ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

H KATAΘΛΙΨΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ.

Από ποια σοβαρή ασθένεια 
του εγκεφάλου 
κινδυνεύουν όσοι έχουν 
κατάθλιψη.


Πηγή.pronews.gr
12/09/2017 - 16:57
Σουηδική έρευνα υποστηρίζει ότι οι πάσχοντες από κατάθλιψη έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν Πάρκινσον εν σχέσει με άλλους ανθρώπους.
Η κατάθλιψη δείχνει να είναι κοινός παρονομαστής σε όσους έχουν νόσο του Πάρκινσον, διαπίστωση που σύμφωνα με Σουηδούς ερευνητές υπογραμμίζει τον αυξημένο κίνδυνο που έχουν άτομα με καταθλιπτικά συμπτώματα να εκδηλώσουν την συγκεκριμένη εκφυλιστική ασθένεια. Μάλιστα, στην σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Neurology οι επιστήμονες δεν διστάζουν να θεωρήσουν την κατάθλιψη ως ένα πολύ πρώιμο πρόδρομο σύμπτωμα της νόσου, ή αιτιώδη παράγοντα υψηλού κινδύνου.
«Είδαμε την σχέση κατάθλιψης και Πάρκινσον σε βάθος χρόνου άνω της 20ετίας» λέει χαρακτηριστικά ο Peter Nordström, καθηγητής στο Umeå Universitet και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης. Υπολόγισαν, δε, ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα που έπασχαν από κατάθλιψη είχαν 3,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν την ασθένεια μέσα στον πρώτο χρόνο από την έναρξη της μελέτης. Σε βάθος χρόνου 15-25 ετών, τα άτομα αυτά διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζαν σχεδόν 50% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν την νόσο.
Σε περίπτωση που τα συμπτώματα κατάθλιψης ήταν σοβαρής μορφής, οι πιθανότητες για νόσο του Πάρκινσον αυξάνονταν ακόμη περισσότερο. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι όσοι είχαν νοσηλευτεί για κατάθλιψη πέντε ή περισσότερες φορές, ήταν 40% πιο πιθανό να εκδηλώσουν συμπτώματα Πάρκινσον αργότερα, απ’ ότι οι συμμετέχοντες που είχαν νοσηλευτεί μόνο μια φορά.
ΠΗΓΗ: iatropedia & pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου