ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΝΕΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ


HP: «Επαναστατικός» νέος υπολογιστής μέχρι το 2016Ο επόμενος χρόνος αναμένεται να φέρει πιο κοντά ένα νέο λειτουργικό σύστημα και έναν «εξωτικό» νέο υπολογιστή από την HP, τα οποία αναμένεται να αλλάξουν συθέμελα τον κόσμο της πληροφορικής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του MIT Technology Review, το ερευνητικό τμήμα της Hewlett Packard πρόκειται εντός της επόμενης χρονιάς να έχει ολοκληρώσει τη δημιουργία ενός νέου τύπου υπολογιστή, ο οποίος αποκαλείται «The Machine».
Θα πρόκειται για το πρώτο σύστημα μίας νέας σειράς υπολογιστών που θα είναι λιγότερο απαιτητικοί ενεργειακά και περισσότερο ισχυροί σε επιδόσεις, σε σχέση με του σημερινούς υπολογιστές.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Οπτική ίνα από… αέρα!
Επανάσταση στην ασύρματη μεταφορά δεδομένων


Αεροδιάδρομοι υπόσχονται την μεταφορά δεδομένων ακόμη και στον... Αρη!  
Μέριλαντ
Μια νέα πρόταση στον τομέα της ασύρματης μεταφοράς δεδομένων κάνει ο Χάουαρντ Μίλτσμπεργκ, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ στις ΗΠΑ. Υποστηρίζει ότι είναι εφικτή η δημιουργία αεροδιαδρόμων που θα λειτουργούν με τρόπο ανάλογο με εκείνον των οπτικών ινών αλλά πολύ πιο αποδοτικά.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΣΔΙΑΣΤΑΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η επανάσταση των δισδιάστατων υλικών συνεχίζεται με το «γερμανένιο»


Πρόκειται για ένα υποσχόμενο «δισδιάστατο» υλικό, του οποίου η ύπαρξη είχε προταθεί θεωρητικά πριν από μια πενταετία
Η ατομική δομή του γερμανένιου σε μοντέλο υπολογιστή (αριστερά) και σε εικόνα μικροσκοπίου σήραγγας. Credit: (New Journal of Physics/IOP Publishing)
Βερολίνο
Ένα υποσχόμενο «δισδιάστατο» υλικό, του οποίου η ύπαρξη είχε προταθεί θεωρητικά πριν από μια πενταετία, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες σε Ευρώπη και Κίνα. Είναι το «γερμανένιο», ξάδελφος του περίφημου γραφένιου που υπόσχεται επανάσταση στην ηλεκτρονική.

ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΛΕΪΖΕΡ ΟΠΛΟ

Έτοιμο προς χρήση το νέο λέιζερ όπλο (Βλέπε  καί  στο  τέλος  το βίντεο)
Καταστρέφει στόχους με απόλυτη ακρίβεια και ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ


Ουάσινγκτον
Έτοιμο για δράση είναι το νέο όπλο λέιζερ του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις τελικές δοκιμές που έγιναν από το πλοίο USS Ponce, στον Περσικό Κόλπο.

ΝΑΝΟΪΑΤΡΙΚΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ !

Νανοϊατρική: είμαστε μόνο στην αρχή
Εξετάσεις αίματος χωρίς να τρυπάμε το σώμα; Φακοί επαφής για να βλέπουμε στο σκοτάδι; Οι δυνατότητες της νανοϊατρικής είναι αστείρευτες - Αρκεί να μην τις κοιτάζουμε με τα μάτια του... Χόλιγουντ - Συζήτηση με τον καθηγητή Κώστα Κωσταρέλο, από τους πρωτεργάτες του νανόκοσμου


Αλλοτε απρόσιτα και εξωτικά, τα νανοσωματίδια έχουν πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας. Με την πρόοδο της επιστήμης το «μικρό» μικραίνει όλο και περισσότερο και η «κάθοδός» μας στη νανοκλίμακα αλλάζει την καθημερινότητά μας χαρίζοντάς μας αντικείμενα με ξεχωριστές ιδιότητες. Κυρίως όμως θωρακίζει την υγεία μας με καινούργια φάρμακα και νέους τρόπους διάγνωσης. Παράλληλα μας προσφέρει απρόσμενα υλικά με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά, όπως το μαγικό και «τα πάντα υποσχόμενο» γραφένιο. Η ορμητική αυτή εξέλιξη γεννά ευφορία και μεγάλες προσδοκίες αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί προβληματισμούς. Πού ακριβώς βρισκόμαστε στον αγώνα για τον έλεγχο του «νανόκοσμου»; Πόσες από τις υποσχέσεις και τις προσδοκίες βαδίζουν στην πραγματικότητα και πόσες ίπτανται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας; Επίσης, πόσο πρέπει να φοβόμαστε για την ασφάλειά μας από τα νέα υλικά που εισάγονται στην Ιατρική; Συζήτηση εφ’ όλης της «νανοεπιστημονικής» ύλης με τον Κώστα Κωσταρέλο, καθηγητή Νανοϊατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και εκ των επικεφαλής των ερευνών για την ασφάλεια του γραφενίου στο πρόγραμμα Graphene Flagship της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΔΡΟΦΟΒΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟ

Δείτε το πρώτο υδροφοβικό μέταλλο
Οι σταγόνες νερού αναπηδούν πάνω του και απομακρύνονται
Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο από τα πειράματα στα οποία οι σταγόνες κυριολεκτικά μοιάζουν με μπαλάκια που αναπηδούν πάνω στη μεταλική επιφάνεια


Επιστήμονες στις ΗΠΑ κατάφεραν να δημιουργήσουν μεταλλικές επιφάνειες τόσο υδροφοβικές, που όταν πέφτουν πάνω τους σταγόνες νερού, αυτές αναπηδούν και απομακρύνονται. Με αυτό τον τρόπο, το μέταλλο αυτοκαθαρίζεται (καθώς οι σταγόνες, προτού απομακρυνθούν, παίρνουν μαζί τους τη σκόνη), δεν πιάνει πάγο, ούτε σκουριάζει στον ίδιο βαθμό.
Το λέιζερ
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Οπτικής του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης χρησιμοποίησαν τη βοήθεια ενός ισχυρού λέιζερ για να διαμορφώσουν κατάλληλα μικρά τμήματα μεταλλικών επιφανειών από τιτάνιο, πλατίνα και ορείχαλκο. Αν καταστεί εφικτό η ίδια τεχνική να εφαρμοστεί όχι μόνο στο εργαστήριο, αλλά σε μεγάλη κλίμακα, τότε θα είναι δυνατό να παραχθούν νέα υλικά κάθε είδους, από ηλιακούς συλλέκτες έως είδη μπάνιου, τα οποία δεν θα σκουριάζουν, ούτε θα λερώνονται εύκολα.

ΔΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ

«Δισδιάστατος τσίγκος», νέος υποψήφιος διάδοχος του πυριτίου
Μια νέα εποχή ίσως ανατέλλει για τον ταπεινό κασσίτερο (Πηγή: Brad Plummer/SLAC_


Στάνφορντ, Καλιφόρνια
Μια πρωτοποριακή τσίγκινη λαμαρίνα, η οποία πάχος ενός μόλις ατόμου, άγει τον ηλεκτρισμό με απόδοση 100%, και θα μπορούσε στο μέλλον να διαδεχθεί το πυρίτιο στα ηλεκτρονικά κυκλώματα.
Η νέα μορφή του κασσίτερου βαφτίστηκε «στανένιο», ένας συνδυασμός του stannum, της λατινικής λέξης για τον κασσίτερο, με την κατάληξη «-ένιο» που χρησιμοποιείται και για το γραφένιο -μια μορφή του άνθρακα που έχει επίσης τη μορφή φύλλων με πάχος ενός ατόμου. Επειδή τα φύλλα αυτά έχουν αμελητέο πάχος ονομάζονται συχνά και «δισδιάστατα» υλικά.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΝΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΥΡΙΤΕΝΙΟ

Μετά το γραφένιο, ο ξάδελφός του το πυριτένιο
Πρόκειται για μια μορφή πυριτίου που παίρνει τη μορφή φύλλων με πάχος ενός μόλις ατόμου
Όστιν, Τέξας
Διεθνής ομάδα ερευνητών παρουσιάζει το πρώτο τρανζίστορ από «πυριτένιο», μια μορφή πυριτίου που παίρνει τη μορφή φύλλων με πάχος ενός μόλις ατόμου. Το υποσχόμενο νέο υλικό, το οποίο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο εργαστήριο το 2009, θα μπορούσε να αντικαταστήσει το συμβατικό πυρίτιο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

NEA ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΔΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΥΛΙΚΑ

Δισδιάστατα υλικά «φέρνουν νέα εποχή στην ηλεκτρονική και τη βιομηχανία»


Καλλιτεχνική απεικόνιση του γραφένιου. H διάταξη των ατόμων σε δυσδιάστατα φύλλα αποκαλύπτει «κρυφές» ιδιότητες

Ουάσινγκτον
Πρώτα ήρθε το γραφένιο, μια εξωτική μορφή του άνθρακα που έχει τη μορφή φύλλων, πάχους ενός μόνο ατόμου. Τώρα, Αμερικανοί ερευνητές ανακοινώνουν ότι δημιούργησαν δισδιάστατα φύλλα από μια πληθώρα άλλων υλικών, κατάλληλα μεταξύ άλλων για ηλεκτρονικά κυκλώματα και σούπερ μπαταρίες.

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ

Λογισμικό κατασκοπείας της NSA κρύβεται βαθιά στον σκληρό δίσκο
Εχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί μια πληθώρα στόχων, από κυβερνήσεις μέχρι οργανώσεις τζιχαντιστών


Μόσχα
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) είχε βρει τρόπο να φυτεύει λογισμικό κατασκοπείας σε δημοφιλείς μάρκες σκληρών δίσκων όπως η Western Digital, η Seagate και η Toshiba, και είχε έτσι τη δυνατότητα να παρακολουθεί μια πληθώρα στόχων, από κυβερνήσεις μέχρι οργανώσεις τζιχαντιστών.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΓΗ

Εντυπωσιακό βίντεο: Η επιστροφή από το διάστημα στη Γη
Πως είναι να ταξιδεύει κανείς με ταχύτητα 17.000 μιλίων ανά ώρα; Δείτε το βίντεο της Nasa με την επιστροφή αστροναύτη απο το διάστημα στη Γη.

Ένα εντυπωσιακό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Nasa όπου καταγράφεται η  μοναδική πορεία μίας κάψουλας Σογιούζ από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στη Γη.
Η επιστροφή στη γη με ταχύτητα 17.000 μιλίων ανά ώρα φυσικά δεν αποτελεί μια χαλαρωτική εμπειρία, όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες της Nasa και γράφει ο Independent.
Οι εκπληκτικές φωτογραφίες και το gif της NASA αποδεικνύουν τη δύσκολη, αν όχι απίστευτη, διαδικασία όπου οι αστροναύτες αντέχουν στην κάψουλα κατά τη διάρκεια επιστροφής τους στη Γη από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
Στο βίντεο διακρίνονται οι σπίθες που προκύπτουν από τη θερμότητα 1.600 βαθμών Κελσίου που «χτυπάει» στην επιφάνεια της κάψουλας εξαιτίας της τριβής του σκάφους με την ατμόσφαιρα.
Λίγο αργότερα, τέσσερα αλεξίπτωτα απελευθερώνονται και η κάψουλα κινείται με σχετικά μειωμένη ταχύτητα της τάξης των 500 μιλίων την ώρα, σύμφωνα με τον Independent.
Στο βίντεο καταγράφεται η επιστροφή του Μάικ Χόπκινς στη Γη τον περασμένο Μάρτιο, έπειτα από την παραμονή του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Ο αστροναύτης κατά τη διάρκεια του βίντεο περιγράφει ποιες χώρες βλέπει από ψηλά, ενώ αναφέρεται και στην Ελλάδα από όπου, όπως λέει, έχει ένα καλό φίλο και μιλά για το φαγητό…
Πηγή. ΑΝΤ1 NEWS


Πηγή. Newsbeast.gr

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΛΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΜΕΓΑΛΟΪΟΥ

Φως στα μυστικά του κυτταρομεγαλοϊού
Ελληνες και νοτιοκορεάτες ερευνητές ανακάλυψαν τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί για να ξεγελά το ανοσοποιητικόΤα μυστικά του «ύπουλου» μεγαλοκυτταροϊού έφεραν στο φως έλληνες ερευνητές
Φως στους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί ο ερπητοϊός HCMV (ανθρώπινος κυτταρομεγαλοϊός) προκειμένου να ξεγελάσει το ανοσοποιητικό σύστημα έριξαν έλληνες ερευνητές από την ομάδα Χημείας Πρωτεϊνών του Ινστιτούτου Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", σε συνεργασία με νοτιοκορεάτες ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ.
Σύμφωνα με δημοσίευση των ελλήνων επιστημόνων (Ευστράτιος Στρατίκος, Ειρήνη Ευνουχίδου) και των ασιατών συναδέλφων τους στην επιθεώρηση "Nature Immunology" ο ιός χρησιμοποιεί μόρια που ονομάζονται microRNA για να «χειραγωγήσει» τα κύτταρα που μολύνει, ώστε να σταματήσουν να παράγουν το ένζυμο ERAP1.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ

Λέιζερ «αναγεννά» νευρώνες!
Ελληνες ερευνητές χτίζουν σκαλωσιές για νευρικά κύτταρα με στόχο τη θεραπεία εκφυλιστικών νόσωνΕνα βήμα πιο κοντά στη «φυσική» αναγέννηση νευρώνων έφτασαν έλληνες επιστήμονες από το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας, στην Κρήτη, σε συνεργασία με Βρετανούς από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Με τη βοήθεια του ταχύτατου λέιζερ Ti: sapphire (τιτανίου - ζαφειρίου) οι ειδικοί κατάφεραν να κατασκευάσουν μικροσκοπικές «σκαλωσιές» από πολυμερές υλικό, επάνω στις οποίες στη συνέχεια αναπτύχθηκαν επιτυχώς νευρικά κύτταρα, τα οποία μάλιστα ακολουθούσαν συγκεκριμένη γεωμετρία. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε μελλοντικά, σύμφωνα με τους ερευνητές, να οδηγήσει στην αποκατάσταση τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη ή ακόμη και στην αντιμετώπιση σοβαρών εκφυλιστικών νόσων, όπως π.χ. αυτές του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ.
«Η ιδέα πίσω από το όλο εγχείρημα ήταν να φτιάξουμε ικριώματα, δηλαδή σκαλωσιές, επάνω στις οποίες να μπορούμε να αναπτύξουμε κύτταρα» εξηγεί αποκλειστικά στο «Βήμα» η επικεφαλής του Εργαστηρίου Μη Γραμμικής Λιθογραφίας του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ και μία εκ των συγγραφέων της μελέτης δρ Μαρία Φαρσάρη. «Να αποφύγουμε, δηλαδή, τις μεταμοσχεύσεις ιστών από νεκρούς δότες. Στόχος είναι να πάρουμε κύτταρα από τον ίδιο τον ασθενή - βλαστοκύτταρα ή κύτταρα που θα έχουν μεταποιηθεί - ώστε επάνω σε μια σκαλωσιά να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον τεχνητό ιστό και να αντικαταστήσουμε τον ιστό που έχει υποστεί βλάβες, π.χ. ένα τεχνητό ήπαρ ή ένα τεχνητό πάγκρεας».

ΦΩΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΟΥ DNA

«Φως» στον μηχανισμό επιδιόρθωσης του DNA
Νέες λειτουργίες του μηχανισμού επιδιόρθωσης του DNA ανακαλύφθηκαν στην Κρήτη


Οι μηχανισμοί επιδιόρθωσης του DNA εντοπίζουν και επισκευάζουν εσφαλμένες αλληλουχίες στα γονίδια
Ένας από τους βασικούς μηχανισμούς με τους οποίους τα κύτταρα επιδιορθώνουν τις βλάβες του DNA παίζει σημαντικό ρόλο και στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης των θηλαστικών, αποκαλύπτει ελληνική μελέτη που δημοσιεύεται σε έγκριτη αμερικανική επιθεώρηση.
Όπως εξηγεί ανακοίνωση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης, το DNA εκτίθεται αδιάκοπα σε πλήθος τοξικών παραγόντων που προσβάλλουν την εύθραυστη δομή του.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

H ελληνική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας προσελκύει το ενδιαφέρον της Κίνας


Την από κοινού ανάπτυξη νέων προϊόντων και τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας επιδιώκουν ελληνικές και κινεζικές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επίσκεψη στελεχών της Κινέζικης Ακαδημίας Διαστημικής Τεχνολογίας (China Academy of Space Technology - CAST) στην Αθήνα και οι συναντήσεις με επιχειρήσεις μέλη των si-Cluster και mi-Cluster, που συντονίζει το Corallia. Το ενδιαφέρον των δύο πλευρών εστιάζεται σε τομείς της υψηλής τεχνολογίας, όπως οι δορυφορικές επικοινωνίες, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μικροηλεκτρομηχανικών συστημάτων, οι εφαρμογές τηλεπισκόπησης και η δορυφορική πλοήγηση. Επί των τομέων αυτών, άλλωστε, υπάρχει διμερής συνεργασία ήδη από το 2013.

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΦΤΕΡΟ !!!


ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΩΠΕΙΑΣ

«Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για ελληνική μέθοδο διόρθωσης της πρεσβυωπίας


Την έγκριση των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ έλαβε, η μέθοδος χειρουργικής διόρθωσης της πρεσβυωπίας που αναπτύχθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) από τον επίκουρο καθηγητή Γιώργο Λαμπίρη.
Μάλιστα, η μελέτη για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της πρόκειται να δημοσιευθεί σε προσεχές τεύχος, τόσο της Αμερικανικής, όσο και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής Καταρράκτη.


Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Dr Google

Ιατρικές συμβουλές από τον Dr. Google

 
H Google έθεσε σε λειτουργία μια νέα δυνατότητα στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησής της, έτσι ώστε, όταν οι χρήστες ψάχνουν ιατρικές συμβουλές για κάποιο θέμα υγείας που τους απασχολεί, να εμφανίζονται στην κορυφή των απαντήσεων μια σειρά από σχετικές πληροφορίες και συστάσεις που είναι ελεγμένες από γιατρούς και έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

Καθηγητές διεθνούς εμβέλειας μέλη του συμβουλίου διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης


Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Δ. Τσιχριτζής αντιπρόεδρος του Fraunhofer Research Centre, του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου στην Ευρώπη είναι ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Συνολικά έξι εξωτερικά μέλη από τα 19 που είχαν βάλει υποψηφιότητα εξελέγησαν μετά από την σύγκλιση των 8 εσωτερικών μελών, υπό την προεδρεία του συμβούλου που κατείχε την πλειοψηφία των ψήφων στο Πολυτεχνείο της Κρήτης.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΙΤ ΕΤΩΝ 13 !!!!!!!!!

Καθηγητής στο ΜΙΤ… ετών 13!


Μέσα σε τρία χρόνια, ο 13χρονος έγινε γκουρού της τεχνολογίας, ίδρυσε εταιρεία ηλεκτρονικών και διδάσκει απόφοιτους του περίφημου πανεπιστημίου ΜΙΤ στον ελεύθερο χρόνο του.
Υποκλίνονται μπροστά του ακόμη και πολύπειροι καθηγητές… Ο 13χρονος Κουίν Ετνάιρ είναι ένας αυτοδίδακτος εφευρέτης, ένα παιδί-θαύμα, που μέσα σε λίγα χρόνια κέρδισε τη διεθνή καταξίωση.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑΝΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

«Ζωντανά υλικά» από κύτταρα και νανοσωματίδια χρυσού
Ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ έκαναν ένα ακόμα βήμα για τη δημιουργία «ζωντανών υλικών», που συνδυάζουν ανόργανα και οργανικά συστατικά.


Η έμπνευση προέρχεται από την ύπαρξη στη φύση υλικών όπως τα οστά, όπου συνυπάρχουν ανόργανα μέταλλα και ζωντανά κύτταρα. Οι μηχανικοί κατάφεραν να μετατρέψουν βακτηριακά κύτταρα, έτσι ώστε αυτά να παράγουν βιοφίλμ με ενσωματωμένα μη έμβια υλικά, όπως νανοσωματίδια χρυσού και κβαντικές κουκίδες.

ΝΟΜΠΕΛ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

«Νόμπελ» Μαθηματικών στον πρωτοπόρο της «θεωρίας του χάους» Γιακόβ Σινάι
Το βραβείο συνοδεύεται με το ποσό των 6 εκατ. νορβηγικών κορωνών (περίπου 1 εκατ. δολ.).


Ο ρωσικής καταγωγής καθηγητής μαθηματικών του αμερικανικού πανεπιστημίου Πρίνστον, Γιακόβ Σινάι, τιμήθηκε από τη Νορβηγική Ακαδημία Επιστημών με το Βραβείο Άμπελ 2014, που θεωρείται το «Νόμπελ» Μαθηματικών.
Ο Ρωσο-αμερικανός μαθηματικός, που συνεργάζεται επίσης με το ρωσικό Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής Λαντάου, υπήρξε πρωτοπόρος της «θεωρίας του χάους» και καινοτόμος στο πεδίο της μαθηματικής φυσικής. Το βραβείο συνοδεύεται με το ποσό των 6 εκατ. νορβηγικών κορωνών (περίπου 1 εκατ. δολ.), σύμφωνα με το "Nature" και το "New Scientist".

TO Facebook ETOIMAZETAI NA KYΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ


 Πως το Facebook σχεδιάζει να «κατακτήσει» τον κόσμο
Με όπλο του την τεχνολογία, το Facebook ετοιμάζεται να κυριαρχήσει στον πλανήτη!


Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο έχει στα σκαριά ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ που έχει συστήσει ειδική ομάδα επιστημόνων για να καταφέρει να το υλοποιήσει.


TO AYTOKINHTO ΘΑ ΚΑΛΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ !

Με το eCall, το αυτοκίνητο θα καλεί από μόνο του ασθενοφόρο!
Σε περίπτωση ατυχήματος θα αποστέλλει αυτόματα πληροφορίες, μειώνοντας στο μισό το χρόνο ανταπόκρισης ασθενοφόρου ή διασωστών.


Ένα σύστημα έκτακτης ανάγκης που έχει πάρει το προσωνύμιο eCall , θα αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ για όλα τα νέα αυτοκίνητα από τον Μάρτιο του 2018. Αυτό συμφωνήθηκε σε συζήτηση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η ολομέλεια του οποίου θα ψηφίσει σχετικά τον επόμενο Μάρτιο.
Το σύστημα αυτό θα στέλνει αυτόματα σήμα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος και η εκτίμηση είναι ότι θα μειωθεί περίπου στο μισό ο χρόνος ανταπόκρισης από ασθενοφόρα ή διασώστες, ειδικά σε περιοχές που είναι απομονωμένες και κατά συνέπεια είναι δύσκολο να υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες.

Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ !!


ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ  11188


ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 1.600 ΧΙΛΙΟΜΈΤΡΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ !!!


ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ GOOGLE ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Google εξηγεί το σχέδιό του να ξεγελάσει το θάνατο και να ζήσει για πάντα.Ο Ρέι Κουρτσβάιλ το 2012, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σχετικά με την επέκταση της νοημοσύνης μας, κατά τη διάρκεια του SXSW Music, Film + Interactive Festival στο Όστιν των ΗΠΑ.
Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ διευθυντής της Google Ρέι Κουρτσβάιλ, συγγραφέας, μελλοντολόγος και εφευρέτης, παίρνει 150 βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής τη μέρα*. Κι αυτό είναι μόλις το πρώτο βήμα στο σχέδιό του να ζήσει για πάντα.
Ο 65χρονος Κουρτσβάιλ, ο οποίος είναι διευθυντής μηχανολογίας στη Google, χρησιμοποιεί ένα σύστημα που αποκαλεί «από μια γέφυρα σε μια άλλη γέφυρα σε μια άλλη γέφυρα» το οποίο θα του επιτρέψει να ζήσει αρκετά ώστε να δει μια επανάσταση της βιοτεχνολογίας.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου