ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ


Ελπίδα σε καρκινοπαθείς από νέα ανακάλυψη


Εναντίον των βλαβερών παρενεργειών της χημειοθεραπείας και της χρήσης ακτινοβολίας σε ασθενείς έχουν στραφεί οι επιστήμονες, και απ΄ό,τι φαίνεται, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα είναι ορατά. Ερευνητές υποστηρίζουν πως οι συνέπειες αυτών των θεραπειών μπορούν να καταπολεμηθούν με χάπια τα οποία θα προστατεύουν τον γαστρεντερικό σωλήνα των ασθενών.
Η ισχυρή ακτινοβολία ή η χημειοθεραπεία μπορεί να καταπολεμήσει τον μεταστατικό καρκίνο, αλλά τέτοιες επιθετικές προσεγγίσεις μπορούν να επιφέρουν μέχρι και θανατηφόρα ζημιά στους ασθενείς, καταστρέφοντας ευαίσθητα στρώματα ζωτικών οργάνων.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΝΕΑΣ ΠΡΩΤΕΊΝΗΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΊΜΕΡ

Αλτσχάιμερ: Ανακάλυψη νέας πρωτεΐνης θα συμβάλει στη αντιμετώπιση της νόσουΕρευνητές από τη Mayo Clinic ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη-κλειδί που παίζει βασικό ρόλο στην εκδήλωση του Αλτσχάιμερ και ευελπιστούν πως η ανακάλυψη αυτή θα ανατρέψει τα δεδομένα στη θεραπευτική προσέγγιση της νόσου.

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Aνακαλύφθηκε πρωτεΐνη- ασπίδα στον καρκίνο - Ανοίγει ο δρόμος για νέες θεραπείες


Την ανακάλυψη μίας πρωτεΐνης που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της ανοσίας του οργανισμού απέναντι στον καρκίνο αλλά και τους ιούς ανακοίνωσε διεθνής επιστημονική ομάδα, ανοίγοντας το δρόμο για θεραπείες νέου τύπου στο μέλλον.
Οι ερευνητές από τη Βρετανία (Imperial College και Πανεπιστήμιο Κουίν Μέρι Λονδίνου), τις ΗΠΑ (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Χάρβαρντ) και την Ελβετία (Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ζυρίχης-ΕΤΗ), με επικεφαλής το Bρετανό καθηγητή ανοσοβιολογίας, Φίλιπ Αστον-Ρίκαρντ, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Science», πραγματοποίησαν πειράματα με ποντίκια και ανθρώπινα κύτταρα.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

TΩΡΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ !199. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!

Χριστός Ανέστη!
Σε μια  Ελλάδα σκλαβωμένη.

Καμπανοκρουσίες
σε όλες τις εκκλησίες.

Προσέρχονται πολλοί πιστοί
να βρούνε την Eλπίδα.

΄Ομως αυτή δεν φαίνεται.
΄Εχει πέσει μαυρίλα.

Θα κάνομε υπομονή.
Στο τέλος κάτι θα φανεί.

Ποιος φταίει ποιος δε φταίει,
τι σημασία έχει;

Εμείς κλειδιά εδώσαμε.
είνοι μας προδόσανε.

Ξεκρέμαστοι εμέναμε.
Και όμως επιμέναμε,

Προδότες να στηρίζουμε.
Τη μοίρα μας να βρίζουμε.

Μεγάλη αρρώστεια αυτό.
Τώρα τα λέμε στο Χριστό.

Συγχώρεση να μας δώσει.
Απ τη σκλαβιά να μας σώσει!

Πειραιάς  Απρίλιος 2015
Γεώργιος Βελλιανίτης
Παξινός Ποιητής
Eθνικά υπερήφανος
Για μια Ελλάδα Νέα,
Με πολλά κλοπιμαία!


Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015

ΦΤΙΑΧΤΗΞΚΕ ΤΕΧΝΙΤΗ ΣΠΛΗΝΑ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΤΟ ΑΙΜΑ.

Φτιάχτηκε τεχνητή σπλήνα που καθαρίζει μαγνητικά το αίμα!
Ελπίδες για ασθενείς με σήψη αλλά και όσους παθαίνουν σοβαρές λοιμώξεις


Ελπίδες για εκατομμύρια ασθενείς γεννά η νέα δημιουργία Αμερικανών ερευνητών: δημιούργησαν για πρώτη φορά μια εξωτερική συσκευή τεχνητής σπλήνας, που χρησιμοποιεί μαγνήτες για να καθαρίζει μέσα σε λίγες ώρες το αίμα από τα βακτήρια, τους μύκητες και άλλους μικροοργανισμούς, καθώς και τις τοξίνες τους. Η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στο μέλλον σημαντικά στις περιπτώσεις ασθενών με σήψη και άλλες σοβαρές λοιμώξεις.
Η συσκευή, που είναι λίγο μεγαλύτερη από ένα πακέτο τράπουλας, μέχρι στιγμής έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε πειραματόζωα (αρουραίους), αλλά όχι ακόμη σε ανθρώπους. Μερικοί επιστήμονες ελπίζουν ότι κάποτε θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την απομάκρυνση από το σώμα ιών, όπως ο Έμπολα.

ΦΘΗΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΣΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΤΑ 80% ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Φθηνό σασί made in Greece μειώνει κατά 80% την τιμή των αυτοκινήτων!!


Μια πρωτοποριακή μέθοδο σχεδιασμού, που μπορεί να μειώσει το κόστος κατασκευής ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων κατά 50%-80%, επινόησε ο μηχανολόγος-μηχανικός δρ Δημήτρης Χατζηδακακίδης. Η καινοτομία «κρύβεται» σε μια νέα διάταξη αναρτήσεως και πλαισίου για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, που αποτελεί παγκόσμια ευρεσιτεχνία και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε κάποια συμβατικά αυτοκίνητα.
Το όφελος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τον καταναλωτή προκύπτει από τη δημιουργία ενός πολύ φτηνού σασί, που «χτίζεται» γύρω από τις μπαταρίες, έχει τέσσερα κοινά υποσυστήματα και μπορεί να αποτελέσει βάση για την κατασκευή πολλών τύπων οχημάτων. «Αντίστοιχοι τύποι σασί μπορούν να σχηματίσουν από μικρό 500αράκι έως μεγάλο 5θυρο, πολυμορφικό, φορτηγάκι, βανάκι, σπορ ανοιχτό ή κλειστό αυτοκίνητο», λέει ο κ. Χατζηδακακίδης.


ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΧΤΙΖΕΙ ΟΣΤΑ

Επαναστατικό φάρμακο που χτίζει οστά


Νέο φάρμακο για την οστεοπόρωση μπορεί να αλλάξει τη θεραπεία και τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ασθένεια.
Μελέτες δείχνουν ότι ένα νέο φάρμακο (romosozumab) κατά της οστεοπόρωσης βοηθά στην παραγωγή νέου οστού και θα μπορούσε να δυναμώνει και τον σκελετό, προστατεύοντάς τον από τα κατάγματα.
Ο Δρ. Michael McClung, Διευθυντής στο Κέντρο Οστεοπόρωσης στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, εξήγησε ότι το πειραματικό αυτό φάρμακο απελευθερώνει την ικανότητα του σώματος να παράγει νέο οστό μπλοκάροντας τα βιοχημικά σήματα που φυσιολογικά αναστέλλουν τη δημιουργία νέου οστού.
Αυτή η θεραπεία είναι 1,5 με 3 φορές πιο αποτελεσματική από ό,τι τα φάρμακα που έχουμε στη διάθεσή μας όσον αφορά την παραγωγή νέου οστού σύμφωνα με αποτελέσματα κλινικών ερευνών που ο Δρ. Michael McClung και οι συνεργάτες του παρουσίασαν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου