ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ (ΑΓΑΘΟΝ) Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΦΘΟΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙΤΕ. ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΨΗΛΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ !...
(Από το Ποίημα ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.Πειραιάς, Μάρτιος 2002).----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΠΕΡΑ ΕΚΕΙ, 
ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ. ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ. ΚΑΘΕ ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΣΤΡΑΦΤΕΙ.

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ 
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ 
- ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ
Ο Ν.Φίλης
 καταργεί 
τις μαθητικές παρελάσεις 
στις Εθνικές Επετείους 
ως «κατάλοιπο του Μεταξά» ΒΡΑΒΕΙΟ  ΤΟΥ  «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ»  Δ.Ε.Ε.Λ.  5-2-99
(TA  KΑΣΤΡΑ  ΠΕΦΤΟΥΝ  ΕΚ  ΤΩΝ  ΕΣΩ)

      3.     ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ

 Έλληνες,  βλέπετε  μπροστά.        
Μη  σας  πτοούν  τα  πάθη.
Δείτε !  Δεν  έχουμε  καιρό
να  κάνουμ’  άλλα  λάθη.

Μαζέψτε  τα  συντρίμια  μας.
Αυτό είναι  το  χρυσάφι.
Μην  κάνετε  τον  αρχηγό.
Πάει η  Ελλάδα  στράφι.

Τ’ ατομικά  συμφέροντα
σκοτώνουν  τα  παιδιά  μας.
Tους  ετοιμάζουνε  σκλαβιά,
τα  χέρια  τα  δικά  μας.

Ξυπνήστε  πλέον  ΄Ελληνες
την  τελευταία  ώρα.
Αφήστε  την  πιά  να  σταθεί
την έρμη  ετούτη  Χώρα!

            Aθήνα, Οκτώβριος  1998
                   Γεώργιος   Βελλιανίτης
                      Παξινός Ποιητής

Πηγή. pronews.gr
07:36  31/03/2016
Να καταργήσει τις μαθητικές παρελάσεις στις Εθνικές Επετείους της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου είναι αποφασισμένος ο Νίκος Φίλης θεωρώντας τες αναχρονιστικές και “κατάλοιπο του καθεστώτος του Μεταξά”. Φαίνεται λοιπόν πώς ο υπουργός Παιδείας δεν είναι ανιστόρητος, όπως και κάποιοι άλλοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο αφελληνισμού και... αποκοπής της χώρας από την Ιστορία της. Άραγε, τι σκοπούς εξυπηρετούν;


Η μεγαλειώδης παρέλαση της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους παρά την βροχή για τα θαυμάσει τη μαθητιώσα νεολαία και τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας να κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία φαίνεται ότι ενόχλησε τον κ. Φίλη και την παρέα του και άρχισαν να επεξεργάζονται σχέδιο για την κατάργηση τους.
Σε πρώτη φάση των μαθητικών παρελάσεων. Για τις στρατιωτικές θα δούμε... Θέλουμε να πιστεύουμε πώς ο Πάνος Καμμένος θα αντισταθεί τουλάχιστον σε αυτό και δεν θα δεχθεί ούτε καν αφαίρεση των μηχανοκίνητων τμημάτων όπως είχε κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικαλούμενος λόγους κόστος.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας έχει ήδη λάβει την απόφαση να καταργήσει τις μαθητικές παρελάσεις από τον Οκτώβριο (πιθανόν να τις διατηρήσει σε τοπικό επίπεδο) με το σκεπτικό πώς αποτελούν ένα “κατάλοιπο του καθεστώτος Μεταξά”.
Άκουσον άκουσον. Στα σχολεία οι μαθητές μεγαλώνουν διδασκόμενοι το “ΟΧΙ” του Μεταξά και τιμώντας τους προγόνους τους που πότισαν με αίμα το χώμα της Ελλάδας για να είναι ελεύθερη σήμερα και ο κ. Φίλης έρχεται να παραχαράξει την ιστορία της χώρας θεωρώντας τις παρελάσεις “κατάλοιπο του καθεστώτος Μεταξά”.
Είναι ο ίδιος που στο μήνυμα του για την 25η Μαρτίου ανακάλυψε “καινούργιο Έθνος” και δεν έκανε καμία αναφορά στην Τουρκοκρατία ή στις σφαγές των Ελλήνων από τους Τούρκους, όπως επίσης και σε κανέναν ήρωα της Επαναστάσεως. Προέτρεψε όμως τους Έλληνες να δεχθούν στα σπίτια τους τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες.
Έτσι φαίνεται πώς ο κ. Φίλης αντιλαμβάνεται το... “καινούργιο Έθνος”. Με διαγραφή ή παραχάραξη της Ιστορίας της Ελλάδας, μη αναγνωρίζοντας τη γενοκτονία των Ποντίων και θεωρώντας πώς η παρακολούθηση του μαθήματος των Θρησκευτικών μπορεί να είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.
Ο εθνικός κατήφορος και η ανθελληνική στάση του υπουργού Παιδείας φαίνεται πώς δεν έχουν τελειωμό. Όπως και κάποιων άλλων στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μουζάλας και Μπαλαούρας που επιμένουν να λένε τα Σκόπια “Μακεδονία”. Κάποιος πρέπει επιτέλους να τους μαζέψει. Κι αυτός είναι ο πρωθυπουργός. Αλλιώς ας βγει ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό να δηλώσει επισήμως πώς οι “κόκκινες γραμμές” στα εθνικά ξεθώριασαν όπως αυτές απέναντι στους δανειστές.
 pronews.gr

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...