ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ (ΑΓΑΘΟΝ) Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΦΘΟΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙΤΕ. ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΨΗΛΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ !...
(Από το Ποίημα ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.Πειραιάς, Μάρτιος 2002).----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΠΕΡΑ ΕΚΕΙ, 
ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

NANOΪΑΤΡΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΟΣ

Νανοϊατρική εναντίον... εμφράγματος!


Σύγχρονες μέθοδοι, βασισμένες στη νανοτεχνολογία, θα δείχνουν στους καρδιολόγους πώς να «διαβάζουν» έγκαιρα το έμφραγμα, με ποιον τρόπο να το αντιμετωπίζουν αλλά και πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπεία που δίνουν στους ασθενείς τους.
Το εγχείρημα για την ανάπτυξη του φιλόδοξου συστήματος, που θα τα επιτυγχάνει όλα αυτά, ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη και τους στόχους του παρουσίασαν πριν από λίγο Ελληνες και ξένοι επιστήμονες.
«Δουλεύουμε την ιδέα για το ξεκίνημα της διεθνούς αυτής προσπάθειας, από το 2004 και σήμερα γίνεται η επίσημη έναρξή της από την Θεσσαλονίκη. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε ένα σύστημα για την θεραπεία της στεφανιαίας νόσου, που προκαλεί εμφράγματα και αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου.Παράλληλα με την διάγνωση, θα γίνεται παρακολούθηση και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας. Στοχεύουμε στην παθοβιολογία της αθηρωματικής πλάκας. Πρόκειται για πολύ πιο προηγμένη τεχνολογία σε σύγκριση με άλλες, όπως είναι για παράδειγμα τα στεντς. Εχουμε ήδη πολύ καλά πειραματικά αποτελέσματα τα οποία είναι αδημοσίευτα», επισήμανε ο ειδικός καρδιολόγος Παναγιώτης Ν. Τροχόπουλος, επιστημονικός, επιχειρηματικός και στρατηγικός συντονιστής του προγράμματος «CosmoPHOS-nano Project» σε παγκόσμια κλίμακα.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η διεπιστημονική ελληνική ιδέα, που γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, θα χρησιμοποιεί τη νανοϊατρική τεχνολογία σε ασθενείς που πάσχουν από στεφανιαία νόσο της καρδιάς και παρόλο που θα έχει υψηλό κόστος, μακροχρόνια θα έχει πολλαπλά οφέλη διότι θα συμβάλλει στη μείωση της θνησιμότητας.
Στην εναρκτήρια συνάντηση και την 1η ημερίδας του CosmoPHOS-nano Project που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν περισσότεροι από 45 κορυφαίοι επιστήμονες, διεθνείς ερευνητές και εκπρόσωποι μεγάλων εταιριών από 11 ευρωπαικές χώρες, την Ιαπωνία και την Αμερική.
Σύμφωνα με τον κ. Τροχόπουλο, το πρόγραμμα, που θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2018, είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως στην έρευνα και ανάπτυξης της νανοϊατρικής στην καρδιολογία και θα είναι το πρώτο στην Ιστορία της Ιατρικής που θα εφαρμόσει πειραματικά τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο, διεξάγοντας κλινική μελέτη φάσης Ι. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή. agelioforos.gr
Μαρία Λίτου

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...