ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Έτσι διαμορφώνεται ο ενεργειακός χάρτης της Κύπρου.


Πηγή. SIGMALIVE.gr
07.03.2017 11:31 Κύπρος Γιώργος Καυκαλιάς
Τα νέα δεδομένα στον τομέα της αξιοποίησης του φυσικού αερίου στην Κύπριακή ΑΟΖ, φαίνεται να κλειδώνουν πλέον, μετά και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με εταιρείες κολοσσόυς.
Έχουμε λοιπόν μια ξεκάθαρη πλέον εικόνα για το πώς διαμορφώνεται ο χάρτης:
Η ENI-KOGAS στα οικόπεδα 2,3,9
Η ENI στο οικόπεδο 8
Η ENI-TOTAL στο οικόπεδο 6 και 11
Η EXXON-MOBIL στο οικόπεδο 10
Η Shell-Noble-Delek στο οικοπεδο 12
Significant developments in #Cyprus oil & gas. Shaping a new picture in Cyprus #EEZ and impacting the potential of the #EastMed as a whole. pic.twitter.com/KZTaFkMtKB
— Georgios Lakkotrypis (@GLakkotrypis) March 7, 2017
Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, οι εξελίξεις δημιουργούν νέα δυναμική για τερματικό υγροποίησης, καθώς η Qatar petroleum είναι μια από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο οικόπεδο 10.
Όλα θα εξαρτηθούν από τις τελικές ποσότητες, αναφέρει ο κ. Λακκοτρύπης, καθώς τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, τόσο για πλωτό τερματικό όσο και για οποιαδήποτε άλλη λύση, βλ. αγωγό με Αίγυπτο, αγωγό Eastmed.
Ο Υπουργός Ενέργειας ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαπραγμάτευση με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες κατά τον Γ' γύρο αδειοδοτήσεων. Στις 17 Μαρτίου αναμένεται να δοθεί η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο για να προχωρήσουν με την υπογραφή συμβολαίων.
Το κράτος θα έχει άμεσο όφελος 103,5 εκατομμυρίων ευρώ και η συμφωνία ανταποκρίνεται στη θέληση της κυβέρνησης για επιθετικά προγράμματα γεωτρήσεων, άμεσα.
Σημαντική εξέλιξη, η έγκριση για παραχώρηση 50% του οικοπέδου 11 από την Τotal στην ENI. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική, καθώς η ΕNI ενδυναμώνει τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά την κοινοπραξία. Η ENI γνωρίζει πολύ καλά τα γεωλογικά δεδομένα της περιοχής. Τον Ιούνιο 2017 αναμένεται να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 11.
Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα, "Μεσημέρι και κάτι", ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι "την ατζέντα μας δεν την καθορίζει η προκλητικότητα της Τουρκίας, εμείς προχωρούμε με τον προγραμματισμό μας κανονικά".
SIGMALIVE.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου