ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ (ΑΓΑΘΟΝ) Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΦΘΟΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙΤΕ. ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΨΗΛΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ !...
(Από το Ποίημα ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.Πειραιάς, Μάρτιος 2002).----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΠΕΡΑ ΕΚΕΙ, 
ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΕΠΕΣΕ Η ΠΑΛΜΥΡΑ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΡΙΑ.

MI-28N KAI SPETSNAZ 
ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 
- ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ
 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
ΕΚΤΑΚΤΟ: 
Απελευθερώθηκε η Παλμύρα 
από τους ισλαμιστές
- Απίστευτη κεραυνοβόλα προέλαση 
του συριακού Στρατού 
(φωτό, vid)

pronews.gr09:39  27/03/2016
του Βασίλη Καπούλα
Σε μια κεραυνοβόλα προέλαση ο συριακός Στρατός απελευθέρωσε την Παλμύρα! Τηλεοπτικά συνεργεία μεταδίδουν live την απελευθέρωσή της από χτες. Ο συριακός Στρατός μπήκε στο κέντρο της πόλης από βορειοδυτικά και νοτιοανατολικά ενώ κατέλαβε και το στρατιωτικό αεροδρόμιο. Αρχικά απελευθερώθηκαν οι συνοικίες Al-Amiriyah, Motaqaïdine, Amiriya και Jamiyat Gharbiya και έπειτα το στάδιο και το Πανεπιστήμιο.


Στο βίντεο από το Al Mayadeen μπορείτε να δείτε live την απελευθέρωση της πόλης. Φαίνεται ότι η εκεχειρία ήταν στρατηγικής σημασίας γιατί μπόρεσαν να αποδεσμευτούν κρίσιμες μονάδες του συριακού Στρατού και να ριχτούν στην μάχη της Παλμύρας.
O συριακός Στρατός και οι σύμμαχοί του με την υποστήριξη της Ρωσικής Αεροπορίας και των ειδικών δυνάμεων Spetsnaz κατέλαβε την πόλη της Παλμύρας. Mil Mi-28N κυνηγούσαν συνεχώς ισλαμιστές όπως θα δείτε και στο βίντεο.
Η κεραυνοβόλα προέλαση του συριακού Στρατού ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου. Σε 18 ημέρες οι ισλαμιστές είχαν τεράστιες απώλειες μέσα και έξω από την πόλη.
O συριακός Στρατός κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να απελευθερώσει την Παλμύρα ξεκινώντας από τις συνοικίες, the Al-Sina’at, Al-Djam’ia Al-Gharbiyah, Al-Badiyah.
Οι ισλαμιστές διέφυγαν όσοι μπόρεσαν προς την of Al-Sukhanah,  45 χλμ ανατολικά της Παλμύρας.
Περίπου 75-100 ισλαμιστές έχουν παγιδευτεί μέσα στην πόλη και είναι περικυκλωμένοι στην περιοχή Temple of Ba’al στην αρχαία πόλη.
Συγκεκριμένα, ο συριακός Στρατός κατέλαβε χτες την στρατηγικής σημασίας στρατιωτική βάση στην Παλμύρα που βρίσκεται δυτικά της πόλης. Με μια κεραυνοβόλα προέλαση διέλυσε τους ισλαμιστές στις περιοχές Tal Al-Sukari “Tal ‘Amariyah’ σκοτώνοντας δεκάδες τρομοκράτες οι οποίοι υποχώρησαν δυτικά προς την Al-Sukhna.
Νωρίτερα ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοί του κατέλαβαν την περιοχή Al-‘Amariyah στην βόρεια Παλμύρα μετά από σφοδρές μάχες με τους ισλαμιστές του ISIS. Η περιοχή αυτή είναι κλειδί για τον βόρειο τομέα της Παλμύρας. Ο συριακός Στρατός θα μπορέσει να πλαγιοκοπήσει τους ισλαμιστές και να τους εκδιώξει από την πόλη.
Προχτες το βράδυ ο συριακός Στρατός υποχώρησε από το δυτικό τομέα της πόλης για να βομβαρδίσουν τα ρωσικά μαχητικά. Η στρατηγική αυτή υποχώρηση ερμηνεύτηκε από φιλοτζιχαντιστικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως "ανακατάληψη της πόλης από το ISIS"!
Στη μάχη της Παλμύρας έχουν ριχτεί μονάδες της Hezbollah, Ιρανοί Φρουροί (IRGC), Liwaa Suqour Al-Sahra (Desert Hawks Brigade), Fouj Al-Mughawayr Al-Bahir (Σύροι πεζοναύτες), Liwaa Imam Ali (Ιρακινοί παραστρατιωτικοί), Badr Brigades (Ιρακινοί παραστρατιωτικοί), the National Defense Forces (NDF) και Liwaa Al-Fatemiyoun (Αφγανοί παραστρατιωτικοί).
Τις τελευταίες 24 ώρες ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι είχαν διευσδύσει βαθιά στο κέντρο της Παλμύρας "πιέζοντας" ασφυκτικά τους ισλαμιστές. Η πίεση μεγαλώνει καθώς ο συριακός Στρατός κατέλαβε τους λόφους Jabal Mazar και Tal SyriaTel.
Σκοπός ήταν να ανακαταληφθεί η περιοχή Badiyah και ειδκά τα κυβερνητικά κτίρια στο νοτιοδυτικό τμήμα της Παλμύρας μετά την επιτυχημένη διείσδυση των Desert Hawks’ στο νότιο τμήμα.
pronews.gr

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...