ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ (ΑΓΑΘΟΝ) Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΦΘΟΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙΤΕ. ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΨΗΛΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ !...
(Από το Ποίημα ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.Πειραιάς, Μάρτιος 2002).----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΠΕΡΑ ΕΚΕΙ, 
ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΒΟ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Γερμανοί θέλουν την ΕΛΒΟ
 «μπιρ παρά» για να πουλούν όπλα
 στον Στρατό!


                Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Χ.Ο.Ν. 04-04-05 
                                                                                                      
                                                67.    ΓΙΑΤΙ   ….….

                                   Τα  σημεία  σαν  φαίνονται  των  καιρών,
                                   προμηνύουν  το  μέλλον  οδυνηρόν.

                                   Ελλάδα,  οι  εχθροί  σου  καραδοκούν.
                                   Τα  τέκνα  σου  ενεργούν  κατά  το  δοκούν.

                                   Φαντάζουνε  σαν  Θεοί  υπεράνω  Νόμων.
                                  ΄Ετσι,  θερίζ’  η  σπάθη  των  παρανόμων.

                                   Περιφρονούν,  γκρεμίζουν  το  κάθε  τι.
                                   Οι  φίλοι  αναλογίζονται  το  γιατί…….

                                   Δεν  οφελούν  τα  δάκρυα  των  συνετών,
                                   μπροστά   στο  δηλητήριο  των  ερπετών.

                                   Κάποτε  σού  αρπάζανε  τα  παιδιά  σου.
                                   Τώρα  τα  θανατώνουν  στην  αγκαλιά  σου.

                                   Γιατί ‘ σαι  Ελλάδα  καταδικασμένη,
                                   να  ζείς  στο  περιθώριο  προδομένη ;

                                                             Παξοί,  Σεπτέμβριος  2002
                                                                Γεώργιος  Βελλιανίτης
                                                            Παξινός Ποιητής
                                      


Πηγή. Ξυπνήστε ρε
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
Ενδιαφέρον και από εταιρείες που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα αμυντικών προμηθειών
Άλλη μία αμαρτωλή ιστορία μεταβίβασης εθνικού πλούτου σε Γερμανούς επιχιερηματίες θα ξεδιπλωθεί εμπρός στα μάτια μας, Συγκεκριμένα
στην   ΕΛΒΟ  προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων – παραγωγικών εγκαταστάσεων, οικοπεδικών εκτάσεων, ακινήτων, εμπορικών σημάτων και υπογεγραμμένων συμβάσεων  και για όλα αυτά το ελάχιστο τίμημα ορίστηκε σε 10 εκατ. ευρώ.
Στόχος  μοιάζει να είναι  η εταιρία να περάσει ήσυχα ήσυχα σε ξένα χεριά που θα αναλάβουν την αναδιάρθρωση της, τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής υποδομής  και την εξασφάλιση νέων συμβολαίων προφανώς με τον στρατό και όλα αυτά με αντάλλαγμα   την διατήρηση των  330 υφιστάμενων θέσεων εργασίας.
Να σημειωθεί ότι για αυτό τον σκοπό η εταιρία ΕΛΒΟ  απαξιώθηκε  και φορτωθηκε  με 170 εκατ. ευρώ χρεος  ενώ εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια, παρά τις διαδοχικές ΑΜΚ ενώ και ο Στρατός  εδώ και πολλά χρόνια  σταμάτησε να δίνει παραγγελιές.
Η εταιρεία ανήκει κατά 86% στο Δημόσιο και βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από το 2014.
Κατασκευάζει οχήματα τροχοφόρα και ερπυστιοφόρα οχήματα για το στρατό, λεωφορεία, μικρά φορτηγά κλπ. Βασικός πελάτης της επί πολλά χρόνια ήταν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και το Δημόσιο.
Όπως ήδη ειπώθηκε τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητες της συρρικνώνονται λόγω μειωμένων παραγγελιών από το στρατό, τις οποίες η ΕΛΒΟ δεν μπόρεσε να υποκαταστήσει με πωλήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα.
Η ΕΛΒΟ διαθέτει μεγάλες εγκαταστάσεις στη Σίνδο, σε έκταση 270 στρεμμάτων, με κτιριακά συγκροτήματα 60.000 τ.μ. Ο μηχανολογικός της εξοπλισμός  είναι πεπαλαιωμένος. Όμως η εταιρεία διαθέτει τεχνογνωσία και έμπειρο, εκπαιδευμένο  προσωπικό.
 Οι βασικοί υποψήφιοι
Ενδιαφέρον για την απόκτηση της έχουν εκδηλώσει διεθνείς όμιλοι του τομέα αμυντικής βιομηχανίας. Μεταξύ αυτών δύο γερμανικές εταιρείες που είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα σε σκάνδαλα αμυντικών προμηθειών στην Ελλάδα – η Krauss-Maffei Wegmann (KMW, κατασκευάστρια τεθωρακισμένων και βαρέων στρατιωτικών οχημάτων) και η Rheinmetall.
Το ενδιαφέρον  των δύο γερμανικών εταιρειών – όπως και άλλων υποψήφιων αγοραστών – συναρτάται με την προοπτική ανάληψης  μεγάλων παραγγελιών από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και διάφορους κρατικούς φορείς. Θα πάρουν την εταιρία έτοιμη και εξασφαλίζοντας έναν σημαντικό όγκο εργασιών στην εγχώρια αγορά με βασικό πελάτη το Δημόσιο.
Επισημαίνεται ότι στη δεκαετία του ’90 η ΕΛΒΟ είχε συνεργασθεί με την Krauss-Maffei, αναλαμβάνοντας – στα πλαίσια συμφωνίας αντισταθμιστικών – την κατασκευή ερπυστριών και άλλων μερών τεθωρακισμένων που προμήθευε η γερμανική εταιρεία  στον Ελληνικό Στρατό.
Η άνοδος και η πτώση
Η ΕΛΒΟ ιδρύθηκε το 1972 ως θυγατρική τις αυστριακής  Steyr-Daimler-Puch, με σκοπό την κατασκευή και διάθεση φορτηγών οχημάτων και γεωργικών ελκυστήρων. Αρχικά έκανε απλή συναρμολόγηση φορτηγών τανκς και τρακτέρ της αυστριακής μητρικής εταιρείας.
Το 1986, όταν οι Αυστριακοί αποφάσισαν να αποχωρήσουν ελλέιψει σημαντικών παραγγελιών, περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο και μετονομάσθηκε σε Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ).
Τον Αύγουστο του 2000, μετά από διεθνή διαγωνισμό, το 43% των μετοχών της πέρασε στον Ομιλο Μυτιληναίου, ο οποίος ανέλαβε και το μάνατζμεντ.
Με τη σταδιακή μείωση των στρατιωτικών παραγγελιών, η εταιρεία έγινε εξαιρετικά ζημιογόνος. Τον Ιούνιο του 2010 ο Μυτιληναίος αποχώρησε, παραχωρώντας  το ποσοστό του στο Δημόσιο με συμβολικό τίμημα 1(!) ευρώ.
πηγη & Ξυπνήστε ρε

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...