ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΄Εστι Δίκης Οφθαλμός...

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΦΑΛΑΓΓΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ 
ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ
Ανησυχία από το γερμανικό ΥΠΕΞ:
 «Οι ρωσικοί Iskander-Μ μπορούν
 να φτάσουν το Βερολίνο 
από το Καλίνινγκραντ»Πηγή. pronews.gr
21:48 04/03/2017
Προβληματισμός αλλά και φόβος επικρατεί στη Γερμανία για τους βαλλιστικούς  πυραύλους Iskander-M που έχει εγκαταστήσει η Ρωσία στον θύλακα του Καλίνινγκραντ.
Όπως είπε ο Γερμανός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών η «Είμαστε προβληματισμένοι με το γεγονός ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει πυραύλους Iskander-M στο Καλίνινγκραντ  που μπορούν να φτάσουν μέχρι το Βερολίνο ενώ μπορεί να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές».
Η αντίδραση αυτή της Γερμανίας έρχεται σε μια σειρά συνεχούς επιδείνωσης στο κλίμα μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας με την Γερμανία να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel είχε ασκήσει κριτική στην Ρωσία για την συγκέντρωση δυνάμεων, όπως είπε, στα σύνορα με τις Βαλτικές Δημοκρατίες, αποκαλώντας  την ως «παράλογη» ενώ πρόσθεσε πως η Γερμανία θα διατηρήσει και αυτή μεγάλο αριθμό στρατιωτών στην περιοχή για όσο χρειάζεται.
Τις δηλώσεις αυτές ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τις έκανε κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε απόσπασμα 400 Γερμανών στρατιωτών στην Rukla της Λιθουανίας ως ένα μέρος δύναμης 1000 στρατιωτών σε αυτή τη χώρα, οι οποίοι θα ενισχύσουν τη δύναμη του ΝΑΤΟ μαζί με αμερικανικές δυνάμεις στην Πολωνία, βρετανικές στην Εσθονία και καναδικές στην Λετονία.
«Το στρατιωτικό δυναμικό της Ρωσίας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα εδώ στα σύνορα, αλλά μου φαίνεται εντελώς παράλογο καθώς υπάρχει μηδενική απειλή από αυτές τις χώρες (Βαλτικές)», συμπλήρωσε ο Gabriel.
Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την γερμανική ανάπτυξη στην Λιθουανία, αλλά αρκέστηκε μόνο να πει πως τα γερμανικά στρατεύματα θα παραμείνουν εκεί όσο χρειαστεί.
Η Ρωσία από την πλευρά της αποκάλεσε ως απειλή την πρώτη ανάπτυξη γερμανικών δυνάμεων στα σύνορά της με την Λιθουανία από το τέλος του Β΄ΠΠ λέγοντας ότι το ίδιο συνιστούν και οι άλλες κινήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Ο σχολιασμός του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τους Iskander M στο Καλίνινγκραντ οι οποίοι μπορούν μεν να φτάσουν στο Βερολίνο αλλά εξαντλώντας την εμβέλειά τους των 400 με 500 χλμ. τοποθετεί μια νέα παράμετρο στην ένταση τοποθετώντας στο κέντρο της τον ρωσικό θύλακα.
Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που προτείνουν την αποστολή στην Λιθουανία περισσότερων  Α/Κ συστημάτων πυροβολικού PaH-2000 τα οποία με εμβέλεια πλήγματος  57 χλμ. όταν χρησιμοποιούν το πυρομαχικό  M982 Excalibur έχοντας έτσι την ικανότητα να πλήξουν τις θέσεις των Iskander.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθηκη ιστολογιου