ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ (ΑΓΑΘΟΝ) Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΦΘΟΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙΤΕ. ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΨΗΛΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ !...
(Από το Ποίημα ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.Πειραιάς, Μάρτιος 2002).----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΠΕΡΑ ΕΚΕΙ, 
ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ "ΔΙΑΚΟΠΤΗ" ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ !

 Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το «διακόπτη» της ψυχής


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον εντόπισαν αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν «διακόπτη» της ψυχής μας, ο οποίος επιτρέπει τη μετάβαση από το στάδιο του ασυνείδητου στο στάδιο του συνειδητού και αντίστροφα.Η μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Epilepsy and Behaviour περιγράφει το πρωτοποριακό πείραμα που πραγματοποίησαν σε μια 54χρονη γυναίκα με επιληψία.
Οι ερευνητές εφάρμοσαν την ηλεκτρική διέγερση σε διάφορες περιοχές του εγκεφάλου της, με σκοπό να ανακαλύψουν από πού προέρχονταν οι κρίσεις.
Διαπίστωσαν πως η ηλεκτρική διέγερση σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, το λεγόμενο προτείχισμα, είχε σαν αποτέλεσμα η γυναίκα να χάνει τις αισθήσεις της. Η γυναίκα μπορούσε αρχικά να μιλήσει και να κουνηθεί, όμως σταδιακά οι λειτουργίες αυτές φάνηκε να «απενεργοποιούνται».
Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται απώλεια συνείδησης χωρίς το άτομο να βρίσκεται σε βαθύ ύπνο.
Πρόκειται ένα πρώτο βήμα που θα οδηγήσει στη βαθύτερη κατανόηση της προέλευσης της ανθρώπινης συνείδησης.
Το προτείχισμα του εγκεφάλου είναι ένα λεπτό στρώμα νευρώνων που συνδέονται με το νεόφλοιο, το μεγαλύτερο τμήμα του εγκεφαλικού φλοιού.
Ο επικεφαλής του ερευνητικού έργου, Mohammed Koubeissi, παρομοιάζει το προτείχισμα με τη μίζα του αυτοκινήτου. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως ένα αυτοκίνητο διαθέτει αρκετά επιμέρους εξαρτήματα που επιτρέπουν τη λειτουργία του, όμως μόνο ένα από αυτά εκκινεί τη συνδυαστική λειτουργία τους.
Θα χρειαστεί να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες ώστε να επιβεβαιωθεί ο ακριβής ρόλος αυτής της περιοχής του εγκεφάλου. Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η νέα τους ανακάλυψη θα συμβάλει στην εξεύρεση νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων για την επιληψία αλλά παράλληλα θα βοηθήσει και ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα ή πάσχουν από σχιζοφρένεια.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...