ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ραγδαία αύξηση των Τούρκων 
που αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα!49. ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΘΕΣ
(Αφιερωμένο στον Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού )

Οι ήρωες δεν χάθηκαν στο χθές.
Υπάρχουνε στο σήμερα ακόμα.
Υπάρχουν οι λεβέντισσες καρδιές.
'Οι πράξεις τους μιλούν '
΄Οχι το στόμα.

Δειλία στην καρδιά τους δεν χωρά.
Αυτοί  ανασταίνουνε τις Θερμοπύλες πάλι.
Κατάματ' αντικρύζουν την φωτιά
και θυσιάζονται, ψηλά κρατώντας το κεφάλι.

Μένουν οι κατακτητές με την ντροπή.
Ας νίκησαν. Στον κόσμο είν' νικημένοι.
Στην ανδρειά τους η Οικουμένη αγανακτεί,
σαν ξεψυχούν οι ήρωες οι δολοφονημένοι.

Δακρύζει η μάνα, κλαίει η Παναγιά.
Ταράζεται η γή η κουρσεμένη.
΄Αλικο αίμα δέχεται ξανά
Δακρύζοντας. μες στη σκλαβιά δεμένη.

Αθάνατες πετάνε οι ψυχές.
Η δόξα αγκαλιάζει τη θυσία.
Οι ήρωες δεν χάθηκαν στο χθές.
Αντρειωμένοι σήμερα, γράφουν ξανά ιστορία!

(άλικος, {στη Δημοτική, ξένη λέξη} = κόκκινος)
από Ελληνικό Λεξικό

Νότιος Αφρική, 20 Ιουλίου 1996
Μαρούλλα Πανάγου
Κύπρια Ποιήτρια


Πηγή. pronews.gr
09:30  19/03/2017
της Μαρίνας Νικολάκη
Ακρως ανησυχητικό είναι το φαινόμενο που παρουσιάζεται στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες όπου δεκάδες Τούρκοι έρχονται και αγοράζουν σπίτια με το πρόγραμμα «χρυσή βίζα» ενώ εξασφαλίζουν ταυτόχρονα άδεια διαμονής... Δυστυχώς η πολική Ρ.Τ.Ερντογάν εντός και εκτός χώρας ιδίως μετά το πραξικόπημα και ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος κάνουν τους Τούρκους να θέλουν να φύγουν άρον άρον και να έρθουν στη χώρα μας για μόνιμη εγκατάσταση.
Η εκτίναξη του ενδιαφέροντος των Τούρκων αγοραστών ακινήτων στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί από το καλοκαίρι του 2016 και μετά, και ειδικά μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το προηγούμενο καλοκαίρι, η ζήτηση από τη γειτονική χώρα έχει απογειωθεί. Η πολιτική κατάσταση και η ανασφάλεια που αυτή έχει δημιουργήσει σε αρκετούς Τούρκους μεταφράζεται σε επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα!
 Από τα 57 σπίτια, που έχουν πουληθεί με τη βοήθεια τριών συμπατριωτών τους, μόνο οι ιδιοκτήτες 12 εξ αυτών έχουν ήδη στα χέρια τους τη «χρυσή βίζα».
Στους υπόλοιπους η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως και την 1η Φεβρουαρίου είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία συνολικά για 49 ακίνητα που αντιστοιχούν σε 128 άδειες διαμονής στους Τούρκους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους. Οι περισσότεροι αγόρασαν ακίνητα αξίας 250.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Υπάρχουν και εκείνοι που αγόρασαν για 850.000 ευρώ το ακίνητο που στεγάζει τη ΔΕΗ στη Μεσογείων, εκείνοι που ψάχνουν ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας με ένα εκατομμύριο ευρώ ή τον επιχειρηματία που αναζητεί αποθήκη 4.000 τ.μ. για να στεγάσει τη βιοτεχνία του, αφού οι ξένοι πελάτες του δεν επιθυμούν πλέον να ταξιδεύουν στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.
Οι τρεις συμπατριώτες τους, κάνουν λόγο για επιλογή που γίνεται και για λόγους ασφαλείας, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Μάλιστα, όπως σημειώνουν, το τελευταίο διάστημα είναι ελάχιστα τα Σαββατοκύριακα που δεν υποδέχονται στο αεροδρόμιο κάποιον υποψήφιο αγοραστή από τη γειτονική χώρα. (!)
Το προφίλ του μέσου Τούρκου αγοραστή κατοικίας στην Ελλάδα, που πλέον θα πρέπει να λογίζεται ως μία από τις πιο ενεργές ομάδες επενδυτών στην εγχώρια αγορά ακινήτων, μαζί με πιο παραδοσιακούς αγοραστές, όπως π.χ. οι Βρετανοί, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Ιταλοί, είναι «υψηλού μορφωτικού επιπέδου, μεσαίων ή ανώτερων εισοδημάτων, με προέλευση από τη Δυτική Τουρκία και κυρίως τις μικρασιατικές πόλεις και την Κωνσταντινούπολη»
Οπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, το ρεύμα των Τούρκων αγοραστών έχει πυκνώσει σημαντικά από την περίοδο 2011-2012 και μετά. Ηταν η περίοδος κατά την οποία ξεκίνησε η ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά κατοικίας και ο ρυθμός υποχώρησης των τιμών επιταχύνθηκε σημαντικά αγγίζοντας διψήφια ποσοστά σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), οι τιμές μειώθηκαν κατά 11,7% το 2012 και κατά 10,9% το 2013, καθώς η κτηματαγορά βρέθηκε στο απόγειο της κρίσης της.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι πως «πριν από λίγες εβδομάδες ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τουρκία αναζητούσε κατοικία για αγορά στη Γλυφάδα, έχοντας κατ’ αρχήν ως πρόθεση να επωφεληθούν από την αυξημένη δημοφιλία των ηλεκτρονικών πλατφορμών ενοικίασης ακινήτων, όπως π.χ. η Airbnb. Πλέον όμως, μας διαμήνυσαν ότι ενδιαφέρονται ακόμα και για μόνιμη εγκατάσταση κι εξετάζουν να φέρουν και τα παιδιά τους εδώ, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά».
Ενας ακόμα λόγος που ωθεί τους Τούρκους στην αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στην ελληνική αγορά ακινήτων είναι και η «κόπωση» του ράλι τιμών στη γειτονική χώρα. Υστερα από σειρά ετών με κατακόρυφες αυξήσεις, πλέον οι τιμές στην Τουρκία έχουν σταθεροποιηθεί σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο, που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την εξασφάλιση νέων μελλοντικών υπεραξιών, τουλάχιστον άμεσα.
Επίσης, η έλευση στην Ελλάδα μεγάλων Τούρκων θεσμικών επενδυτών, όπως για παράδειγμα ο όμιλος Dogus, που απέκτησε πριν από μερικά χρόνια τη μαρίνα του Φαλήρου και πιο πρόσφατα το ξενοδοχείο Hilton Athens, σε συνεργασία με τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου, φαίνεται πως έχει ενθαρρύνει και άλλους Τούρκους επιχειρηματίες, μικρότερης εμβέλειας, στην αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στα καθ’ ημάς, αρχής γενομένης από την αγορά ακινήτων.
Στο πλαίσιο αυτό, την ελληνική αγορά ακινήτων προτιμούν ελεύθεροι επαγγελματίες, εσχάτως δε ακόμα και Τούρκοι χρηματιστές. Οι άνθρωποι αυτοί κινούνται κυρίως στην αγορά της Αττικής, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την απόκτηση κατοικιών, κυρίως στα νότια προάστια.
«Στόχος της συγκεκριμένης ομάδας είναι να αποκτήσουν και την άδεια παραμονής μέσω του σχετικού προγράμματος χορήγησης βίζας. Για τον σκοπό αυτό, προτιμούν ακίνητα αξίας 250.000 ευρώ και άνω, με στόχο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, την ενοικίαση του ακινήτου».
Ενδιαφέρον για το πρόγραμμα με τις βίζες εκδηλώνουν τόσο οι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες της Τουρκίας, όσο και συνταξιούχοι, ηλικίας άνω των 60 ετών. Σε κάθε περίπτωση, ο προϋπολογισμός των ανθρώπων αυτών κινείται μέχρι τα 350.000 ευρώ, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται ακίνητα με θέα τη θάλασσα και γι’αυτό κινούνται σχεδόν αποκλειστικά στα νότια προάστια και κυρίως σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, η Βούλα, η Βουλιαγμένη και η Βάρκιζα.
Υπάρχουν όμως και άλλες κατηγορίες Τούρκων επενδυτών, όπως π.χ. εκείνοι που αναζητούν μικρά εξοχικά στα νησιά, κυρίως στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, την Κρήτη, αλλά και τη Θάσο. Στόχος τους είναι η ενοικίαση των ακινήτων μέσω δημοφιλών υπηρεσιών ενοικίασης, όπως η Αirbnb.
Επίσης, ενδιαφέρον εκφράζεται και για ακίνητα στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Αλλη μια κατηγορία επενδυτών αφορά Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται για ακίνητα εισοδήματος και μόνο.
Οι άνθρωποι αυτοί αναζητούν κυρίως μικρά ξενοδοχεία στην Αθήνα, ή επαγγελματικά ακίνητα, κυρίως κτίρια γραφείων μισθωμένα σε αξιόπιστες εταιρείες.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου