ΣΑΪΤ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ (ΑΓΑΘΟΝ) Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΦΘΟΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙΤΕ. ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΨΗΛΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ !...
(Από το Ποίημα ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.Πειραιάς, Μάρτιος 2002).----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΠΕΡΑ ΕΚΕΙ, 
ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ. ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ.

ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ
 ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΗ
 - ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ
Δραματικές ώρες στη Λάρνακα: Ζωσμένος με εκρηκτικά
 ο αεροπειρατής
- Ξυπνούν μνήμες
 της αεροπειρατείας του 1978 
που κατέληξε σε μακελειό.


10:21  29/03/2016
Πηγή. pronews.gr  
Δραματικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στην αεροπειρατεία του Αirbus Α320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που προσγειώθηκε στη Λάρνακα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αεροπειρατής είναι ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ άγνωστη είναι μέχρι στιγμής η ταυτότητα του (οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για Λίβυο). Δεν αποκλείεται να πρόκειται για τζιχαντιστή που θέλει να εκδικηθεί την Αίγυπτο και τους πολίτες τους που πολεμούν κατά του ISIS. Όλα ωστόσο τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.


Το γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τις Κυπριακές Αρχές που βρίσκονται σε συναγερμό από την ώρα (8:46) που προσγειώθηκε στο αεροσκάφος της πτήσης MS18 στη Λάρνακα είναι ότι ο αεροπειρατής άφησε ελεύθερα μόνο γυναικόπαιδα (20 στον αριθμό), τη στιγμή πάντως που οι πληροφορίες για τους επιβαίνοντας παραμένουν συγκεχυμένες. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως έχουν απελευθερωθεί οι επιβάτες πλήν 5 και του πλκηρώματος.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υποβάλει κάποια αιτήματα. Ωστόσο ζήτησε να μη πλησιάσουν το αεροσκάφος αστυνομικοί ή στρατιώτες.
Το δίκτυο Al Arabiya αναφέρεται μόνο σε ένα αεροπειρατή ο οποίος είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και έχει τοποθετήσει βόμβα στο αεροσκάφος. Το όνομα του ενός πιλότου είναι Ομάρ Τζαμάλ, αναφέρει το αραβικό δίκτυο, ενώ ένας φέρεται να είναι ο αεροπειρατής ο οποίος σηκώθηκε και απείλησε τον κυβερνήτη ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.
Η Egypt Air επιβεβαιώνει μέσω twitter την αεροπειρατεία, αλλά καμία άλλη επίσημη ανακοίνωση δεν έχει πραγματοποιηθεί, είτε από πλευράς αιγυπτιακών Αρχών, είτε των αντίστοιχων κυπριακών.
Το Airbus απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λίγο μετά τις 8:30 π.μ. στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας, κατόπιν σχετικής άδειας. Το αεροδρόμιο έκλεισε με αποτέλεσμα την εκτροπή όλων των πτήσεων που προσέγγιζαν το αεροδρόμιο προς τον αερολιμένα Πάφου και αεροδρόμια γειτονικών χωρών.
Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε στα 70 μίλια από την Κύπρο, με αίτημα του/των αεροπειρατών την προσγείωση του αεροσκάφους στην Λάρνακα. Αυτή την στιγμή γίνονται διαβουλεύσεις με τον/τους δράστες, ενώ το αεροσκάφος βρίσκεται απομονωμένο από δυνάμεις της Κυπριακής Αστυνομίας. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν έχουν διατυπωθεί κάποια αιτήματα εκ μέρους του, ενώ άγνωστο παραμένει αν και τι φορητό οπλισμό φέρει, πέραν των εκρηκτικών.
Τα υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών, Συγκοινωνιών και Δημοσίας Τάξεως συντονίζονται και εφαρμόζουν συγκεκριμένα πολύπλοκα σχέδια δράσης και αντιμετώπισης συγκεκριμένων καταστάσεων, ενώ οι Αρχές της Δημοκρατίας βρίσκονται ήδη σε επαφή με την Αιγυπτιακή κυβέρνηση και άλλες κυβερνήσεις τρίτων χωρών.
Να σημειώσουμε ότι το 1978 είχε σημειωθεί αεροπειρατεία και πάλι σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών το οποίο είχε προσγειωθεί στην Λάρνακα. Τότε οι διμερείς σχέσεις Κύπρου και Αιγύπτου είχαν διακοπεί και αποκαταστάθησαν μόλις πριν από λίγα χρόνια, καθώς Αιγύπτιοι κομάντος είχαν μεταβεί κρυφά στο αεροδρόμιο Λάρνακας, χωρίς άδεια των κυπριακών αρχών για ανακατάληψη του αεροσκάφους.
Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν να γίνει μακελειό, με πολλούς κομάντος Αιγύπτιους να πέφτουν νεκροί από τα πυρά Κύπριων Καταδρομέων που είχαν διαταχθεί να επέμβουν και δεν γνώριζαν τις κινήσεις των Αιγυπτίων για ανακατάληψη του αεροσκάφους και εξουδετέρωση των αεροπειρατών.
pronews.gr

ΤΥΧΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...