ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ (ΑΓΑΘΟΝ) Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΦΘΟΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙΤΕ. ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΨΗΛΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ !...
(Από το Ποίημα ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.Πειραιάς, Μάρτιος 2002).----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΠΕΡΑ ΕΚΕΙ, 
ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ

Παραγωγή πόσιμου νερού από τον αέρα.water.jpgΤο πόσιμο νερό στις μέρες μας είναι πολύτιμο. Παλιότερα στο Medgreece και συγκεκριμένα τον περασμένο Νοέμβριο είχαμε παρουσιάσει μια εφεύρεση η οποία εκμεταλλευόταν την συμπύκνωση των υδρατμών για να παράγει νερό από τον αέρα ώστε να το αποθηκεύει σε μια δεξαμενή για περαιτέρω χρήση. Σήμερα θα παρουσιάσουμε μια άλλη καινοτομία η οποία κάνει περίπου την ίδια δουλειά με μερικά πλεονεκτήματα όμως.

 

Η συσκευή κατασκευάστηκε από την εταιρεία Klimatec και σε αντίθεση με την προηγούμενη εφεύρεση που αναφέραμε στον πρόλογο η συγκεκριμένη προορίζεται για να τοποθετηθεί μέσα σε ένα κλειστό χώρο και όχι στην οροφή ενός σπιτιού( αν και υπάρχει και αυτή η δυνατότητα). Η συσκευή ονομάζεται Klimatec Base 1 AirWater και μοιάζει με τους ψύκτες που συναντάμε πολύ συχνά σε γραφεία και δημόσιους χώρους, μόνο που λείπει το δοχείο με το νερό στην κορυφή.
Το αξιοθαύμαστο είναι ότι μπορεί να παράγει καθημερινά μέχρι και 19 λίτρα νερού από την ατμόσφαιρα του χώρου στον οποίο βρίσκεται. Βέβαια η ποσότητα του νερού που συγκεντρώνεται σε σχέση με την εφεύρεση η οποία τοποθετείται στην οροφή του σπιτιού είναι σαφώς μικρότερη, αλλά μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλούς χώρους και χωρίς ιδιαίτερη εγκατάσταση. Το νερό που παράγεται περνάει από ένα φίλτρο άνθρακα το οποίο αναλαμβάνει να συγκρατήσει όλους τους πιθανούς ρύπους που υπάρχουν στο νερό που συγκεντρώνεται. Στη συνέχεια υπεριώδης ακτινοβολία αναλαμβάνει να το απολυμάνει σκοτώνοντας όλα τα παθογόνα μικρόβια κάνοντάς το ασφαλές για άμεση χρήση.
Για να κατανοήσουμε την διαδικασία, κάτι ανάλογο μπορείτε να παρατηρήσετε όταν βάζετε σε λειτουργία το κλιματιστικό σας τους θερινούς μήνες, και αρχίζει να στάζει νερό από τον σωλήνα στο εξωτερικό του σπιτιού. Ουσιαστικά ο αέρας που υπάρχει στον χώρο που κλιματίζεται περνάει μέσα από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού όπου ψύχεται και οι υδρατμοί της ατμόσφαιρας υγροποιούνται, οι οποίοι κατόπιν οδηγούνται στο σωλήνα στο εξωτερικό του σπιτιού σας.
Για να επιστρέψουμε όμως στο θέμα του άρθρου, η συσκευή δεν σταματάει εδώ. Όπως όλοι οι ψύκτες τέτοιου τύπου μπορεί να παράγει όχι μόνο κρύο νερό αλλά και ζεστό. Επίσης ενσωματώνει και ένα μικρό ψυγείο όπου μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά αναψυκτικά.
Επειδή η όλη διαδικασία είναι ευνόητο ότι απαιτεί ενέργεια, η εταιρεία έχει κατασκευάσει και ένα τέτοιο μηχάνημα το οποίο όμως μπορεί να συνδεθεί με ένα ηλιακό πάνελ το οποίο θα το τροφοδοτεί με την απαιτούμενη ενέργεια.
Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της συσκευής, αν και κρίνοντας από τα χαρακτηριστικά θα αποτελέσει μια ιδανική λύση για διάφορους χώρους όπως δημόσιους, ώστε να παρέχει σταθερά μια ποσότητα νερού χωρίς την χρήση ανταλλακτικών φιαλών , και ρεύματος. Αν μάλιστα συνδυαστεί και με την ηλιοφάνεια της χώρας μας, θα μπορούσε να αποτελέσει τον οικολογικότερο τρόπο παροχής νερού.

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...