ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ (ΑΓΑΘΟΝ) Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΦΘΟΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙΤΕ. ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΨΗΛΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ !...
(Από το Ποίημα ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.Πειραιάς, Μάρτιος 2002).----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΠΕΡΑ ΕΚΕΙ, 
ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΓΡΑΦΕΝΙΟ. ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Αντίο πυρίτιο! Το hi-tech υλικό του μέλλοντος ονομάζεται γραφένιο .


Το λυγίζεις, το φορτίζεις, το φοράς. Γνωρίστε το υλικό που θα φέρει τη νέας γενιάς τεχνολογική επανάσταση. 
Πρόκειται για το πιο ισχυρό, πιο λεπτό και πιο ανθεκτικό υλικό που δημιούργησε ποτέ ο άνθρωπος. Το γραφένιο είναι μια «μεταλλαγμένη» μορφή άνθρακα που αποτελεί τον καλύτερο αγωγό ηλεκτρισμού και θερμότητας στον πλανήτη.

Ετοιμαστείτε να ακούτε όλο και συχνότερα για το υλικό που απομονώθηκε από ακατέργαστο γραφίτη το 2004 στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ καθώς και σε ρωσικά πανεπιστήμια και που βρίσκει ολοένα και περισσότερες εφαρμογές στη βιομηχανία των ηλεκτρονικών συσκευών, ώστε πολλοί να το αποκαλούν θαυματουργό υλικό!
Γιατί;
Το γραφένιο έχει τη δυνατότητα ν' αλλάξει την ιστορία της τεχνολογίας, εγκαινιάζοντας εύκαμπτες συσκευές, υπερ-υπολογιστές κβαντικής μηχανικής, ηλεκτρονικά, «έξυπνα» ρούχα και φορετές συσκευές, αλλά και μέσω της ακίνδυνης αλληλεπίδρασης με τα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ που ασχολήθηκαν εκτενώς με την έρευνα του γραφενίου και τους απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 2010 εξηγούν ότι το γραφένιο μεταφέρει τρεις ιδιότητες ταυτόχρονα. Είναι διάφανο, αγώγιμο και εύκαμπτο μαζί, γεγονός που το καθιστά αμέσως μοναδικό ανάμεσα στα γνωστά υλικά. Και, πράγματι, ποιο άλλο υλικό θα μπορούσε να θεωρηθεί 200 φορές ισχυρότερο από το ατσάλι, ενώ παράλληλα μια ποσότητα 28,3 γραμμαρίων θα μπορούσε να καλύψει έκταση ίση με 28 γήπεδα ποδοσφαίρου;


Ωραία, αλλά πού μπορεί να βρει πρακτική εφαρμογή αυτό το θαυμαστό υλικό;
Φυσικοί και ερευνητές αναφέρουν ότι σε λίγο καιρό θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν λεπτότερες, ταχύτερες και φθηνότερες ηλεκτρονικές συσκευές σε σύγκριση με αυτές που έχουν βάση το πυρίτιο, που θα θεωρούνται «καθαρότερες» και με αδιάβροχες μπαταρίες που θα έχουν πολλαπλάσια διάρκεια από τις υπάρχουσες και θα φορτίζουν σε ελάχιστο χρόνο.
Το παραπάνω ενισχύει πόρισμα έρευνας της Ένωσης Αμερικανών Χημικών που αναφέρει ότι η έρευνα πάνω στο υλικό μπορεί να οδηγήσει σε gadgets με οθόνες αφής που θα έχουν πάχος όσο ένα φύλλο χαρτί και θα μπορούν να διπλωθούν.
Όπως είναι αναμενόμενο, εταιρείες όπως η Samsung, η IBM, η NOKIA και η SanDisc, έχουν ήδη εξελίξει τις έρευνες σε τέτοιο σημείο ώστε να είναι σε θέση να υποκαταστήσουν τη χρήση πυριτίου σε εξαρτήματα όπως oι σένσορες, οι οθόνες κ.λπ. με γραφένιο που παράγεται φθηνά σε εργαστήρια.
Αν, όμως, το «καθεστώς του πυριτίου» καθυστερήσει την εξάπλωση του γραφενίου στη βιομηχανία ηλεκτρονικών συσκευών, ήδη άλλοι τομείς, όπως τα έξυπνα ρούχα που αισθάνονται το περιβάλλον ή οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ψάχνουν για ανθεκτικά υλικά ή ακόμα και τα προφυλακτικά από γραφένιο, την ανάπτυξη των οποίων χρηματοδότησε το ίδρυμα Bill and Melinda Gates, είναι έτοιμοι να το υιοθετήσουν ως την ιδανική πρώτη ύλη!
Γραφένιο. Συγκρατήστε το όνομά του. Θα το ακούμε ολοένα και συχνότερα στο μέλλον, όταν θα απολαμβάνουμε τα νέας γενιάς ηλεκτρονικά -και μη- «έξυπνα» αγαθά δίπλα μας, επάνω μας ή ακόμα και μέσα στο σώμα μας.

 

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...