Προεόρτια γενικευμένης σύρραξης: Πολεμικό επεισόδιο Κίνας- Ν.Κορέας: Καταιγισμός από σφαίρες
εναντίον κινεζικών πλοίων
– Οι ΗΠΑ χτυπάνε τη Β.Κορέα
(B΄. ΒΡΑΒΕΙΟ
Δ.Ε.Ε.Λ. 22-3-2002)
27. ΣΗΜΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ
Η δίψα
γιά κατάκτηση.
Ηθική
αγανάκτηση.
Πόνος το
βράδυ. Το πρωί.
Αργός θάνατος η ζωή.
Ακούστηκε μία κραυγή,
κάποια ανέμελη αυγή.
Ο όλεθρος
απλώθηκε.
Ο κόσμος
ξεσηκώθηκε.
Τί είναι
λάθος. Τί σωστό.
Εσύ, πώς το
βλέπεις αυτό.
Τώρα εδώ, πώς
φθάσαμε.
Τί είχαμε,
τί χάσαμε.
Τί είναι
κείνο πού αξίζει,
σ' αυτή
τη Σφαίρα που
γυρίζει.
Πόσο μετράνε οι
αξίες.
Πού οδηγούνε
οι θυσίες.
΄Αρχισε άσχημη εποχή.
Να δούμε
με ποιά αντοχή.
΄Ανθρωποι δοκιμάζονται.
Τα πάθη
δεν δαμάζονται.
Σ' όλα
της γής τα
πέρατα,
Φωτιές, Καπνοί καί
Τέρατα.
Η βία
πάντα βία φέρνει.
Μόνο την αδικία
σπέρνει.
΄Επειτ' απ΄ όλ'
αυτά, τί μένει.
Πώς θα
βρεθεί η Οικουμένη.
Ο άνθρωπος
θα είναι ίσος ;
Θα εξαφανισθεί
το μίσος ;
Κόσμε, χαλίνωσε
το πάθος.
Επήρες ένα δρόμο
λάθος.
΄Εχεις καθήκον να
το δείς,
πριν γίνεις στάχτη
καί χαθείς..........
Πειραιάς, Οκτώβριος 2001
Γεώργιος Βελλιανίτης
Παξινός Ποιητής
Δημοσίευση: 21 Δεκεμβρίου 2017, 8:42 μμ
Πολεμικό επεισόδιο είχαμε χθες το βράδυ μεταξύ της Νότιας Κορέας και της Κίνας, όταν νοτιοκορεατικό περιπολικό σκάφος έριξε 249 πυροβολισμούς σε κινεζικά αλιευτικά πλοία που κινούνταν κοντά στην ακτή. Τα πολεμικά επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται. Θυμίζουμε ότι σήμερα Νοτιοκορεάτες άνοιξαν πυρ εναντίον βορειοκορεατών στην αποστρατικοποιημένη Ζώνη.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι τα πλοία ήταν καμουφλαρισμένα με συσκευές και ραντάρ παρακολούθησης του εδάφους της χώρας , ειδικά για τον εντοπισμό αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων ενώ σε αυτά επέβαιναν και Κινέζοι πράκτορες .
Η ομάδα κινεζικών «αλιευτικών» σκαφών έφτασε σχεδόν κοντά σε ένα περιπολικό πλοίο στα νερά της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε η Σεούλ και τότε σε επανειλημμένες κλήσεις να γυρίσουν πίσω τα πληρώματα δεν υπάκουσαν.
Αμέσως ένας στολίσκος περίπου 44 κινεζικών αλιευτικών σκαφών με σιδερένιες ράβδους και χαλύβδινα πλέγματα όρμησε κατά του περιπολικού σκάφους ,ρίχνοντας συνεχώς με τα πολυβόλα του .
Συνολικά ρίχθηκαν 249 προειδοποιητικές βολές.
Το περιστατικό προκάλεσε ένταση και διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Σεούλ και Πεκίνο .
Τα πλοία της ακτοφυλακής της Νότιας Κορέας κυνηγούν τακτικά κινεζικά σκάφη για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι αλιεύουν παράνομα στα ύδατά τους, αλλά τώρα οι υπόνοιες αφορούσαν την δράση των μυστικών υπηρεσιών της Κίνας .
«Τα κινεζικά αλιευτικά σκάφη προσπαθούσαν να βυθίσουν και να συγκρουστούν με το περιπολικό μας, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις» ανέφερε η ανακοίνωση από την Σεούλ .
Η Κίνα, η οποία κατά το παρελθόν είχε καταθέσει πολλές διπλωματικές νότες στην Νότια Κορέα για άσκοπη χρήση βίας από την ακτοφυλακή της, εξέφρασε «σοβαρή ανησυχία» για το περιστατικό .
Την ίδια στιγμή σενάρια εισβολής στη Βόρεια Κορέα προσομοιώνει σενάριο στρατιωτικής άσκησης που περατώθηκε από Αμερικανούς και Νοτιοκορεάτες στρατιώτες.
Η άσκηση με την κωδική ονομασία «Warrior Strike» διεξήχθη στο στρατόπεδο Stanley κοντά στη Σεούλ και σε άλλα σημεία, όπως ανέφεραν στρατιωτικές και στόχος της ήταν η εκπαίδευση στη διείσδυση στο κομμουνιστικό καθεστώς και την καταστροφή των όπλων μαζικής καταστροφής της Πιονγιάνγκ.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, έχει δηλώσει ότι θα απαιτηθεί μια «χερσαία εισβολή» για να αντιμετωπιστεί η απειλή που συνιστά το καθεστώς του Κιμ. Σε επιστολή του προς τους επιτελείς του Πενταγώνου επεσήμανε ότι «ο μόνος τρόπος να εντοπίσουμε και να καταστρέψουμε -με απόλυτη βεβαιότητα- όλα τα συστατικά στοιχεία του πυρηνικού οπλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας είναι με μια χερσαία εισβολή.»
Βίντεο από την άσκηση, που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, δείχνει Αμερικανούς στρατιώτες με ειδικές στολές ΠΒΧ (ατομικού-ραδιοβιολογικού πολέμου) να εκπαιδεύονται σε αστικό περιβάλλον, όπως θα έκαναν αν χρειαζόταν να πολεμήσουν σε μια περιοχή μετά τη χρήση πυρηνικών, χημικών ή βιολογικών όπλων.
Έτσι ολόκληρη περιοχή της κορεατικής χερσονήσου «βράζει» μαζί με την Συρία και την Α.Μεσόγειο αποτελούν τις πιο «καυτές» περιοχές του πλανήτη και για το 2018.
pentapostagma.gr