590_471c



Τεχνητό Αίμα:Μία μεγάλη ανακάλυψη η οποία θα σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές …Έφτιαξαν τεχνητό αίμα από δερματικά κύτταρα
Μία μεγάλη ανακάλυψη η οποία θα σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές και αναμένεται να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα της επάρκειας αίματος, έκαναν Βρετανοί επιστήμονες. Οι ειδικοί ανακάλυψαν μία τεχνική με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν και μάλιστα να παράγουν σε βιομηχανική κλίμακα τεχνητό αίμα. Οι πρώτες δοκιμές για μεταγγίσεις σε ανθρώπους θα γίνουν σε μόλις δύο χρόνια, το 2016.



Η νέα ανακάλυψη έγινε εφικτή με την εξέλιξη της τεχνολογίας που βοηθά στον ανασχεδιασμό οργάνων, μελών και ιστών του ανθρώπινου σώματος.
«Για πρώτη φορά καταφέραμε να δημιουργήσουμε ερυθρά αιμοσφαίρια που μπορούν να μεταγγιστούν χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στους ασθενείς. Και το σημαντικό είναι ότι ο τρόπος που γίνεται μπορεί να περάσει άμεσα σε βιομηχανική παραγωγή, δηλαδή να έχουμε όσο αίμα επιθυμούμε», εξηγεί ο Μάρκ Τέρνερ, υπεύθυνος της μελέτης του τεχνητού αίματος και καθηγητής Κυτταρικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

d0d911


www.enikos.gr
Πηγή: Τα Νέα