ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

MONO ME ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Προσοχή! Μόνο με σταυρό γίνεται η επιλογή στο δημοψήφισμα

Πηγή. Ξυπνήστε ρε     http://www.ksipnistere.com/2015/07/blog-post_655.htmlΣτις 7 το πρωί της Κυριακής θα ανοίξουν οι κάλπες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, στο οποίο οι πολίτες καλούνται να πάρουν θέση επί ερωτήματος σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση. Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το βράδυ.
Η επιλογή γίνεται με σταυρό είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση. Προσοχή! Μην χρησιμοποιήσετε «Χ», ούτε «V».
Για να είναι νόμιμο το δημοψήφισμα θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος.
Η συγκέντρωση και η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει με τη συνδρομή της SingularLogic, ενώ για την αμεσότερη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν και κινητά τηλέφωνα τα οποία θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 4.800 εκλογικών τμημάτων.
Λόγω της απλούστερης διαδικασίας σε σχέση με τις εκλογές, το τελικό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα είναι γνωστό μία με δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης δηλαδή περί τις 8-9 το βράδυ.
Πώς ψηφίζουμε
Οι εκλογείς θα λάβουν δύο ψηφοδέλτια. Στο πρώτο αναγράφεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος που είναι: «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;
Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»).
Παραπλεύρως, οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μία εκ των απαντήσεων: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ ή ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ. Η επιλογή γίνεται με σταυρό είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση.
Το δεύτερο ψηφοδέλτιο είναι το λευκό, ενώ ως τέτοιο θα λογίζεται και το πρώτο ψηφοδέλτιο εάν δεν φέρει σταυρό. Αν ο σταυρός προτίμησης δεν είναι εντός του τετραγώνου προτίμησης τότε το ψηφοδέλτιο θα θεωρείται άκυρο.
Πηγή. Ξυπνήστε ρε    http://www.ksipnistere.com/2015/07/blog-post_655.html

ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

"ΣΦΑΓΗ" ΣΤΟ ΔΝΤ - ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
Παρέμβαση ΗΠΑ στο ΔΝΤ: "Aποτύχατε και είστε υπεύθυνοι! Βοηθήστε την Ελλάδα αλλιώς...Βέτο" - Δείτε όλη την επιστολή του ΚογκρέσουΚαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο ΗΠΑ-Γερμανίας αφού το Κογκρέσο των ΗΠΑ με επιστολή που έρχεται τώρα στη δημοσιότητα έστειλε την πρώτη προειδοποίηση προς την Κριστίν Λαγκάρντ και κατ' επέκταση στην Καγκελάριο Α.Μέρκελ. Την επιστολή όπως θα δείτε παρακάτω υπογράφουν 9 μέλη του Κογκρέσου και ένας Γερουσιαστής ενώ είναι απίστευτες οι απειλές που εκστομίζουν προς την Κ.Λαγκάρντ αλλά και τους υπεύθυνους του Ταμείου αφού τους "σφάζουν" με το γάντι ενώ τους τονίζουν ότι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τυχόν "ανεπιθύμητα" αποτελέσματα.
Την επιστολή που μπορείτε να διαβάσετε εδώ αναφέρει τα εξής:

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΠΑΛΗΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.

Φορτηγά: Παράταση ζωής για τα παλιά οχήματα


To δικαίωμα να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους για πέντε ακόμη χρόνια δίνει στα βαρέα οχήματα παλιάς τεχνολογίας, που δεν είναι εφοδιασμένα με ABS, υπουργική απόφαση. Τι μέλλει γενέσθαι με τα «νεότερα» οχήματα.
Για πέντε ακόμη χρόνια ως το 2020, θα μπορούν τα φορτηγά παλιάς τεχνολογίας, που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα πριν το 1999 και δεν διαθέτουν σύστημα ABS να «βρίσκονται» στους δρόμους. Μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία τα φορτηγά οχήματα παλιάς τεχνολογίας θα οδηγηθούν, τουλάχιστον με τα όσα ισχύουν έως σήμερα, υποχρεωτικά σε απόσυρση, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να εφοδιαστούν εκ των υστέρων με ΑΒS.

ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΝΤΑΛΙΚΑ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΚΡΕΜΑΝΙΟΛΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.

                                 205. ΨΑΛΜΟΣ ΕΒΔΟΜΗΚΟΣΤΟΣ ΟΓΔΟΟΣ

                   ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΝΤΑΛΙΚΑΣ  ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ - ΣΑΝ ΤΡΕΛΟ ΦΟΡΤΗΓΟ από Dalkas


           Κύριε, επιθυμώ να Σε ευχαριστήσω πάλι για τη βοήθειά σου στη δύσκολη θέση που βρέθηκα με μία άλλη νταλίκα φάντασμα εν τω μέσω της νυκτός. Αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση σε  σχέση με τον προηγούμενο 77ο Ψαλμό.
       ΄Ηταν Οκτώβριος. Ξεκίνησα από Πάτρα μόνος  γύρω  στις  8  το βράδυ  με προορισμό την Πάργα. ΄Ηδη είχε προ πολλού  σκοτεινιάσει. Δεν είχα επιλογή να φύγω μέρα. Αποφάσισα  έστω μη γνωρίζοντας πολύ καλά τις  περιοχές, να αναχωρήσω. Όπως προανέφερα είχα ένα μικρό άσπρο NISSAN MICRA του 1991, καινούργιο, αξιόπιστο μεν, πολύ ελαφρύ δε. Το αμάξι πήγαινε ρολόϊ το δε ραδιόφωνο μου κρατούσε  συντροφιά. Τότε φυσικά δεν υπήρχε ο περιφερειακός του Αγρινίου. Αυτός κατασκευάσθηκε προσφάτως. Σκοτάδι πίσσα γύρω στις 10.30 το βράδυ. Η οδική βοήθεια την εποχή εκείνη ήταν άγνωστη.  Εξ άλλου  τα  κινητά  δεν  είχαν κυκλοφορήσει τότε. Προσπάθησα να μην  τα σκέφτομαι αφού  το  αμαξάκι ήταν καινούργιο. Σε μιά ανηφόρα  στα  στενά της  Κλεισούρας  υποθέτω,  πήγαινα λιγάκι πατημένος  ένεκα μορφολογίας  του  εδάφους μην έρθει με αυξημένη ταχύτητα κανένας  από  πίσω  και πέσει πάνω μου.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΦΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Το αντικαταθλιπτικό φυτό που δεν προκαλεί παρενέργειες - Ξέρετε ποιο είναι;


Η ροδιόλα ή χρυσή ρίζα, είναι ένα φυτό, η ρίζα του οποίου έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει...
την αντίσταση του σώματος στο στρες και τη σωματική κόπωση, χωρίς να προκαλεί παρενέργειες.
Παράλληλα έχει αντικαταθλιπτική δράση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, τη μνήμη και την πνευματική αντοχή.
Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, η ροδιόλα είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το νευρικό σύστημα και βοηθά σημαντικά σε περιπτώσεις ψυχοσωματικών προβλημάτων.

H KYΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΙΠΙΩΝ.

Το καυστικό πρωτοσέλιδο του Der Spiegel: Η Μέρκελ ως «κυρία των ερειπίων» κάθεται αμήχανη στα συντρίμμια της Ευρώπης

Με ένα ξεχωριστό για άλλη μια φορά πρωτοσέλιδο, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στα social media, αποφάσισε να κυκλοφορεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ένα 24ωρο πριν το κρίσιμο ελληνικό δημοψήφισμα.
Στην φωτογραφία της πρώτης σελίδας εμφανίζεται η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, να κάθεται μάλλον αμήχανη πάνω στα συντρίμμια ενός αρχαιοελληνικού ναού, ενώ ο Παρθενώνας αχνοφαίνεται  2 φορές στο βάθος της εικόνας, με τον τίτλο να καυστικό τίτλο «Η κυρία των ερειπίων».
Ο υπότιτλος μάλιστα σημειώνει πως «αν αποτύχει το ευρώ αποτυγχάνει και η καγκελάριος Μέρκελ», σημειώνει το περιοδικό.
Πηγή. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

204. ΨΑΛΜΟΣ ΕΒΔΟΜΗΚΟΣΤΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ.


                         204. ΨΑΛΜΟΣ ΕΒΔΟΜΗΚΟΣΤΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ

     ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΥ ΑΛΗΤΑΡΑ ΝΤΑΛΙΚΕΡΗ, ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ.

 

 
     Διά του παρόντος  επιθυμώ να Σε ευχαριστήσω Κύριε για τη βοήθειά Σου σε  δύσκολες  περιστάσεις, οδήγησης. Εδώ έχομε μία Υπόθεση Μαστούρας:
        Μήνας Αύγουστος.  Σούρουπο, κατευθυνόμενος από Αθήνα προς Πάτρα,  με τον ήλιο να δύει μπροστά μου. Καινούργιος  σχετικά οδηγός, άνω των 40. Είχα  χρόνια δίπλωμα αλλά  δεν  ωδηγούσα συνεχώς ελλείψει  αυτοκινήτου. Πείρα ανεπαρκής. Ωδηγούσα μόνος. Μετά  μία  περίπου ώρα  από  τα διόδια  Κιάτου, αν δεν κάνω λάθος, βρέθηκα σε  τμήμα της  Εθνικής οδού  με  δύο  λωρίδες. Προσπέραση δεν  γινόταν. Μπροστά μου  δύο  βόδια  50  έως  55  ετών  σε ένα αγροτικό  ημιφορτηγάκι πηγαίνοντας  χαλαρά, κουβεντιάζοντας. Πρόσεξα στον  καθρέστη μία μεγάλη νταλίκα πλησιάζουσα γρήγορα. Ο οδηγός  όπως  τον  έκοψα, ένας  τριανταπεντάρης Αληταράς ΄Αλφα Κλάσεως. Ξυρισμένο κεφάλι  εκείνη  την  εποχή, σαν  τον  τελευταίο των  Μοϊκανών.  Στο αριστερό αυτί ασημένιο στρογγυλό σκουλαρίκι. Πλησίασε σε απόσταση τριών μέτρων  περίπου έτοιμος να περάσει από  πάνω  μου. Στο πρόσωπό του υπήρχε  ένα  αδιόρατο κοροϊδευτικό  χαμόγελο.  Υπέθεσα ότι ήταν αλλοδαπός.

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

ΡΩΫΤΕΡΣ. ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Reuters: "Διαλύεται η ΕΕ και η Ρωσία θα είναι η μόνη κερδισμένη"


«Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν δύσκολα μπορεί να συγκρατήσει το χαμόγελό του για την κρίση η οποία έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει σε ανάλυσή του το πρακτορείο Reuters και πιθανόν εδώ να έχει δίκιο:
Οι δανειστές για να μην φανεί ότι υποχωρουν μπροστά στις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, προτιμούν να τινάξουν στον αέρα την σταθερότητα εντός της ΕΕ

AΣΚΟΣ ΚΛΥΔΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ, ΜΗΔΕΠΩΠΟΤΕ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΣ.

Mια διαχρονική "προφητεία" για τον Ελληνισμό πριν από 22 αιώνες που επαληθεύεται!
                                         202. ΧΑΙΡΕ  ΕΛΛΑΣ !

                            Με  το  Αίμα  των  πεσόντων  Ποτισμένη,
                            Με τις Ψυχές  τους  Περιστoιχισμένη,
                            Προχωράς  Ελλάδα  στην  Αθανασία.

                            Γεμίζεις τις Ψυχές  μας  με  κουράγιο.
                            Με Φυλαχτό το Χώμα Σου  το  ΄Αγιο,
                            Δείχνεις το δρόμο μέσ’ στην  Οικουμένη.

                            Αθάνατο το Πνεύμα  πλημμυρίζει,
                            Τον  κάθε  Πατριώτη καί  δακρύζει.
                            Αυτό  είναι υπεράνω. Αυτό μένει.

                                                     Πειραιάς, Μάϊος  2015
                                                       Γεώργιος Βελλιανίτης
                                                         Παξινός Ποιητής

Γράφει ο Γιώργος Ηλιόπουλος
Όταν στις αρχές του 2ου προχριστιανικού αιώνα ο πολύπειρος Αρκάδας στρατηγός Φιλοποίμην, είδε την διάθεση για εμπλοκή στα ελληνικά πράγματα του Ρωμαίου υπάτου Φλαμινίκου, κατάλαβε πως οι Έλληνες βρισκόταν μπροστά σε τεράστιες περιπέτειες.
Ο Φιλοποίμην αποφάσισε τότε να συμβουλευθεί το Μαντείο των Δελφών για το μέλλον της Ελλάδος.
Η Πυθία έδωσε τον εξής χρησμό και ταυτόχρονα τον απόλυτο ορισμό της Ελλάδας, που εδώ και 22 αιώνες επιβεβαιώνεται στο ακέραιο:
"Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος"
Η ιέρεια των Δελφών παρομοίασε, δηλαδή, την Ελλάδα με φουσκωμένο ασκί στο φουρτουνιασμένο πέλαγος, που κλυδωνίζεται μεν λόγω των κυμάτων, αλλά που δεν πρόκειται να βυθιστεί ποτέ!
Και πράγματι, οι Ρωμαίοι -επιβεβαιώνοντας τους φόβους του Φιλοποίμενα - ήρθαν.
Οι Γότθοι ήρθαν. Οι Άβαροι ήρθαν. Οι Άραβες ήρθαν. Οι Φράγκοι ήρθαν. Οι Τούρκοι ήρθαν. Οι Γερμανοί ήρθαν.
Σύμμαχοι ήρθαν, προδότες ήρθαν, χρεωκοπίες ήρθαν, μνημόνια ήρθαν...
Αλλά ο ασκός, σε πείσμα όλων αυτών και πολλών άλλων, "μηδεπώποτε βυθίζεται"!
σχόλιο Ανεμάρια : Το "προφητεία" εντός πολλών εισαγωγικών. Ωστόσο αυτό που θα διαβάσετε είναι μια μεγάλη αλήθεια.
Πηγή.  πηγή &Ξυπνήστε ρε

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Οι τρεις κινήσεις της Ουάσιγκτον που στρίμωξαν το Βερολίνο στην ελληνική κρίσηΤο παιχνίδι που παίζεται με την ελληνική κρίση είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι φανταζόμαστε με την εμπλοκή και τη «σύγκρουση» συμφερόντων από μεγάλες δυνάμεις. Η δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ που αναφέρει ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο και πρέπει να περάσει από τον… κουρέα, οι αποκαλύψεις σε βάρος της Γερμανίας και ειδικότερα της Άνγκελα Μέρκελ μέσω των Wikileaks και βεβαίως οι παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες αναδεικνύουν τον ρόλο των ΗΠΑ στην όλη υπόθεση.Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τι έλεγε χθες; Ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να «κουρευτεί» κατά 30% και η εξόφληση του θα πρέπει να ξεκινήσει από το 2055, με μία περίοδο χάριτος δηλαδή 20 ετών προκειμένου να καταστεί βιώσιμο και η ελληνική οικονομία να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

OMΠΑΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΡΚΕΛ.

"ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ" ΣΤΟ ΔΝΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΗΠΑ - Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΤΟΡΠΙΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ
Ομπάμα εναντίον Μέρκελ: "Δεν θα διαλύσεις το δυτικό σύστημα ασφαλείας" - Στο φως η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος: Ζητεί "κούρεμα" 30%!!


Αποφασισμένος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να εφαρμόσει σκληρή πολιτική απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ ώστε να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στην εξωτερική πολιτική και Άμυνα της ΕΕ, και το πρώτο βήμα θα είναι να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος!
 Μία έκθεση που θα δείχνει με σαφή τρόπο ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, στηρίζοντας τις ελληνικές απόψεις!
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο εσωτερικό του ΔΝΤ έγινε ο κακός χαμός ανάμεσα στους εκπροσώπους ΗΠΑ και Γερμανίας!
Ο Μ.Ομπάμα λαμβάνει επικρίσεις και πληροφορίες ότι η Καγκελάριος με τη στάση της οδηγεί τα πράγματα σε ολική ρήξη με την Ελλάδα με άγνωστες προεκτάσεις, αφού γνωρίζει τις γεωπολιτικές επιπτώσεις του ελληνικού ζητήματος. Μάλιστα, οι σύμβουλοί του τονίζουν ότι "δεν μπορεί η Καγκελάριος να διαλύσει το δυτικό σύστημα ασφαλείας όπως αυτό οικοδομήθηκε από το 1945 και μετά".

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Τι έγινε κυρά-Μέρκελ; «Γαργάρα» το επερχόμενο αυστριακό δημοψήφισμα εξόδου από την ΕΕ;

Πάνω από 260.000 Αυστριακοί υπέγραψαν μια αίτηση ζητώντας την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και τώρα το αυστριακό κοινοβούλιο πρέπει να συζητήσει ένα δημοψήφισμα για το θέμα.
Συνολικά, οι 261.159 άνθρωποι που υπέγραψαν την αίτηση αντιπροσωπεύουν το 4,12 τοις εκατό του εκλογικού σώματος.

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

AΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΟΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ.

Τέσσερις απλές συμβουλές για να κάνετε οικονομία στη βενζίνη...
 


Όσο γρήγορα γεμίζει το ρεζερβουάρ άλλο τόσο γρήγορα αδειάζει. Η τιμή της βενζίνης κοντεύει σε πολλές περιοχές τα 2 ευρώ και φως στο τούνελ δεν φαίνεται. Μάλιστα τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα αφού η Κομισιον ζήτησε αυξήσεις στους φόρους στα καύσιμα…
 Διαβάστε λοιπόν 4 απλές συμβουλές που μπορεί να κάνουν το ρεζερβουάρ σας να μην αδειάζει με την ταχύτητα του φωτός.

ΚΑΦΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ. ΧΑΡHΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ. ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ.

Ένας άντρας μπήκε σε ένα καφενείο, πήρε ένα καφέ και πλήρωσε τρεις. Για τον ωραιότερο λόγο…
  διάφορα

 


                                           203.  ENAN KAΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

                                                  Έναν καφέ παρακαλώ.
                                                  Τον προτιμώ βαρύ γλυκό.

                                                   Να τονε πιώ μέχρι τον πάτο
                                                   να  πάνε τα φαρμάκια κάτω.

                                                   Θέλω λίγο να ηρεμήσω.
                                                   Τα προβλήματα να αφήσω.

                                                   Χωρίς το βλαβερό τσιγάρο.
                                                   Αυτό το χάρισα στο Χάρο.

                                                   Τόχω ακούσει βρε παιδιά.
                                                   Βοηθάει λένε στην καρδιά.

                                                   Βάλε έναν στην αναμονή.
                                                   Κανένας άλλος  μη φανεί.

                                                   Πλησιάζοντας τον μπουφέ,
                                                   Βρίσκει  έτοιμο τον καφέ.

                                                   Δός μου για λίγο το φλυτζάνι.
                                                   Μέσα υπάρχει το χαρμάνι.

                                                   Η καφετζού έχει την πείρα.
                                                   Λέει ξεκάθαρα τη μοίρα.

                                                   Ποιά ψυχούλα με αγαπάει
                                                   και η καρδούλα της κτυπάει.

                                                   Μήπως δεί πότε τούτ’ η Χώρα
                                                   Θ’ απαλλαγεί από τη μπόρα!

                                                                     Πειραιάς, Ιούνιος 2015
                                                                      Γεώργιος Βελλιανίτης
                                                                          Παξινός Ποιητής

                                                    
                                     43.  ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ

                               Πάλι  εσήμερα  σε  σκέφτομαι.
                               Συνέχεια  στο  νού  φωλιάζεις.
                              ΄Οπου  πηγαίνω,  όπου  βρίσκομαι
                               με  τη  σκιά  σου  με  σκεπάζεις.

                               Ανοίγω  το  τηλέφωνο
                               λίγο  να  σου  μιλήσω.
                               Αλλά  βουϊζει  σαν  καλεί.
                               Αγάπη,  ώρα  σου  καλή.

                               Μηνύματα.  Μηνύματα.
                               Πολλά  λαμβάνω  σήματα.
                               Μαγνητικό  πεδίο
                               πιάνει  εμάς  τους  δύο.

                               Σαν  κλείνω  το  τηλέφωνο,
                               αμέσως  κουδουνίζει.
                               Μιλάς  με  μιά  γλυκειά  φωνή
                               καί τόνειρο  αρχίζει.

                               Σιγά σιγά  μας  κατακτά  η  δίνη.
                               Σκιρτήματα  μέσ΄ στην  καρδιά  αφήνει.
                               Ο  έρωτας  χαρίζει  πάντα  τη  χαρά.
                               Στον  ουρανό  στέλνει  το  νού  χωρίς  φτερά.

                               Μηνύματα.  Μηνύματα.
                               Δικά  σου  ακούω  σήματα.
                               Μαγνητικό  πεδίο
                               μας  παίρνει  καί  τους  δύο.

                               Παντού  υπάρχουνε  τα  κύματα.
                               Γλυκά  ερωτικά  αισθήματα.
                               Η  ομορφιά  υπάρχει  στη  συμπάθεια.
                              ΄Εχουμ'  οι  δυό  μας  τηλεπάθεια.

                               Μηνύματα.  Μηνύματα.
                               Του ΄Ερωτα  τα  σήματα.
                               Μαγνητικό  πεδίο
                               ενώνει  εμάς  τους  δύο.

                                           Kέρκυρα,  Μάϊος 1996  
                                           Γεώργιος  Βελλιανίτης
                                                Παξινός Ποιητής

Αυτή η ιστορία θα σας ζεστάνει περισσότερο από έναν αχνιστό καφέ μια παγωμένη χειμωνιάτικη μέρα..
Δυο άντρες μπήκαν στο καφενείο μιας μικρής πόλης της Ιταλίας, για να πιουν καφέ. Ο ένας ήταν κάτοικος της περιοχής και ο άλλος ήταν φίλος του από την Ρώμη που ταξίδεψε για να τον επισκεφτεί.
Κάθισαν σε ένα τραπεζάκι, έδωσαν τη παραγγελία τους και περίμεναν τους καφέδες τους όταν πρόσεξαν κάποιον να μπαίνει στο καφενείο και να κατευθύνεται προς το ταμείο.
«Τρεις καφέδες σας παρακαλώ, έναν για έμενα και δυο σε αναμονή» είπε ο άγνωστος άντρας στον ιδιοκτήτη του καφενείου. Πλήρωσε την παραγγελία του, πήρε τον ένα καφέ στο χέρι και βγήκε από την πόρτα.
«Τι ήταν αυτό; Τι σημαίνει καφές σε αναμονή;» γύρισε και ρώτησε με απορία ο άντρας από την Ρώμη τον ντόπιο φίλο του.
«Περίμενε και θα δεις» του απάντησε εκείνος. Πολύ σύντομα οι δυο άντρες είδαν και άλλους ανθρώπους να μπαίνουν στο καφενείο και να παραγγέλνουν καφέδες.

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

 Τουρίστες κατέβασαν την ελληνική σημαία από το Ενετικό φρούριο στην Κέρκυρα

Την ελληνική σημαία από το Ενετικό φρούριο στην Κέρκυρα κατέβασαν 4 τουρίστες την Κυριακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις τουρίστες, ένας Τούρκος και 3 Γερμανοί, συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου την Κυριακή, στην περιοχή Γουριά της Κέρκυρας όπου διέμεναν, όταν στις αποσκευές τους βρέθηκε η ελληνική σημαία, που νωρίτερα είχαν κατεβάσει από το Ενετικό φρούριο.
Οι τουρίστες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Πηγή. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ, ΧΟΝΤΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Γι αυτό οι Γερμανοί θέλουν σαν τρελοί αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά! Το χοντρό παιχνίδι και τα συμφέρονταΣε γερμανικές εταιρίες ανήκουν τα ξενοδοχεία στις Τουρκικές ακτές της Μικράς Ασίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων στις Τουρκικές ακτές απέναντι από τα Ελληνικά νησιά ελέγχεται από την γερμανικών συμφερόντων TUI και άλλες. Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την εμμονή τους στο να μην υπάγονται τα νησιά σε ειδικό καθεστώς όσον αφορά το ΦΠΑ. Μια αύξηση του ΦΠΑ θα ανέβαζε τις τιμές και θα ωθούσε τα γκρούπ των τουριστών στις απέναντι τουρκικές ακτές και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εκεί.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ.

 Εξαφανίστηκαν δύο αδελφάκια στη Νίκαια
         


          Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Χ.Ο.Ν. 04-04-05 
                                                             
                                                67.    ΓΙΑΤΙ   ….….

                                   Τα  σημεία  σαν  φαίνονται  των  καιρών,
                                   προμηνύουν  το  μέλλον  οδυνηρόν.

                                   Ελλάδα,  οι  εχθροί  σου  καραδοκούν.
                                   Τα  τέκνα  σου  ενεργούν  κατά  το  δοκούν.

                                   Φαντάζουνε  σαν  Θεοί  υπεράνω  Νόμων.
                                  ΄Ετσι,  θερίζ’  η  σπάθη  των  παρανόμων.

                                   Περιφρονούν,  γκρεμίζουν  το  κάθε  τι.
                                   Οι  φίλοι  αναλογίζονται  το  γιατί…….

                                   Δεν  οφελούν  τα  δάκρυα  των  συνετών,
                                   μπροστά   στο  δηλητήριο  των  ερπετών.

                                   Κάποτε  σού  αρπάζανε  τα  παιδιά  σου.
                                   Τώρα  τα  θανατώνουν  στην  αγκαλιά  σου.

                                   Γιατί ‘ σαι  Ελλάδα  καταδικασμένη,
                                   να  ζείς  στο  περιθώριο  προδομένη ;

                                                             Παξοί,  Σεπτέμβριος  2002
                                                                Γεώργιος  Βελλιανίτης
                                                                    Παξινός Ποιητής
                                      
Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές για την εξαφάνιση δύο μικρών παιδιών από την περιοχή της Νίκαιας.
Σύμφωνα με το «Amber Alert» που εκδόθηκε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» τα δύο παιδιά, ηλικίας 12 και 8 ετών, είναι αδέλφια κι…εξαφανίστηκαν από το σπίτι τους το βράδυ της Δευτέρας.
Στο «Amber Alert» χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής: «Στις 29/06/15 στις 20:30, εξαφανίστηκαν από το σπίτι τους στη Νίκαια τα αδέρφια Ασημίνα Κ. 12 ετών και Μανώλης Κ. 8 ετών.  Η Ασημίνα έχει ύψος 1.50 μ. και βάρος 90 κ., έχει καστανά μαλλιά μακριά και καστανά μάτια και φορούσε γαλάζια μπλούζα, παντελόνι με λουλούδια και πορτοκαλί ζακέτα».
Το επικοινώνησε με τον πρόεδρο του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος τόνισε πως υπήρξε καθυστέρηση στην ενημέρωση για την εξαφάνισή τους και το Amber Alert ενεργοποιήθηκε καθώς ενδέχεται να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.
Πηγή. tromaktiko.org

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Τρεις κορυφαίοι οικονομολόγοι κατακεραυνώνουν το Βερολίνο: "Είστε ανίκανοι να διαχειριστείτε την κατάσταση στην Ελλάδα"


Τρεις από τους σημαντικότερους Αμερικανούς οικονομολόγους, ο Πολ Κρούγκμαν, ο Τζέφρι Σαξ και ο Μπάρι Άιχενγκριν κατακεραυνώνουν την Ευρώπη και το Βερολίνο για την κρίση που προκλήθηκε στην Ελλάδα και την ανικανότητά τους να διαχειριστούν την κατάσταση, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την οικονομία της Ελλάδας, αλλά την παγκόσμια. Βλέπουν ως μόνη λύση για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της η Ελλάδα το κούρεμα του χρέους που αρνούνται οι... Θεσμοί.
Και οι τρεις οικονομολόγοι σε άρθρα τους, που δημοσιεύθηκαν, επιρρίπτουν την κύρια ευθύνη για την κρίση στην Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΝΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Μήνυμα ελπίδας από την Λατινική Αμερική: "Στηρίζουμε τον γενναίο ελληνικό λαό"Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στην ελληνική κυβέρνηση στέλνει η «Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της Αμερικής μας-Συνθήκη για το Εμπόριο των Λαών» (ALBA-TCP).
«Οι λαοί και οι κυβερνήσεις της ALBA-TCP, πεπεισμένοι από τον Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες ότι «η Ιστορία μας καλεί όλους για ενότητα και αγώνα», στέλνουμε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης προς το γενναίο ελληνικό λαό και τη κυβέρνηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση της διακρατικής συμμαχίας με έδρα το Καράκας της Βενεζουέλας, στην οποία συμμετέχουν 11 χώρες της Λατινικής Αμερικής (Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Βολιβία, Κούβα, Άγιος Δομίνικος, Εκουαδόρ, Γρενάδα, Νικαράγουα, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες και η Βενεζουέλα). Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΑΥΣΤΡΙΑ. ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Αυστρία: Ζητούν δημοψήφισμα για να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση


Αυστριακοί πολίτες έχουν ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι η χώρα θα είναι σε καλύτερη θέση οικονομικά, αν αφήσει την Ένωση. Για να αναγκάσουν το εθνικό κοινοβούλιο να εξετάσει την πρωτοβουλία οι ακτιβιστές πρέπει να έχουν συγκεντρώσει 100.000 υπογραφές μέχρι την 1η Ιουλίου.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ.

ΑΥΤΟ είναι το φυσικό αντικαταθλιπτικό που οι φαρμακοβιομηχανίες δεν θέλουν να ξέρετε…


Tα οικονομικά προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε λόγω της κρίσης, οι υποχρεώσεις και η πίεση…
της καθημερινότητας έχουν ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.
Μία τελευταία λύση αποτελούν τα αντικαταθλιπτικά με τις γνωστές τους παρενέργειες. Μπορούμε όμως να δοκιμάσουμε ένα φυσικό τρόπο για να βελτιώσουμε τη διάθεση μας και να μην είμαστε μόνιμα λυπημένοι.

ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ

Το πιο παράξενο και δυνατό πλοίο που έγινε ποτέ! [εικόνες]


Το Blue Marlin είναι ένα εντυπωσιακό πλοίο που, παραδόξως, πλέει ημιβυθισμένο και χρησιμοποιείται για τη μεταφορά φορτίων που άλλα πλοία είναι αδύνατο να μεταφέρουν.Το σχήμα του και ο τρόπος πλεύσης το καθιστούν ένα από τα πιο περίεργα πλεούμενα ενώ τα γιγαντιαίων διαστάσεων φορτία που μεταφέρει το κάνουν ένα από τα πιο “δυνατά”. Ποια είναι όμως αυτά τα φορτία που δεν μπορούν να μετακινηθούν με άλλο τρόπο; Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Ένα πολεμικό πλοίο…ή μια ντουζίνα μεταφορικά…ή μια πλατφόρμα άνλησης πετρελαίου…

ένα γιγάντιο ραντάρή μερικά γεωτρύπανα…Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

203. ENAN KAΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

                                           203.  ENAN KAΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

                                                  Έναν καφέ παρακαλώ.
                                                  Τον προτιμώ βαρύ γλυκό.

                                                   Να τονε πιώ μέχρι τον πάτο
                                                   να  πάνε τα φαρμάκια κάτω.

                                                   Θέλω λίγο να ηρεμήσω.
                                                   Τα προβλήματα να αφήσω.

                                                   Χωρίς το βλαβερό τσιγάρο.
                                                   Αυτό το χάρισα στο Χάρο.

                                                   Τόχω ακούσει βρε παιδιά.
                                                   Βοηθάει λένε στην καρδιά.

                                                   Βάλε έναν στην αναμονή.
                                                   Κανένας άλλος  μη φανεί.

                                                   Πλησιάζοντας τον μπουφέ,
                                                   Βρίσκει  έτοιμο τον καφέ.

                                                   Δός μου για λίγο το φλυτζάνι.
                                                   Μέσα υπάρχει το χαρμάνι.

                                                   Η καφετζού έχει την πείρα.
                                                   Λέει ξεκάθαρα τη μοίρα.

                                                   Ποιά ψυχούλα με αγαπάει
                                                   και η καρδούλα της κτυπάει.

                                                   Μήπως δεί πότε τούτ’ η Χώρα
                                                   Θ’ απαλλαγεί από τη μπόρα!

                                                                     Πειραιάς, Ιούνιος 2015
                                                                      Γεώργιος Βελλιανίτης
                                                                          Παξινός Ποιητής
                                                 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου