ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Επαναστατικό σύστημα 
ασύρματης φόρτισης
 και αχρήστευσης drones με λέιζερ 
από Ρώσους επιστήμονες.Πηγή. pronews.gr
 03/07/2017 - 15:02
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ατμοσφαιρικής Οπτικής του σιβηρικού κλάδου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών κατάφεραν και ανέπτυξαν ένα σύστημα λέιζερ που επιτρέπει — ανεξάρτητα με τις ατμοσφαιρικές διαταραχές — την εξ αποστάσεως επαναφόρτιση των συσσωρευτών drones αλλά και την κατάρριψη των εχθρικών.
«Το σύστημα λέιζερ στερεάς κατάστασης σε μορφή ίνας, διαθέτει επτά κανάλια και κατά τις δοκιμές που διεξήχθησαν έχει επιτύχει την αύξηση της ενέργειας κατά 49 φορές, ενώ με τη χρήση των κατάλληλων τεχνολογιών ελαχιστοποιεί την επίδραση των ατμοσφαιρικών διαταραχών επί της δέσμης επιτυγχάνοντας εμβέλειες της τάξης αρκετών χιλιομέτρων» είπε ο ερευνητής του Ινστιτούτου Γκριγκόρι Φιλεμένο.
Το σύστημα που διαθέτει διπλή τεχνολογία συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των ατμοσφαιρικών διαταραχών και μπορεί να μεταδώσει ενέργεια σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων», προσέθεσε.
Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο 5ο διεθνές τεχνολογικό φόρουμ «Technoprom 2017» στο Νοβοροσίσκ απ’ τις 20 έως τις 22 Ιουνίου με 25 περίπου χώρες να λαμβάνουν μέρος.
Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου