ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

"GREEK NATIONAL PRIDE" BLOG / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Λαµπρά Ελληνικά µυαλά
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – Παγκόσμια καινοτομία με σύστημα επιτήρησης και επικοινωνίας MADΕ ΙΝ GREECEΈνα νέο επαναστατικό προϊόν ελληνικής σχεδίασης και ανάπτυξης  στο τομέα των τακτικών επικοινωνιών που αλλάζει τα πάντα στην μετάδοση δεδομένων πεδίου μάχης από το επίπεδο ομάδας Πεζικού μέχρι Τάγματος, παρουσίασε σήμερα η ελληνική εταιρεία INTRACOM Defense Electronics στις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί.
Μια παρουσίαση, που δυστυχώς έγινε χωρίς την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού ούτε έναςαπό τους δεκάδες ανώτατους αξιωματικούς των Ανωτάτων Συμβουλίων των Κλάδων δεν θεώρησε σημαντικό, έστω να ενημερωθεί, για ένα παγκόσμιας πρωτοπορίας προϊόν, το οποίο έτσι ή αλλιώς στοχεύει τις αγορές του εξωτερικού, κατά κύριο λόγο.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ

Πρωτοποριακή Κατασκευή
Νοσοκομείο θυμίζει γιγαντιαίο ιστιοπλοϊκό (φωτογραφίες)Η Τυνησία θα έχει κατασκευάσει σε έναν περίπου χρόνο ένα εντυπωσιακό νοσοκομείο που θα μοιάζει με γιγαντιαίο ιστιοπλοϊκό. Σχεδιασμένο από τον Ρώσο αρχιτέκτονα Vasily Klyukin, ο οποίος το περιγράφει ως το «πιο ευχάριστο νοσοκομείο στο κόσμο», θα είναι «περισσότερο σαν να μετέχεις σε κρουαζιέρα από το να κάνεις μια επίσκεψη σε νοσοκομείο».
Σαν ένα τεράστιο ιστιοφόρο το νοσοκομείο έχει ως σκοπό να μεταφέρει τους ασθενείς σε έναν και μόνο προορισμό: Αυτόν της απόλυτης υγείας και ίασης. «Οι άρρωστοι δεν πρέπει να αισθάνονται φόβο για τις θεραπείες και σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο η διαμόρφωση και ο σχεδιασμός του χώρου μέσα στον οποίο βρίσκονται για να τις κάνουν», συμπληρώνει ο δημιουργός.
Πηγή: perierga.gr -  offsite

H GOOGLE ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΚΕΤΩΝ ΜΕΣΩ DRONES

Η Google ετοιμάζει υπηρεσία αποστολής πακέτων μέσω drones (video)

Η Google X,το ερευνητικό τμήμα της εταιρείας,ετοιμάζει εδώ και καιρό μια νέα υπηρεσία που θα αφορά τη μεταφορά πακέτων στον αέρα μέσω drones και ονομάζεται Project Wing.
Τα drones της Google δεν θα προσγειώνονται,αλλά θα αφήνουν το πακέτο να πέσει ενώ βρίσκονται στον αέρα για να κερδίζουν χρόνο.
Το πακέτο θα είναι δεμένο με ένα λεπτό σύρμα,το οποίο θα λύνεται όταν το πακέτο ακουμπά το έδαφος.
Πηγή. PATRAS EVENTS.GR

ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡEΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΜΕΣΩ drones

Πολλά υποσχόμενες οι αερομεταφορές παραγγελιών μέσω drones
ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ

Το drone της Amazon κινείται με οκτώ έλικες και μεταφέρει βάρος έως 2,3 κιλά, καλύπτοντας το 86% των προϊόντων που διανέμει η εταιρεία.


Μπορείτε να φανταστείτε πως όταν, ύστερα από χρόνια, θα σηκώνετε το κεφάλι, θα βλέπετε πλήθος ιπτάμενων μη επανδρωμένων μηχανών, τα λεγόμενα drones; Mπορείτε να φανταστείτε... μποτιλιάρισμα στον αέρα; Ή κώδικα εναέριας κυκλοφορίας; Οσο κι αν μοιάζουν σχετικά μακρινά όλα αυτά (και είναι), πριν από μερικές ημέρες έγινε ένα αποφασιστικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.
Η Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπλοΐας των ΗΠΑ (FAA) έδωσε άδεια στη γιγάντια εταιρεία του διαδικτυακού εμπορίου Amazon να ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις σε πραγματικό περιβάλλον για τη διανομή των παραγγελιών της με drones. Ηταν αποτέλεσμα πολύμηνου λόμπινγκ της εταιρείας, αλλά και πλήθους δοκιμών εντός των εγκαταστάσεών της στο Σιάτλ, καθώς και σε χώρες εκτός ΗΠΑ. Προς το παρόν, η άδεια έχει πολύ αυστηρούς όρους, αλλά όλοι καταλαβαίνουν πως ανοίγει ένα νέο πεδίο τεχνολογικής ανάπτυξης, που εγείρει σοβαρές ανησυχίες για το πώς θα εξελιχθεί, παρότι υποστηρίζεται και από φιλοπεριβαλλοντικές θέσεις.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ DRONES: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ


Ποια είναι τα πλάνα της Google η οποία ετοιμάζεται να κατασκευάσει 180 δορυφόρους για παγκόσμια πρόσβαση στο Ίντερνετ από το διάστημα
Big Brother: Global Edition; H Google διψάει για νέους χρήστες και σχεδιάζει να ξοδέψει συνολικά 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την εκτόξευση δορυφόρων που θα προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε απομονωμένες περιοχές.
Η Wall Street Journal αναφέρει πως η Google ετοιμάζεται να εκτοξεύσει 180 μικρούς δορυφόρους που θα κάνουν το γύρο της Γης σε μικρό υψόμετρο και αργότερα με περισσότερο εξοπλισμό.
Επικεφαλής του εγχειρήματος τέθηκε ο Γκρεγκ Ουάιλερ, ιδρυτής της εταιρείας δορυφορικών επικοινωνιών O3b Networks, ενώ η Google έχει επίσης προσλάβει μηχανικούς της εταιρείας δορυφόρων Space Systems / Loral LLC.
Τόσο η Google όσο και η Facebook αποσκοπούν στο να βρουν νέους χρήστες σε κάθε γωνιά της Γης, μιας και βρίσκονται σε πτωτική τάση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

Η Facebook ξεκινά πρόγραμμα παροχής Internet μέσω drones

Το παράδειγμα της Google φαίνεται ότι ακολουθεί η Facebook, κάνοντας ενέργειες για παροχή πρόσβασης στο Internet σε περιοχές με ελλιπείς υποδομές.
Για να το πετύχει αυτό η Facebook, θα χρησιμοποιήσει drones, αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που στην περίπτωση αυτή θα έχουν το μέγεθος ενός Boeing 747 και θα πετούν από 18 έως 27 χιλιόμετρα (60 χιλιάδες και 90 χιλιάδες πόδια αντιστοίχως) ύψος.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΝΕΑΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ (ΝΕΟ)

Αλτσχάιμερ: Ανακάλυψη νέας πρωτεΐνης θα συμβάλει στη αντιμετώπιση της νόσου


Ερευνητές από τη Mayo Clinic ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη-κλειδί που παίζει βασικό ρόλο στην εκδήλωση του Αλτσχάιμερ και ευελπιστούν πως η ανακάλυψη αυτή θα ανατρέψει τα δεδομένα στη θεραπευτική προσέγγιση της νόσου.


ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ (NEO)

Νέα ανακάλυψη ανατρέπει βασικές παραδοχές της Ουρολογίας


Μία νέα ανακάλυψη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Λογιόλα του Σικάγο έρχεται να ανατρέψει την κρατούσα άποψη της Ουρολογίας, σύμφωνα με την οποία τα ανθρώπινα ούρα είναι «στείρα», καθώς ανιχνεύτηκαν πολυάριθμα είδη βακτηρίων στην ουροδόχο κύστη υγιών γυναικών.
«Μέχρι σήμερα οι γιατροί εξισώνουν την ύπαρξη βακτηρίων στα ούρα με ουρολοίμωξη. Η ανακάλυψη βακτηρίων στα ούρα υγιών γυναικών μάς προσφέρει μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις γνώσεις μας για την υγεία και τις ασθένειες της ουροδόχου κύστης» αναφέρει ο Δρ Άλαν Γουλφ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Οι επιστήμονες για τις ανάγκες του πειράματος συνέλλεξαν δείγματα ούρων με καθετήρα απευθείας από τις κύστεις υγιών γυναικών ώστε να αποτραπεί τυχόν επιμόλυνση από μικρόβια του περιβάλλοντος.

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

ANAKΑΛΥΦΘΗΚΕ ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ

Ανακαλύφθηκε τυχαία νέα κατηγορία ανακυκλώσιμου πλαστικού με πολλές βιομηχανικές εφαρμογές

Ερευνητές της εταιρείας ΙΒΜ ανακάλυψαν -και μάλιστα τυχαία- μια νέα κατηγορία συνθετικών πολυμερών υλικών, από τα οποία μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα γενιά ανακυκλώσιμων βιομηχανικών θερμοπλαστικών. Η ανακάλυψη μπορεί μελλοντικά να βρει σημαντικές εφαρμογές σε τομείς όπως οι μεταφορές, η αεροδιαστημική και η μικροηλεκτρονική.
Οι επιστήμονες της ΙΒΜ, με επικεφαλής τον επιστήμονα των εξελιγμένων υλικών Τζέιμς Χέντρικ, σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, του ολλανδικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν και του σαουδαραβικού ερευνητικού ινστιτούτου KACST, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Σάιενς», σύμφωνα με το BBC και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΦΡΩΝ ΑΠΟ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

Ένας νέος Κύπριος επιστήμονας, πρωτοπόρος στη δημιουργία νεφρών από βλαστοκύτταρα


Η χρόνια νεφρική νόσος επηρεάζει το 5-7% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η νεφρική νόσος τελικού σταδίου μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την αιμοκάθαρση, ή εναλλακτικά, με τη μεταμόσχευση νεφρού από δότη. Και οι δύο μέθοδοι δεν είναι χωρίς προβλήματα.
Η μεν αιμοκάθαρση είναι ατελής και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του ασθενούς, ενώ για την  μεταμόσχευση υπάρχει σοβαρή έλλειψη μοσχευμάτων.
Αυτά ακριβώς τα προβλήματα, έχουν πρόσφατα δημιουργήσει ένα έντονο ενδιαφέρον για ανάπτυξη καινούργιων μεθόδων που αποσκοπούν στην «εκ νέου» κατασκευή νεφρικών ιστών, είτε από τα κύτταρα του ίδιου του ασθενούς, είτε από άλλες πηγές.

ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ (ΝΕΟ)

Ασύρματη ηλεκτρική ενέργεια από Ιάπωνες επιστήμονες
Ιάπωνες ερευνητές κατόρθωσαν να μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια με ασύρματο τρόπο, μέσω του αέρα, καθιστώντας περιττά τα καλώδια.


Αν και η απόσταση ήταν μικρή (55 μέτρα) και η ισχύς του ρεύματος επίσης μικρή (1,8 κιλοβάτ), πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, που ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον, μεταξύ άλλων την αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας για την παραγωγή ηλεκτρισμού στο διάστημα και την ασύρματη μετάδοσή της στη Γη.
Οι επιστήμονες της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης του Διαστήματος (JAXA), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, χρησιμοποίησαν μικροκύματα για να κάνουν, από ένα πομπό σε ένα δέκτη, μετάδοση ρεύματος αρκετού για να ζεστάνει μια κατσαρόλα.

ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ "ΝΕΚΡΗΣ" ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Πρώτη μεταμόσχευση "νεκρής" καρδιάς στην Αυστραλία


Χειρουργοί στην Αυστραλία πραγματοποίησαν την πρώτη μεταμόσχευση «νεκρής» καρδιάς. Οι καρδιές που μεταμοσχεύονται σήμερα προέρχονται από δότες που έχουν χαρακτηριστεί εγκεφαλικά νεκροί αλλά η καρδιά τους συνεχίζει να χτυπά.
Oμάδα γιατρών από το Νοσοκομείο St Vincent στο Σίδνεϊ «ανέστησε» και στη συνέχεια μεταμόσχευσε καρδιές οι οποίες είχαν σταματήσει να πάλλονται ως και επί 20 λεπτά.
Η πρώτη ασθενής που έλαβε τέτοια «νεκρή» καρδιά δήλωσε ότι νιώθει πλέον δεκαετίες νεώτερη και «ένας καινούργιος, διαφορετικός άνθρωπος».

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

EΛΛΗΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Δημήτρης Παπαναστασίου: Ο Ελληνας ερευνητής που τιμήθηκε με το σημαντικότερο βραβείο εφαρμοσμένης Φυσικής [εικόνες]Ένας νέος Έλληνας ερευνητής, ο δρ Δημήτρης Παπαναστασίου, τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο εφαρμοσμένης φυσικής «Curt Brunnée Award», στον τομέα της φασματομετρίας μάζας.
Ο κ. Παπαναστασίου έλαβε το βραβείο σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου IMSC, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.
Το βραβείο απονέμεται κάθε τρία χρόνια από τη Διεθνή Εταιρεία Φασματομετρίας Μάζας σε έναν επιστήμονα-ερευνητή για την εξαιρετική συμβολή του στην ανάπτυξη καινοτόμων επιστημονικών οργάνων και αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση παγκοσμίως για ερευνητές έως 45 ετών στον συγκεκριμένο τομέα.

ΓΡΑΦΕΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Γραφένιο και νανοτεχνολογία: τα υλικά της νέας εποχήςΤο βραβείο Nobel Φυσικής για το 2010 απονεμήθηκε στον, Ρωσικής καταγωγής, Ολλανδό φυσικό Andre Geim και τον Ρωσο-Βρετανό συνάδελφό του Konstantin Novoselov για τα καινοτόμα πειράματά τους στο γραφένιο, ένα δισδιάστατο υλικό που αποτελείται από άτομα άνθρακα τοποθετημένα σε μια διάταξη που μοιάζει με κυψέλη. Το όνομα του υλικού προέρχεται από το γραφίτη, μια από τις πολλές μορφές με τις οποίες βρίσκουμε τον άνθρακα στη φύση, και την κατάληξη -ένιο, που χρησιμοποιήθηκε από το Γερμανό φυσικό Hanns-Peter Boehm από το 1962 για να περιγράψει φύλλα άνθρακα πάχους ενός μορίου.


H NANOTΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΝΟΣΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Η Νανοτεχνολογία μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία των αυτοάνοσων παθήσεων


Με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας, ομάδα Αμερικανών ερευνητών δημιούργησε μια μέθοδο αντιμετώπισης αυτοάνοσων παθήσεων που βασίζεται στην τροποποίηση ενός νανοσωματιδίου, το οποίο όταν εισαχθεί στον οργανισμό απενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Η πρωτοποριακή θεραπευτική τακτική έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε πειραματόζωα και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορέσουν να την αξιοποιήσουν και σε ανθρώπους με αυτοάνοσα νοσήματα όπως ο διαβήτης τύπου Ι, το άσθμα, η πολλαπλή σκλήρυνση και οι τροφικές αλλεργίες.
Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο Nature Biotechnology, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου «Northwestern» κατάφεραν με τη νέα θεραπευτική τακτική να αναστείλουν την επιδείνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης σε ποντίκια.

Η ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Η νανοτεχνολογία στην υπηρεσία της ιατρικής


Με τη χρήση «έξυπνων» υλικών μπορούν να αντιμετωπίζονται παθήσεις
Χάρη στις εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στην ιατρική, οι καρδιαγγειακές νόσοι, ο διαβήτης, ο καρκίνος και οι νευροεκφυλιστικές παθήσεις θα μπορούν μελλοντικά να αντιμετωπίζονται με τη χρήση «έξυπνων» νανοϋλικών.
Οι εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στην καρδιολογία αναμένεται σε μία 10ετία να οδηγήσουν την κατάργηση των stend και στην μείωση του μεγέθους ή ακόμη και στην εξάλειψη της αθηρωματικής πλάκας με μία ενδοφλέβια ένεση.
Πειράματα που έγιναν στην Αμερική με τη χρήση νανοσωματιδίων τα οποία περιείχαν το φάρμακο fumagillin (το οποίο διακόπτει τη ροή αίματος στην αθηρωματική πλάκα), έδειξαν μείωση της αθηρωματικής πλάκας κατά 60-80%.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΩΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι λέξεις αποτυπώνονται στον εγκέφαλο ως εικόνες


Όταν μαθαίνουμε γραφή, ο εγκέφαλός μας δε μαθαίνει τα ξεχωριστά γράμματα των λέξεων, αλλά αντίθετα είναι έτσι προγραμματισμένος ώστε να θυμάται κάθε λέξη σα σύνολο.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μία νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι νευρώνες ανταποκρίνονται διαφορετικά στις πραγματικές λέξεις.
Κατά τη διάρκεια πειραμάτων, οι σαρώσεις του εγκεφάλου των εθελοντών αποκάλυψαν ότι οι νέες λέξεις εμφανίζονται σα σχήματα, αντί σα μια ομάδα γραμμάτων, κάνοντας τους ερευνητές να μιλούν για ένα «οπτικό λεξικό».
Η έρευνα που διεξήχθη από μια ομάδα ερευνητών στο Georgetown University Medical Centre, υποστηρίζει ότι ο εγκέφαλος είναι «ολιστικά συντονισμένος» να αναγνωρίζει ολόκληρες λέξεις.

ΤΟ ΝΕΟ 'ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ' ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ
Το νέο «οπλοστάσιο» κατά του Πάρκινσον


Με την καλύτερη κατανόηση της παθοφυσιολογίας των κινητικών επιπλοκών, έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια θεραπείες για τους ασθενείς με βαριές κινητικές επιπλοκές, οι οποίες δεν μπορούν να ελεγχθούν επαρκώς με ρυθμίσεις της φαρμακευτικής αγωγής
ΑΡΘΡΟ Του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΟΝΙΤΣΙΩΤΗ αναπληρωτή καθηγητή Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Στη νόσο Πάρκινσον, η έγκαιρη έναρξη αποτελεσματικής ντοπαμινεργικής αγωγής βελτιώνει σημαντικά τα συμπτώματα του ασθενή και αυξάνει τις πιθανότητες μακροχρόνιας ευνοϊκής έκβασης σε σχέση με τους ασθενείς που θα ξεκινήσουν καθυστερημένα την αγωγή.
Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία της νόσου Πάρκινσον ανήκουν στις εξής κατηγορίες: αναστολείς του ενζύμου μονοαμινοξειδάση (ΜΑΟ), αγωνιστές των υποδοχέων ντοπαμίνης και λεβοντόπα, που αποτελεί και το σημαντικότερο φάρμακο και ακρογωνιαίο λίθο της θεραπείας. Σε καθεμιά από τις παραπάνω κατηγορίες έχουν προστεθεί την τελευταία δεκαετία νέα φάρμακα που βελτίωσαν σημαντικά τις θεραπευτικές δυνατότητες.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟ ΝΕΟ "ΦΑΡΜΑΚΟ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ

Οι νέες τεχνολογίες πληροφορικής το νέο «φάρμακο» κατά της άνοιας


Πιλοτικές έρευνες για 2 χρόνια σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες απέδειξαν την αποτελεσματικότητά του στη βελτίωση της νοητικής και σωματικής κατάστασης, της ποιότητας ζωής και της πρόληψης της άνοιας των ηλικιωμένων ατόμων
Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα που παρουσιάζει στα δύο χρόνια πιλοτικής λειτουργίας το σύστημα LLMCare, αποτέλεσμα του ερευνητικού έργου «Μνήμες Διάρκειας» (Long Lasting Memories – LLM) που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα, πιλοτικές έρευνες για 2 χρόνια σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες απέδειξαν την αποτελεσματικότητά του στη βελτίωση της νοητικής και σωματικής κατάστασης, της ποιότητας ζωής και της πρόληψης της άνοιας των ηλικιωμένων ατόμων.

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΕΜΒΟΕΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ

Νέο φάρμακο καταπολεμά τις εμβοές και την απώλεια ακοής


Ένα νέο φάρμακο που θα «καταπολεμά» την απώλεια της ακοής και το βουητό στα αυτιά, δοκιμάζουν οι επιστήμονες για πρώτη φορά σε ασθενείς.
Η πρώτη φαρμακευτική θεραπεία για τις δύο αυτές καταστάσεις αναπτύχθηκε από βρετανούς ερευνητές και δρα σε κύτταρα του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην επεξεργασία του ήχου. Οι εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να μειώνει τα συμπτώματα της ηλικιακής απώλειας ακοής και τις εμβοές.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ - ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ

Βρέθηκε ουσία για φάρμακο κατά καρδιακής προσβολής- εγκεφαλικού


Παράγωγα της ουμανίνης θα μπορούσαν να αποτελούν το κλειδί για την ανάπτυξη θεραπείας κατά του εγκεφαλικού επεισοδίου, της καρδιακής προσβολής και του τραυματισμού του εγκεφάλου.
Ερευνητές ανακάλυψαν ουσία που ενδεχομένως έχει τη δυνατότητα να σταματά τον κυτταρικό θάνατο σε ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή και τραυματισμό εγκεφάλου.
Παράγωγα της ουμανίνης, ενός πεπτιδίου που είναι κωδικοποιημένο στο γονιδίωμα των μιτοχονδρίων των κυττάρων θα μπορούσαν να αποτελούν το κλειδί για την ανάπτυξη τέτοιας θεραπείας, δήλωσαν οι ερευνητές.

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

ΒΡΕΘΗΚΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΚΑΚΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ

Βρέθηκε φάρμακο που μειώνει στο μισό την 'κακή' χοληστερόλη (LDL)


 Ένα πειραματικό φάρμακο κατάφερε να μειώσει στο μισό (κατά 52%) το επίπεδο της «κακής» χοληστερόλης (LDL) μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, χωρίς μάλιστα να εμφανιστούν σοβαρές παρενέργειες στους περισσότερους ασθενείς.
Το φάρμακο με την ονομασία evolocumab, που ανήκει στην πολλά υποσχόμενη κατηγορία των λεγόμενων «αναστολέων PCSK9», τα οποία αποτελούν μια εναλλακτική ή συμπληρωματική λύση σε σχέση με τις ευρέως σήμερα χρησιμοποιούμενες στατίνες, αναπτύχθηκε από την αμερικανική φαρμακευτική και βιοτεχνολογική εταιρία Amgen, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Facebook: Επιτυχείς οι δοκιμές των αεροσκαφών που παρέχουν Ίντερνετ


Η πρώτη δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία, όπως έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στο Facebook.
Την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης δοκιμής των μη επανδρωμένων αεροσκαφών παροχής ασύρματης πρόσβασης στο Ίντερνετ, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος internet.org ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΠΟ ΝΑΝΟΣΩΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ

Επεξεργαστής υπολογιστή από νανοσωλήνες άνθρακα


Ο επεξεργαστής αποτελείται από 142 τρανζίστορ, το καθένα εκ των οποίων περιέχει νανοσωλήνες άνθρακα μήκους που κυμαίνεται από 10 έως 200 νανόμετρα.
Έναν υπολογιστή του οποίου ο κεντρικός επεξεργαστής βασίζεται εξολοκλήρου σε νανοσωλήνες άνθρακα κατασκεύασαν ερευνητές του Stanford University. Αν και το σύστημα είναι αργό και απλό όσον αφορά στις επιδόσεις του, η σημασία του εν λόγω επιτεύγματος είναι μεγάλη, καθώς αποδεικνύεται ότι οι νανοσωλήνες άνθρακα – που παρουσιάζουν αξιοσημείωτες ηλεκτρονικές ιδιότητες-  θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν κάποια στιγμή το πυρίτιο.
Όπως αναφέρει στο ΜΙΤ Technology Review ο Σουμπχασίς Μίτρα, ένας εκ των επικεφαλής του προγράμματος, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι δυνατοτήτων ανάλογων του Intel 4004, του πρώτου μικροεπεξεργαστή της εταιρείας, ο οποίος είχε κυκλοφορήσει το 1971. Ο υπολογιστής «τρέχει» ένα απλό σετ οδηγιών λογισμικού, ονόματι MIPS, το οποίο μπορεί να κάνει κάποιες απλές εργασίες (αριθμητικούς υπολογισμούς)  και να μεταφέρει δεδομένα από και προς μια εξωτερική μνήμη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου