​Μια νέα, ιατρική τεχνική για την αναγέννηση των μαλλιών με τη χρήση βλαστοκυττάρων δίνει λύση σε άντρες και γυναίκες με λεπτή τριχοφυΐα και αραίωση.
Όπως είπε στο star.gr, ο Πλαστικός Χειρουργός Αθ.Χριστόπουλος, η θεραπεία βασίζεται στην απομόνωση μεγάλου αριθμού πρωτεϊνών, που αποδεσμεύονται από τα βλαστοκύτταρα λίπους, προκαλώντας εντυπωσιακά αποτελέσματα και νέες προοπτικές στην αισθητική ιατρική.

 
Η διαδικασία της θεραπείας περιλαμβάνει τέσσερα στάδια:
1. Συλλογή μιας πολύ μικρής ποσότητας λίπους,
2. Μεταφορά του λίπους στο εργαστήριο υπό ειδικές συνθήκες
3. Ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων,
4. Τοπική εφαρμογή της θεραπείας σε 4 μηνιαίες συνεδρίες
Τα παράγωγα των ενεργοποιημένων βλαστοκυττάρων μετά την εφαρμογή τους στο τριχωτό της κεφαλής, προωθούν την ανάπτυξη των θυλάκων της τρίχας. Επίσης, ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα, που υπάρχουν ήδη στην περιοχή, έτσι ώστε αυτά να αρχίσουν να παράγουν νέα μαλλιά και να βελτιώνουν τα ήδη υπάρχοντα.
Η τεχνική αποτελεί μια καλή, ενδεχομένως και τη μοναδική, αξιόπιστη, επιστημονική εναλλακτική λύση για ασθενείς που είτε δε θέλουν είτε δεν είναι κατάλληλοι για μεταμόσχευση μαλλιών. Ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα εμφανίζονται και σε λεπτή και κοντή τριχοφυΐα, η οποία δείχνει να παχαίνει και να μακραίνει.
Η εφαρμογή της νέας τεχνικής γίνεται εύκολα, με τοπική αναισθησία από τον εξειδικευμένο, καλά εκπαιδευμένο πάνω στο αντικείμενο ιατρό.
Το ευχάριστο είναι πως η καινοτόμος θεραπεία εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.