Σοκάρουν οι μαρτυρίες
για τον καθηγητή ΤΕΙ Σερρών
που ζητούσε σεξ και μίζες
από φοιτητές.
79. ΑΠΟΓΝΩΣΗ.
Πατρίδα, η καρδιά μας
για σένανε πονεί.
Πατρίδα όσα- όσα,
Πατρίδα όσα- όσα,
σε βγάζουν στο σφυρί.
Γοργά μας λέν’ για λύση
να συμφωνήσουμε.
Oι όροι που μας βάζουν,
Oι όροι που μας βάζουν,
να σε χαρίσουμε!
Μα πώς ν' απαρνηθούμε
το κάθε τι δικό μας!
Η κάθε μιά σου πέτρα
Η κάθε μιά σου πέτρα
κλείνει το στεναγμό μας.
Πώς να σ' απαρνηθούμε
να πούμε “δεν πειράζει”
που ο άρπαγας εσένα
που ο άρπαγας εσένα
αδιάντροπα βιάζει.
Στον τόπο τον δικό μας,
έγινε νοικοκύρης
κι ο πρόσφυγας στενάζει,
κι ο πρόσφυγας στενάζει,
σαν να' ναι μουσαφίρης.
Τα άγρια να διώξουν
τα ήμερα ζητάνε.
΄Αχ! Δόλια μας Πατρίδα,
΄Αχ! Δόλια μας Πατρίδα,
χρόνια σε τυραγνάνε.
Και στέκει η καρδιά μας
για τ' άδικο ασπίδα.
Για δίκαιη πιά λύση
Για δίκαιη πιά λύση
προσμένει η ελπίδα.
Μα έχει μαρμαρώσει
σαράντα χρόνια τώρα.
Του λυτρωμού δεν βλέπει
Του λυτρωμού δεν βλέπει
να έρχεται η ώρα.
Νότιος Αφρική, 14 Ιανουαρίου 2017
Νότιος Αφρική, 14 Ιανουαρίου 2017
Μαρούλλα Πανάγου
Κύπρια Ποιήτρια
((( ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚHΣ ΕΞΑΡΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ)))
62.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΨΥΧΗΣ
Βρίσκονται
τα μικρά παιδιά
στης Κοινωνίας
τα πυρά.
Παίρνουν το δρόμο
της ζωής.
Αμαρτίες βαρειές, να δείς
!
Αρχίζουμε απ’ τους
γονείς.
Άχρηστοι τύποι. Αδαείς.
Πάντα τα εκμεταλλεύονται.
Αυτά όμως δε λέγονται.
Τι να πείς
για τους δασκάλους.
Κάνουν τα
παιδιά ρουφιάνους.
Βολεύονται απ’ τις
περιστάσεις
και διαμορφώνουν καταστάσεις.
Αλλού κάνουνε το
φίλο
και τα σπάζουνε
στο ξύλο.
΄Οσα θέλουν
προωθούνε.
Τα’ άλλα μέλλον δεν θα δούνε. Γονείς, δασκάλοι και
λοιποί,
συνένοχοι μέσ’ στη
σιωπή.
Δημιουργούνε
ενοχές,
να ελέγχουν τις
αγνές ψυχές.
Tους
τσακίζουν το Ηθικό.
Κεί δεν
υπάρχει γιατρικό,
Την Ψυχή
τους ν’ απαλύνει
για να νοιώσουνε
γαλήνη.
Απαιτούνε το σεβασμό,
χωρίς δικαίωμα σ’αυτό.
Ο σεβασμός εμπνέεται.
Ποτέ δεν επιβάλλεται.
Η δίψα για
κατάκτηση.
Ηθική αγανάκτηση.
Αντί να δείχνουνε
στοργή,
καλλιεργούνε την Οργή !
Αυτά σε
μία εποχή,
που βασιλεύει η
Ανοχή.
Είν’ ΄Εγκλημα η Ανοχή.
Των παρατράγουδων
αρχή.
Είναι σκέτη συνεργία.
Η Ηθική Αυτουργία.
Μα όταν ο
΄Ελεγχος χαθεί,
το χάσμα είναι
πιά βαθύ.
Αυτοί δείχνουν
τα βήματα,
στα πιο σκληρά
εγκλήματα.
Τιμή σε κείνα
τα παιδιά,
που έχουνε καλή
καρδιά !
Πειραιάς,
Μάϊος 2002
Γεώργιος Βελλιανίτης
Παξινός Ποιητής
Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018
Στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Σερρών οδηγήθηκαν ο καθηγητής του ΤΕΙ και οι δυο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου που συνελήφθησαν από τους "αδιάφθορους" της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε υποθέσεις δωροληψίας εις βάρος σπουδαστών του Ιδρύματος....
Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή. Η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.
Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο καθηγητής κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους "έκοβε" στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι απευθύνονταν πράγματι στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση κυμαίνονταν από 250 έως 400 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.
Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, χωρίς να παρακολουθήσουν καν τα φροντιστηριακά μαθήματα οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση σε επαγγελματικό γραφείο και ως αντάλλαγμα τους περνούσε στα μαθήματα.
Στο πλαίσιο της έρευνας των ανακριτικών αρχών δεν αποκλείεται να αναζητηθούν και ευθύνες εναντίον άλλων προσώπων που τυχόν εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η καταγγελία από το 2012
Από το 2012 υπήρχε δημοσιοποιημένη καταγγελία στο γνωστό ιστότοπο edosafakelaki.org για το σκάνδαλο στο ΑΤΕΙ Σερρών για τον συγκεκριμένο καθηγητή.
Ένας φοιτητής πριν από έξι χρόνια, κατήγγειλε στον ιστότοπο, πως τον Οκτώβριο του 2012 έδωσε 1.200 ευρώ φακελάκι στον καθηγητή του για να περάσει το μάθημα του και να πάρει πτυχίο.
Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι ενώ γνώριζε πως είχε γράψει καλά, ο καθηγητής εξακολουθούσε να τον κόβει γιατί μάλλον ήθελε το φακελάκι του!
Η καταγγελία του φοιτητή:
«Η γνωστή ιστορία του καθηγητή που σίγουρα γνωρίζει η Ελλάδα. Είναι ένας καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Σερρών, που θέλει από τους φοιτητές να του κάνουν ένα μικρό "χρηματικό" δωράκι ( το 1/4 του μισθού του υποθέτω). Είμαι φοιτητής επι 9 χρόνια...ΓΙΑΤΙ??? Στο 4ο έτος κατάφερα να περάσω όλα τα μαθήματα εκτός από ένα!!!. Έλεγα μέσα μου "ένα μάθημα μου έμεινε!! θα το διαβάσω ένα εξάμηνο και θα το περάσω". Σε κάθε εξεταστική έδινα το μάθημα μου, αλλά.....με έκοβε. Γιατί? Επειδή δεν του έδωσα το φακελάκι του. προσπάθησα μήπως ...μήπως και καταφέρω να το βγάλω αλλά....μάταιη η προσπάθεια. Ζήτησα αναβαθμολόγηση του γραπτού μου αλλά μου είπε με ένα πολύ κρύο ύφος..... ότι και να κάνεις.... θα κοπείς. Μετά από 5 χρόνια, έχοντας δώσει για πολλοστή φορά, πέρασα με φακελάκι των 1200€! Δυστυχώς φέτος δεν θα βάλουμε πετρέλαιο...»
Σοκάρουν οι μαρτυρίες
«Όλοι ήξεραν επί χρόνια ότι ο καθηγητής του ΤΕΙ ζητούσε “λάδωμα”». αποκάλυψε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο εκπρόσωπος των φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών, Ν. Τζιούτζιος.
«Ακουγόταν καιρό ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής εκβίαζε τα παιδιά», αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Χασάπης.
«Με παρενοχλούσε»
«Δεν μπορούσες να περάσεις εύκολα τα μαθήματά του. Θα έδινες πάνω από πέντε, έξι, εφτά φορές. Για να μπορούσες να περάσεις στο μάθημά του με λιγότερες προσπάθειες θα έπρεπε ή να γνωρίζεις κάποιον γνωστό του ή να πας να κάνεις πρακτική στο λογιστικό γραφείο που είχε για ένα εξάμηνο ή να τον δωροδοκήσεις», ανέφερε μία φοιτήτρια του ΤΕΙ.
«Με έχει παρενοχλήσει σεξουαλικώς. Μία ημέρα μου είχε πιάσει την κουβέντα και ζήτησε από εμένα να βγούμε μαζί το βράδυ. Έλεγε "πόσο όμορφη είμαι". Ο τρόπος που με κοιτούσε δεν ήταν όπως κοιτάει ένας καθηγητής μία φοιτήτρια. Ήταν σαν να με γδύνει με τα μάτια του», υπογραμμίζει μία άλλη φοιτήτρια.
«Το χειρότερο που μου είχε πει είναι ότι "εσύ συγκεκριμένα όσο είμαι εγώ εδώ πέρα αν δεν δουλέψεις για εμένα πτυχίο δεν θα πάρεις ποτέ, ανοιχτά μπροστά και σε άλλους φοιτητές"», σημείωσε μία άλλη φοιτήτρια του ΤΕΙ Σερρών
Πηγή. ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ