Η Μόσχα αρνείται
ότι υπέβαλε αίτημα ανεφοδιασμού
στη Θέουτα του στολίσκου της
που πλέουν προς Συρία.
22:17 26/10/2016
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνείται ότι έχει στείλει αίτημα για τον ανεφοδιασμό στο λιμάνι της Θέουτα του στολίσκου της που πλέει στη Μεσόγειο με προορισμό την Μεσόγειο.
Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δήλωσε ότι κακώς η Ισπανία θεώρησε ότι τα ρωσικά πλοία επρόκειτο να εισέλθουν στο λιμάνι της Θέουτα και απέσυρε την άδεια ελλιμενισμού τους, υποκύπτοντας στις πιέσεις από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Επίσης, ο επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πληροφοριών του Υπουργείου άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Igor Konashenkov, κατέστησε σαφές, ότι παρά τις εικασίες των ξένων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η Ρωσία ουδεμία αίτηση για ανεφοδιασμό στη Θέουτα έστειλε στην Ισπανία. Πρόσθεσε ότι η ομάδα των πολεμικών σκαφών των οποίων ηγείται το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Kuznetsov «διαθέτει όλους τους αναγκαίους πόρους για την εκτέλεση της αποστολής της με πλήρη αυτονομία».
Ήδη, τα πλοία του ρωσικού στόλου έχουν περάσει το λιμάνι της Θέουτα, και χωρίς διακοπή το ταξίδι τους. Το αεροπλανοφόρο Admiral Kutnesov, συνοδεύουν το πυρηνοκίνητο μαχητικό καταδρομικό Pyotr Veliky (Μέγας Πέτρος), η ανθυποβρυχιακή φρεγάτα Severomorsk και άλλα πέντε πλοία του Βορείου Στόλου της Ρωσίας.
pronews.gr