ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΕΧΝΗΤΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

Επιστήμονες κατασκεύασαν φορητό πνεύμονα


Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Swansea αναπτύσσουν φορητό πνεύμονα που ενδεχομένως θα μπορούσε να βοηθήσει ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η συσκευή θα έχει μέγεθος θήκης γυαλιών και θα οξυγονώνει το αίμα έξω από το σώμα πριν περάσει από τους πνεύμονες. Έτσι ίσως θα μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση στις μεταμοσχεύσεις. Θα χρειαστούν όμως πολλά χρόνια πριν η συσκευή γίνει διαθέσιμη.

ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΛΙΘΙΟΥ ΦΟΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ

Επαναστατική μπαταρία λιθίου φορτίζεται αστραπιαία
 Στέφανος Μπουλογεώργος


Μια μικρή τροποποίηση επιταχύνει θεαματικά την κίνηση των ιόντων μέσα στην μπαταρία (φωτ. αρχείου)
Λονδίνο
Μια «ντοπαρισμένη» μπαταρία λιθίου που ανέπτυξαν ερευνητές στο ΜΙΤ υπόσχεται να οδηγήσει σε λίγα χρόνια σε κινητά τηλέφωνα που φορτίζονται σε λίγα δευτερόλεπτα, φορητούς υπολογιστές που «γεμίζουν» σε ένα λεπτό και ηλεκτρικά αυτοκίνητα που χρειάζεται να μένουν στην πρίζα μόνο πέντε λεπτά.

AΣΥΡΜΑΤΗ ΠΡΙΖΑ. ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ΙΝΤΕL

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα
Aσύρματη πρίζα, το νέο επίτευγμα της Intel


Ασύρματο ρεύμα, μια λαμπρή ιδέα
Σαν Φρανσίσκο
Ένα πειραματικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας που επέδειξε η Intel υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην καθημερινή ζωή καταργώντας τις συμβατικές πρίζες και τους φορτιστές.
Στο ετήσιο συνέδριο της Intel στο Σαν Φρανσίσκο, στέλεχος της εταιρείας χρησιμοποίησε την «ασύρματη ενεργειακή σύνδεση συντονισμού» (Wireless Energy Resonant Link) για να ανάψει μια λάμπα των 60 Watt που βρισκόταν στη σκηνή.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΧΡΩΜΟΣΩΜΑ

Δημιουργήθηκε το πρώτο, πλήρως συνθετικό χρωμόσωμα


Οι επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν εξ' αρχής ένα πλήρως συνθετικό και λειτουργικό χρωμόσωμα, μία εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για νέες επαναστατικές καινοτομίες στο πεδίο της βιοτεχνολογίας και της ιατρικής κατά τις επόμενες δεκαετίες.
Τα συνθετικά χρωμοσώματα, που σχεδιάζονται με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία μελλοντικών συνθετικών μορφών ζωής (κατ' αρχήν μικροοργανισμών και αργότερα φυτών και ζώων), με ποικίλες εφαρμογές όπως ο καθαρισμός του περιβάλλοντος από τοξικές ουσίες, η βιομηχανική παραγωγή νέων φαρμάκων, εμβολίων, βιοκαυσίμων, θρεπτικών ουσιών και άλλων «εξωτικών» υλικών.
Πηγή. ΑΝΤ1NEWS

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Νέο λογισμικό επιτρέπει σε ανθρώπους με αχρωματοψία να διακρίνουν τα χρώματα στην τηλεόραση
         
Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει σε άτομα με αχρωματοψία να παρακολουθήσουν τηλεόραση καλύτερα από κάθε άλλη φορά στη ζωή τους. Το νέο σύστημα, με την ονομασία Eyetec, επιτρέπει στον θεατή με αχρωματοψία να διακρίνει καλά μεταξύ του κόκκινου και του πράσινου.
Οι ερευνητές της Σχολής Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας (East Anglia) στο Νόργουιτς, με επικεφαλής τον καθηγητή Γκράχαμ Φίνλεϊσον, σύμφωνα με τη βρετανική «Telegraph», δημιούργησαν την εταιρεία Spectral Edge για να προωθήσουν εμπορικά το προϊόν τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΙΙΒΕΑΑ: Ακόμη περισσότερα γενόσημα με πιστοποίηση για τους Ελληνες
Γιάννης ΔεβετζόγλουΟ υπεύθυνος του εργαστηρίου πιστοποίησης γενόσημων φαρμάκων Κωνσταντίνος Ταμβακόπουλος, ερευνητής Β
          
Το πρώτο εξειδικευμένο ολοκληρωμένο κέντρο μελέτης πιστοποίησης ποιότητας (βιοϊσοδυναμίας) γενόσημων φαρμάκων στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του σε περίπου ένα χρόνο στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Στόχος του είναι να πιστοποιεί αντίγραφα φαρμάκων ελληνικών και πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη τους και στους έλληνες πολίτες. Το έργο πραγματοποιείται με την ευθύνη του ΙΙΒΕΑΑ και τη συνεργασία του νοσοκομείου «Η Σωτηρία».
Η ενέργεια δεν αποτελεί απλώς επιτακτική ανάγκη για την κάλυψη των υποχρεώσεων της χώρας μας προς τους δανειστές (η χώρα μας οφείλει έως το τέλος τους έτους να διαθέτει 80% γενόσημα φάρμακα, ενώ σήμερα διαθέτει μόνο 20%). Αλλά είναι και ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του έλληνα στα γενόσημα φάρμακα.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΜΥ

Επιστήμονες δημιούργησαν στο εργαστήριο ανθρώπινο σκελετικό μυ

           
Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν στο εργαστήριο για πρώτη φορά έναν ανθρώπινο σκελετικό μυ, ο οποίος μπορεί να συστέλλεται και να ανταποκρίνεται στα εξωτερικά ερεθίσματα όπως ο φυσικός μυς.
Ο καλλιεργημένος μυς θα επιτρέψει στους επιστήμονες να δοκιμάσουν πάνω του την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια νέων φαρμάκων, καθώς και να μελετήσουν καλύτερα διάφορες μυικές ασθένειες, ιδίως όσες είναι σπάνιες και καθιστούν δύσκολες τις βιοψίες.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΤΕΧΝΙΤΗ ΚΑΡΔΙΑ !!!

Εξιτήριο για τον πρώτο ασθενή στον κόσμο με μόνιμη τεχνητή καρδιά
Γιάννης Δεβετζόγλου
Οι δύο πλευρές της τεχνητής καρδιάς Carmat

       
Εξιτήριο πήρε μετά από πέντε μήνες ο ασθενής από τη Γαλλία που του είχε τοποθετηθεί η δεύτερη τεχνητή καρδιά στον κόσμο. Ο πρώτος είχε αποβιώσει 74 ημέρες από την τοποθέτησή της λόγω προβλημάτων στη λειτουργία της.
Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Le Parisien ο καθηγητής Αλέν Καρπαντιέ, εμπνευστή της συσκευής, «ο ασθενής ζει πλέον μια φυσιολογική ζωή».
Ο 68χρονος που έλαβε την τεχνητή καρδιά «κατάφερε να φύγει από το νοσοκομείο στις 2 Ιανουαρίου και να επιστρέψει επιτέλους στο σπίτι του», δήλωσε ο καθηγητής.
Η επιστροφή στο σπίτι κατέστη δυνατή μόλις ο ασθενής κατάφερε να «έχει πλήρη αυτονομία και κυρίως να χειρίζεται ο ίδιος» μια φορητή συσκευή βάρους τριών κιλών που περιέχει δύο μπαταρίες που προμηθεύουν ηλεκτρικό ρεύμα στην τεχνητή καρδιά.

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΣΙΜΑ


Αυτό είναι το αεροπλάνο που θα κάνει το γύρο του κόσμου χωρίς καύσιμα (Βίντεο)
Αποκλειστικά με τη χρήση ηλιακής ενέργειας θα τροφοδοτείται το Solar Impulse 2, για να κάνει το γύρο του κόσμου.

Το αεροπλάνο Solar Impulse 2, το οποίο τροφοδοτείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, θα επιδιώξει τον επόμενο μήνα να γράψει ιστορία, κάνοντας τον γύρο του κόσμου χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου καύσιμα.
Η απογείωση θα γίνει από το Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η πτήση θα κάνει στάσεις στην Ινδία, την Μιανμάρ και την Κίνα, προτού διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό, πετάξει πάνω από τις ΗΠΑ και τη Νότια Ευρώπη, για να προσγειωθεί ξανά εκεί από όπου ξεκίνησε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ROZETTA

Νέες ανακαλύψεις της Rozetta για τον παράξενο κομήτη
Εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αποστολή του ευρωπαϊκού σκάφους Rosetta, στον κομήτη 67Ρ. Πηγή: (ΕΡΑ)

         
Μια σωρεία επιστημονικών ανακαλύψεων συνοδεύει την περιπετειώδη αποστολή του ευρωπαϊκού σκάφους Rosetta, στον κομήτη 67Ρ.
Οι επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη «φουρνιά» των ευρημάτων τους, μετά από την έως τώρα ανάλυση των επιστημονικών στοιχείων που συνέλεξαν.
Η Rosetta, μετά το δεκαετές ταξίδι της για να φθάσει έως αυτόν, συνεχίζει να ακολουθεί κατά πόδας τον διαμέτρου τεσσάρων χιλομέτρων κομήτη, πάνω στον οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται το όχημα προσεδάφισης «Philae» σε κατάσταση νάρκης.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙ

 Παγκόσμια πρωτιά: Ελληνες επιστήμονες «μετρούν» τη μνήμη με ένα βιντεοπαιχνίδι
Γιάννης Δεβετζόγλου
     
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα βιντεοπαιχνίδια βλάπτουν την ψυχική και σωματική υγεία παιδιών και εφήβων. Από σήμερα ένα ειδικό βιντεοπαιχνίδι που διατίθεται δωρεάν και δημιουργήθηκε από έλληνες επιστήμονες, έρχεται για να… σώσει το μυαλό των ανθρώπων μέσης και τρίτης ηλικίας. Πώς; Το ειδικό παιχνίδι, «εικονικό σούπερ μάρκετ», όπως ονομάζεται είναι κατασκευασμένο για οθόνες αφής και μπορεί να διαγνώσει εάν κάποιος άνθρωπος θα αντιμετωπίσει στο μέλλον προβλήματα με τη μνήμη του, εάν θα εκδηλώσει άνοια ή ακόμη και νόσο Αλτσχάιμερ. «Και εφόσον έχουμε πρώιμη διάγνωση, άμεσα έχουμε και τους τρόπους που επιβραδύνουμε τις διαδικασίες έκπτωσης της μνήμης», εξηγεί η Μάγδα Τσολάκη, καθηγήτρια νευρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΝΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

Διαφορές και συμπτώματα μεταξύ μίνι εγκεφαλικού και αθόρυβου εγκεφαλικού


Η μερική παράλυση του προσώπου, η διαταραχή της ομιλίας και η σύγχυση είναι τα τυπικά συμπτώματα που συνοδεύουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.
Οι περισσότεροι γνωρίζουν τι είναι το ισχαιμικό και το αιμορραγικό εγκεφαλικό, οι δύο βασικότεροι και πιο επικίνδυνοι τύποι εγκεφαλικού επεισοδίου. Υπάρχει όμως και το λεγόμενο μίνι εγκεφαλικό ή μικροεγκεφαλικό (παροδικό ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο) και το αθόρυβο εγκεφαλικό, δύο πιο ήπιες μορφές εγκεφαλικού που μπορεί να μην αντιληφθούμε καν.
Εγκεφαλικό ονομάζεται γενικώς ένα επεισόδιο κατά το οποίο διαταράσσεται η παροχή αίματος σε κάποιο τμήμα του εγκεφάλου.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

ΠΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ

Ερευνα: Πώς θα είναι η τεχνολογία σε 30 χρόνια

Η τακτική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις δεκαετίες αλλάζοντας ουσιαστικά την καθημερινότητα των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου και συμβάλλοντας στο μετασχηματισμό της κοινωνίας και του τρόπου ζωής μας. Πώς όμως θα εξελιχθεί η τεχνολογία σε τριάντα χρόνια από σήμερα;
Θα είναι το ίδιο ευεργετικά τα αποτελέσματά της για την ανθρωπότητα ή ενδέχεται η ψηφιακή πραγματικότητα να αλλάζει προς το χειρότερο τη ζωή μας;
Ειδικοί της εταιρείας πληροφοριακών συστημάτων και διαδικτυακής προστασίας, Kaspersky Lab θέλησαν να εξετάσουν πώς περίπου θα μοιάζει το μέλλον, ποια θα είναι η εξέλιξη τεχνολογιών πληροφορικής και ποιες θα είναι οι αλλαγές στη ζωή μας στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα του 2045.
«Με τον σημερινό ρυθμό ανάπτυξης των Τεχνολογιών Πληροφορικής, είναι αρκετά δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πώς θα είναι το τοπίο σε μερικές δεκαετίες. Ωστόσο, είναι σαφές ότι κάθε χρόνο οι τεχνολογίες μας θα γίνονται ακόμα πιο έξυπνες και οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να συμβαδίζουν με αυτές. Οπωσδήποτε, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες θα συνεχίσουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίηση κάθε νέας προόδου στον τομέα της Πληροφορικής για τους δικούς τους κακόβουλους σκοπούς» δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκόστεφ, επικεφαλής διαδικτυακής ασφάλειας της Kaspersky Lab.

ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΞΥΠΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

Η ζώνη που ξυπνά τον οδηγό όταν τον παίρνει ο ύπνος


Μια "έξυπνη" ζώνη αυτοκινήτου, η οποία παρακολουθεί συνεχώς τους παλμούς της καρδιάς και την αναπνοή του οδηγού και τον ειδοποιεί με ηχητικό σήμα, όταν "καταλαβαίνει" ότι αυτός πάει να αποκοιμηθεί στο τιμόνι, δημιούργησαν ισπανοί ερευνητές.
Η ζώνη διαθέτει ειδικούς ηλεκτρονικούς αισθητήρες που καταγράφουν τους ρυθμούς της αναπνοής και των χτύπων της καρδιάς. Όταν αυτοί πέφτουν πολύ, μία ένδειξη ότι ο οδηγός κινδυνεύει να τον πάρει ο ύπνος, τότε η ζώνη "κουδουνίζει" για να τον ξυπνήσει έγκαιρα.

TA KATAΦΕΡΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ PHILE ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ROSETTA

Τα κατάφερε τελικά το ρομπότ Philae της αποστολής RosettaΣΗΜΑΔΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΕΔΩΣΕ ΤΟ CURIOSITY

Σημάδια ζωής στον Άρη έδωσε το Curiosity
Το Curiosity έδωσε τα πρώτα στοιχεία για ύπαρξη ζωής στον πλανήτη Άρη.


Το Curiosity, ένα από τα όργανα του ρομποτικού σκάφους, με τους έξι τροχούς, που βρίσκεται στον πλανήτη για λογαριασμό της NASA, εντόπισε ίχνη μεθανίου που εκ πρώτης όψεως δεν μπορούν να ερμηνευτούν με βάση τη γεωλογία ή την οργανική ύλη που μεταφέρεται στον Κόκκινο Πλανήτη από κομήτες ή αστεροειδείς.

ΟΚΤΩ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΖΩΗ

Ανακαλύφθηκαν οκτώ πλανήτες που είναι ικανοί να φιλοξενήσουν ζωήΟκτώ μακρινούς πλανήτες, δύο εκ των οποίων μοιάζουν πολύ με τη Γη, ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες.
Αστρονόμοι στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν οκτώ νέους εξωπλανήτες, που βρίσκονται στη «φιλόξενη» ζώνη των μητρικών άστρων τους, δηλαδή σε κατάλληλη απόσταση από αυτά -ούτε πολύ κοντά, ούτε πολύ μακρυά- για να διαθέτουν νερό και πιθανώς συνθήκες παρόμοιες με αυτές της Γης. Τουλάχιστον δύο από αυτούς θεωρούνται οι πιο όμοιοι με τη Γη που έχουν ποτέ βρεθεί.
Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας. «Οι περισσότεροι από αυτούς τους πλανήτες έχουν καλές πιθανότητες να είναι βραχώδεις σαν τη Γη», σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Γκιγέρμο Τόρες του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΙΑΝΕΙ 1600 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ

Το αυτοκίνητο που «πιάνει» τα 1600 χλμ/ώραΤο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο έδαφος φιλοδοξεί να σπάσει το Bloodhound SuperSonic Car (SSC), πιάνοντας ταχύτητα 1.600 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου