ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ.

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ - ΑΠΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ 
ΤΟΥ Μ.ΟΜΠΑΜΑ
«Αντεπίθεση» Ντ.Τραμπ: 
«Έστειλε για… τσάι» τον επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας.

213. TIMH ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
              ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

          Στα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς
          οι ΄Ελληνες της Διασποράς
          πήραν το  δρόμο για τα ξένα.

          Προδόθηκαν από πολλούς.
          Τους θεωρήσανε καλούς.
          Αλλά τους πάγωσαν το αίμα!

          Αντί για χαρτονόμισμα
          ένα μικρό εικόνισμα.
          Σ’ αυτό, τα όνειρα δεμένα.

          Χωρίς να βλέπουν χαμηλά
          με το κεφάλι τους ψηλά
          υπέμειναν το κάθε ψέμμα.

          Πάντα με νόμιμα χαρτιά
          περήφανοι στην ξενητειά.
          Φαρμάκια πίναν ένα ένα.

          Εργαζόντανε με τιμή.
         ΄Εβγαζαν τίμιο ψωμί.
          Ποτέ δεν έβλαψαν κανένα.

                           Πειραιάς, Απρίλιος 2016
                              Γεώργιος Βελλιανίτης
                                 Παξινός Ποιητής

                    
Πηγή. pronews.gr
22:58  15/02/2017
Τον «βούρκο της Ουάσιγκτον» αποφάσισε να καθαρίσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ.Τραμπ, μετά την τελευταία επίθεση εναντίον του από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα ο διευθυντής της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ (US Secret Service) και εκλεκτός του «τέως» καθώς είχε διατελέσει για δύο χρόνια επι Μπ.Ομπάμα σε αυτή τη θέση, ο  Joseph Clancy ανακοίνωσε, ή καλύτερα «ενθαρρύνθηκε», να ανακοινώσει την πρόωρη συνταξιοδότησή του.
«Ανακοινώνω ότι αποσύρομαι από τη θέση του επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας από τα 4 Μαρτίου», έγραψε ο  Clancy σε μήνυμά του προς τους επιτελείς του.
«Ο πρόεδρος Trump και η διοίκηση ήταν πολλοί υποστηρικτικοί τόσο της υπηρεσίας όσο και εμένα προσωπικά κάτι που κάνει την απόφασή μου αυτή πολύ δύσκολη. Η αγάπη που τρέφω για την υπηρεσία απλά έκανε πιο περίπλοκη την απόφαση αυτή. Τώρα θα έχω την ευκαιρία να περάσω πι πολύ καιρό με την οικογένειά μυ», είπε στην επίσημη και τυπική ανακοίνωσή του ο Clancy.
Σύμφωνα με το παρασκήνιο της υπόθεσης στον Clancy στον οποίο στρέφονται υποψίες ότι διευκόλυνε τις τελευταίες διαρροές περί επικοινωνίας στελεχών του Τραμπ με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες τέθηκε το δίλλημα: Ή ανακοινώνεις την συνταξιοδότησή σου κρατώντας τις αποδοχές σου ή GTFΟ και τα χάνεις όλα.
Να σημειωθεί βέβαια πως ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας είναι μόνο 61 ετών για να συνταξιοδοτηθεί, έχοντας υπηρεσία 33 έτη.
Ταυτόχρονα όλα δείχνουν ότι ο Ν.Τραμπ ενισχύει την ασφάλειά γύρω του καθώς η μυστική υπηρεσία είναι η απόλυτα υπεύθυνη για την ασφάλεια του εκάστοτε Αμερικανού προέδρου, μη θέλοντας στο περιβάλλον του πιστούς «οπαδούς»  του Ομπάμα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Άλλωστε ο ίδιος ο Ντ. Τραμπ έχει δεσμευθεί προεκλογικά ότι «θα αποξηράνει τον βάλτο της Ουάσιγκτον», έστω και αν αυτό θέσει την προσωπική του ασφάλεια σε κίνδυνο.
 Να σημειωθεί πως αν και ο πρόεδρος Τραμπ έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν τις ευχαριστίες του για την μυστική υπηρεσία εντούτοις συνεχίζει να κρατά πλησίον του την παλιά ομάδα προστασίας που είχε πριν πάρει το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων για τος προεδρικές εκλογές.
Η «μετωπική» Ντ.Τραμπ και μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ συνεχίζεται πάντως αμείωτη. Σε tweet που ανάρτησε είπε: «Το αληθινό σκάνδαλο είναι πως οι απόρρητες πληροφορίες που παράνομα διέρρευσαν από τις “υπηρεσίες” προσφέρθηκαν ως γλύκισμα. Πολύ αντι-αμερικανική κίνηση»
Με τον εκλεκτό του Ομπάμα να αποσύρεται «διακριτικά» από την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου ο Ντ.Τραμπ καθαρίζει σταδιακά και μεθοδικά το περιβάλλον του στο Λευκό Οίκο από τις «παγίδες» που έχει αφήσει πίσω του ο «τέως» και φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πρόωρες «συνταξιοδοτήσεις».
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου