ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ.

Το «υπερόπλο» του Λιμενικού 
με τις ακτίνες Χ.


Πηγή. triklopodia.gr
Δημοσιεύθηκε 16 Ιουλίου 2017 08:05 στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Λευτέρης Σουχάιμπ
Ένα ακόμη ισχυρό όπλο ενάντια στην εγκληματικότητα όπως τη μεταφορά παράνομων και επικίνδυνων φορτίων, έχει στη διάθεση του το αρχηγείο του λιμενικού σώματος. Πρόκειται για ένα όχημα τύπου βαν που διαθέτει όλα τα υπερσύγχρονα συστήματα τα οποία περνούν από ακτίνες Χ το εσωτερικό των οχημάτων που ενδεχομένως να μεταφέρουν παράνομο και επικίνδυνο φορτίο.
Το μυστικό όχημα υπάρχει στην διάθεση του λιμενικού σώματος από το 2014 και έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες ελέγχους στα λιμάνια της χώρας με τεράστιες επιτυχίες για το λιμενικό σώμα και τις διωκτικές αρχές. Το μεγάλο όπλο του αιφνιδιασμού των οδηγών των ύποπτων οχημάτων είναι ένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την επιτυχία κατά της πάταξης παράνομων εμπορευμάτων.
Οι άνδρες του λιμενικού σώματος πλησιάζουν και περικυκλώνουν το ύποπτο όχημα και το οδηγούν κοντά στο ειδικό βαν ακτινοσκόπησης. Η διαδικασία σάρωσης είναι σύντομη και εύκολη, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σκανάρει το ύποπτο όχημα κάνοντας μια περιμετρική βόλτα γύρω από αυτό.
Τα αποτελέσματα βγαίνουν άμεσα και με απόλυτη διαύγεια στην οθόνη του οχήματος.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που σε οχήματα γνωστά κυκλώματα διακίνησης μεταναστών μεταφέρουν κρυφά πρόσφυγες και μετανάστες σε καταπακτές. Το όχημα του λιμενικού σώματος φυσικά ανιχνεύει τα πάντα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και τα πλάνα που εξασφάλισε το CNN Greece.


Σύμφωνα με τα στελέχη ασφάλειας του Λιμενικού σώματος το τμήμα που ανήκει το ειδικό βαν ανίχνευσης, είναι από τα πιο νευραλγικά, καθώς συμβάλει για την πάταξη της φοροδιαφυγής από λαθραία τσιγάρα και φυσικά για την σύλληψη έμπορων ναρκωτικών.Τα ειδικά οχήματα δημιουργούν φωτογραφικές εικόνες, σαρώνοντας το περιεχόμενο του ελεγχόμενου αντικειμένου, είτε είναι σταθερό είτε σε κίνηση και εντοπίζει οργανικές ουσίες και σχετικές απειλές, ενώ όλα τα συνεργαζόμενα υποσυστήματα είναι τοποθετημένα εντός οχήματος VAN, με αποτέλεσμα το σύνολο να αποτελεί ένα αυτόνομο, ευέλικτο και πολύ διακριτικό εργαλείο ανίχνευσης.Το όχημα έχει στο βιογραφικό του δεκάδες επιτυχίες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece το λιμενικό σώμα θα αποκτήσει και νέου τύπου πιο εξελιγμένα οχήματα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
cnn.gr & triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου