ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

ΤΣΙΠ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018

Τσιπ αντισύλληψης μέχρι το 2018 - Το "χάραγμα" έρχεται για το καλό μας


Άλλη μια προσπάθεια για να μας πείσουν για την χρησιμότητα του να πάρουν όλοι σιγά σιγά το "χάραγμα" του θηρίου, έρχεται με την μορφή της αντισύλληψης.Ουσιαστικα μιλάμε για ένα τσιπάκι που θα ελέγχει τις ορμόνες της γυναικας.
Εμείς στο defencenet έχουμε γράψει ντουζίνες άρθρα για την επερχόμενη σκλαβιά που μας έρχεται μέσω των εμφυτεύσιμων τσιπ. Κάποιοι λοιδορούσαν, ενώ τώρα αποκαλύπτεται ότι θα μπορεί κάποιος να μας εξοντώνει με ένα τέτοιο τσιπ, απλά προκαωντας μας έμφραγμα, ή εγκεφαλικό. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό.
Το μέλλον των αντισυλληπτικών μπορεί να μην είναι τα χαπάκια, αλλά τα «τσιπάκια» και μάλιστα τα…τηλεκατευθυνόμενα. Αμερικανοί ερευνητές αισιοδοξούν ότι έως το 2018 θα είναι διαθέσιμο ένα αντισυλληπτικό «τσιπάκι» που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα της γυναίκας (στο μπράτσο ή στην κοιλιά της) και το οποίο ελέγχεται ασύρματα εξ αποστάσεως.

ΤΣΙΠΑΚΙ ΕΜΦΥΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ

Έξυπνο «τσιπάκι» καταπολεμά την παχυσαρκία
Εμφυτεύεται στο σώμα και κόβει την όρεξη


Το νέο τσιπάκι υπόσχεται να βοηθήσει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας
Λονδίνο
Ένα «έξυπνο» ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό κύκλωμα που εμφυτεύεται στο σώμα και κόβει την όρεξη δημιούργησαν ερευνητές στη Βρετανία, προκειμένου να καταπολεμήσουν την παχυσαρκία. Οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε πειραματόζωα πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα, ενώ σε ανθρώπους κάτι παρόμοιο αναμένεται να συμβεί σε περίπου τρία χρόνια.
Το τσιπ
Το τσιπάκι, που σχεδίασε επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τους καθηγητές Κρις Τουμάζου και σερ Στέφεν Μπλουμ του Imperial College του Λονδίνου, σύμφωνα με το BBC, προσαρτάται στην κοιλιά με ηλεκτρόδια, ακριβώς πάνω στο πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο, μεταξύ άλλων, παίζει κεντρικό ρόλο στη ρύθμιση της όρεξης. Οι δημιουργοί του πιστεύουν ότι θα αποδειχτεί μια εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλες μεθόδους κατά της παχυσαρκίας, όπως η χειρουργική επέμβαση (π.χ. γαστρική παράκαμψη).

ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

Οι ορμόνες που μας κυβερνούν
ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗ


Μπορεί η ανεξήγητη μελαγχολία μας να συνδέεται με τη σεροτονίνη και τα νεύρα μας με την τεστοστερόνη; Ή, διαφορετικά, μπορούν οι ενδογενείς χημικές ουσίες του οργανισμού μας να καθορίζουν τη ζωή μας;
Τα όργανά μας παράγουν ορμόνες, που ελέγχουν ποικίλες δραστηριότητες του οργανισμού μας, όπως η αναπαραγωγή, ο μεταβολισμός, η ανάπτυξη. Επίσης, ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που απαντάμε σε ερεθίσματα του περιβάλλοντος, αλλά και το πώς αισθανόμαστε. Διαβάζοντας, λοιπόν, όσα ακολουθούν, μπορούμε να μάθουμε ποιος είναι ο ρόλος ορισμένων βασικών ορμονών στο σώμα μας, αλλά και πώς να τις «ελέγξουμε», ώστε να «πάρουμε» τα καλά τους, αφήνοντας στην άκρη τα αρνητικά.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Τεστ εγκυμοσύνης: πόσο γρήγορα μπορεί να δώσει απάντηση;


Το ιδανικό θα ήταν το τεστ εγκυμοσύνης να μας δείχνει αν έχει επιτευχθεί ή όχι  στόχος …μόλις σηκωνόμαστε από το κρεβάτι, αλλά το σώμα μας δε λειτουργεί με τόσο γρήγορους ρυθμούς.

Όπως εξηγεί ο Amos Grunebaum, μαιευτήρας γυναικολόγος στην Νέα Υόρκη, «για να βγει θετικό ένα τεστ εγκυμοσύνης, το γονιμοποιημένο ωάριο πρέπει πρώτα να εγκατασταθεί στη μήτρα κι έπειτα να διοχετεύσει αρκετή ποσότητα hCG, την ορμόνη της εγκυμοσύνης, στο αίμα ώστε τα επίπεδά της να δώσουν τη θετική ένδειξη στο τεστ. Αφού το γονιμοποιημένο ωάριο βρεθεί στο ενδομήτριο, η εμφύτευση πραγματοποιείται περίπου μια εβδομάδα μετά την ωορρηξία (6-12 μέρες) και χρειάζονται άλλες 3-4 μέρες (9-10 μέρες μετά την ωορρηξία) μετά την εμφύτευση για να βγει θετικό το τεστ εγκυμοσύνης.»
Πόσο πρέπει να περιμένεις για μια απάντηση από ένα τεστ εγκυμοσύνης

ΤΕΣΤ ΑΙΜΑΤΟΣ ΘΑΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΜΙΑΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ (ΝΕΟ)

Νέο τέστ αίματος θα δείχνει την αιτία μιας λοίμωξης
Θα μειώνεται έτσι η χρήση περιττών αντιβιοτικών


Ένα γρήγορο τεστ αίματος, που ανέπτυξαν Ισραηλινοί επιστήμονες, μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να μάθουν μέσα σε δύο μόνο ώρες αν η λοίμωξη ενός ασθενούς οφείλεται σε ιό ή βακτήριο.
Κάτι τέτοιο θα καταστήσει περιττή την χορήγηση αντιβιοτικών σε πολλές περιπτώσεις, όπου σήμερα αυτά τα φάρμακα δίνονται για λόγους προφύλαξης, παρ’ όλο που μπορεί να μην χρειάζονται (στις περιπτώσεις των ιώσεων).
Με τις σημερινές τεχνικές, χρειάζονται ημέρες ή και εβδομάδες, έως ότου διαγνωστεί ποιός ακριβώς παθογόνος μικροοργανισμός ευθύνεται για μια λοίμωξη. Έτσι, πολλοί ασθενείς παίρνουν αντιβιοτικά που δεν χρειάζονται, ενώ αντίστροφα ορισμένοι, που όντως τα έχουν ανάγκη, τελικά δεν τα παίρνουν έγκαιρα.

ΑΠΛΟ ΤΕΣΤ 3 ΣΤΑΔΙΩΝ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ (ΝΕΟ)

Ένα απλό τεστ 3 σταδίων θα προβλέπει το Αλτσχάιμερ


Το Αλτσχάιμερ θεωρείται σε πολλές περιπτώσεις επακόλουθο της γήρανσης, πώς μπορούν όμως οι ειδικοί να διαχωρίσουν τη φυσιολογική νοητική κατάπτωση που επέρχεται με την πάροδο των ετών από τα πρώτα σημάδια του Αλτσχάιμερ;
Ένα νέο τεστ 3 σταδίων θα μπορεί εύκολα να καθοδηγήσει τους γιατρούς ώστε να κάνουν την καίρια αυτή διάκριση.
Εκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ ξεκινούν να προκαλούν τις πρώτες βλάβες πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες, πριν εκδηλωθούν τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια, όπως η απώλεια μνήμης. Έτσι, ένας γενικός παθολόγος –και όχι εξειδικευμένος νευρολόγος– θα πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζει έγκαιρα πρώιμες ενδείξεις της νόσου ώστε να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση προτού οι βλάβες προχωρήσουν.

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟ

Ανακάλυψαν νέο φάρμακο για τον υπερθυρεοειδισμόΝέα θεραπεία για τον υπερθυρεοειδισμό ανακάλυψαν ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ και υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα. Πρόκειται για φάρμακο που καταπολεμά τη νόσο Γκρέιβς, η οποία εκδηλώνεται με υπερπαραγωγή της θυρεοειδικής ορμόνης και μερικές φορές βρογχοκήλη, οφθαλμοπάθεια και δερματοπάθεια. Η νόσος δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στις γυναίκες ηλικίας 20 έως 40 ετών και ανάμεσα στους παράγοντες κινδύνου αναφέρονται η συστηματική χρήση φαρμάκων, το κάπνισμα και οι στρεσογόνες καταστάσεις.EΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΕΡΟΥ Ο ΦΛΟΙΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

«Εργοστάσιο» παραγωγής νερού ο φλοιός της ΓηςΈναν άγνωστο έως σήμερα μηχανισμό που επιτρέπει στον πλανήτη μας να παράγει αρκετά μεγάλες ποσότητες του νερού που καλύπτουν την επιφάνειά του, ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες από το πολιτειακό πανεπιστήμιο του Οχάιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μηχανισμός αυτός θα μπορούσε να αναθεωρήσει την «ηλικία» του κύκλου του νερού στη Γη σε αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια, από μερικά εκατομμύρια που εκτιμάται σήμερα. Επίσης, η διαδικασία είναι ακόμη και σήμερα ενεργή, συνεχίζοντας να εμπλουτίζει τους ωκεανούς και τις θάλασσες.
Η έρευνα έρχεται να φωτίσει την προέλευση του νερού στον πλανήτη, ένα ερώτημα που απασχολεί εδώ και δεκαετίες τους επιστήμονες, με ορισμένους να υποστηρίζουν πως έχει εξωγήινη «καταγωγή», αφού προήλθε από παγωμένους μετεωρίτες που «βομβάρδισαν» τη Γη στον πέρασμα του χρόνου. Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση που έκαναν προχθές οι ερευνητές του Οχάιο σε συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωφυσικής, η γεωλογική διεργασία στα έγκατα της Γης που εντόπισαν ίσως έχει παραγάγει εξ ολοκλήρου τις ποσότητες νερού στον πλανήτη, αφού λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Επαναστατική ανακάλυψη για τo Αλτσχάιμερ
Ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορεί να σταματήσει η εξέλιξη της νόσου


Μια ομάδα επιστημόνων από το φημισμένο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ προχώρησαν σε μια επαναστατική ανακάλυψη για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, υποστηρίζοντας ότι έχουν βρει το «κλειδί» για να σταματά η εξέλιξη της νόσου σε πρώιμα στάδια, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία ενός φαρμάκου, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη κατά της εμφάνισης άνοιας.
Η ανακάλυψη αυτή, όπως σημειώνει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για την ανάπτυξη μιας θεραπείας, η οποία θα μπορούσε να χορηγείται σε ανθρώπους μέσης ηλικίας, προκειμένου να προλαμβάνεται η νόσος στα πρώτα στάδια εμφάνισής της.

MEΓΑΛΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ


O EΓΚΕΦΑΛΟΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ ΣΥΝ ΤΩ ΧΡΟΝΩ

Ο εγκέφαλος ωριμάζει σε διαφορετικές ηλικίες


Σαν ένα παλιό, καλό κρασί, που ωριμάζει με το χρόνο, έτσι και κάποιες περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου χρειάζονται μερικές δεκαετίες για να ωριμάσουν και να φτάσουν στο αποκορύφωμά τους, υποστηρίζει μια νέα έρευνα.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science, ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου μας δε φτάνουν το πλήρες δυναμικό τους παρά μόνο μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία.
Για παράδειγμα, η ικανότητα να αξιολογεί κανείς τη συναισθηματική κατάσταση τρίτων βρίσκεται στο αποκορύφωμά της στα 40-50 έτη.
«Σε οποιαδήποτε ηλικία, καλυτερεύουμε σε κάποια πράγματα και γινόμαστε χειρότεροι σε κάποια άλλα, ενώ κάποια παραμένουν σε σταθερό επίπεδο» εξήγησε ο ερευνητής Joshua Hartshorne από το τμήμα Γνωσιακών Επιστημών και Επιστημών του Εγκεφάλου στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ

ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
H Eλλάδα που αντιστέκεται! - ΘEΩN ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ: Μια μικρή ελληνική εταιρεία σαρώνει στην παγκόσμια αγορά ηλεκτροοπτικών

 

Η Ελλάδα που αντιστέκεται: Μια ακόμα σειρά μεγάλων εξαγωγικών επιτυχιών έρχεται από το χώρο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και πιο συγκεκριμένα από την εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας ηλεκτροοπτικών Θέων Αισθητήρες:
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κέρδισε τρεις νέους διεθνείς διαγωνισμούς στην Ιαπωνία, το Περού και τις Φιλιππίνες, καθώς και ένα νέο μεγάλο συμβόλαιο τεχνικής υποστήριξης με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το οποίο αποτελεί συνέχεια προηγούμενων συμβολαίων, ενώ συμμετέχει και σε διαγωνισμούς σε Αυστραλία και Ινδία  η αξία των οποίων ξεπερνά τα 330 εκ. ευρώ!ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

 Ένα σούπερ φάρμακο που μπορεί να μας προστατεύει από εγκεφαλικά, διαβήτη και καρδιοπάθεια μαζί, βοηθώντας μας ταυτοχρόνως να ζήσουμε μέχρι τα 100, ετοιμάζουν επιστήμονες στις ΗΠΑ.


Η έρευνά τους βασίζεται στον εντοπισμό τριών γονιδίων, τα οποία προάγουν την μακροχρόνια και υγιή επιβίωση, προλαμβάνοντας επίσης τις ασθένειες του γήρατος.
«Η αξιοποίηση των πρωτεϊνών που παράγουν αυτά τα "γονίδια της μακροζωίας", θα επιτρέψει σε εκατομμύρια ανθρώπους να ζήσουν περισσότερα και καλύτερα χρόνια», προβλέπει ο δρ Νιρ Μπαρζιλάι, καθηγητής στο Τμήμα Γενετικούς του Ινστιτούτου Μελέτης του Γήρατος στο Κολέγιο Ιατρικής «Άλμπερτ Άινσταϊν» στη Νέα Υόρκη.

EΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΧΑΖΟΜΑΡΑΣ

Έτσι εξηγούνται όλα! Επιστήμονες ανακάλυψαν τον ιό της… χαζομάρας!


Ανακαλύφθηκε ιός που επηρεάζει τις γνωστικές ικανότητες των υγιών ανθρώπων
Επιστήμονες από τις ΗΠΑ ανακάλυψαν έναν ιό, ο οποίος επηρεάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και κάνει τους ανθρώπους…
πιο «χαζούς».
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας The Independent, ο ιός που εντοπίστηκε σε φύκια δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ σε υγιή άτομα και βρέθηκε ότι επηρεάζει τις γνωστικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της οπτικής επεξεργασίας και της χωρικής συνειδητοποίησης.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ !

Επιστήμονες ανακάλυψαν τα αίτια θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Ένα άλυτο μυστήριο παραμένει εδώ και πολλά χρόνια η αιτία αλλά και ο τρόπος θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Κατά καιρούς ενοχοποιήθηκαν οι σύντροφοί του, ο προσωπικός του γιατρός, διάφορες ασθένειες, που εκείνη την εποχή στην κυριολεξία θέριζαν τους ανθρώπους: όπως ο τύφος και η γρίπη ενώ έχουν χυθεί τόννοι μελανιού για συνωμοσίες και δολιοπλοκίες που στήθηκαν εναντίον του.
Αυτή την φορά τα αίτια του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε ηλικία μόλις 32 ετών μπήκαν στο μικροσκόπιο όχι των ιστορικών αλλά των ειδικών επιστημόνων .Συγκεκριμένα Αμερικανοί Επιδημιολόγοι υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του μεγάλου στρατηλάτη οφείλεται σε εγκεφαλίτιδα απότον ιό του Δυτικού Νείλου άγνωστος μέχρι πρότινος αλλά ευρέως εξαπλωμένος σήμερα παγκοσμίως.

ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΛΑΜΠΤΗΡΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΗΜΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν λαμπτήρα που εκπέμπει σήμα Wi-Fi


Επιστήμονες του πανεπιστημίου Φουντάν της Σανγκάης ανακάλυψαν λαμπτήρα, ο οποίος εκπέμπει σήμα Wi-Fi, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Η τεχνολογία ονομάζεται Li-Fi και ο πρωτότυπος λαμπτήρας εκπέμπει καλύτερο σήμα Wi-Fi συγκριτικά με τις κοινές διαδικτυακές συνδέσεις στην Κίνα.

ΣΟΥΗΔΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον


Πολύ κοντά στην ανακάλυψη που θα θεραπεύσει τη νόσο του Πάρκινσον βρίσκονται Σουηδοί επιστήμονες. Με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων οι επιστήμονες κατάφεραν να αναστρέψουν στον εγκέφαλο πειραματόζωων βλάβες ανάλογες με αυτές που προκαλεί η ασθένεια.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

EΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΪΑΣ

Ανακάλυψαν επιστήμονες το χάπι της μακροζωίας.


Το χάπι της μακροζωίας υποστηρίζει ότι ανακάλυψε πρώην καθηγητής του ΜΙΤ της Βοστόνης , με την βοήθεια πέντε βραβευμένων με Νόμπελ επιστημόνων.
Πρόκειται για το συμπλήρωμα διατροφής Βasis, οι πωλήσεις του οποίου άρχισαν μέσω διαδικτύου από αυτή την  εβδομάδα στις ΗΠΑ, ώστε να γίνει
έρευνα με «δείγμα» στους καταναλωτές.
Μέχρι στιγμής έχει δοκιμαστεί μόνο σε πειραματόζωα και έχει δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα καθώς επιμήκυνε τον μέσο όρο ζωής τους.
Το προϊόν δημιούργησε η εταιρεία Εlysium Health του πρώην πανεπιστημιακού καθηγητή Λέοναρντ Γκουαρέντε.
Στους νομπελίστες του επιστημονικού δυναμικού περιλαμβάνεται ο 85χρονος Μάρτιν Κάρπλους .
Το Βasis βασίζεται στην χημική ένωση δινοκλεοτιδίου νικοτιναμίδης – αδενίνης (ΝΑD) , η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στον μεταβολισμό των κυττάρων.
Με την πάροδο του χρόνου η παραγωγή της μειώνεται τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο, επισπεύδοντας έτσι τον θάνατο των κυττάρων.

ΦΑΡΜΑΚΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ


Alzheimer: Αντιεπιληπτικό φάρμακο φαίνεται να αναστρέφει την απώλεια μνήμης


Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Proceedings of the 'National Academy of Sciences', αντιεπιληπτικό φάρμακο φάνηκε να αναστρέφει την απώλεια μνήμης σε ποντίκια που έπασχαν από τη νόσο Alzheimer.
Η έρευνα, επιστημόνων από το Gladstone Institutes, ανακάλυψε επίσης ότι το φάρμακο, levetiracetam, ανακουφίζει άλλες βλάβες που συνδέονται με το Alzheimer καταστέλλοντας τη μη φυσιολογική δραστηριότητα του εγκεφάλου. Το levetiracetam συχνά συνταγογραφείται σε ανθρώπους που πάσχουν από επιληψία.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Αλλάζουν τα πάντα στη χειρουργική στην Ελλάδα!
Πρωτοποριακή μέθοδος ρομποτικής ορθοπαιδικής χειρουργικής Makoplasty στο  Metropolitan Hospital με λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε ασθενούς.


Στο Metropolitan Hospital ξεκίνησε να λειτουργεί το παγκοσμίου φήμης ρομποτικό μηχάνημα ΜΑΚΟ. Πρόκειται για το υπερσύγχρονο Αμερικανικό Ορθοπαιδικό Ρομπότ, το οποίο  αποτελεί την κορυφή  της ιατρικής επιστήμης  παγκοσμίως. Το  Metropolitan, το οποίο θα λειτουργήσει ως Κέντρο Αναφοράς για το ΜΑΚΟ, επένδυσε  με το υπερσύγχρονο αυτό ιατρικό μηχάνημα στο μέλλον. Στηρίζει τον άνθρωπο και προσανατολίζει κάθε επένδυσή του   μόνο στον ανθρώπινο παράγοντα.
Το  νέο αυτό σούπερ ιατρικό μηχάνημα  αποτελεί το κόσμημα της ιατρικής, αφού ταυτόχρονα με την εφαρμογή του στην Ελλάδα, λειτουργεί  σε  Γερμανία  και  Ιταλία  καθιστώντας τη χώρα μας  πρωταγωνιστή στα ιατρικά παγκόσμια χρονικά. Ουσιαστικά πλέον η Ελλάδα μέσω του  νέου αυτού ρομποτικού μηχανήματος  αποτελεί  μια από τις τρεις χώρες στην Ευρώπη πού διαθέτει  ρομποτική τεχνολογία στον τομέα της ορθοπαιδικής.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

ΒΡΕΘΗΚΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ

Βρέθηκε φάρμακο που καταργεί την αιμοκάθαρση


Οι προοπτικές του εν λόγω φαρμάκου είναι τεράστιες και δεν αποκλείεται να θέσει τέρμα στην ανάγκη για αιμοκάθαρση και να περιορίσει την ανάγκη μεταμόσχευσης οργάνων για όσους έχουν πρόβλημα με τα νεφρά τους.
Το νέο φάρμακο, που παρασκευάστηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου Μελβούρνης, του νοσοκομείου St Vincents και του Ινστιτούτου Bio21, έχει τη δυνατότητα, όπως ανακοινώθηκε, να εμποδίζει την ανάπτυξης της ίνωσης (Fibrosis) που πλήττει ανεπανόρθωτα ανθρώπινα όργανα με αποτέλεσμα να προκαλούνται θάνατοι από καρδιακές παθήσεις, ανεπάρκεια νεφρών, πνευμονικά προβλήματα και συκώτι.

ANAKAΛΥΨΑΝ ΜΕΘΟΔΟ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Ερευνητές ανακάλυψαν μέθοδο ρύθμισης γονιδίων δια της σκέψης


 
Ερευνητές στην Ελβετία ανέπτυξαν μια μέθοδο που τους επιτρέπει να κατευθύνουν τη ρύθμιση των γονιδίων, δια των εγκεφαλικών κυμάτων, δηλαδή δια της σκέψης. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή τεχνική ελέγχου των γονιδίων, που θυμίζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Η όλη έρευνα βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις.

ΝΕΟ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΕΛΛΗΝΑΣ


Ρεκόρ ενεργειακής απόδοσης από νέο θερμοηλεκτρικό υλικό ανακάλυψε ΈλληναςΈνα νέο θερμοηλεκτρικό υλικό που έχει τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα στη μετατροπή της διαφεύγουσας θερμότητας σε ηλεκτρική ενέργεια δημιούργησαν ερευνητές των πανεπιστημίων Northwestern και Μίσιγκαν των ΗΠΑ με επικεφαλή τον 'Ελληνα καθηγητή χημείας Μερκούρη Καναντζίδη.
Ειδικότερα το νέο υλικό επιτυγχάνει συντελεστή θερμοηλεκτρικής απόδοσης (ΖΤ) της τάξης του 2,2, κάτι που ποτέ πριν δεν έχει επιτευχθεί και το οποίο ανοίγει το δρόμο για μια νέα γενιά ενεργειακών τεχνολογιών και χρήσιμων πρακτικών εφαρμογών. Έως τώρα οι επιστήμονες είχαν πετύχει συντελεστές απόδοσης της τάξης του 1,6 έως 1,8 και ονειρεύονταν να περάσουν το όριο του 2 - κάτι που πέτυχε ο Καναντζίδης για πρώτη φορά. Η σημασία του επιτεύγματος γίνεται αντιληπτή, αν επισημανθεί ότι περίπου τα δύο τρίτα όλης της ενέργειας που χρησιμοποιούν οι διάφορες συσκευές (υπολογιστές, φώτα, μηχανές κ.λπ.), πάει χαμένη με τη μορφή απωλειών θερμότητας.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Καθυστέρηση γήρανσης με φάρμακα ανακάλυψαν ερευνητές


Στο «κυνήγι» της νιότης και της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής εξακολουθούν να βρίσκονται οι επιστήμονες, που ανακάλυψαν ότι κάποια φάρμακα σπρώχνουν στην «αυτοκτονία» τα γερασμένα κύτταρα του οργανισμού, οδηγώντας σε μεγάλη επιβράδυνση της γήρανσης σε πειραματικά ποντίκια. Το γεγονός εντόπισαν ερευνητές της Mayo Clinic, αλλά και άλλων ερευνητικών ιδρυμάτων.
Μάλιστα ο ερευνητής Τζέιμς Κέρκλαντ τονίζει ότι τα αποτελέσματα του πειράματος δείχνουν ότι «ίσως μια μέρα γίνει εφικτό το να επιβραδύνουμε, να προλαμβάνουμε, να μετριάζουμε, ή ακόμα και να αντιστρέφουμε πολλαπλές χρόνιες παθήσεις, αντί για μία κάθε φορά».

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης μαζί με το Χάρβαρντ ανακάλυψαν φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας


Σε μία εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη-θαύμα πέτυχε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, παρά τις αντιξοότητες και την οικονομική στενότητα.
Αναπτύσσοντας εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, και σε συνεργασία με το Χάρβαρντ, ανακάλυψαν ένα νέο φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας από τη διάθεση του οποίου θα λαμβάνει σταθερό οικονομικό μέρισμα.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του καθηγητή φαρμακολογίας, Αχιλλέα Γραβάνη, στο Βήμα το εργαστήριο φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου δεν περιμένει την κρατική χρηματοδότηση και αναπτύσσει τη δική του ανεξάρτητη πηγή εσόδων. Τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη δράση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, το εργαστήριο κατάφερε να εξασφαλίσει πόρους ύψους 3.000.000 ευρώ από εγχώριες και διεθνείς πηγές. Με αυτό τον τρόπο αγοράστηκε εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας και πληρώθηκαν ταλαντούχοι επιστήμονες.

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

 Νέο φάρμακο στην Οστεοπόρωση: Μια ένεση κάθε 6 μήνες Νέο φάρμακο στην Οστεοπόρωση: Μια ένεση κάθε 6 μήνες


Το νέο φάρμακο Prolia ενδείκνυται για τη θεραπεία μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών με οστεοπόρωση με υψηλό κίνδυνο για κάταγμα, (ιστορικό οστεοπορωτικού κατάγματος, πολλαπλοί παράγοντες κινδύνου για κάταγμα, ασθενείς που έχουν αποτύχει ή έχουν δυσανεξία σε άλλες διαθέσιμες θεραπείες της οστεοπόρωσης).

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ

Eπαναστατικό νέο φάρμακο για να σκοτώνει τα κύτταρα που γερνούνΜόλις ένα χάπι ή έστω μια ένεση μας χωρίζει από τη νίκη κατά της γήρανσης, αλλά και ασθενειών που συνήθως έρχονται μαζί της. Το μόνο που μένει είναι οι ερευνητές της Mayo Clinic να φτάσουν ως το τέλος τη σχετική έρευνά τους.
Ο Τζέιμς Κέρκλαντ και οι συνεργάτες του έκαναν σειρά πειραμάτων σε ποντίκια χρησιμοποιώντας φάρμακα που σπρώχνουν στην «αυτοκτονία» τα γερασμένα κύτταρα του οργανισμού κι αυτό που κατάφεραν είναι μια θεαματική επιβράδυνση της γήρανσης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα κύτταρα που έχουν ολοκληρώσει τον μέγιστο αριθμό διαιρέσεων όσο περνά ο χρόνος συσσωρεύονται στον οργανισμό και φαίνεται πως επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.


ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Νέο φάρµακο ανακουφίζει από την οστεοαρθρίτιδα


Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια χρόνια ρευματική πάθηση, που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα κόσμου. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από ένας στους δέκα Έλληνες θα εμφανίσουν την πάθηση αυτή, η οποία “χτυπάει” ως επί το πλείστον, τις γυναίκες. Εντοπίζεται σε περιφερικές αρθρώσεις, δηλαδή σε αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων, αλλά και σε αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης. Συνήθως, αφορά μία άρθρωση (π.χ. γόνατο ή ισχίο) και μερικές φορές δύο ή περισσότερες αρθρώσεις. Στα χέρια και στην σπονδυλική στήλη, συνήθως, εντοπίζεται σε πολλές αρθρώσεις. Όταν η οστεοαρθρίτιδα εντοπίζεται στην σπονδυλική στήλη, είναι γνωστή και ως εκφυλιστική σπονδυλαρθροπάθεια.

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ

Νέο φάρμακο για τη φυματίωση έπειτα από 50 χρόνια


– Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières -MSF) καλωσορίζουν την έγκριση που δόθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στην bedaquiline, το πρώτο καινούριο φάρμακο κατά της φυματίωσης που εγκρίνεται από το 1963.
«Πρόκειται για μια είδηση –ορόσημο, με τεράστια σημασία», ανέφερε ο Δρ Μανίκα Μπαλασεγκάραμ, Διευθυντής της Καμπάνιας για τα Βασικά Φάρμακα (MSF Access Campaign) των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Το γεγονός ότι το φάρμακο δρα εναντίον κάποιων ανθεκτικών στα φάρμακα μορφών της ασθένειας, το καθιστά ανατρεπτικό στο είδος του».

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

Καρκίνος θυρεοειδή: Πράσινο φως σε νέο φάρμακο από τον αμερικανικό FDA


Την έγκρισή του για την ευρεία χρήση ενός νέου φαρμάκου για ασθενείς με προοδευτικό, διαφοροποιημένο καρκίνο του θυρεοειδούς (differentiated thyroid cancer – DTC), οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στη θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο, έδωσε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), σύμφωνα με το Reuters.

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νέο φάρμακο για την δυσλιπιδαιμία στην Ελλάδα


Την κυκλοφορία της πιταβαστατίνης, ανακοίνωσε η φαρμακευτική Recordati Hellas A.E η οποία διατίθεται στην αγορά με την εμπορική ονομασία "Livazo" και χορηγείται για τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης σε ενήλικους ασθενείς με πρωτοπαθή υπερχοληστερολαιμία ή /και μικτή δυσλιπιδαιμία.
Το Livazo (πιταβαστατίνη) είναι μία νέας γενιάς ισχυρή συνθετική στατίνη η οποία συνδυάζει τον αποτελεσματικό έλεγχο της LDL-C (χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη - χοληστερόλη) και των τριγλυκεριδίων, με την ταυτόχρονη και μακροπρόθεσμη αύξηση της HDL-C (υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη – χοληστερόλη). Λόγω της καινοτόμου χημικής δομής του, το Livazo® επιτυγχάνει ελάττωση της τάξης του 34% - 47% της LDL-C σε χαμηλές δόσεις .
Το Livazo (πιταβαστατίνη) μεταβολίζεται ελάχιστα από το κυτόχρωμα P450 (CYP) στο ήπαρ [4], το οποίο χρησιμοποιείται ως κύρια μεταβολική οδός από το 75% όλων των φαρμάκων [5]. Ως εκ τούτου, το Livazo ενδέχεται να αλληλεπιδρά ελάχιστα με άλλα φάρμακα. Ο μεταβολισμός καθώς και οι πιθανές αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων αποτελούν σημαντικό παράγοντα αξιολόγησης στο δυσλιπιδαιμικό ασθενή λόγω λήψης πολλών φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου ή των συνοδών νοσημάτων.

NEO ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

Νέο φάρμακο για τα υπερβακτήρια καταργεί τα αντιβιοτικά
Εκρίζωσε το νοσοκομειακό βακτήριο MRSA σε μικρή δοκιμή και ελπίζεται ότι σε μία πενταετία θα υπάρχει σε μορφή χαπιού


Το εικονιζόμενο υπερβακτήριο MRSA (με μοβ χρώμα) αποτελεί μια τεράστια απειλή για τους ασθενείς εντός νοσοκομείων
Την πρώτη αποτελεσματική εναλλακτική των αντιβιοτικών ανέπτυξαν ολλανδοί ερευνητές - η νέα εξέλιξη περιγράφεται ως ένα μεγάλο βήμα στη μάχη ενάντια στα υπερβακτήρια.
Μικρή κλινική δοκιμή έδειξε ότι το νέο φάρμακο που ονομάζεται Staphefekt εκρίζωσε το νοσοκομειακό υπερβακτήριο MRSA (methicillin resistant Staphylococcus aureus) το οποίο στοιχίζει τη ζωή σε πολλούς νοσηλευόμενους ασθενείς. Οι επιστήμονες της ολλανδικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Micreos στους οποίους ανήκει η θεραπεία εκτιμούν πως τα βακτήρια δεν θα αναπτύξουν ανθεκτικότητα εναντίον της λόγω του ότι δρα ανεξάρτητα από τον βακτηριακό μεταβολισμό στον οποίο κρύβεται η ικανότητα αντίστασης αλλά στοχεύει μια περιοχή του βακτηρίου στο κυτταρικό τοίχωμα η οποία είναι ευάλωτη στις μεταλλάξεις.

ΝΕΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΜΦΡΑΓΜΑ

Νέα πειραματικά φάρμακα για τη χοληστερίνη και το έμφραγμα


Μία νέα κατηγορία πειραματικών φαρμάκων εμφανίζει πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη μείωση της χοληστερίνης σε σχέση με τις ευρέως συνταγογραφούμενες σήμερα στατίνες, ενώ φαίνεται να μειώνει εξίσου σημαντικά τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό. Αν και τα φάρμακα είναι ακόμη υπό δοκιμή, τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες.
Οι δύο κλινικές δοκιμές, που δημοσιεύθηκαν στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «The New England Journal of Medicine» και παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τo Reuters, το Γαλλικό Πρακτορείο και τους «The New Yorks Times», αφορούσαν στο φάρμακο evolocumab (γνωστό και ως Repatha) της φαρμακευτικής εταιρείας Amgen και το alirocumab (γνωστό και ως Praluent) των Sanofi και Regenron. Οι κλινικές μελέτες έγιναν σε δύο ομάδες 4.465 ασθενών (για το evolocumab, επί ένα έτος) και 2.341 ατόμων (για το alirocumab, επί ενάμισι έτος).

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ

"Υπερόπλο" σχεδιασμένο από Έλληνες,μένει στα συρτάρια,λόγω συμφερόντων!


 Πέντε Έλληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε ανεκτίμητης αξίας “πολλαλασιαστή ισχύος”! Η παρουσίαση του “όπλου” έχει ενθουσιάσει δύο υπουργούς Άμυνας και τρεις Α/ΓΕΕΘΑ,που έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα “άκρως απόρρητο”. Κι όμως τίποτα δεν προχωρά,γιατί απ ΄ότι φαίνεται η ανακάλυψη των Ελλήνων “χαλάει τη σούπα”,μεγάλων συμφερόντων, κολοσσών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες του ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό άκρως απόρρητο. Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή.

NEO ANTIKATAΘΛΙΠΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Νέο αντικαταθλιπτικό φάρμακο θα δρα σε μόλις πέντε μέρες


Ένα νέο αντικαταθλιπτικό που θα προσφέρει άμεσα αποτελέσματα, σε αντίθεση με εκείνα που χορηγούνται σήμερα, αναπτύσσουν επιστήμονες στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου, η δημιουργία του αντικαταθλιπτικού οφείλεται σε μια νέα ανακάλυψη που έκαναν οι ίδιοι, καθώς διαπίστωσαν ότι απενεργοποιώντας επιλεκτικά έναν υποτύπο υποδοχέα της σεροτονίνης μειώνονται πολύ γρήγορα τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ EXPRESS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Νέο φάρμακο express για την κατάθλιψη


Κοντά στην ανάπτυξη ενός νέου τύπου αντικαταθλιπτικών που θα δρα πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αυτά που χορηγούνται σήμερα βρίσκονται επιστήμονες στις ΗΠΑ.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου ανακάλυψαν ότι μπλοκάροντας επιλεκτικά έναν υποτύπο υποδοχέα της σεροτονίνης μειώνονται τα συμπτώματα της κατάθλιψης με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι όταν χορηγούνται τα συνήθη αντικαταθλιπτικά.
Οπως εξηγούν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που οι ειδικοί πρέπει να αντιμετωπίσουν σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι ο χρόνος κατά τον οποίο αρχίζουν να γίνονται αισθητά τα αποτελέσματα των φαρμάκων. Η καθυστέρηση αυτή κάνει επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας νέων θεραπειών, καθώς σε πολλούς ασθενείς τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται έπειτα από εβδομάδες ή ακόμη και έπειτα από μήνες.

ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Μη επεμβατική πειραματική λύση
Εστιασμένοι υπέρηχοι στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ


Κουίνσλαντ, Αυστραλία
Μια πειραματική μη επεμβατική τεχνική με εστιασμένους υπερήχους εξαλείφει τις πλάκες του β-αμυλοειδούς, που χαρακτηρίζουν τη νόσο Αλτσχάιμερ, από τους εγκεφάλους πειραματόζωων. Οι αυστραλοί ερευνητές που ανέπτυξαν τη μέθοδο δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τα πειράματα ώστε στο άμεσο μέλλον να σχεδιάσουν μια κλινική μελέτη με ανθρώπους.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Science Translational Medicine, ερευνητές του Ινστιτούτου Εγκεφάλου του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στο Μπρισμπέην, με επικεφαλής τον Δρ Γιούργκεν Γκετζ, απέδειξαν ότι οι υπέρηχοι είναι σε θέση να διεισδύσουν στον εγκεφαλικό ιστό και να τον «καθαρίσουν» από τη συσσώρευση β-αμυλοειδούς, της πρωτεΐνης που σχηματίζει πλάκες γύρω από τα εγκεφαλικά κύτταρα, προκαλώντας έκπτωση των νοητικών λειτουργιών.

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Αλτσχάιμερ: Ανακάλυψαν την πρωτεΐνη που αντιστρέφει τις επιπτώσεις στην μνήμη


Μία από τις αιτίες που δεν έχει βρεθεί ακόμα μια αποτελεσματική θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ είναι ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά για τους μοριακούς μηχανισμούς που προκαλούν αλλαγές στις διαβιβάσεις των νευρώνων και απώλεια μνήμης στα αρχικά στάδια της νόσου.
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης στο πανεπιστήμιο Universitat Autònoma de Barcelona ανακάλυψαν τον κυτταρικό μηχανισμό που εμπλέκεται στην απώλεια της μνήμης και κατάφεραν να αναπτύξουν μια γονιδιακή θεραπεία που αντιστρέφει την διδικασία σε πειραματόζωα με αρχικά στάδια της νόσου του Αλτσχάιμερ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Tricorder: H Ελληνική εφεύρεση που ανιχνεύει όλες τις ασθένειεςΕπανάσταση στη διάγνωση ασθενειών υπόσχεται η πρωτοποριακή τεχνολογία που αναπτύσσει ερευνητική ομάδα της Βρετανίας με Ελληνική υπογραφή!
Η διαγνωστική συσκευή, που πήρε το προσωνύμιο Tricorder από την τηλεοπτική σειρά «Star Trek», σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα Espresso θα έχει τη δυνατότητα να εξετάζει δείγματα ασθενών και να εντοπίζει ιούς και ασθένειες αυτόματα, σε ελάχιστο χρόνο και με πολύ χαμηλότερο κόστος από τα υπάρχοντα συστήματα.Στη θρυλική αμερικανική σειρά επιστημονικής φαντασίας το Tricorder μπορούσε να σκανάρει το ανθρώπινο σώμα και να εντοπίζει άμεσα κάθε πρόβλημα υγείας. Αν και στον πραγματικό κόσμο η τεχνολογία δεν έχει φτάσει ακόμη σε αυτό το επίπεδο, το ελληνικό Tricorder ίσως αλλάξει τα δεδομένα στη διάγνωση ασθενειών από άποψη ταχύτητας, ευκολίας και οικονομίας.

ΕΝΑ ΧΑΠΙ -- ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Κρήτη: Τρεις καθηγητές Ιατρικής, μία ιδέα, ένα χάπι – επανάσταση


Από το εργαστήριο και την πατέντα, στα φαρμακεία όχι μόνο… της γειτονιάς μας, αλλά και της Αμερικής. Η κρητική «συνταγή» που βάζει τέλος στη γρίπη και τους ιούς.
Χειμώνας 2013. Τρεις πανεπιστημιακοί καθηγητές Ιατρικής στην Κρήτη δουλεύουν νυχθημερόν σε εργαστήρια και βοτανικούς κήπους για το χάπι – επανάσταση. Αυτό που θα συγκεντρώνει τον πλούτο της κρητικής διατροφής και υπόσχεται να καταπολεμήσει τη γρίπη, κρυολογήματα, αλλά και τον ιό Η1Ν1. Και το καταφέρνουν. Το σκεύασμα θα κυκλοφορήσει σύντομα στην ελληνική αγορά, σε απολύτως προσιτή τιμή (χωρίς ιατρική συνταγή), ενώ στα δύο επόμενα χρόνια, το «αβάφτιστο» (προς το παρόν) φαρμακευτικό σκεύασμα θα «ανοίξει φτερά» για Ευρώπη και Αμερική.
Η παγκόσμια πατέντα που περιλαμβάνει εκχυλίσματα βοτάνων και φρέσκου ελαιολάδου ανήκει στους καθηγητές Ιατρικής Ηλία Καστανά και Χρήστο Λιόνη, τον καθηγητή Βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο και λανσάρεται στα ράφια των φαρμακείων από την εταιρία Olvos Science και σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου