ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ (ΑΓΑΘΟΝ) Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΦΘΟΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙΤΕ. ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΨΗΛΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ !...
(Από το Ποίημα ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.Πειραιάς, Μάρτιος 2002).----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΠΕΡΑ ΕΚΕΙ, 
ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΑΓΩΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ.

                            ΠΑΓΩΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ! 
ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΈΡΧΕΤΑΙ Η NYXTA ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ                              ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ….!


Σημαντικές ανακατατάξεις και σαρωτικές αλλαγές ανακοίνωσε σήμερα η Deutsche Bank η οποία προχώρησε στην απομάκρυνση του επικεφαλής του επενδυτικού τομέα Colin Fan, την ώρα που η γερμανική τράπεζα πρόκειται να ανακοινώσει ζημίες στο τέλος Οκτωβρίου ύψους 6,2 δισ ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του 2015.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ζημιά στα 145 χρόνια λειτουργίας της τράπεζας, μεγαλύτερη και από τις συνολικές απώλειες του έτους 2008, που σημαδεύτηκε από την κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehmann Brothers.Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η τράπεζα μετά το σημερινό της Συμβούλιο στη Φρανκφούρτη, ανακοίνωσε οτι προχωρά σε μια ευρεία αναδιοργάνωση των τομέων της ώστε να καλύψει μέρος των σημαντικών απωλειών που παρουσιάζει και έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές ανακατατάξεις στα υψηλόβαθμα στελέχη της, πολλά απο τα οποία πρόκειται να απομακρυνθούν απο τις θέσεις τους.
Μεγάλες απωλήσεις αναμένονται σε όλα τα επίπεδα της τράπεζας με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung να εκτιμά οτι η τράπεζα θα απωλήσει χιλιάδες υπαλλήλους της μέσα στους επόμενους μήνες.
Όπως αναφέρει η WSJ, στη θέση του 42χρονου Colin Fan πρόκειται να προωθηθεί ο Garth Ritchie επικεφαλής μέχρι σήμερα του Global Head of equities της τράπεζας από το 2009 και απόλυτος αρχηγός από το 2010.
Στο μεταξύ, η Deutsche Βank ανακοίνωσε τον διαχωρισμό της επενδυτικής της τράπεζας σε δυο ξεχωριστές μονάδες στο πλαίσιο αυτής της ευρύτερης στρατηγικής αναδιοργάνωσης που προωθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλός της τράπεζας, John Cryan που ανέλαβε τα ηνία της στις αρχές του χρόνου.
Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας προχωρά στο διαχωρισμό του τμήματος πωλήσεων και δραστηριοτήτων trading της μονάδας Corporate Banking & Securities θα σχηματίζει το νέο επιχειρηματικό τμήμα που θα ονομάζεται Global Markets.
Το τμήμα εταιρικής χρηματοδότησης καθώς και το τμήμα Global Transaction Banking θα συνδυαστούν σε μια νέα μονάδα που θα ονομάζεται Corporate & Investment Banking.
Η τράπεζα ανακοίνωσε ακόμη, σημαντικές διοικητικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων η κατάργηση της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου καθώς και μια οργανική συγκρότηση στο πλαίσιο της οποίας και τα τέσσερα βασικά τμήματα δραστηριοτήτων της Deutsche Bank θα εκπροσωπούνται άμεσα στο διοικητικό συμβούλιο.
Ας ανατρέξουμε λίγο στο παρελθόν και ας κάνουμε κάποιες συγκρίσεις με το σήμερα.
Υπήρχαν πολύ λίγοι ομολογουμένως πρώιμοι δείκτες που προεξοφλούσαν την κατάρρευση της Lehman.
Στα τέλη του 2007, η Goldman Sachs παίρνει μια τεράστια επενδυτική θέση  εναντίον της Lehman που είναι γνωστή παγκοσμίως ως «Big Short».
Το καλοκαίρι του 2007 τα subprime δάνεια άρχισαν να εμφανίζουν  κακές επιδόσεις στην αγορά.
Μέχρι τον Αύγουστο του 2007, η ρευστότητα αυτών των σύνθετων προϊόντων είχε επικίνδυνα μειωθεί ενώ η χρηματοδότηση για όλους τους τύπους των asset-backed τίτλων είχε δραματικά περιοριστεί.
Πιθανώς η πρώτη σοβαρή ένδειξη ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για την Lehman ήρθε τον Ιούνιο του 2008, όταν η Fitch Ratings υποβάθμισε την αξιολόγηση της Lehman σε ΑΑ-  με αρνητικές  προοπτικές.
Το ίδιο συνέβη και μετά από 7 χρόνια η Standard and Poor’s υποβάθμισε την Deutsche bank.
Η «αρνητική προοπτική» για την Lehman σημαίνει ότι επίκειται και νέα υποβάθμιση.
Η υποβάθμιση προκάλεσε ραγδαία πτώση στην μετοχή της Lehman Brothers.
Ακριβώς 3 μήνες μετά την υποβάθμιση η Lehman ανακοινώνει τεράστιες ζημίες και κηρύσσει πτώχευση.
Θα μπορούσε να συμβεί και στην Deutsche Bank ότι συνέβη και στην Lehman;
Κατ ‘αρχάς, πρέπει να αναφέρουμε το αυτονόητο:
Αν η Deutsche Bank είναι η επόμενη Lehman, δεν θα το μάθουμε  μέχρι τα γεγονότα λάβουν  ανεξέλεγκτη και επιταχυνόμενη μορφή.
Θεωρητικά όλες οι τράπεζες δυνητικά μπορούν να πτωχεύσουν.
Τι έχει συμβεί στην Deutsche bank τους τελευταίους 15 μήνες;
Τον Απρίλιο του 2014, η Deutsche Bank είχε αναγκαστεί να αυξήσει τα επιπλέον 1,5 δισ τα κεφάλαια Tier 1 στο πλαίσιο της κεφαλαιακής διάρθρωσης.
Γιατί;
Ένα μήνα αργότερα τον Μάιο του 2014, η μάχη για τη ρευστότητα συνεχίζεται με την Deutsche bank να ανακοινώνει την πώληση έως 8 δισεκ. μετοχών με discount 30%.
Ήταν μια κίνηση η οποία προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Η ήρεμη προς τα έξω εικόνα της Deutsche Bank δεν φαίνεται να αντανακλάται στις κινήσεις της να αντλήσει ρευστότητα και κεφάλαια.
Μήπως υπάρχει κάτι σάπιο πίσω από την βιτρίνα;
Στα stress tests η Deutsche bank καλείται να λάβει μέτρα για να ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια της.
Τον Απρίλιο του 2015, η Deutsche Bank επιβεβαιώνει ότι είναι σε συμφωνία για κοινό διακανονισμό με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά τον χειρισμό του LIBOR.
Η Deutsche bank πρέπει να πληρώσει 2,1 δισεκ δολάρια  στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (πληρώνει ένα μικρό ποσό σε σχέση με τα όσα κέρδισε)
Τον Μάιο του 2015, ένας από CEOs της Deutsche Bank, ο Anshu Jain αποφασίσει να δώσει ένα πολύ μεγάλο bonus στο διοικητικό συμβούλιο.
Στις 6 και 7 Ιουνίου του 2015 – αμέσως μετά τις εξελίξεις στην Ελλάδα -  ανακοινώνει ότι δύο από τα σημαντικότερα στελέχη της  Deutsche Bank  υπέβαλλαν την παραίτηση τους.
Στις  9 Ιουνίου η Standard and Poor’s μειώνει την πιστοληπτική ικανότητας της Deutsche Bank σε BBB +
Μόλις τρεις βαθμίδες πάνω από τα junk ή σκουπίδια.
(Παρεμπιπτόντως η βαθμολογία  BBB + είναι χαμηλότερη από την βαθμολογία που είχε η Lehman πριν καταρρεύσει)
Στις 7 Οκτωβρίου του 2015 η Deutsche bank προειδοποιεί για ζημίες 6,2 δισεκ. ευρώ.
Πόσο εκτεθειμένη είναι η Deutsche Bank;
Το πρόβλημα για την Deutsche Bank είναι ότι οι συμβατικές λιανικές τραπεζικές εργασίες δεν αποτελούν σημαντική πηγή  κέρδους.
Για να διατηρήσει υψηλά περιθώρια κέρδους, η Deutsche Bank στράφηκε σε ριψοκίνδυνες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.
Η Deutsche Bank έχει έκθεση σε 54,7 τρισ ευρώ σε παράγωγα που είναι είκοσι φορές μεγαλύτερη από το γερμανικό ΑΕΠ.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η έκθεση της J P Morgan σε παράγωγα είναι 5 τρισεκ δολάρια.
Σύγκριση ΑΕΠ Γερμανίας, ευρωζώνης και έκθεσης της Deutsche bank σε παράγωγα.
Πηγή. makeleio.gr

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...