ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ.

Η Τουρκία έκλεισε το φράγμα Tishrin κόβοντας το νερό 
στον Ευφράτη ποταμό.Πηγή. triklopodia.gr
Δημοσιεύθηκε 5 Μαρτίου 2017 10:44 στην κατηγορία ΔΙΕΘΝΗ
Εδώ και μία εβδομάδα,η Τουρκία απέκοψε το νερό του Ευφράτη ποταμού από το φράγμα Tishrin, κατά συνέπεια, σταμάτησε το φράγμα την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, και κατέληξε να στερεί από τους ανθρώπους την ύδρευση και το ηλεκτρικό ρεύμα.
Άνθρωποι στη βόρεια Συρία, ιδιαίτερα στο Καντόνι Kobanî και Manbij  πάσχουν από  το ηλεκτρικό ρεύμα,που είναι κομμένο, αφού η τουρκική κυβέρνηση απέκοψε το νερό στον  Ευφράτη, το οποίο μειώνει το επίπεδο του νερού στο φράγμα Tishrin, στη λίμνη, και ως εκ τούτου, έκοψε το ρείμα σε πολλές περιοχές της Βόρειας Συρίας.
Από την προγούμενη Παρασκευή η Βόρεια Συρία δεν έχει ρεύμα.Οι τοπικές αρχές διαμαρτύρονται ότι η Τουρκία παραβίασε τις διεθνείς συμβάσεις της ενέργειας και του νερού στα ποτάμια, κόβοντας το νερό του Ευφράτη». Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία κόβει το νερό στο ποταμό του Ευφράτη,το έχει απαναλάβει πολλές φορές δείχνοντας την επιθετικότητά της στο δοκιμαζόμενο συριακό λαό. http://en.hawarnews.com/turkey-cutting-off-euphrates-water-tishrin-dam-ceases/
Τη πρόσφατή απελευθέρωση στο Χαλέπι,,από το Ισλαμικό κράτος,επισκιάζει η διακοπή του νερού στον ποταμό Ευφράτη στη Συρία,στερώντας από το έθνος  μία από τις πρωτογενείς πηγές  νερού,παρά τον 6ετή πόλεμο.
Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Χαουάρ,η Τουρκία έκοψε τις προμήθειες νερού στη Συρία γύρω στις 23 Φεβρουαρίου,και στη συνεχεία ανάγκασε το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο φράγμα Tishrin να κλείσει. Το φράγμα προμήθευε με νερό και ρεύμα πολλά βασικά μέρη της Βόρειας Συρίας, όπως την πόλη της Manbij και σε άλλα μέρη , κυρίως το  Κομπάνι στο κουρδικό καντόνι.
Το φράγμα είναι ένα από τα πολλά μεγάλα φράγματα κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη. Το φράγμα Tabqa και η δεξαμενή της λίμνη Άσαντ, προμηθεύει τώρα το Χαλέπι με το μεγαλύτερο μέρος ρεύματος και πόσιμου νερού, καθώς και με το νερό άρδευσης για τα χωράφια,σε πάνω από 640.000 εκτάρια (2.500 τετραγωνικά μίλια).
Η Τουρκία τον Μά’ι’ο του 2014 είχε κόψει ξανά τα νερά στον Ευφράτη ποταμό,τα οποία εκτός από τη Βόρεια Συρία τροφοδοτούν και τη Μοσούλη,στο Βόρειο Ιράκ.Αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός ,η Μοσούλη κινδυνεύει σοβαρά από την λυψειδρία,αφού τροφοδοτείται από τους ταμιευτήρες του Ευφράτη ποταμού.
Η διακοπή του νερού στον Ευφράτη την συγκεκριμένη περίοδο,δημιουργεί πολλά ερωτηματικά,αφού προηγήθηκε η επίσκεψη του Αμερικανού Τζο Μακ Κέην στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν,αλλά παίζει ρόλο και στις διπλωματικές σχέσεις,αφού οι ΗΠΑ διάλεξαν σαν σύμμαχο τους Κούρδους στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού κράτους.
Η τουρκία έχει εμπλακεί στον πόλεμο της Συρίας,στέλνοντας στρατιωτικές δυνάμεις στη Βόρεια Συρία ώστε να μην δημιουργηθεί Κουρδικό κράτος.


Ο Ερντογάν και ο Τζο Μακ Κέην παρότι υποτίθεται ότι πολεμούν το Ισλαμικό μκράτος,στην ουσία το ενισχύουν και το τροφοδοτούν.Και οι δύο στην ουσία θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή,με κοινό στόχο να «πέσει»ο Άσαντ.
Η Τουρκία ξεκίνησε κόβοντας τους βασικούς πόρους στην περιοχή ενώ στη συνέχεια θα δούμε τι άλλλο συμφωνήθηκε στη συνάντηση Τζο Μακ Κέην-Ερντογάν.
https://www.mintpressnews.com/syrias-water-cut-off-by-turkey-following-mccain-erdogan-meeting/225483/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ HAWAR NEWS KAI TO MINT PRESS NEWS :
corfiatiko.blogspot.gr & triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου