ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ (ΑΓΑΘΟΝ) Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΦΘΟΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙΤΕ. ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΨΗΛΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ !...
(Από το Ποίημα ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.Πειραιάς, Μάρτιος 2002).----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΠΕΡΑ ΕΚΕΙ, 
ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

NAYMAXIA ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ.

 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ 
ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ
 ΕΛΛΗΝΑ ΨΑΡΑ!
Ναυμαχία 
της κανονιοφόρου «Κραταιός»
 με τουρκικά πολεμικά 
στις Οινούσσες 
- Απεμπλοκή
 με υποχώρηση 
των Τούρκων.


Πηγή. pronews.gr
16:43   29/04/2016
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δεν έχουν τελειωμό οι σοβαρότατες τουρκικές προκλήσεις αφού κυριολεκτικά δεν προλαβαίνουμε να τις καταγράψουμε: Πριν από λίγο  ναυμαχία σημειώθηκε μεταξύ σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής και της κανονιοφόρου «Κραταιός» του Πολεμικού Ναυτικού που παρενέβη προκειμένου εμποδίσει την σύλληψη ενός Έλληνα ψαρά!


Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό ξεκίνησε περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι όταν σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής προσέγγισε το ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, πολύ κοντά στις Οινούσσες.
Οι Τούρκοι συνεχίζοντας την πάγια τακτική των τελευταίων ημερών αμφισβήτησης της ελληνικότητας των Οινουσσών έστειλαν σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής να ζητήσει από τον Έλληνα ψαρά να φύγει από την περιοχή με το γνωστό και θρασύτατο επιχείρημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Όταν ο Έλληνας ψαράς αρνήθηκε να απομακρυνθεί και ορθώς διότι βρίσκεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα τότε το πλήρωμα της τουρκικού σκάφους απείλησε να συλλάβει τον Έλληνα ψαρά!
Το Λιμενικό δεν αρκούσε όμως για να επιβληθεί στην περιοχή καθώς οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν από συστάσεις αλλά και επειδή τα σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής είναι περισσότερο πολεμικά πλοία παρά απλές... βάρκες και έτσι αποφασίστηκε να κινηθεί προς την περιοχή πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και συγκεκριμένα η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία και κάλεσε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί.
Το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής αρνούνταν να αποχωρήσει αλλά έπειτα από αντιπαραθέσεις που διήρκεσαν μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής αναγκάστηκε να αποχωρήσει.
Σημειώνεται ότι στην αρχή υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες ως προς την ταυτότητα της κανονιοφόρου η οποία θεωρήθηκε ότι ήταν η «Αήτητος»
Είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα αναγκάστηκε να απαντήσει στην πρόκληση των Τούρκων με μεγαλύτερη δυνατότητα αποτροπής. Δηλαδή δεν αρκούσε πλέον το Λιμενικό και χρειάστηκε να επέμβει το ΠΝ.
pronews.gr

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...