ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

ΝΑΝΟΚΛΩΣΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ.

Νανοκλωστές από... διαμάντι υπόσχονται τεχνολογικά θαύματα!
Μεγαλύτερη αντοχή σε σχέση με τα σημερινά υλικά


Πρώτη φορά Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν τρομερά λεπτές διαμαντένιες νανοκλωστές. Το νέο υλικό αναμένεται να έχει εντυπωσιακές ιδιότητες, όπως μεγαλύτερη δύναμη και ακαμψία σε σχέση με τους σημερινούς νανοσωλήνες και τα πολυμερή υλικά, ενώ παράλληλα θα είναι και πολύ ελαφρύ.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή χημείας Τζον Μπάντινγκ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για νέα υλικά "Nature Materials", ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η συγκεκριμένη δομή των καινοτομικών νανοκλωστών δεν είχε υπάρξει ποτέ έως σήμερα σε άλλο φυσικό ή συνθετικό υλικό. Ο άξονας των νανονημάτων είναι μια μακριά και πολύ λεπτή "κλωστή" από άτομα άνθρακα, διατεταγμένα έτσι ώστε να έχουν την θεμελιώδη δομή ενός διαμαντιού.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ! (ΝΕΟ)

Σπουδαία ανακάλυψη: Επιστήμονες μετέτρεψαν καρκινικά κύτταρα σε φυσιολογικά!
Σε μια σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν επιστήμονες στις ΗΠΑ οι οποίοι για πρώτη φορά κατάφεραν να μετατρέψουν καρκινικά κύτταρα του παγκρέατος, ξανά σε φυσιολογικά.
Πρόκειται για μια άκρως ενθαρρυντική εξέλιξη, η οποία, αν και σε αρχικό ακόμη στάδιο, αφήνει πολλές μελλοντικές θεραπευτικές υποσχέσεις για τον «σιωπηλό» και επιθετικό καρκίνο του παγκρέατος.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Πάμελα Ίτκιν-Ανσάρι του Ιατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Sanford-Burnham της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Pancreas» (Πάγκρεας), έδειξαν ότι είναι δυνατό να επαναπρογραμματιστούν γενετικά τα παγκρεατικά καρκινικά κύτταρα, έτσι ώστε να επανέλθουν σχεδόν στην προτέρα υγιή κατάστασή τους.

ΟΡΜΟΝΗ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ

Η ορμόνη που ρίχνει το βάρος και ρυθμίζει το σάκχαρο


Δώρο για όσους βαριούνται το γυμναστήριο είναι η τελευταία ανακάλυψη Αμερικανών επιστημόνων.
Οι ερευνητές βρήκαν μία ορμόνη, η οποία μιμείται τα ευεργετικά οφέλη της γυμναστικής και που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία χαπιού για ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο διαβήτης.
Η ορμόνη MOTS-c, η οποία δοκιμάστηκε επιτυχώς σε ποντίκια, επιτρέπει την απώλεια βάρους και βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Λειτουργεί αυξάνοντας την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να επιτρέπει την καλύτερη επεξεργασία της γλυκόζης. Η ορμόνη επικεντρώνεται στον μυϊκό ιστό, όπου αποκαθιστά την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Οπως εξήγησαν οι επιστήμονες, λειτουργεί ως αντίβαρο στην αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία σχετίζεται με την ηλικία και προκαλείται από την κακή διατροφή.

ΤΟ ΥΠΕΡ-ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΡΩΣΙΑ

Το υπερ-αεροπλάνο που έφτιαξε η Ρωσία και "ανατίναξε το μυαλό" των ΑμερικανώνΗ Ρωσία ετοιμάζεται να παράξει μαζικά υπερηχητικό-μεταγωγικό αεροπλάνο για το οποίο οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι είναι αδύνατο να κατασκευαστεί.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο η βιομηχανία όπλων της Ρωσίας σχεδίασε και ετοιμάζεται να βγάλει στην παραγωγή το υπερηχητικό-μεταγωγικό βαρέων οχημάτων αεροσκάφος PAK TA, ενώ όπως σημειώνει η Μόσχα, θα έχουν κατασκευαστεί 80 τέτοια σουπερ αεροπλάνα έως το 2024.

ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Μια τεχνολογία, δεξί χέρι των... γιατρών
Ανιχνεύει τους "σιωπηλούς" κινδύνους που μπορεί να αποβούν μοιραίοι


Η αιτία ενός εγκεφαλικού είναι μερικές φορές ένα "μυστήριο", ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο το άτομο να μη γνωρίζει καν ότι έχει πάθει ένα εγκεφαλικό. Για παράδειγμα, μπορεί να έχει συμβεί σε κάποιον που πήγε στο νοσοκομείο εξαιτίας μιας αδιαθεσίας ή λιποθυμικού επεισοδίου, με τις εξετάσεις του όμως να βγαίνουν φυσιολογικές και την καρδιά του να χτυπά "σα ρολόι".
Αυτό συμβαίνει εν μέρει, επειδή οι τρέχουσες εξετάσεις στον εγκέφαλο και την καρδιά δεν αποκαλύπτουν τι συνέβη ακριβώς πριν την εμφάνιση του προβλήματος στον ασθενή.
Τώρα, όμως μια νέα τεχνολογία θα επιτρέπει στους γιατρούς να παρακολουθούν συνεχώς την καρδιά των ασθενών, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανίχνευση "σιωπηλών" προβλημάτων τα οποία μπορεί να συμβούν προτού χάσει κανείς τις αισθήσεις του ή πάθει εγκεφαλικό.

ΜΙΝΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

Scubster: Το απόλυτο μεταφορικό μέσο στη θάλασσα
     

Φαντάζεστε να κολυμπάμε το Καλοκαίρι και ξαφνικά να περάσει από δίπλα μας κάτι τέτοιο; Δείτε τι σκέφτηκε αυτή τη φορά το μυαλό του ανθρώπου… Ένα mini υποβρύχιο!
Εμπνευστής και σχεδιαστής αυτού του πρωτότυπου οχήματος είναι ο Stephane Rousson. O Rousson πήρε το όχημα πέρυσι για δοκιμή σε μια πισίνα και φέτος τον Μάρτιο έκανε την τελική του δοκιμή σε μια λίμνη στα Πυρηναία. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήθελε και να που μας το παρουσιάζει σήμερα.
Το mini υποβρύχιο τροφοδοτείται από δύο έλικες που συνδέονται με το πεντάλ. Ελέγχεται εξ’ ολοκλήρου με το χέρι ή το πεντάλ. Το παρατσούκλι του είναι “Scubster” και μπορεί να πιάσει ταχύτητα μέχρι 8 χιλιόμετρα και να φτάσει σε βάθος έξι μέτρων.
Πηγή. otherside.gr

TA EΠΙΒΑΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΥ 2025

Ιδού τα επιβατικά αεροσκάφη του 2025
   


Στο πλαίσιο ερευνητικής προσπάθειας της NASA για επιβατικά αεροπλάνα που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα και περιορίζουν την ηχορύπανση, τρεις μεγάλες αεροδιαστημικές βιομηχανίες -Boeing, Lockheed Martin και Northrop Grumman- παρουσίασαν τις φουτουριστικές προτάσεις τους για το έτος 2025.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ταξίδια σε όλη την Ελλάδα με υδροπλάνα -Τα 33 υδατοδρόμια που βρίσκονται στα σκαριά [λίστα]Πάνω από 30 υδατοδρόμια βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και αναμένεται να είναι έτοιμα μέσα στους επόμενους μήνες σε νησιά των Κυκλάδων, του Ιουνίου, του βορείου Αιγαίου, διάφορες παραλιακές περιοχές της χώρας, αλλά και σε λίμνες.
Σύμφωνα με το Ethnos.gr η κατασκευή των υδατοδρομίων βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης και πολλά από αυτά αναμένεται να είναι έτοιμα την Ανοιξη του 2015.

ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ.

Είναι γεγονός. Το Πάσχα του 2015 η πρώτη αποβίβαση τουριστών με υδροπλάνα
Την άνοιξη του 2015 αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του πρώτου ελληνικού υδατοδρομίου στην Κέρκυρα. Τι δήλωσε ο πρόεδρος της αναδόχου εταιρίας
Την άνοιξη του 2015 αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο ελληνικό υδατοδρόμιο στην Κέρκυρα, προκειμένου να υποδεχτεί τουρίστες την πασχαλινή περίοδο. «Κλειδί» για τη λειτουργία του θα αποτελέσει η αδειοδότηση και άλλων υδατοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή.
Έπειτα από την υπογραφή της απόφασης για την ίδρυση στην Κέρκυρα του πρώτου υδατοδρομίου στην Ελλάδα, το περασμένο Σάββατο, από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον υφυπουργό Υποδομών Μιχάλη Παπαδόπουλο, το υδατοδρόμιο είναι έτοιμο να δεχτεί υδροπλάνα και επιβάτες και να ξεκινήσει τη λειτουργία του.

TO ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Το πλοίο του μέλλοντος


Θα πετάει λίγα εκατοστά πάνω από το νερό. Το πλοίο του μέλλοντος έχει ήδη σχεδιαστεί και θα συνδυάζει την οικονομία, την ασφάλεια, την άνεση και την υψηλή ταχύτητα αλλάζοντας τα δεδομένα για τις θαλάσσιες μεταφορές. Σύμφωνα με την παρουσίαση που πραγματοποίησε Γερμανός καθηγητής το νέο Flightship FS-80 διαθέτει πιλοτήριο και τούρμπο ντίζελ κινητήρες. Πρόκειται για μια νέα γενιά μέσων θαλασσίων μεταφορών με εξαιρετική απόδοση και οικονομία καυσίμου 30% σε σχέση με τα αεροπλάνα. Η τελική ταχύτητα του πλησιάζει τα 250 χιλιόμετρα την ώρα καθώς πετάει πάνω από τη θάλασσα αξιοποιώντας τις τουρμπίνες. Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση χρειάζεται ειδική εκπαίδευση του πλοιάρχου για να μπορέσει να χειριστεί το σκάφος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά εκτός από πετρέλαιο μπορεί να λειτουργήσει με υγραέριο, βιοκαύσιμα και με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μάλιστα εκτός από τη θάλασσα μπορεί να ταξιδέψει και πάνω από την ξηρά και τους βάλτους.
Πηγή: www.24h.gr

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

ΤΟ ΓΙΟΤ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ


To Γιοτ Του Μέλλοντος: Adastra
Αυτό το καταπληκτικό γιοτ με την φουτουριστική σχεδίαση σχεδιάστηκε από τον John Shuttleworth σχεδιαστή των σκαφών γιοτ. Μετά από 4 χρόνια στην κατασκευή σκαφών από τη McConaghy στο Zhuhai της Κίνας, με κατανάλωση καυσίμου 42,5 m η Adastra ξεκίνησε στο Pearl River. Αυτό το πολυτελές γιοτ μπορεί να ελεγχθεί με ένα iPad της Apple μέσα σε ένα εύρος 50 μέτρων. Διαθέτει γκαράζ, δύο τραπεζαρίες, ένα σαλόνι, καθώς και ένα ευρύχωρο σαλόνι με πανοραμική οροφή. Υπάρχει μια μεγάλη καμπίνα κατόχου και δύο καμπίνες επισκεπτών με το σκάφος να είναι σε θέση να κρατήσει εννέα επισκέπτες και έξι πληρώματα. Η μέγιστη ταχύτητα του είναι 22,5 κόμβοι. Η Adastra είναι ένα ιστιοπλοϊκό με την πολυτέλεια, την άνεση, το στυλ και το σχεδιασμό. Και αυτό το αριστούργημα της τέχνης κοστίζει $ 15.000.000. Ρίξτε μια ματιά!
Πηγή. ΤΤ
ΕΠΤΑ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΜΑΚΡΟΖΩΪΑ7 τροφές που μας χαρίζουν μακροζωία
MAΓIA MANTZOYNHKάποιες τροφές δεν πρέπει να λείπουν σχεδόν ποτέ από το πιάτο μας! Όχι μόνο γιατί συγκεντρώνουν πολλά θρεπτικά συστατικά, αλλά επειδή μας χαρίζουν μακροζωία!
Tα τελευταία χρόνια, παρά τη συνεχή ενημέρωση και το βομβαρδισμό πληροφοριών που δεχόμαστε σχετικά με τις διατροφικές μας συνήθειες, ακόμη αγνοούμε -σε μεγάλο βαθμό δυστυχώς- τι ακριβώς μας προσφέρει το κάθε τρόφιμο που συνιστούν οι ειδικοί, όταν μιλάνε για «υγιεινή» ή «μεσογειακή διατροφή». Aς γνωρίσουμε, λοιπόν, καλύτερα κάποιες τροφές που θεωρούνται αναντικατάστατες, γιατί αποδεδειγμένα προστατεύουν την υγεία μας, και ας προσπαθήσουμε να τις εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή, έτσι ώστε να επωφεληθούμε από τις πολύτιμες θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

H ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Το ομορφότερο σκάφος στον κόσμοΤο σκάφος που είναι συνώνυμο της χλιδής και διεκδικεί το βραβείο και το καλύτερο «εσωτερικό» στην έκθεση του Μονακό είναι μήκους 60 μέτρων και φέρει το όνομα J’Ade. Με πισίνα, ενυδρείο, τζακούζι και ένα εσωτερικό γκαράζ, το σκάφος που απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες συγκαταλέγεται σίγουρα στη λίστα των πιο πολυτελών και όμορφων στον κόσμο.
Σχεδιασμένο από την ιταλική εταιρεία CRN, το μήκους 60 μέτρων σκάφος, «J’ade» ήταν φέτος υποψήφιο για το βραβείο «καλύτερο εσωτερικό», στην έκθεση πολυτελών σκαφών του Μονακό.
Η αλήθεια είναι το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, στο εσωτερικό του ένα ταχύπλοο μήκους οκτώ μέτρων, με απόλυτη άνεση, ενώ όταν το «γκαράζ» του είναι άδειο μπορεί να μετατραπεί σε μια ιδιωτική, φυσική πισίνα!
Το ιδιόκτητο σκάφος δημιουργήθηκε από το «Studio Zuccon International Project» και στόχος των σχεδιαστών του ήταν να μπορούν να νιώθουν οι επιβάτες του «ένα με τη θάλασσα».
Μάλιστα, το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει άνετα δέκα άτομα σε τέσσερις καμπίνες και στην σουίτα του ιδιοκτήτη, καθώς και 13 μέλη του πληρώματος.
Μάλιστα, εκτός από το πανέμορφο, θαλάσσιο γκαράζ, το «J’ade» έχει επίσης ένα γυμναστήριο και μια αίθουσα χαμάμ, για να νιώθουν οι επιβάτες όσο πιο άνετα και όμορφα γίνεται!
Τέλος, στα τέσσερα καταστρώματά του, το υλικό των εσωτερικών χώρων αποτελείται από ξύλο καρυδιάς Canaletto αλλά και ξύλο τριανταφυλλιάς!
Πηγή. e-Nautilia.gr

ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ

Πώς οι οδηγοί θα αποκτήσουν «τηλεπαθητικές» ικανότητες
Αποστολή στη Βαρκελώνη, Παναγιώτης Μαρκίδης


Θα μπορούν να βλέπουν πολύ μακρύτερα, γύρω από γωνίες ή μπροστά από εμπόδια, όπως τα μεγάλα φορτηγά
Η αυτόνομη οδήγηση είναι ένα από τα βασικά θέματα στο φετινό Mobile World Congress, αφού στο άμεσο μέλλον αναμένεται να έχει μεγάλη επίδραση στην καθημερινότητά μας.
Καθώς σήμερα το 90% των τροχαίων ατυχημάτων εκτιμάται ότι οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος, η αυτόνομη-αυτοματοποιημένη οδήγηση θα βελτιώσει εντυπωσιακά την οδική ασφάλεια, με τη χρήση τεχνολογιών που αντικαταστήσουν τις αισθήσεις του οδηγού και θα δώσουν στα οχήματά την ικανότητα να αναγνωρίζουν και να ερμηνεύουν το περιβάλλον τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου