ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ (ΑΓΑΘΟΝ) Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΦΘΟΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙΤΕ. ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΨΗΛΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ !...
(Από το Ποίημα ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.Πειραιάς, Μάρτιος 2002).----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΠΕΡΑ ΕΚΕΙ, 
ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

NEA MEΘΟΔΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

ESL: Νέα μέθοδος φωτισμού με περισσότερα πλεονεκτήματα.


Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως σταδιακά αντικαθίστανται από τον περισσότερο κόσμο, από τους οικονομικότερους (από πλευράς κατανάλωσης) και μεγαλύτερης διάρκειας λαμπτήρες CFL. Αν και οι λαμπτήρες CFL έχουν αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους προκατόχους τους, δεν παύουν να έχουν και μερικά προβλήματα. Ένα από τα σημαντικότερα, είναι το γεγονός ότι περιέχουν μικροποσότητες υδραργύρου, κάτι το οποίο δημιουργεί πρόβλημα όσον αφορά την ανακύκλωσή τους.


Ο υδράργυρος είναι τοξικός και όταν συγκεντρώνεται σε μεγάλες ποσότητες στις χωματερές αποτελεί κίνδυνο για τον υδροφόρο ορίζοντα και το περιβάλλον γενικότερα. Οι κατασκευαστές έχουν προσπαθήσει να μειώσουν την ποσότητα του υδραργύρου, αλλά αλλά δεν έχουν καταφέρει να την εξαλείψουν. Το πρόβλημα θα αρχίσει να γίνεται εντονότερο όταν αρχίσει η περίοδος όπου θα πετιούνται οι CFL. Τότε ο ρυθμός που θα φτάνουν στις χωματερές θα αυξηθεί και το πρόβλημα θα είναι πλέον ορατό.
Μια άλλη λύση είναι ο φωτισμός με λαμπτήρες LED, κάτι το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν είναι ακόμα ευρέως διαδεδομένοι και ταυτόχρονα αρκετά ακριβότεροι.
Παρόλα αυτά υπάρχει και μία τρίτη λύση η οποία ακούει στο όνομα ESL (Electron Stimulated Luminescence). Είναι μια νέα προσέγγιση από μια εταιρεία ονόματι Vu1 Technology, που βασίζεται σε μια διαφορετική τεχνική.
Ο λαμπτήρας ESL παράγει φως διεγείροντας τον φώσφορο στο εσωτερικό του, μέσω επιταχυνόμενων ηλεκτρονίων. Τα πλεονεκτήματα σε δύο γραμμές είναι ότι μπορούν να λειτουργήσουν άνετα με ροοστάτη, φτάνουν στο μέγιστο της απόδοσής τους ακαριαία (σαν τους λαμπτήρες πυρακτώσεως) και το φως που παράγουν είναι ίδιο με των λαμπτήρων πυρακτώσεως (το αγαπημένο μας κιτρινωπό).
Άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα είναι η απουσία υδραργύρου στην κατασκευή τους (άρα είναι και οικολογικοί ακόμα και όταν απορριφθούν), δεν χρειάζονται ειδικό γυαλί για την δημιουργία του περιβλήματος του λαμπτήρα (μπορούν να έχουν ακόμα και το σχήμα του κλασσικού λαμπτήρα πυρακτώσεως και το ίδιο γυαλί), είναι οικονομικοί όσον αφορά την κατανάλωση ρεύματος, και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
Από ότι φαίνεται είναι ο ιδανικός λαμπτήρας. Το μόνο που μένει είναι να τον δούμε και στα καταστήματα και να τον δοκιμάσουμε ιδίοις όμασι…

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...