάφερε να πετύχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο παρά την οικονομική στενότητα στην επιστημονική έρευνα, βρήκε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης και έφτασε σε μια πρωτοποριακή αλλά και προσοδοφόρα ανακάλυψη.                    Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΗ, ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Νέο φάρμακο στη θεραπευτική φαρέτρα των ρευματολόγων


Πολύ σημαντικά νέα για το παρόν και το μέλλον της ρευματολογίας ανακοινώθηκαν στο Ετήσιο Αμερικάνικο Συνέδριο Ρευματολογίας στη Βοστώνη, τα οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και οι Έλληνες ρευματολόγοι στο 24ο Συνέδριο Ρευματολογίας. Πρόκειται για τα αποτελέσματα του Secukinumab, που δοκιμάστηκε επιτυχώς σε μελέτες φάσης 3 για την Ψωριασική Αρθρίτιδα και την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα, και τα οποία έδειξαν ότι η χρήση του βελτιώνει τα συμπτώματα των ανθρώπων που υποφέρουν από τις συγκεκριμένες νόσους.

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΕΘΕΙΑ

Φάρμακο – ανακούφιση για την ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια)


Ποιότητα ζωής σε άτομα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), υπόσχεται ένα νέο εισπνεόμενο φάρμακο, με δραστική ουσία την ινδακατερόλη. Μία μόνο εισπνοή την ημέρα θα ανακουφίζει, μέσα σε μόνο 5 λεπτά, τον ασθενή από τη δύσπνοια και θα τον καλύπτει για όλο το 24ωρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

Πειραματικό αντικαρκινικό φάρμακο θεραπεύει πλήρως τα πειραματόζωα


Το OTS964 φαίνεται να καταστρέφει αποτελεσματικά τον επιθετικό καρκίνο των πνευμόνων ενώ οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι το φάρμακο θα είναι χρήσιμο και σε άλλους όγκους, όπως του εγκεφάλου, του ήπατος, της ουροδόχου κύστης, καθώς και σε μερικά είδη λευχαιμίας. Οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους θα ξεκινήσουν εντός του 2015.
Ένα νέο πειραματικό φάρμακο, που δοκιμάστηκε στις ΗΠΑ με την προσωρινή ονομασία OTS964, μπόρεσε να καταστρέψει τελείως τους επιθετικούς καρκινικούς όγκους ανθρωπίνων πνευμόνων, οι οποίοι είχαν μεταμοσχευθεί σε ποντίκια. Το φάρμακο κρίνεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο λόγω της μεγάλης αποτελεσματικότητάς του, όπως έδειξαν οι δοκιμές στα πειραματόζωα, καθώς πέτυχε το πλήρες «ξερίζωμα» των όγκων.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ

 Πώς να προστατευτείτε από e-mail και web απάτες                                 (Paxi)  Pax by night

Όταν διαβάζετε email ή να σερφάρετε στο Internet, θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί σε απάτες που προσπαθούν να κλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία (κλοπή ταυτότητας), τα χρήματά σας, ή και τα δύο. Πολλές από αυτές τις απάτες είναι γνωστές ως απάτες ηλεκτρονικού «ψαρέματος», επειδή «ψαρεύουν» τα στοιχεία σας.
Σε αυτήν τη σελίδα
Εγκαταστήστε antivirus και antispyware προγράμματα από κάποια αξιόπιστη πηγή
Πώς να αναγνωρίζετε τις απάτες
Πώς να αναφέρετε απάτες
Τι να κάνετε αν νομίζετε ότι έχετε πέσει θύμα μιας απάτης


ΣΥΧΝΟΤΕΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Ποιες μορφές διαδικτυακής απάτης συναντώνται συχνότερα;


Οι συνηθέστερες μορφές διαδικτυακής απάτης είναι οι ακόλουθες:
α) Χρεώσεις της πιστωτικής κάρτας πολιτών μέσω του διαδικτύου για αγορές, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν από τους ίδιους.
 Στις περιπτώσεις αυτές, κάποιος κακόβουλος χρήστης του διαδικτύου δημιουργεί μια πλασματική ιστοσελίδα και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να συγκεντρώνει στοιχεία κι αριθμούς πιστωτικών καρτών χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι έχοντας εξαπατηθεί, νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιο διαδικτυακό κατάστημα και κάνουν τις αγορές τους.
 Επιπλέον, αρκετές είναι οι περιπτώσεις όπου επιτήδειοι καταφέρνουν να αποκτούν φυσική πρόσβαση στα στοιχεία πιστωτικών καρτών πολιτών τα οποία εν συνεχεία χρησιμοποιούν σε διαδικτυακές αγορές, καθώς για τις αγορές αυτές δεν είναι απαραίτητη η φυσική κατοχή της πιστωτικής κάρτας, παρά μόνο τα στοιχεία αυτής.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Απατεώνες χτυπούν τα «πορτοφόλια» σας μέσω… ίντερνετ


Συμβουλές και οδηγίες από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Την προσοχή των πολιτών και ειδικότερα των χρηστών του ίντερνετ, εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για δύο σοβαρές περιπτώσεις εξαπάτησης που εσχάτως μεθοδεύονται από αγνώστους.
Η μία περίπτωση αφορά τη διασπορά κακόβουλου λογισμικού, το οποίο παγιδεύει και βγάζει εκτός λειτουργίας τα αρχεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ακολούθως οι δράστες ζητούν «λύτρα» για να ξεμπλοκάρουν τους υπολογιστές. Η δεύτερη περίπτωση αφορά την εξαπάτηση επιχειρήσεων, τις οποίες παρασύρουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ηλεκτρονικά, σε άλλους λογαριασμούς από εκείνους των πελατών τους.

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑΛΑΜΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Στην Κεφαλλονιά η μεγαλύτερη θαλαμηγός του κόσμου

Ιόνιο πιάνει το πλωτό παλάτι του εμίρη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ
Στην Κεφαλλονιά αναμένεται να φτάσει η μεγαλύτερη θαλαμηγός του κόσμου με το όνομα Azzam, η οποία ανήκει στον εμίρη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ.
Έχει μήκος 180 μέτρων και στα αραβικά σημαίνει αποφασιστικότητα.Το κόστος του αγγίζει τα 592 εκατ. δολάρια. Το πλωτό παλάτι διαθέτει αίθουσα κινηματογράφου, γυμναστήριο, τζακούζι, σάουνα, δυο ελικοδρόμια και δυο πισίνες, ενώ έχει και mini υποβρύχιο για τις καταδύσεις των καλεσμένων. Η σουίτα στην οποία θα διαμένει ο εμίρης έχει θωρακιστεί με αλεξίσφαιρα τζάμια, ενώ η θαλαμηγός διαθέτει και αντιπυραυλικό σύστημα.
Το Azzam ξεπέρασε το Eclipse, την 164 μέτρων θαλαμηγό του Ρώσου Ρομάν Αμπράμοβιτς, η οποία πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση έρχεται το 162 μέτρων σκάφος Dubai που ανήκει στον Εμίρη, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ.
 Πηγή. THE PAPER

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Εγκαίνια για την μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου (Video)Η γέφυρα Jiaozhou Bay της Κίνας συνδέει την πόλη Qingdao με το νησί Huangdao και αποτελεί την μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου με μήκος 42,16 χιλιόμετρα, 4,8χλμ μακρύτερη από την προηγούμενη κάτοχο του ρεκόρ Lake Pontchartrain Causeway στην Louisiana. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε σε 4 μόλις χρόνια και τέθηκε σε λειτουργία σήμερα 30 Ιουνίου.
Ξεναγηθείτε σε αυτό το θαύμα της αρχιτεκτονικής, μέσα από το video που ακολουθεί!
Πηγή. otherside.gr

ΟΙ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οι 10 μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου
Πρόκληση για κάθε ταξιδιώτη να τις διασχίσει
Εντυπωσιακές εικόνες, μαγευτικά τοπία και κρεμαστές γέφυρες που κόβουν την ανάσα.
Αν αγαπάτε την οδήγηση και θέλετε να διασχίσετε μοναδικής ομορφιάς τοπία, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τις δέκα μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου, με βάση το μήκος τους.
Πηγή. Newsbeast.gr

1.Vasco da Gama Bridge – 17.184,928 μέτρα


Η Vasco da Gama Bridge της Λισαβόνας είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, και εκτείνεται σε μια συνολική απόσταση 17.184,928 μέτρων. Η κατασκευή της κράτησε τρία χρόνια και η γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία το 1998 για να γιορτάσει την 500η επέτειο της ανακάλυψης από το Vasco da Gama της θαλάσσιας διαδρομής από την Ευρώπη στην Ινδία. Σχεδιασμένη για να αντέχει σε ανέμους 19 μποφόρ και σεισμούς τέσσερις φορές ισχυρότερους από τον ισχυρότερο που έχει ποτέ χτυπήσει τη Λισαβόνα, η γέφυρα αναμένεται να λειτουργεί τουλάχιστον για 120 χρόνια.

2.Incheon Bridge – 18.384 μέτραΑποδεικνύεται ότι η εταιρεία Samsung κάνει κι άλλα πράγματα εκτό από το να κατασκευάζει smartphones. Η διάσημη κορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών χρημοτοδότησε επίσης την κόστους 1.400.000.000 δολαρίων γέφυρα Incheon λίγο έξω από τη Σεούλ. Αν είστε ταξιδιώτες και θέλετε να φτάσετε στην πρωτεύουσα, θα περάσετε από αυτή την εντυπωσιακή καλωδιωτή γέφυρα στο δρόμο σας από το αεροδρόμιο Incheon στην πόλη της Σεούλ.

3.  6th October Bridge – 20.513,04 μέτραΕνώ η γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου στο Κάιρο πήρε το όνομα της από μια και μόνο μέρα που συμβολίζει το ξέσπασμα του πολέμου του Οκτωβρίου του 1973, χρειάστηκαν περισσότερα από 30 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Τα περισσότερα από τα 20.513 μέτρα υπερυψωμένου αυτοκινητοδρόμου περνούν πάνω από την ξηρά, αλλά η γέφυρα διασχίζει τον ποταμό Νείλο δύο φορές, και με μισό εκατομμύριο ανθρώπους να τη χρησιμοποιούν κάθε μέρα, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί κάνεις μέχρι και 45 λεπτά για να τη διασχίσει.

4.Chesapeake Bay Bridge-Tunnel – 24.140,16 μέτραΟι αυτοκινητιστές που έκαναν το ταξίδι από το Norfolk στο Delaware Valley πριν από την κατασκευή της Chesapeake Bay Bridge- Tunnel θα έπρεπε να οδηγούν πολύ περισσότερο για να φτάσουν στον προορισμό τους. Μπορούν να ευχαριστούν αυτή τη γέφυρα που συνδυάζει και σήραγγα για την εξοικονόμηση περίπου μιάμισης ώρας οδήγηση.

5.Atchafalaya Basin Bridge – 29.291,280 μέτρα
Οδηγώντας μέσα στη Λουιζιάνα, μερικές φορές οι ταξιδιώτες νιώθουν σαν να μην είναι πάνω σε μια γέφυρα, ειδικά στο σημείο μεταξύ Baton Rouge και Lafayette. Αυτό το σημείο του αυτοκινητοδρόμου περνά πάνω από την λεκάνη Atchafalaya, το μεγαλύτερο βάλτο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

6.Donghai Bridge - 32.491,68 μέτραΗ 32.491,68 μέτρων Donghai Bridge είναι μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες στον κόσμο που διασχίζουν τη θάλασσα. Εκτείνεται από τη Σαγκάη μέχρι το Yangshan περνώντας πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Δυστυχώς, οι τουρίστες στην Κίνα δεν επιτρέπεται να οδηγούν, οπότε θα απολαύσετε αυτή την καλωδιακή γέφυρα από την άνεση ενός ταξί.

7.Runyang Bridge – 35.658,552 μέτρα


Αν και οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να θαυμάσουν τον ποταμό Yangtze από ένα κρουαζιερόπλοιο, μπορείτε επίσης να τον δείτε περνώντας από αυτή τη γέφυρα ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει το Πεκίνο και τη Σαγκάη. Όταν η γέφυρα ολοκληρώθηκε το 2005, ήταν η τρίτη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο και η μεγαλύτερη στην Κίνα, μια χώρα με τεχνογνωσία στις μεγάλες γέφυρες.


8.Hangzhou Bay Bridge – 35.672,8776 μέτραΗ πόλη Hangzhou είναι διάσημη για τις γραφικές της γέφυρες στην περιοχή West Lake, αλλά φιλοξενεί επίσης μια πολύ μεγαλύτερη γέφυρα, την Hangzhou Bay Bridge. Χρειάστηκαν πάνω από 600 εμπειρογνώμονες και περίπου 10 χρόνια για να προγραμματίσουν και να σχεδιάσουν την καλωδιωτή γέφυρα, και πολλά από τα τμήματα της έπρεπε να κατασκευαστούν στην ξηρά και να μεταφερθούν στη θάλασσα.

9.Manchac Swamp Bridge – 36.710,112 μέτραΣτη Λουιζιάνα, περίπου το ένα τρίτο των αυτοκινητοδρόμων που διέρχονται την περιοχή περνούν από τη Manchac Swamp Bridge. Δεδομένου ότι κάθε ένας από τους τσιμεντένιους πασσάλους έπρεπε μεταφερθεί περίπου 76 μέτρα μέσα μέσα στον βάλτο, κάθε μίλι της γέφυρας κόστισε κατά μέσο όρο 7.000.000 δολάρια για να ολοκληρωθεί.

10.Lake Pontchartrain Causeway – 38.441,9856 μέτραΣύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, η Pontchartrain Causeway είναι η μεγαλύτερη γέφυρα που περνά πάνω από το νερό, τα νερά της λίμνης της Νέας Ορλεάνης Pontchartrain για να είμαστε ακριβείς. Η γέφυρα είναι τόσο μεγάλη που για μια τεράστια απόσταση, δεν μπορούμε να δούμε ξηρά σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.17 ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

17 από τα ωραιότερα κτίρια στον κόσμο
Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά κτίρια σε όλο τον κόσμο, μερικά από αυτά είναι αρκετά συνηθισμένο και άλλα γαι να συναρπάζουν όλους. Και αυτή είναι η πρόθεσή μας για σήμερα. Θα θέλαμε να σας συναρπάσουμε με τη συλλογή φωτογραφιών μας από 17 από τα ομορφότερα κτίρια στον κόσμο.
Είναι καταπληκτικά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα και λόγω των μοναδικών σχεδίων τους  είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο και έχουν γίνει τουριστικά αξιοθέατα.  Ελπίζουμε ότι θα σας αρέσουν και να επισκεφθείτε μερικά από αυτα.
Πηγή. SunnyDay

1.Heydar Aliyev Cultural Center, Baku, Azerbaijan


2.Bandra Ohm Residential Tower, Mumbai, India3.Sydney Opera House, Australia


4.Grand Lisboa, Macau, China5.Cybertecture Egg, Mumbai, India6.Burj Khalifa, Dubai


7.City Of Art And Sciences, Valencia, Spain


8.The Lotus Building, China


9.CCTV Headquarters, China


10.Petronas Towers, Malaysia


11.Futuroscope, France


12.Banknote Building, Kaunas, Lithuania


13.Cobra Towers, Kuwait


14.Anara Tower, Dubai


15.Guggenheim Museum Bilbao, Spain


16.Aqua Tower, Chicago, USA


17.Piano And Violin Shaped House, China


TA 10 ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τα 10 ωραιότερα κτίρια στον κόσμο!
Οι περισσότεροι άνθρωποι αν είχαν πολλά χρήματα αν τους ρωτήσεις, θα ήθελαν να κάνουν ταξίδια, να μάθουν τις νοοτροπίες και τη φιλοσοφία κάθε λαού! Ανά τον κόσμο, η κάθε χώρα έχει τα δικά της κτίρια δείγματα μοντέρνας ή παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν την κουλτούρα της.
Εμείς σας παρουσιάζουμε τα 10 ωραιότερα κτίρια του κόσμου -κατά την κρίση μας πάντα- και σας ταξιδεύουμε για λίγο εκτός καθημερινότητας!
Αφήστε το μυαλό να σας συναιπάρει με τις παρακάτω εικόνες...
Πηγή. Boro.gr

1. Burj Al Arab, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

2. Sagrada Família, Βαρκελώνη, Ισπανία3. Μονή Tiger’s Nest, Μπουτάν


4. Wat Rong Khun, Chiang Rai, Ταϊλάνδη5. Ινστιτούτο Ήχου και Εικόνας, Hilversum, Ολλανδία


6. Ο Χρυσός Ναός, Amritsar, Ινδία


7.  Νέο κτίριο Όπερας και Μπαλέτου της Νορβηγίας, Όσλο, Νορβηγία8. Guggenheim, Μπιλμπάο, Ισπανία9. Μεγάλο Τζαμί, Djenne, Μάλι


10. Mont St. Michel, Νορμανδία, Γαλλία


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου