ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ (ΑΓΑΘΟΝ) Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΦΘΟΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙΤΕ. ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΨΗΛΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ !...
(Από το Ποίημα ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.Πειραιάς, Μάρτιος 2002).----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΠΕΡΑ ΕΚΕΙ, 
ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

MIG-31 ANAΧΑΙΤΙΣΕ 
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ 
ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ P-8 - F-22 RAPTOR
 ΣΕ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ.
Παραλίγο τραγωδία στην Βαλτική: Συγκρούστηκαν
 ρωσικό και πολωνικό
 υποβρύχιο 
(φωτό)
Πηγή. pronews.gr
23:13   28/04/2016
του Βασίλη Καπούλα
Ένα ακόμη πολύ σοβαρό περιστατικό έγινε στην Βαλτική καθώς κάτω από άγνωστες συνθήκες πολωνικό υποβρύχιο παραλίγο να βυθιστεί -χρειάστηκε να απομακρυνθεί με ρυμουλκό- μετά από "σύγκρουση" με το ρωσικό υποβρύχιο "Krasnodar" με την ρωσική πλευρά να μιλάει επισήμως για "ατύχημα πλοήγησης".


Ταυτόχρονα ρωσικό μαχητικό MiG-31 αναχαίτισε αμερικανικό αεροσκάφος P-8 στην ρωσική Άπω Ανατολή με τον Στρατηγό των ΗΠΑ, Joseph Dunford, να επικοινωνεί τρεις φορές με τον Ρώσο ομόλογο του, Στρατηγό Valery Gerasimov, και να κάνει λόγο για "προκλήσεις"και για "ρίσκο λάθος υπολογισμού".
Η "σύγκρουση" μεταξύ του ρωσικού υποβρυχίου Krasnodar και του πολωνικού Οrzel σημειώθηκε στην Βαλτική Θάλασσα ανοιχτά των ακτών της χερσονήσου Pillauskogo, λίγες μέρες πριν.
Το Krasnodar δεν έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και αφού αναδύθηκε στην επιφάνεια κατέπλευσε προς την βάση του.
Αντίθετα το Orzel απομακρύνθηκε από το σημείο της σύγκρουσης με την βοήθεια ρυμουλκού.
Το υποβρύχιο "Krasnodar" είναι νέο ντιζελοηλεκτροκίνητο υποβρύχιο κλάσης "improved Kilo" 636.3 τεχνολογίας "stealth" που μπήκε σε υπηρεσία  το 2015.
Είναι το τέταρτο από τα συνολικά έξι υποβρύχια αυτής της κλάσης που έχει ναυπηγηθεί και διαθέτει τεράστιες επιχειρησιακές ικανότητες.
Επίσημως και οι δύο πλευρές αρνούνται ότι συνέβη το επεισόδιο με τον εκπρόσωπο του ρωσικού Στόλου να μιλά όμως για "ατύχημα πλοήγησης που έγινε στις 20 Απριλίου" γεγονός που αφήνει πολλά ενδεχόμενα ανοικτά.
Ο Bartłomiej Misiewicz, εκπρόσωπος του Πολωνικού Υπουργείου Άμυνας τόνισε σχετικά.
"Δεν υπήρξε σύγκρουση μεταξύ πολωνικού και ρωσικού υποβρυχίου. Αυτή είναι ρωσική προπαγάνδα που ψάχνει για προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Το πολωνικό υποβρύχιο δεν έχει αναχωρήσει από το Gdańsk πρόσφατα".
Ταυτόχρονα MiG-31 αναχαίτισε και συνόδευσε πλησιάζοντας στα 15 μέτρα αμερικανικό αεροσκάφος P-8 "Poseidon" στην Kamchatka.
Ένα ρωσικό MiG-31 Foxhound αναχαίτισε ένα P-8 αμερικάνικο μαχητικό θαλάσσιας περιπολίας και ανθυποβρυχιακού πολέμου, το οποίο βρισκόταν σε αποστολή στην Ρωσική Άπω Ανατολή και συγκεκριμένα στην περιοχή της χερσονήσου Καμτσάτκα, στις 21 Απριλίου, σύμφωνα με αναφορά του διοικητή Dave Benham της Διοίκησης Ειρηνικού των ΗΠΑ  στην Washington Free Beacon
«Οι ΗΠΑ λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα μέσω στρατιωτικών και διπλωματικών οδών όταν πρόκειται για αντιεπαγγελματικές αναχαιτίσεις», δήλωσε ο Benham.
To περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στην πόλη Πετροπάβλοφσκ Καμτσάτσκι.
Η Kamchatka είναι περιοχή "κλειδί" καθώς είναι η βάση πολλών στρατιωτικών εγκαταστάσεων όπως της Vilyuchinsk - η οποία φιλοξενεί τα υποβρύχια Project 955 "Borey" που φέρουν πυρηνικούς πυραύλους.
Τα MiG-31 έχουν την βάση τους στο αεροδρόμιο Yelizovo κοντά στο Petropavlovsk.
Τέλος το ΝΑΤΟ ενισχύει τις δυνάμεις του καθώς έστειλε 2 F-22A Raptor στην Ρουμανία και άλλα δύο στην Λιθουανία στην αεροπορική βάση Siauliai.
Τα αεροσκάφη ανήκουν στην 95η Μοίρα με έδρα την βάση Tyndall έφτασαν στην ρουμανική βάση Mihail Kogalniceanu  στις 25 Απριλίου προερχόμενα από την Βρετανία όπου αεροπορικό απόσπασμα της Μοίρας βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες. Η αμερικανική αποστολή συνοδεύεται από 20 άτομα υποστήριξης και ένα KC-135.
Τα αεροσκάφη υποστηρίζονται από ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135R.
Όπως ανέφερε το Interfax την ώρα που τα αεροσκάφη κατευθύνονταν προς την Λιθουανία ένα αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών RC-135W από την αεροπορική βάση  Mildenhall στη Βρετανία πετούσε στη Βαλτική σε αποστολή SIGINT.
Η πρόεδρος της Λιθουανίας, Dalia Grybauskaite, ανέφερε ότι τα αμερικανικά μαχητικά συμβολίζουν την αμερικανική δέσμευση υπεράσπισης της περιοχής και αποτρέπουν το Κρεμλίνο από "εδαφικές φιλοδοξίες".
"Είναι σημάδι ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη και ικανή να απαντήσει σε οποιοδήποτε είδος απειλών".
Σε ερώτηση δημοσιογράφου "αν αυτή η ανάπτυξη αποτελεί μήνυμα προς την Ρωσία" απάντησε:
"Ο καθένας πρέπει να απέχει από το να χώνει τη μύτη του στις δουλειές του άλλου".
 pronews.gr

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...